|
Bildirim
|
İşte bunlar hep gavur.
Ama bak Müslümanlar böyle mi? Her gün her yerde kavga gürültü gasp. Ama Müslümanlık höşgörü dinidir arkadaşlar lütfen. Allah ıslah etsin. |
5 aydır almanyadayım evlendim eşim Alman vatandaşı aslında TR de yaşamayı çok istyordum ama eşimin hayatını karartamazdım o yüzden Almanya da yaşamaya karar verdim ( trde a3 şirket aracım ve limitsiz kredi kartım vardı iyi bir işim vardı) şuan 0 dan almanca öğreniyorum hayata 0 dan tekrar başlayacağım peki bu ladar büyük ve kimine göre saçma tercihi neden yaptım ??
Demoktosi dünyanın en iyi yönetim şeklidir ! Bundan şüphesi olanlar zaten muaattabım değil. Ama şöyle bir ince nokta var demokrasi eğitimli bir topluluk için geliştirlmiş bir yönetim şeklidir. Türkiye için demokrasi malesef 100 gömlek büyük ve okadar salak bir nesil yetişiyor ki ünivetsite öğrencisine eski hun devleti vizeleri kaldırmış gitmeyi düşünürmüsünüz diye soruyorlar öğrenci de neden olmasın diyor 😂😂😂😂😂.. Tr fakirleşmeye aptallaşmaya her gecen gün devam ederken.. Almanya gibi gelişimi sürekli klan ülkeler hayat standartlarını arttırma ve demokratik özgürlükler ölcüsünde hayatı daha güzel kılmaya devam etsin... İmkanı olan arkadaşlarım ailenizden kopun ve Türkiye den başka grlişmiş ülkelere gidin herşey çok kolay sadece araştırıp yapın :) |
G Guest-12E5A8814 demiş ki;Mesajı Yerinde Gör
|
F funmanias demiş ki;Mesajı Yerinde Gör
Başkasının cennetinde utana sıkıla yatacağıma, kendi cehennemimde osura osura yatarım derdi. Tercih meselesi tabi. |
Toplumsal eğitimin yüksek olduğu ve ahlaksızlığın olmadığı yerde insanlar aç ve parasız olsa bile hırsızlığa tenezzül etmezler.
mesela benzer uygulama japonya'da da var. içecek makinelerini boş araziye dikip gidiyorlar. parayı atıp alıyorsun. ![]() ![]() |
Bu saydıkların zaten yaşadığın en büyük zorluklar ben antalya da yaşıyordum 6 ay konya da çalıştım şuan burda yaşadığım eksikliklerin bire bir aynısını yaşadım tek bir farkla göçmen olduğum için 2. Sınıf muamele bu dediğin çok doğru peki sen Türkiye de kaçıncı sınıf insansın ?? 1 mi 😂. Burda da ekşili ayran ve adana var dün caminin kermesin de yedim :) hasret gerçekten ama gerçekten çok zor dayanamadığım zaman 150 euro ya gidip geliyorum uygun bilet bulunca 2 günlük bunu 150 tl ye gidip gelmek gibi düşünebilirsin konya antalya arası arabayla 5 saat almanya antalya arası ucakla 3 saat :)
|
Selam.. ilk olarak Almanya tarihi beni ilgilendirmez eskiden kötü olduğu eskiden hitleri seçmiş olmaları sebebiyle şuan ülkenin kötü olduğu anlamına gelmez... 99 yıl önce cumhuriyet ve demokrasi vardı Türkiye de şuan binyek cumhuriyet kaldı oda gidici eskiden birşeyin var olması günümüzde de var olacağı anlamına gelmez!
Eğitime gelirsek Almanlar benim hayatımda gördüğüm en SALAK millet gençliğin %90 ausbildung denen meslek okullarına yöneliyor (meslek lisesi gibi) üni oluyan kısım çok az onlarında yarısı mal zaten.. toplum salak başarılı oldukları tek şey disiplinli çalışma ve iyi plan başka bir b*kları yok burası ahım şahım bir yer değil ama gerek doğası ( aklının alacağı her yer yeşil) gerek insan özgürlükleri olsun Almanya türkeyeye 1000000 boy fark atar. Şimdi bağnazlar yazar sen almancı olmuşsun falan filan alakası yok ! Ulan Almanya ya geldiğimden beri ne kavga var ne gerilim var herkez dalgasında yaşıyo burda tek gerilimi ana haber bültenlerinde ve sürvayvır yarışmasında görüyorum türkler saolsun oda. 99 yıllık cumhuriyet kazanımız var bunun 80 yılı kazanım 19 yılı kayıp tv de ki diziler programlar hepsi toplumun gerilmesine aile düzenin bozulması amaçlı çıkmış programlar... bir tane mutlu aile imajı çizen dizi/flim/program yok be burda anlatılcak çok şey varda farklı konuda konuşmak lazım. Sonuç : Tekrar ve tekrar 100 seçim hakkı verseler burayı seçerim!(maddi anlamda kaygım çok az kendimde ait çalışarak aldığım 1m e yakın değerli bir arsam var ailemden kalacak olan 2-3m lik mirasta var) Almanya ya gelişimdeki ekonomik imkanlar tercihimi %25 etkilemiştir geri kalan %75 yaşam standartları tamamen. Allah ihtiyacı olan herkese benden daha çok versin ben sadece kendimi anlatabilmek adına ayrıntı verdim. |
Yani kusura bakmayın hayallerinizi yıkacağım ama bunun daha ileri seviyesi bu ülkede var.
Mesela Bayburt'ta Pazartesi günleri pazar kurulur. Pazar sahipleri Pazar akşamından pazar yerine gelir tüm malı yığar, üstüne bezi çeker ve evine gider uyur. Kimse de bir tane meyve bile çalmaz. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |