Şimdi Ara

Almanya'dan Şok Görüntüler: MASKE TAKAN İNSAN YOK !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Fakir tabii bunlar, maske alacak paraları yok. Sağlık sistemi de berbat, 2 sene sonrasına amaliyat tarihi veriyolaa. Ama nidense Goronafirüslü hasta sayısı Türkiye'den az. Hep İsrayil'in oyunları bunlar yiğenim, oyun böyük dikkatli ol!




  • Zaten cahillik sadece Türkiyenin veya ortadoğunun değil tüm dünyanın ortak sorunu. Ve global olarak son 20-30 yıldır cahillik yüceltiliyor. Cahillere eğitimlilerle aynı oranda hatta daha fazla söz hakkı veriliyor. Böylece amacına ulaşmak isteyen kişi siyasi veya başka bir alanda eğitimlileri kandırmakla uğraşmak yerine direkt cahillere oynuyor. Hem sayılarıda daha fazla. Bunun sonucunda cahillerde de müthiş bir özgüven oluyor. "Corona mı? komplo ya ben biliyorum, takma maske boşver..."

    merhaba..


    o insanlara cahil demeden once önce $u yaziyi ve videoyu seyredersen.. bazi seyleri cok daha iyi anlayabilirsin...


    Alintidir..


    Saygıdeğer uzman doktorumuz Mehmet Uğur Yılmaz'ın açıklamaları:

    Değerlendirmem kısaca şöyle:

    1. Virüsün bir ilacı ve aşısı yok. Bu bilgi virüsün dünyadan tamamiyle eradike edilmesinin mümkün olmaması başka bir deyimle endemik olması anlamına gelir. Diğer soğuk algınlığı virüsleri gibi. Virüs bu günden sonra da görülecek. İlk ne zaman oluştuğunu bilmiyoruz. İlk olarak Çin’de böyle bir virüs tanımı yapılmıştır diyoruz. Virüs belki bin yıldır var. Doğadaki bütün virüsleri ve bu virüslerin ne zaman oluştuğunu bilemiyoruz. Bilmemiz de mümkün değil. 2019 sonunda belirlenmesi bu tarihte oluştuğu anlamına gelmez.


    2. Virüs var mı yok mu? Virüs yok demedim. Var fakat sanıldığı gibi önemli hastalık ve ölümlere neden olan bir virüs değil diyorum. Bütün yayınlarda insanların % 80’inin hafif ve belirtisiz geçirdiği söyleniyor. Bir virüs pandemisi olsaydı hastalığa yakalanan insan sayısının 30-40-50 milyon gibi rakamlara ulaşması gerekirdi. Hem hasta hem de ölen hasta sayısı (Bildirilen. Ben bunların da doğru olmadığını biliyorum) çok düşük.


    3. Tanı testleri çok hassas ve güvenilir değil. Virüs testlerin böyledir. SB’nın açıklamalarında PCR testi müspet olanları hasta gibi takdim ediyorlar. Hatta hastaların büyük bir çoğunluğunda ateş bile olmadığını belirttiler. Ateş bile yoksa bana göre hastalık da yok. Ama sokakta ateşi olan hasta muamelesi görüyor.


    4. Virüsün hava ile yayıldığına inanan bir kişi tek koruma yönteminin astronotlar gibi maskeden soluması gerekir. Havadan virüsün temizlenmesi için hepa filtresinden havayı süzmek gerekir. Doğa ve hava sterilize edilemez. N95 maske 0.3 micron’a kadar partikülleri tutabiliyor. 300 nanometre. Virüs boyutu ortalamam 125 nm çapta. Bu virüsün hem maskeden hem de maskenin kenarından havaya karışacağı anlamına gelir. Virüs taş, böcek veya balık değil. Ağa takılmaz. Çok hafif olduğu için devamlı olarak hava hareketleri ile havada hareket eder. (polenler gibi). Bu eğer yaygın bir virüs hastalığı olsaydı havaya çok fazla virüs yayılacağı anlamına gelir. Hava ile bulaşma oluyor olsaydı çok fazla kişinin hemen hastalığa yakalanacağı demektir. Her bir nefeste, bir günde ortama ne kadar virüs yayıldığı ve bunun ne kadarının kilometrelerce uzağa gittiği, bir metreküpte ne kadar virüs bulunduğu gibi soruların cevabı bulunamaz. Virüs balgam ve tükürükle değil hava ile yayılır. Lokanta ve kahve gibi yerlerde virüse karşı alınabilecek tek önlem havanın devamlı olarak hepa filtreleri ile süzülmesidir.


    5. Şimdi TV’lerde sürekli olarak ve her gün yapılan propaganda ile beyinler yıkanmış. Kişiler bu söylediklerimi resmi görüşle değerlendiriyor. Bu açıklamaların doğru olduğunu sanıyor ve bence neye inanırsa da inansın. Benim sorunum değil. Dünya Bankası’nın son verdiği korona kredisinin bir bölümünün de kovid -19 mücadelesi için propagandaya harcanması şartı var. Bence bu haberleri yapan bu krediden yemleniyor.


    6. Devamlı sorulan diğer bir soru: Ama ölenler var. Hiçbirisine otopsi yapılmadı. Neden öldükleri belli değil. Kişiden alınan örnekte virüs saptanması ile kişide kovid 19 hastalığı bulunması ve bundan ölmesi farklı bir şey. Ayrıca bütün veriler Sağlık Bakanlığı’nda değil SGK MEDULA sistemindedir. Bu sistemde hastaneler kesin tanı olmadan hastaları kovid 19 tanısı ile yatırabilir. (SGK Sağlık Uygulama Tebliği Ek -2’de 510021 kodlu ve ilişkili kodlara bakabilirsiniz.) Blog’da bu konuda bir yazı da yazdım. Bazıları ciddi bir pandemi olduğuna ve söylenen her şeyin doğru olduğuna inanıyorum diyebilir. Ben inançla bilimsel sonuç ve eleştirel analizi farklı değerlendiriyorum. Her söylenene inanmam. İnanana da bir şey demem. Herkesin kendi kararıdır. Burada sağlığın karanlık yüzüne ışık tutmaya çalışıyoruz.

    Sürü bağışıklığı diye de bir şey yok. Kimin bağışık kimin olmadığı belli değil. Bu bir salgın (pandemi) değil bir endemi. Endemi demek hiçbir zaman yok olmayacak hep devam edecek demektir. İyileştiren bir ilaç ve aşı yok. Kalıcı bağışıklık yok. Virüs havaya karışıyor. Havayı sterilize edemezsiniz. Maske virüsün yayılmasını önlemez. Virüs polenler gibi havada hareket eder ve hiç hasta olmayan kişilerin bulunduğu ortama da gelir ve bir yerlere bulaşabilir. Ama çoğu hep havada kalır ve tahrip olur.

    Sosyal mesafe de hikâye. Virüs çakıl taşı değil. Her yerde olan bir şeydir. Hepa filtreli astronot başlıkları kullanılması lazım. Bu da mümkün olmadığına göre hepsi lafı güzaf.

    Ölenlerin de neden öldüğü belli değil. Otopsi raporları yok. Örnek: Beyin kanaması geçiren bir kişinin yarasında veya bir yerinde bir bakteri ürese de kanamadan ölünce ölüm sebebi bakteri mi olur? Virüs tanısı çoğu zaman ve genellikle de sadece tanıdır. Bunların çoğunda hiçbir semptom yoktur. SGK SUT kodunda kovid 19 olarak yatırılacak hastaların kesin olarak tanı konulma şartının olmadığı belirtilmiştir. Yani istediğini hastayı bu koddan yatırabilirsiniz demektir.


    Rakamlar doğru değil. Nedeni şu: 1) Hiçbir test % 100 virüs mevcudiyetini göstermez. Virüs testinin pozitif olması kişinin hasta olması anlamına gelmez. Hastalığı geçirmiş olabilir. Soğuk algınlığı, grip geçirenlerde ve grip aşısı yaptıranlarda da virüs testi müspet çıkabiliyor.

    . Ayrıca bir kişide virüs bulunması veya saptanması kişinin hasta olması anlamına gelmiyor. Virüsle hiç teması olmayan uzaydan gelen Rus astronot ve Amazon yerlilerinde hastalık ve virüs saptanmıştı.


    Türkiye’de sağlık verileri SGK MEDULA sisteminde toplanır. Bu sistemle hasta tedavi eden bütün SHS’ları kesin tanı ve test olmadan istediği hastayı kovid 19 diye yatırabilir. Yani tanı olarak çok fazla hastalık olması bu kadar hastlık olması anlamına gelmez.

    SGK daha fazla geri ödeme verdiği için SHS istediği her hastayı kovid -19 olarak gösterebilir. Sağlık Bakanlığı bu işleri idare etmiyor ve edemez. Kendisi sadece diploma, sertifika veriyor. Başka bir yetkisi yok.

    Ölüm rakamı: Bir kişi kovid – 19’dan öldü diyebilmeniz için gerçekten bu hastalıktan öldüğünü otopsi raporu ile belirlemek gerekir. Bir kişiden alınan örnekte virüs saptanması ile kişinin bundan ölmesi farklı bir şeydir. Hasta sepsis, organ yetmezliği, kalp krizi, veyin kanaması veya kanserden de ölmüş olabilir.

    Ameliyat yarasında MRSA olan bir kişi beyin kanamasından ölünde ölüm nedeni MRSA olmaz. Bunun gibi değerlendirmek lazım. ABD’de de CDC kovid hasta ve ölüm oranlarının yüksek gösterildiğini açıkladı. ABD de sayının yüksek olması Türkiye’de olduğu gibi sigorta sisteminin bu tanıya daha fazla ödeme yapmasıdı

    . Burada analitik düşünce yöntemi ile analizler yapıyorum. Kimse bana inansın, aferin versin ve buradan bir sonuç çıkararak ona göre yaşasın demiyorum. Herkes kendi fikrini kendi oluşturacak.


    Ayrıca ben de sokağa çıkarken maske takıyorum. İnandığım için değil taciz edilmemek ve ceza yazılmasına neden vermemek için. Bir de dr kimliğini alıyorum. Ama evde her yeri dezenfekte etmeye, çamaşır suyu, sirke ve alkol ile virüsleri öldürmeye çalışmıyoruz. Bunları hiç yapmadık. Hiç bir zaman da yapmam.

    Ben her duyduğuma inanan bir kişi değilim. Bazı yalanlar sürekli tekrarlanıyor karşı görüşlere izin verilmiyor. Bu Gobbels'in taktiğidir. Bir yalan sürekli tekrarlanırsa insanlar yalana inanır. Türkiye'de yapılan bu.

    Neticede burada bir şeyin anlaşılması için yorumlar yapıyoruz. Ana insanlar kendilerinde oluşan kalıp fikirlere göre düşünür ve hareket eder. Kimseyi de suçlamıyorum. Ayrıca grupta kimsenin diğerine kendi fikrini dayatmasını da istemiyorum. Bana ters de gelse herkes fikrini söylemeli.


    Maskenin ne amaçla takıldığını bilmeyenler abuk sabuk yorum yapıyor maske seni korumaz zaten, hasta kişinin bulaştırmasını engeller. Gizli taşıyıcısındır diye takarsın. Maske lobisine para kazandırmak istemiyorsan da alırsın bir kumaş kendin dikersin. O da kumaş lobisini zengin eder zaten Avrupalılar özgürlüklerine düşkün insanlardır, adamlar virüsün bulaşı %99 bile olsa zorlatılınca takmazlar, niye onları örnek alıyorsunuz?
    Şimdi ilk başta karar verin virus var mı yok mu bir diyorsunuz 1tllik maske takmaya gerek yok virüsü, tutamaz vs sonra virüs zaten sogukalginligi gibi birsey bizi kandırıyorlar medyayla

    Bir kere argümanıniz, saçma coronadan değil bilmem neden oldu diyorsunuz iyide corona olmasa olmeyecekti sizin dediğiniz şey kimse aids den ölmuyor (doğru mu, doğru) o, zaman aids zararsız ona karşı bir şey yapmamıza, gerek yok


    Bir kere bunu yazan kişiler sizin gibilerden besleniyor buluyorlar cahilleri anlatıyorlar onlarda inanıyor

    Tip alanında eğitiminiz var mı yok o zaman, millete Burda akıl vermeyin yok Pandemi falan yok virüs önemli değil bildiğimiz grip sizi kandırıyorlar falan gibi saçma şeyler yazmayın alaninda uzman kişilerin konuşmasına izin verin

    NOT ölünün arkasından konuşmayın
    Adam, dinamit bulmuş evet ama bundan dolayı vicdan azabı çekmiş servetinin %94unu Nobel Barış Ödüllerimin dağıtılması için vermiş hanginiz böyle fedakarlık yapar gelmiş burada, yok oyun büyük siz bir şey bilmiyorsunuz falan yazarak bilmişlik taslıyorsunuz ayrıca Alfred Nobel 355 farklı patenti vardı yani bulduğu tek şey de dinamit değil insanlığa hiçbir faydası olmamış insanlar gelmiş 355 tane patenti olan adamin, arkasından konuşuyor


    Sizin ne faydanız oldu insanlığa bu komplo teorileri dışında anlatsanıza

    Maskenin işe yaramadığını iddia eden arkadaşları coronalı biriyle bir odaya koysak maskesiz ve duvarda bedava maske olan bir kutu koysak, o kutuya gidip, maske alıp takmaları ışık hızına yakın bir hızda olur :) Bugüne kadar defalarca açıklandı maskenin neden, nasıl ve ne ölçüde işe yaradığı. Ki açıklanmasına gerek yok akıl ve mantığı olan biri zaten kavrar. En basitinden hastanelerde doktorlar takıyor mu? Takıyor.

  • Zaten cahillik sadece Türkiyenin veya ortadoğunun değil tüm dünyanın ortak sorunu. Ve global olarak son 20-30 yıldır cahillik yüceltiliyor. Cahillere eğitimlilerle aynı oranda hatta daha fazla söz hakkı veriliyor. Böylece amacına ulaşmak isteyen kişi siyasi veya başka bir alanda eğitimlileri kandırmakla uğraşmak yerine direkt cahillere oynuyor. Hem sayılarıda daha fazla. Bunun sonucunda cahillerde de müthiş bir özgüven oluyor. "Corona mı? komplo ya ben biliyorum, takma maske boşver..."

  • Adamlar oktoberfest hazırlığına girmiş şimdiden , ekimde zaten oktoberfest kutlanacak geçmiş olsun Almanya patates...

  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt

    Demokrasinin çıkmazı bu olsa gerek.

  • merhaba..


    o insanlara cahil demeden once önce $u yaziyi ve videoyu seyredersen.. bazi seyleri cok daha iyi anlayabilirsin...


    Alintidir..


    Saygıdeğer uzman doktorumuz Mehmet Uğur Yılmaz'ın açıklamaları:

    Değerlendirmem kısaca şöyle:

    1. Virüsün bir ilacı ve aşısı yok. Bu bilgi virüsün dünyadan tamamiyle eradike edilmesinin mümkün olmaması başka bir deyimle endemik olması anlamına gelir. Diğer soğuk algınlığı virüsleri gibi. Virüs bu günden sonra da görülecek. İlk ne zaman oluştuğunu bilmiyoruz. İlk olarak Çin’de böyle bir virüs tanımı yapılmıştır diyoruz. Virüs belki bin yıldır var. Doğadaki bütün virüsleri ve bu virüslerin ne zaman oluştuğunu bilemiyoruz. Bilmemiz de mümkün değil. 2019 sonunda belirlenmesi bu tarihte oluştuğu anlamına gelmez.


    2. Virüs var mı yok mu? Virüs yok demedim. Var fakat sanıldığı gibi önemli hastalık ve ölümlere neden olan bir virüs değil diyorum. Bütün yayınlarda insanların % 80’inin hafif ve belirtisiz geçirdiği söyleniyor. Bir virüs pandemisi olsaydı hastalığa yakalanan insan sayısının 30-40-50 milyon gibi rakamlara ulaşması gerekirdi. Hem hasta hem de ölen hasta sayısı (Bildirilen. Ben bunların da doğru olmadığını biliyorum) çok düşük.


    3. Tanı testleri çok hassas ve güvenilir değil. Virüs testlerin böyledir. SB’nın açıklamalarında PCR testi müspet olanları hasta gibi takdim ediyorlar. Hatta hastaların büyük bir çoğunluğunda ateş bile olmadığını belirttiler. Ateş bile yoksa bana göre hastalık da yok. Ama sokakta ateşi olan hasta muamelesi görüyor.


    4. Virüsün hava ile yayıldığına inanan bir kişi tek koruma yönteminin astronotlar gibi maskeden soluması gerekir. Havadan virüsün temizlenmesi için hepa filtresinden havayı süzmek gerekir. Doğa ve hava sterilize edilemez. N95 maske 0.3 micron’a kadar partikülleri tutabiliyor. 300 nanometre. Virüs boyutu ortalamam 125 nm çapta. Bu virüsün hem maskeden hem de maskenin kenarından havaya karışacağı anlamına gelir. Virüs taş, böcek veya balık değil. Ağa takılmaz. Çok hafif olduğu için devamlı olarak hava hareketleri ile havada hareket eder. (polenler gibi). Bu eğer yaygın bir virüs hastalığı olsaydı havaya çok fazla virüs yayılacağı anlamına gelir. Hava ile bulaşma oluyor olsaydı çok fazla kişinin hemen hastalığa yakalanacağı demektir. Her bir nefeste, bir günde ortama ne kadar virüs yayıldığı ve bunun ne kadarının kilometrelerce uzağa gittiği, bir metreküpte ne kadar virüs bulunduğu gibi soruların cevabı bulunamaz. Virüs balgam ve tükürükle değil hava ile yayılır. Lokanta ve kahve gibi yerlerde virüse karşı alınabilecek tek önlem havanın devamlı olarak hepa filtreleri ile süzülmesidir.


    5. Şimdi TV’lerde sürekli olarak ve her gün yapılan propaganda ile beyinler yıkanmış. Kişiler bu söylediklerimi resmi görüşle değerlendiriyor. Bu açıklamaların doğru olduğunu sanıyor ve bence neye inanırsa da inansın. Benim sorunum değil. Dünya Bankası’nın son verdiği korona kredisinin bir bölümünün de kovid -19 mücadelesi için propagandaya harcanması şartı var. Bence bu haberleri yapan bu krediden yemleniyor.


    6. Devamlı sorulan diğer bir soru: Ama ölenler var. Hiçbirisine otopsi yapılmadı. Neden öldükleri belli değil. Kişiden alınan örnekte virüs saptanması ile kişide kovid 19 hastalığı bulunması ve bundan ölmesi farklı bir şey. Ayrıca bütün veriler Sağlık Bakanlığı’nda değil SGK MEDULA sistemindedir. Bu sistemde hastaneler kesin tanı olmadan hastaları kovid 19 tanısı ile yatırabilir. (SGK Sağlık Uygulama Tebliği Ek -2’de 510021 kodlu ve ilişkili kodlara bakabilirsiniz.) Blog’da bu konuda bir yazı da yazdım. Bazıları ciddi bir pandemi olduğuna ve söylenen her şeyin doğru olduğuna inanıyorum diyebilir. Ben inançla bilimsel sonuç ve eleştirel analizi farklı değerlendiriyorum. Her söylenene inanmam. İnanana da bir şey demem. Herkesin kendi kararıdır. Burada sağlığın karanlık yüzüne ışık tutmaya çalışıyoruz.

    Sürü bağışıklığı diye de bir şey yok. Kimin bağışık kimin olmadığı belli değil. Bu bir salgın (pandemi) değil bir endemi. Endemi demek hiçbir zaman yok olmayacak hep devam edecek demektir. İyileştiren bir ilaç ve aşı yok. Kalıcı bağışıklık yok. Virüs havaya karışıyor. Havayı sterilize edemezsiniz. Maske virüsün yayılmasını önlemez. Virüs polenler gibi havada hareket eder ve hiç hasta olmayan kişilerin bulunduğu ortama da gelir ve bir yerlere bulaşabilir. Ama çoğu hep havada kalır ve tahrip olur.

    Sosyal mesafe de hikâye. Virüs çakıl taşı değil. Her yerde olan bir şeydir. Hepa filtreli astronot başlıkları kullanılması lazım. Bu da mümkün olmadığına göre hepsi lafı güzaf.

    Ölenlerin de neden öldüğü belli değil. Otopsi raporları yok. Örnek: Beyin kanaması geçiren bir kişinin yarasında veya bir yerinde bir bakteri ürese de kanamadan ölünce ölüm sebebi bakteri mi olur? Virüs tanısı çoğu zaman ve genellikle de sadece tanıdır. Bunların çoğunda hiçbir semptom yoktur. SGK SUT kodunda kovid 19 olarak yatırılacak hastaların kesin olarak tanı konulma şartının olmadığı belirtilmiştir. Yani istediğini hastayı bu koddan yatırabilirsiniz demektir.


    Rakamlar doğru değil. Nedeni şu: 1) Hiçbir test % 100 virüs mevcudiyetini göstermez. Virüs testinin pozitif olması kişinin hasta olması anlamına gelmez. Hastalığı geçirmiş olabilir. Soğuk algınlığı, grip geçirenlerde ve grip aşısı yaptıranlarda da virüs testi müspet çıkabiliyor.

    . Ayrıca bir kişide virüs bulunması veya saptanması kişinin hasta olması anlamına gelmiyor. Virüsle hiç teması olmayan uzaydan gelen Rus astronot ve Amazon yerlilerinde hastalık ve virüs saptanmıştı.


    Türkiye’de sağlık verileri SGK MEDULA sisteminde toplanır. Bu sistemle hasta tedavi eden bütün SHS’ları kesin tanı ve test olmadan istediği hastayı kovid 19 diye yatırabilir. Yani tanı olarak çok fazla hastalık olması bu kadar hastlık olması anlamına gelmez.

    SGK daha fazla geri ödeme verdiği için SHS istediği her hastayı kovid -19 olarak gösterebilir. Sağlık Bakanlığı bu işleri idare etmiyor ve edemez. Kendisi sadece diploma, sertifika veriyor. Başka bir yetkisi yok.

    Ölüm rakamı: Bir kişi kovid – 19’dan öldü diyebilmeniz için gerçekten bu hastalıktan öldüğünü otopsi raporu ile belirlemek gerekir. Bir kişiden alınan örnekte virüs saptanması ile kişinin bundan ölmesi farklı bir şeydir. Hasta sepsis, organ yetmezliği, kalp krizi, veyin kanaması veya kanserden de ölmüş olabilir.

    Ameliyat yarasında MRSA olan bir kişi beyin kanamasından ölünde ölüm nedeni MRSA olmaz. Bunun gibi değerlendirmek lazım. ABD’de de CDC kovid hasta ve ölüm oranlarının yüksek gösterildiğini açıkladı. ABD de sayının yüksek olması Türkiye’de olduğu gibi sigorta sisteminin bu tanıya daha fazla ödeme yapmasıdı

    . Burada analitik düşünce yöntemi ile analizler yapıyorum. Kimse bana inansın, aferin versin ve buradan bir sonuç çıkararak ona göre yaşasın demiyorum. Herkes kendi fikrini kendi oluşturacak.


    Ayrıca ben de sokağa çıkarken maske takıyorum. İnandığım için değil taciz edilmemek ve ceza yazılmasına neden vermemek için. Bir de dr kimliğini alıyorum. Ama evde her yeri dezenfekte etmeye, çamaşır suyu, sirke ve alkol ile virüsleri öldürmeye çalışmıyoruz. Bunları hiç yapmadık. Hiç bir zaman da yapmam.

    Ben her duyduğuma inanan bir kişi değilim. Bazı yalanlar sürekli tekrarlanıyor karşı görüşlere izin verilmiyor. Bu Gobbels'in taktiğidir. Bir yalan sürekli tekrarlanırsa insanlar yalana inanır. Türkiye'de yapılan bu.

    Neticede burada bir şeyin anlaşılması için yorumlar yapıyoruz. Ana insanlar kendilerinde oluşan kalıp fikirlere göre düşünür ve hareket eder. Kimseyi de suçlamıyorum. Ayrıca grupta kimsenin diğerine kendi fikrini dayatmasını da istemiyorum. Bana ters de gelse herkes fikrini söylemeli.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larry -- 18 Eylül 2020; 11:11:30 >




  • Biz de hiç değilse önemli bir kısım takıyor bizimkilerden daha anlayışsızlarmış.

  • Kafası çalışıyor insanların. Türkler hariç bu kadar maske fetişçisi ülke yok zaten. Bir işe yaradığı yok, zorlama olmasa 1 saniye takmam.

  • Almanya'nın sağlık sistemi iyi, bizdeki gibi insanları test kuyruğunda bekletmezler. Veyahut hasta olan insanlara hadi evine naş diyip toplu taşıma araçlarına yönlendirmezler.

  • Çeken özürlü arkadaş maske takan kimse yok diyor ama kendiside maskesiz.Ciddiyim bari takmayacaksın video ayağına taksaydın.Bu beyinsizler bile oralara gidiyorsa.

  • hastalığa yakalandıktan sonra test yapsalar ne olacak hastalık mı iyileşecek? her türlü o cefayı çekecekler yaşlılara bulaştıracaklar yaşlılar ölecek.

  • Tabii ki sokakta maske takilmiyor Almanya'da . Sokakta maske mi takilir?

    Tr'ye geldim hic rahat degil.

    Almanya'da sadece kapali alanda takiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Larry kullanıcısına yanıt

    Bana italya ve ispanyadaki hastane krizlerini acikla. Uzun yaziyi okumaya gerek yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Larry kullanıcısına yanıt

    Bu DSÖ verdiği kredide propaganda payı şartı koymuş


    zaten nasıl uluslararası bir çete oldukları yine belli oldu, diğer örgütler gibi harcadıkları para ve amaç önce kendi varlıklarını meşrulaştırmak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklı başında hiçbi insanın korona balonunu ciddiye aldığını görmedim. Devletler korona bahanesiyle dahada güçlendi otoritesini arttırdı kafasına göre para bastı kafasına göre yasak getirdi. Devletçi insanlar tarafından çanak tutuldu desteklendi. Geri kalmış ülkelerde devletçiler sayıca daha fazla olduğu için biz etkisini daha çok gördük. İnsanlar sokağa çıkma yasağı hatta ohal getirilsin diye ağladı. Sosyalistler para basılıp bol ve ucuz kredi dağıtılmasını destekledi. Özgürlük ve insan haklarının en temeli sayılabilecek en önemli haklar insanlar tarafından hemen satıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 18 Eylül 2020; 20:19:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık havada maskesiz dolaşmak serbest olmalı. Sırf göz boyamak ıcın getırdıklerı boş bir önlem.

  • Maskenin işe yaramadığını iddia eden arkadaşları coronalı biriyle bir odaya koysak maskesiz ve duvarda bedava maske olan bir kutu koysak, o kutuya gidip, maske alıp takmaları ışık hızına yakın bir hızda olur :) Bugüne kadar defalarca açıklandı maskenin neden, nasıl ve ne ölçüde işe yaradığı. Ki açıklanmasına gerek yok akıl ve mantığı olan biri zaten kavrar. En basitinden hastanelerde doktorlar takıyor mu? Takıyor.

  • Adamlar sınırlarından kaçak bir tek canlının girmesine izin vermiyor. Bizim c-19 da yaptığımız hata milyonlarca insanın kaçak girişine göz yummamız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba..

    o yaziyi okusaydin cevaplari icinde var zaten.. bunu gec 1 tl maskenin seni koruyacagini dusunuyorsan 1 tl aklinla laf olsun torba dolsun diye yazi yazma..ama yinede soruna cevap verelim hersey senin o tv gordugun gibi degil..bizzat avrupada yasayan gören biri olarak soyluyorum sana...adamlarin ölüm sebebleri corona birinci derece sebeb oldugu icin degil..bagislik sisteminde veya vucudundaki organlarinda bulunan problemleri tetikledigi icin ölüyolar..ayrica kullandigin maske yarardan cok zarar 0,3 micron partikulleri tutucak maskeye sahip degilsin....nediye takiyorsun? havayla etkilesimli olup heryere dagilip yayilabilen bir virüsü sen 1 tl maskenle kendini koruyacak diye avutmaya calis..

    bu arada herseyin gorundugu gibi olmadigina örnek verelim degilmi..

    NOBEL DİNAMİTİ İCAT EDEN ADAMDIR ,VE BARIŞ ÖDÜLÜ BUNUN ADINA VERİLİR  ...bak sen gibiler bunuda ögrenmi$ oldu..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larry -- 19 Eylül 2020; 19:48:9 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.