Güzel konuşmuşta ne yapalım yani gidip milyon eurolar harcayarak başarısız olmaktansa altyapıdan gelme oyuncularla başarısız olalım daha iyi.Güntekin Onay Ajax kaç senedir avrupada bir başarı gösteremiyor,tamamda Türk takımlarının Avrupadaki başarıları bir elin parmaklarını geçmez.Bu durumda varsın altyapıdan gelme oyuncularla başarısız olalım sorun değil hiç olmazsa ileride denedik olmadı deriz
iyi güzel konuşmuşda; acaba bu ajax, lizbon veya barcelona bu altyapı sistemlerini kurarken kendilerimi tercih etmişler yoksa kulüpleri bizimki gibi borç batağındamıymış ? bizim şartlarımız ajaxla falanla filanla aynı değil, biz batıyoruz. başka bi çare göstermiş olsaydıo zaman mantıklı bir konuşma derdim...
ayrıca kimse tüm takım altyapıdan olsun demiyor. borç seviyesi azalana kadar buna yönelinilsin diyoruz. şu an altyapımızda a takımın as ve yararlı oyuncusu olabilicek yaklaşık 4 oyuncu var. bu bi tesadüfmüdür yoksa araştırma ürünümüdür bilemem ama denk gelmiş işte, a2'de hasan, muhammed, erkut ve atınç adında herkesin imrenerek izlediği 4 tane çocuk var arkadaş, bende her gün ağzım açık izliyorum. ne yapalım ? ajax gibi olmamak için bu çocukları harcayalım mı ?
bence güntekin onay'ın olaya baktığı pencere biraz fazla yükseklerde. o kadar genel bir durum yok ortada. 2-3 senelik; şu anki a2'nin borçlardan kurtulana kadar a'ya monte edilmesi gibi bir düşünce var. bunda bi sakınca yok.
Sırf altyapı yeterli değil zaten ama oynayacak olan Türk futbolcular aralarındaki en yetenekliler olmalı Bunu da yapmak artık kulüplerimizin görevi 5-6 tane yetenekli ve kişiliği oturmuş , çalışma disiplini olan Türk futbolcu ve isabetli, başarıya aç yabancı transferler lazım İş sadece yetenekle de bitmiyor . Karakter , azim , çalışma kararlılılığı , yılmama arzusu , zoru gördüğünde pes etmeme vb. özellikler de gerekli Gökhan Zan , Ekrem , Servet, Bilica , Edu , Riera, Sabri , Veli gibi oyuncular kadrolarda bulunmayı hak etmiyorlar. Büyük takımlarımızın bunların yerine daha yetenekli oyuncuları koyabilmeleri lazım Avrupa'da sürekli bir başarı için oturmuş bir düzenin olması şart ama bunun olması oldukça zor görünüyor. Birçok yetenekli oyuncu için Türkiye ligi ilk tercih olmuyor. Bu yüzden ilk olarak Türk oyunculara odaklı bir alt yapı sistemi geliştirilmeli diye düşünüyorum.
altyapiyi bir koseye atalim degil tabiki olay ama altyapi + gerekli mevkilere genc ve iyi oyunculari uygun fiyatlara alarak iyi bir harman olusturulabilir. sadece altyapi ise hayal...
quote:
Orijinalden alıntı: iliqueur
altyapiyi bir koseye atalim degil tabiki olay ama altyapi + gerekli mevkilere genc ve iyi oyunculari uygun fiyatlara alarak iyi bir harman olusturulabilir. sadece altyapi ise hayal...
sadece altyapı tabiki hayal ki; öyle bişey söyleyende olmadı zaten. tamam yeni yönetim altyapıya önemin artıcağını söylüyor ama bu "herşey altyapı olucak" demek değil. altyapıya önem 0 olduğundan, bu bi nebze artılıcak ve göz önünde bulundurulan bir yapı halina gelicek demek.
Güntekin Onay saçmalamış. Altyapıya yönelmek illa 11 tane altyapıdan oyuncuyla sahaya çıkmak değil.
Herşeyi geçtim, altyapıdan tek bir tane ilk 11 oyuncusu çıkmasa bile en azından rotasyon oyuncularını kendimiz yetiştirirsek Edu, Sidnei, Ekrem, Holosko, Mehmet Akyüz gibi yedek kulübesini ısıtmaktan başka iş yapmayan oyunculara verilen milyonlarca lira kasamızda kalır. Az buz değil, senelik en az 30 milyon lira ödeniyordur bu adamlara, yazık günah.
Güntekin bencede saçmalamış bu sefer. Kimse tüm 11 altyapıdan olucak demiyo. Veya kimseye "Biz Manuel fernandes'i, Quaresma'yı, Ernst'i, Hilbert'i; tüm işe yarayan adamları gönderip aynılarını altyapıdan yaratıcaz" da demiyo. Amaç Edu, Sidnei, Aurelio, Ekrem, Holosko vs vs (kişiye göre değişiyo bu isimler) gibi boşa milyonlar bayıldığımız ve bu kulüp içerisinde miladı dolmuş adamların yerlerini altyapıdan; en başta yılda en fazla 100 milyon euro alıcak olan ve 1-2 sene sonra Manuel Fernandes, Quaresma, Ernst, Hilbert, Egemen gibi bu takımın yapı taşlarından olma potansiyeline sahip adamlarla doldurmak.
Güntekin uçmuş biraz. Kendisini seviyorum ama bu mantıksız konuşmasını sevmedim.
Başarı gelmediği zaman tribünler bu gençlere tahammül edemez, yabancının vasat futbolu göze batmaz, genç çocuk 1 hatalı pas yaptıgı zaman futbol hayatını bitirirsiniz. Önce mantalite değişmeli, ben neyim ? hedefim nedir ? Sabretmeyi, başarısızlıkta bile bir ışık görmeyi ve herşeyin ne pahasına olursa olsun kazanmak olmadığını anlamalısınız.
quote:
Orijinalden alıntı: KnighTR
Başarı gelmediği zaman tribünler bu gençlere tahammül edemez, yabancının vasat futbolu göze batmaz, genç çocuk 1 hatalı pas yaptıgı zaman futbol hayatını bitirirsiniz. Önce mantalite değişmeli, ben neyim ? hedefim nedir ? Sabretmeyi, başarısızlıkta bile bir ışık görmeyi ve herşeyin ne pahasına olursa olsun kazanmak olmadığını anlamalısınız.
Geçen yıl Bobo sakatım bahanesiyle 2 ay tatil yapmaya gitmişti Brezilya'ya o süreçte. Yerine Ali Kuçik'i oynattı. Ali Kuçik o yıl ve geçen yıl A2'de 20şer gol atmıştı. 4-3-3'ün kanat adamıydı, rahat adam eksiltebiliyordu ancak eksiği bitiricilikti. O dönemde Ali 5-6 gol kaçırdı diye burada hemen takımın en beceriksiz adamı ilan edildi. Bobo gidince de Bobo'nun tembelliği unutuldu kral oldu. Bizim taraftarımız sabır gösteremiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: __LP__
quote:
Orijinalden alıntı: KnighTR
Geçen yıl Bobo sakatım bahanesiyle 2 ay tatil yapmaya gitmişti Brezilya'ya o süreçte. Yerine Ali Kuçik'i oynattı. Ali Kuçik o yıl ve geçen yıl A2'de 20şer gol atmıştı. 4-3-3'ün kanat adamıydı, rahat adam eksiltebiliyordu ancak eksiği bitiricilikti. O dönemde Ali 5-6 gol kaçırdı diye burada hemen takımın en beceriksiz adamı ilan edildi. Bobo gidince de Bobo'nun tembelliği unutuldu kral oldu. Bizim taraftarımız sabır gösteremiyor.
aynen öyle. geçen yıl çok üzülmüştüm o ali olayına. çocuk deli gibi koşuyor, basıyor ve en önemlisi pozisyona nasıl gireceğini biliyordu. tek ihtiyacı olan bitiricilik ki onu da heyecandan yapamıyordu.. ben genç oyuncu olsam kendi takımımda oynamak istemem öyle de bir bataklıktır beşiktaş..
Daha öncede buraya çok kez yazdım.
Yahu altyapıya her sene Sergen gibi yetenekli oyuncumu geliyorda çıkaralım.
Nerde Mehmet Sedef?
Nerde Serdar Özkan?
Nerde Aydın Karabulut?
Nerde Batuhan?
En son Necip diyoruz o da yetenekleri sınırlı düz bir oyuncu.
quote:
Orijinalden alıntı: Negatiwe
Daha öncede buraya çok kez yazdım.
Yahu altyapıya her sene Sergen gibi yetenekli oyuncumu geliyorda çıkaralım.
Nerde Mehmet Sedef?
Nerde Serdar Özkan?
Nerde Aydın Karabulut?
Nerde Batuhan?
En son Necip diyoruz o da yetenekleri sınırlı düz bir oyuncu.
Şu listede en çok üzüldüğüm kişi Aydın Karabulut. Çok yetenekliydi gerçekten. Müthiş çalım atardı. Ne oldu harbiden o çocuk?
Serdar Özkan ve Batuhan bariz kendilerini Star sanıp uçan şahsiyetler olduğundan konuşmaya değer bile görmüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Lawagolem
Güntekin bencede saçmalamış bu sefer. Kimse tüm 11 altyapıdan olucak demiyo. Veya kimseye "Biz Manuel fernandes'i, Quaresma'yı, Ernst'i, Hilbert'i; tüm işe yarayan adamları gönderip aynılarını altyapıdan yaratıcaz" da demiyo. Amaç Edu, Sidnei, Aurelio, Ekrem, Holosko vs vs (kişiye göre değişiyo bu isimler) gibi boşa milyonlar bayıldığımız ve bu kulüp içerisinde miladı dolmuş adamların yerlerini altyapıdan; en başta yılda en fazla 100 milyon euro alıcak olan ve 1-2 sene sonra Manuel Fernandes, Quaresma, Ernst, Hilbert, Egemen gibi bu takımın yapı taşlarından olma potansiyeline sahip adamlarla doldurmak.
Güntekin uçmuş biraz. Kendisini seviyorum ama bu mantıksız konuşmasını sevmedim.
Ben diyorum. İlk Türk takımının ilk onbiri paso Türk olsun diyorum. Hadi bilemedin en fazla 3 yabancı olsun diyorum. Hatta Milli Takım'ın her maç 11'inde en az 6 Beşiktaşlı futbolcu olsun istiyorum.
Zor ama imkansız değil.
İmkansız olmayan herşey için delikanlı adamların, işi bilen adamların umudu olur.
Hatta diyorum ki, Barcelona'dan Chelsea'den düşmüş adam umudunu kaybetmiştir ama buralara hiç yükselemeyen adamların buraya yükselme umudu olacağı için it gibi çalışır diyorum.
Bütün oyuncularımızda yetenekli olsun olmasın İbrahim Üzülmez'in iş ahlakı olsun istiyorum.
Formayı geçiren adam çoğunlukla Türk olsun, ahlaklı olsun. Beşiktaşlı olmayan Beşiktaşta oynamasın. Beşiktaş'ta ay sonunda maaşı bekleyenler değil, Beşiktaş'a aşkla bağlanmış, yenildiklerinde tüm dünyası kararan, geceleri rahat uyuyamayan, şampiyon olduklarında sevinmeyen ve mütevazı olan, aldığı yabancısı hem kaliteli hem çalışkan olan, her maç alt yapıdan en az 3 rotasyonlu oyuncuyu 18'lik kadroya alacak bir teknik heyet ve üstüne üstlük başarı bekliyorum.
Metin - Ali - Feyyaz yaş 18. Metin Kocaelispor, Ali Bakırköspor, Feyyaz Avcılar'dan Beşiktaş'a.
İlk onbirde başladılar. Metin sağ kanat, Feyyaz forvet, Ali bekte başladı. Bu adamlar 18 yaşında başladılar.
Sağ bekte Rıza, alt yapıdan. Beşiktaşlı.
88'de Şifo geldi Maraş'tan. En çok gol atan orta saha oyuncusu oldu. Hiç kırmızı kart görmedi.
89'da Sergen geldi. Yeteneğiyle öttürdü. Beşiktaşlı.
Kalede Engin vardı. Türktü. Fenerliydi ama iş ahlakı vardı.
Takoz Recep, Ali forvete geçince sol bek oldu. Geleni gideni ağlattı.
Ulvi, Kadir. Türk bu adamlar. 3 sene şampiyon oldular.
Sonra bazıları eskidi, Altyapıdan Oktay geldi. Beşiktaşlı. Avrupa'da 14 golle en çok gol atan Beşiktaşlı. En son 99 senesinde Beşiktaş formasını giydi.
Ertuğrul geldi dönemin rekor transferi 40 milyar liraya. 5 sene banko oynadı. Öttürdü.
92'de illa yabancı dediler. Madida geldi. Efsane yabancılardan oldu.
96'da Amokachi geldi. Öttürdü.
En son 97'de Nihat çıktı. Tüm dünya tanıdı Nihat'ı.
Şimdi diyeceksin ki kardeşim, sende sürekli geçmişe takılıyorsun. O jenerasyon bir defa gelir, bunları söylemekten fayda yok. Hatta diyeceksin ki o kadar yetenekli Türk oyuncular şimdi yetişmiyor.
Ama benim söylemek istediğim yenetek değil ki. İş ahlakı.
Sergen hariç oradaki isimlerin hiç birisi Quaresma kadar, Fernandes kadar yetenekli değiller.
Ama iş ahlakları vardı. Sergen'de bile vardı iş ahlakı.
Diğer konularda faşizan düşündüğümde hemfikiriz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme