< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 27 Nisan 2026; 11:34:17 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 27 Nisan 2026; 11:34:17 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 27 Nisan 2026; 12:53:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
tırcılık burada aranan meslek. adamların ülkesi değil ayrıca! yahudilerin yönettiği ülke demek daha doğru. liberal sol varsa orada yahudilerin egemenliği vardır. gerçi şimdi de liberal sağ diye birşey uydurdular. milei ve meloni figüran olarak bu işi üstlendiler. geçen hafta Almanya'da suri ve afganların olmadığı suç oranlarını paylaştılar. cezayirlilerde almanların suç oranına göre 100 bin X (katı) civarı suç/kargaşa vs gibi suç oranları çıkmış. Türklerde bu oran mesela 2.60 çıkmış. yani bir Alman vatandaşa göre Türk'ün suç işleme oranı 2.6 kat daha yüksek çıkmış. Bu sayı içinde kürtler de var. Buna rağmen Türkler hala burada ekmeğine bakmaya geliyorlar, ama sol liboş alman devleti onları geri gönderiyor. doktorlar bile isyanda. buraya 3 sene önce gelmiş Türk doktor var. C1 mesleki yapamadığı için hala kendi yerini açamıyor. Arap doktor ise B1 alıp 1 sene stajer olarak çalışıp doktor olabiliyor. tırcı diye aşağlamak hadi sizin gözünüden ok diyelim, doktor adam la doktor adam. burada bile ayrımcılık var. buna da pozitif ayrımcılık kalıbını uydurmuş yehudiler. |
|
| _____________________________ |
|
herkesi kendin ile neden kıyaslıyorsun? a101'e de kariye düşünmek. aş biraz kendini. |
|
Senin hakkında fazla bilgiye sahip değilim, dışarıdan 30 saniyelik analizle karar verdim a101 de çalışırsın diye. İtiraf ediyim fazla cömert davrandım. Bu arada dünkü maçtan kaç gün geçince tekrar yapı ve hakemler diye ötmeye başlayacaksınız fanatik fenerli olarak. Ederson Sao Paulo'da fatih dershanesine gitmiş zamanında. |
| _____________________________ |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
nasıl hayat sürdüklerine bağlı. shared room veya shared flat paylaşacak tek elemanlarsa kaldırırlar. ama 30 sonrası o işler çok zor. ingiltere'de 2000 pounda ben tek kaldığımda dönemde kral gibiydim. üni den arkadaşımla odayı paylaşıyordum. lakin eşim olacak kızla tanışınca işler değişti. londra'da hayatı bile sorgulamaya başlamıştım. tek kat 1+1 eve 1100 pound kiralar aramaya başlamıştım falan. tabi bu zone 2 zone 3 evlerdendi. |
|
şimdi kardeş; her gördüğünü deden sanmayı bırakıyorsun. çok istiyorsan bizim takımın 2025 26 bölümüne gidiyorsun. daha mayıs ayından ilk sayfada ilk yorumuma bakıyorsun. abin orada sana bu sezonun da nasıl geçeceğini anlatmış olduğu, çözüm olarak yapılacak tek şeyi sonunda yazdığı mesajını okuyorsun. birşeyler kapabilirsen kapmaya bak. olmadı çerçeveletip duvarına as. malum konumuzda futbol bildiğini sananlar vardı. iddalarını bile tutamadılar. adamlar engel atıp kaçmışlar. düşün yani. hükümet destekli fransız hoparlör sporun yapacaklarını kestirmek zor değildi. dediğim gibi sistem değişene kadar saltanat sürecek. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 27 Nisan 2026; 18:14:51 > |
|
Kira rakamı az biraz önemli ama onlar içinde benim içinde asıl önemi olan "kiradan kalanla nasıl yaşayabildiğin." çocukları da var, kafaları tr de bu kadar rahat değildi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
bugün orta halli üst seviye maaş yazılımcı maaşı diyelim. 3000 euro net. çocuğun var. kindergarten senden 400-500 euro arası para alacak 3 oda ev en düşük + ısınma masrafı 1000 euro elektrik 150 euro internet 45 hadi 50 euro de. ne yaptı? 1600 euro para yaptı. hadi çocuk parası alıyorsun 250 euro desen 3250 euro alıyorsun. bugün bir kilo et 19 euro 1kg kıyma 12 euro . yani ayda 5 kilo et , 5 kilo kıyma alsan sadece mutfak masrafında kırmızı ete ay başında 150 euro gidiyor. 5 yıl önce bu rakam 60 euroydu. bugün 5 yıl önceye göre en az fiyatı artan ekmek bile %100 zamlanmış. Et %250 zamlanmış. neyse mutfak masrafın ortalama ayda 150 desen 600 yapar ne yatptı? kira barınma masrafı 1600+600 = 2200 euro araban var mı? diyelim kredi ile ön ödemesiz araba aldın. 399 euroya orta halli suv aldın. bunun sigortası 150 euro. benzini 1.70 den koysam ayda yapar 150 euro fazla gezmiyorsun diyelim. ne yaptı araba? 700 euro. 2200 gider (ev mutfak) + 700 yaptı sana 2900 euro. geriye işte harcamalık 350 euro para kalıyor. Ama tüm bunları yaparken orta seviye yazılımcı olduğunu ve orta seviyenin yüksek maaşını aldığını var sayıyorum. peki 1550 euro asgari ücret alan adam nasıl geçinecek? veya 1800 euro alan kasiyer nasıl geçinecek? veya 2200 euro alan belediye şöförü? |
|
|
Bu hesap alman için zor olabilir. türk için çok mantıklı bir hesap. kalan 250 € yuda mutfaga ekler, 15kilo daha et/kıyma alır. 3 kişilik bir aile, kişi başıher öğün 100gr et+sebze tüketir hayatına devam eder. tr dekinden kat kat rahat ve bol besinli bir hayatı olur ;) Asgari ücretli tr istanbulda sadece kira öder doğuda, kiranın üstüne birşeyler kalır. şoför, istanbulda bir tık idare eder doğuda daha rahat olur. ama bunların hiçbiri ayda 25kilo et/kıyma alamaz. çünkü 1 asgari ücret yapar. onlar bunu tercih etmiş, sonuçlarınada "dünyanın neresine giderlerse gitsinler", katlanmak zorundalar! özetle, "kiradan kalanla tc den rahat yaşayabiliyormusun?" evet. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 27 Nisan 2026; 20:56:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
tamam Türkiye'de insana göre hala daha karlı. ama münhende yaşarsan orada asgari ücrete kira anca bulursun ki o da münih il sınırlarına yakın yerde ![]() Ama bir şeyi 40 defa söyleyince olacağına varırmış denir... almancılar sıka sıka almanya'yı anlattıkları şekle getirdiler. gerçekten burada yaşamak için sebep göremiyorum. geçen ay kızı iki gece üç gün geziye diye götürdüler. ücret olarak 200 euro istendi. gitmesini istemeseydin diyeceksin ama zorunluymuş. göndermezse 500 euro ceza kesiliyormuş. işin komik tarafı bu parayı araplar, afrikalılar yani devletten geçinenler ödemedi. yerine devlet ödedi. şimdi gel de çalış. gel de liberal almanların emrinde ne bileyim IT işi yap. pimpirikleriyle mi uğraşırsın takımda takıntılı almanlarla mı yada hindu team matelerler mi? eşim hala expertise yapıcam bahanesi ile burada tutuyor. bulgaristan'a dönmek istiyorum. orada hala arkadaşlarım var. yani burada 5000 alacağıma orada 3500 alsak yine rahat geçiniriz ama eşim istemiyor işte. gerçi onun derdi benim eskilere denk gelme ihtimali. hala orada benim eskiler işi gücü bırakmış beni bekliyorlar fikirlerini kafasında kuruyor. sokağa çıktığımda sokakta araplara denk gelmek istemiyorum. hayatında burada bir gün çalışmışlığı olmayan adama vergi ödemek istemiyorum. 5 sene çalıştım yetti. |
|
|
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: "Tesisimiz hayırlı olsun. Türk sporu için, Büyük Galatasaray için, şampiyon Cimbom için, Türkiye Milli Takımı için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz." https://www.facebook.com/feneronline6/videos/gen%C3%A7lik-ve-spor-bakan%C4%B1-osman-a%C5%9Fk%C4%B1n-bak-tesisimiz-hay%C4%B1rl%C4%B1-olsun-t%C3%BCrk-sporu-i%C3%A7in-b/946294985029906 |
|