Şimdi Ara

Almanya batıyor! Almancı abim arabasına Türkiye'den piskivüt doldurup öyle gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çünkü Almanya'da piskuvıt çok pahalıymış. Kimse alamıyormuş. İşte geçen giderken benden yardım istedi bavullar için. Baktım bavullarda ağzına kadar piskövit dolu. Şayzeee kardeşim dedi. Biz Almanya'da piskövit alamıyoruz dedi. Çok pahalı dedi.

Neyse Sırbistan gümrüğünden geçerken, Sırp polisi zaten biskövitlerin bir kısımına el koymuş. Meğerse Türk piskuvitlerini çok beğeniyorlarmış.

Abim diyor ki, “Kardeşim, ben Almanya’ya yarım pisküvitle vardım... Ama olsun, vatan lezzetini paylaşmış olduk.”

Yani işin özü, Almanya bitmek üzere.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı

• isteyen videoyu izleyeeebilir. ama işte kimse gerçek sebebini anlatmıyor yada bilmiyorlar.

https://forum.donanimhaber.com/amerika-ya-imtiyaz-veren-almanya-nasil-somurulmus-basit-karsilastirma-rte-neler-vaad-etti--162213743

bu konuda chatgpt'ye sordurarak cevaplattım ki anlamak istemeyenler de anlayabilsinler. Almanya batıyor; çünkü amerika sömürecek ülke arıyor. doğuda asya ülkeleri uyandı. afrika'da rus ve çin etkisi... fransa en son nijerya'dan da şutlandı ... o zaman yükü çekmek avrupalı kölelerine geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Şaka maka Almanya batabilir, ama sanayisi çok güçlü ülke kolay kolay batırmazlar. Batarsa Rusya işgal eder oraları. O yüzden batmayacak kadar destekler Amerika.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

amerika'nın yıllık gsmh ne kadar? 25 26 trilyon mu? cari dengesi bu yıl -1.5 trilyon $ bekleniyor. totalde 36 trilyonu aşan bir deficit var. Cari dengesi -30% olan bir ekonomi ancak zimbawe, magadasu gibi yolu olmayan ülkeler olurken ... amerika nasıl o halde global power?

elinde kağıda $ damgası basabildiğinden o halde. ama işte onu da kafasına göre basamıyor artık. yazdım ya. asya ülkeleri uyandı. dolar da basamıyor. tek çözüm elinde kalan batılı avrupa sığırlarını sağmak kaldı.

almanya ekonomisi nasıl çöker? Ben bir buçuk ay önce bir recruiter ile görüştüm. daimler, mercedes, vag gurubuna IT desteği veren bir şirket. B2 olmadığı için olumsuz sonuçlandı. neyse b2 sınavı alabilirsem o zaman için tüm aşamaların geçeceği söylendi. master diplomam ingiltere'den olduğu için onaylanma yani denklik gereği yok denmişti.

bugün şirkette çalışan arkadaş aradı. dedi ki "şirketi kapatıyorlar. tüm IT support takımı , SAP tarafına geçirilecek. bazıları atılacak. ama neden romanya abi" dedi çocuk. romanya'da yoğun alman kökenli nüfusundan haberi yoktu :)

düşün yüzlerce IT'ci işini kaybetti. daha ucuz diye romanya'ya kaydırdılar. SAP da tutmaz ise o da muhtemelen Romanya tarafına gidecek.

şimdi akıllarda o soru? Hani 1.5 milyon IT açığı vardı?

bu açık hiçbir zaman olmadı. bu yalanı solcu alman trt'si ZDF AFD gibi kanallar , solculara "migration" adı altında "refugee" yani mülteci kazığını saplamak için uydurulmuş yalan, yani bir YEM idi.

işte almanya böyle böyle batıyor.

• Almanya DB batarsa batar ,bankayı takip edin geleceği de tahmin edebilirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• Almanya batarsa EU batar.Mümkün değil şuan böyle bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten Almanyanın mevcut durumu uzun süredir EU altında birçok ülkeye EU fonları adı altında yaptığı yatırım ve faizlerinin çevirilmesindeki sıkışıklıktan kaynaklanıyor .Dolayısı ile EU finansal kısnında ciddi sıkıntular var bankaların bilonçolarunı okuyabilenler parasal sıkıntının sorunlarını görebilirler .Şu anda kendi içlerindeki Ticaret dolayısı ile sistem yürüyor ancak çıkacak global bir krizde ki her an olabilir,bankalarının mevcut durumu ortaya çıkar ,işin kötüsü ülkemizdeki birçok bankanın da ortağı yada sahibi yabancı olduğu için ,bütün yaşanacaklar için ülkemizi de kapsayacağını unutmayayım (Belki de katmerlisi)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.