Şimdi Ara

'Altyapınız 100 Mbit'e kadar VDSL destekliyor' dediler, 100 Mbit sınırsıza geçeyim mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıldır Turkcell Superbox kullanıcısıyım, ama istikrarsız bir performansı var.(Ondan önce 15 yıl ADSL kullandım) Bazen 20 Mbit hatta üstü hız alırken bazen de 2 Mbit civarlarına düşebiliyor, latency(ping) de biraz yüksek. VDSL Türk Telekom'un vaadettiği gibi 100 Mbit hız verir mi? Latency (ping) nasıl? Modemle birlikte 24 ay taahhütle ayda 163,9 TL fiyat çıkardılar; şu an Superbox'a zaten o kadar ödüyorum; bir yıl daha taahhüdüm var ama Türk Telekom 200 TL'ye kadar cayma bedelini karşılayacağını söylüyor. Siz ne dersiniz? Maalesef burada Turkcell fiber altyapısı yok, çünkü Turkcell aynı fiyata 200 Mbit tarife veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 15 Nisan 2021; 16:33:16 >

• TurkTelekom ile taahhüt riskine gireceğine Turknet al, eğer beğenmezsen iptal edersin çünkü taahhüt yok.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Türk Telekom'un altyapısını mı kullanıyor? Gerçi Netspeed'ten ağzım yandı ama taahhütsüz cezasız iptal seçeneği varsa düşünebilirim. Müşteri Hizmetleri nasıl? Arıza olursa muhattap bulabiliyor musunuz? Türknet ile VPN kullanabilir miyim?

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Evet turktelekom üzerinden hizmet veriyor.Turknette cayma ceza falan yok, ama müşteri hizmeti de yok, sadece online işlemlerden kayıt bırakabiliyorsunuz. VPN çalışıyor bir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 15 Nisan 2021; 19:45:20 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

Daha önce Netspeed ADSL bağlatmıştım fakat 1 Mbit hızı geçememişti; evinizdeki tesisatta sorun var dediler, ben de ilk ay sonunda iptal ettirdim. Halbuki ondan birkaç ay önce 15 yıl boyunca Türk Telekom ADSL kullanmış ve sürekli stabil 16 Mbit hız almıştım. Yani sorun Netspeed'ten mi kaynaklanıyor yoksa hakikaten evde internet bağlantısı olmadığı birkaç ay içinde kablolar ya da bağlantı yerlerinde bir sorun mu oldu bilmiyorum, ama aynı durumun Turknet'te olma ihtimali yine var. Ankastreden eve gelen kabloyu ve ev içi telefon tesisatını nasıl test edebilirim acaba? Elektrik/elektronikçi mi çağırmam lazım? Turknet eve teknisyen gönderiyor mu yoksa "biz hattınızı açtık, kullanıcı adınız ve şifreniz bu, gerisi size kalmış" mı diyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 15 Nisan 2021; 20:41:52 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

bölgenize vdsl gelmişse 50mbit üzeri alırsınız kafanıza takmayın

• Türknet almayında hangisini alırsanız alın hocam. Tahhüt olayına hiç girmeyin 24 ay hapis gibi geçmek bilmiyor. Ben tbtnet kullanıyorum taahhüt, akk yok 100mbps vdsl 75TL tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20 Mbps ADSL alınabilir mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben Türk Telekom'da 35 Mbps VDSL abonesiyim. Ama buradan daha yüksek hız istersem bana sstem (Telekom Sitesi) 50 Mbps ve 100 Mbps tarifelerini sunuyor. Oysa o zaman kapsama haritalarına baktığımda 65 Mbps'e kadar hipernet (yani VDSL) alabileceğimi görüyordum. Şimdi 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak şekilde 50 Mbps'ye yükselttim.

Bence Saha Dolabı evinizin çok yakınında (ençok 25-40 mt. arası) değilse hiç 100 Mbps tarifesine girip paranızı çarçur etmeyiniz.

Türk.Net konusunda söylenenler doğru (maalesef): bu firmada artık konuşacak kimse bulamıyorsunuz. Pandemi'den dolayı mıdır; bilemiyorum. Ama pandemi öncesinde gece geç saatlerde bile konuşacak birisini bulabiliyordunuz.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 29 Mayıs 2021; 13:42:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

Ben Türk Telekom'da 35 Mbps VDSL abonesiyim. Ama buradan daha yüksek hız istersem bana sstem (Telekom Sitesi) 50 Mbps ve 100 Mbps tarifelerini sunuyor. Oysa o zaman kapsama haritalarına baktığımda 65 Mbps'e kadar hipernet (yani VDSL) alabileceğimi görüyordum. Şimdi 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak şekilde 50 Mbps'ye yükselttim.

Bence Saha Dolabı evinizin çok yakınında (ençok 25-40 mt. arası) değilse hiç 100 Mbps tarifesine girip paranızı çarçur etmeyiniz.

Türk.Net konusunda söylenenler doğru (maalesef): bu firmada artık konuşacak kimse bulamıyorsunuz. Pandemi'den dolayı mıdır; bilemiyorum. Ama pandemi öncesinde gece geç saatlerde bile konuşacak birisini bulabiliyordunuz.  

Turknet fanı değilim ama sorun yaşadım ilk başlarda sonra sorun yaşamadım müşteri hizmetlerini fazla dert etmeyin. Kayıt açtığınızda makul sürede hallediliyor sorun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.