Şimdi Ara

Amerika'ya imtiyaz veren Almanya nasıl sömürülmüş! [Akp: Amerika'dan en ucuz gazı alıcaz.]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • x (formerly twitter)
    Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on X
    https://x.com/bosunatiklama/status/1974488817760354612

quote:

Enerji Bakanı Bayraktar: "ABD'den alacağımız gaz, Türkmenistan'dan sonra en ucuz gaz olarak ülkemize gelecek.

43 milyar dolarlık bir anlaşma yaptık. ABD'den alacağımız enerji, 2027 yılından başlayıp önümüzdeki 17-18 yıl devam edecek."

Almanya'nın nasıl amerika tarafından batırldığını yazdığım konuma ekleyerek bir bütünlük olacağını düşündüm.

=============================================
    Ana mesaj altta :

Önceki gün devletin en üst kademesi Amerika'ya gitmiş. iddalara göre 300 milyar dolar civarı amerika'dan farklı ürünler ithal edileceği ve yanında Türk toprağında olan nadir toprak elementlerinin işletme hakkının da amerika'ya verileceği şu anda internette konuşuluyor.

Beni tanıyan bilir. Liberal solu eleştiririm. Bizim sol cenaha göre ben Almanya'ya hakaret ediyormuşum gibi bir algı oluştuğundan, laf anlatmanın ne kadar zor olduğunun farkındayım. Bu yüzden aklıma chatgpt üzerinden bilgilerimi kontrol etmek geldi.

Almanya ekonomisi nasıl zarara giriyor herkes farklı şeyler "sallıyor", ama gerçekleri söyle(ye)miyor, görüyorum. Özgür Demirtaş savaş ekonomisi vs sallıyor ama hayır. Almanya şu anda alman solunun soktuğu amerikan'nın değneğine tutunmuş halde bataklıkta ayakta durmaya çalışıyor. Sanayi devi olan ülkede en büyük sorun ve solun dile getirmediği sorun enerji fiyatları.

Bende bu farkı chatgpt'den anlaşılır şekilde yazmasını istedim:

Amerika'ya imtiyaz veren Almanya nasıl sömürülmüş! [Akp: Amerika'dan en ucuz gazı alıcaz.]

Yıllık bazda amerikan gazı almanya'ya kaç milyar euro fazladan saplıyor bunu hesaplatmasını istedim.

arada %300 farkın etkisi ne oldu?

ben de bu enerji ve gıda artışlarına etkisini ve buna rağmen tüketici tarafında minimum ücret üzerinde artış ile karşılaştırmasını istedim. sonrasında ise bunun ekonomik etkilerini sordum.

daha sonra tüm bunları GSMH olarak aynı dönemlere göre değerlendirmesini istedim ve ortaya korkutucu tabloyu çıkardı. ortalama - 800 milyar dolarlık bir eksilme var!

Almanya üzerinden Türkiye'nin olası rus gazından vazgeçip Amerikan LNG gazını almasını değerlendirmesini istedim

kısaca adamlar 2027 yılında kendi iddama göre erken seçimde gitmemek için Amerika'ya Abdülhamit vaari bir üstü kapalı kaptülasyon verdiler. Sadece giden 300 milyar dolarlık ithalat ile ekonomiye binecek yük + amerika'ya verilen nadir toprak elementi rezervlerinin işletme hakkı olmadı, ayrıca LNG ile daha da pahalanacak üretim maliyetleri olacak gibi duruyor. Bu da tüketiciye daha pahalı mallar gelecek demek oluyor.

Amerika'nın hala "barış elçisi demokrasi koruyucusu" olduğunu düşünüyor musun? "maşık" kardeş keşke hesabını sildirmeyim birkaç defa alt alta bunları yazsaydı. belki ikna olurdum.

not: kendi araştırmalarıma göre almanya 2019 yılında rusya'dan 1000m3 ton olarak 160 dolar ödüyor diye biliyordum. chatgpt 130 dolar çıkardı. amerikan gazına 450 dolar biliyordum ama 400 dolar yazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 4 Ekim 2025; 21:21:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• x (formerly twitter)
    Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on X
    https://x.com/bosunatiklama/status/1974488817760354612

quote:

Enerji Bakanı Bayraktar: "ABD'den alacağımız gaz, Türkmenistan'dan sonra en ucuz gaz olarak ülkemize gelecek.

43 milyar dolarlık bir anlaşma yaptık. ABD'den alacağımız enerji, 2027 yılından başlayıp önümüzdeki 17-18 yıl devam edecek."

Almanya'nın nasıl amerika tarafından batırldığını yazdığım konuma ekleyerek bir bütünlük olacağını düşündüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hesapta hata var yalnız 2022 de 300-350 dolardan alıyorduk rusyadan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Amerika'ya imtiyaz veren Almanya nasıl sömürülmüş! [Akp: Amerika'dan en ucuz gazı alıcaz.]donanımhaber forum
    Bakan Bayraktar açıkladı: Doğalgazda devlet desteği sona eriyor | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/bakan-bayrakta-acikladi-dogalgazda-devlet-destegi-sona-eriyor--162855464#162855487

ilk etkileri hissedilmeye başlandı.

Daha Fazla Göster
  • Her zaman ki gibi SAP İLE SAMANI Karıştırıyorsunuz.

Rusya'dan gelen boru hatlı Doğalgazı ayrı bir şey ABD'den alınacak olan LNG ayrı bir şey.

Ülkeye her yıl normal boru hattından gelen doğalgazda lazım LNG gazıda lazım. Devlet kendince çeşitlendiriyor bunları bu kadar basit.

Sonuçlar şununla ilgili: LNG nedir?

LNG atmosfer basıncında doğal gazın -162°C'a kadar soğutularak renksiz formda sıvı faza geçmiş halidir.

Kazık fiyatı savunanların hesaplarının incelenmesi lazım!!!

• mav1li kullanıcısına yanıt

bende bloklu şahsın yazdığını alıntıladığın için görebildim.

nord1 patlatıldı, nord2 hala aktif ama almanya , amerikan abisi izin vermeden nord2'den cm3 gaz bile alamıyor.

ayrıca LNG amerikan gazı KAYA GAZI dır. Yani en kirli ve çevreyi en çok kirleten gaz. kirli derken içindeki ek gazlardan da arındırılması gerekiyor. üstüne dediğin gibi soğutulup basınç işlemi vs ... taşıma işlemi vs ayrıca abd kazığı ile %400 fazlasına sana saplanıyor.

bu detayları unutmamak gerekli.

Yaa Zaten ufak bir araçtırma ile Türkiye'nin her yıl LNG aldığını göreceksin. İhtiyaca göre ürün alıyor devlet sırf muhalifçilik oynayacaksınız diye alakasız yerlere çekiyorsunuz konuyu.

Zaten bizim yılda 15 milyar metreküpten fazla LNG Kullanımınız var.

Ve ABD'den alacağımız LNG miktari yıllık 4 milyar Metreküp. Yani yılıkk LNG ihtiyacının 4 te 1 i flan anca. Daha ektra almamız gereken 12 milyar metreküp LNG var piyasadan.

Devlet kendince ihtiyacına göre her ülkede Gaz alıyor bu kadar basit. Bunu koşunn öldük bittik battık gibi lanse etmek çocukça. Sırf siyasi nefret ile bunları farklı yerlere çekmeye çalışmanın anlamı yok. Her malın piyasada bir değeri var sonuçta piyasaya göre alınan fiyata bakacaksınız siz.

Ayrıca bazı LNG aldığımız ülkelerde şöyle.

Bunlarda Boru Hatti ile Doğalgaz aldığımız ülkeler. Yarın öbürgün İran'da iç savaş çıkar gaz gelmez bilemezsin ki veya Türkmenistanda bir şey olur Rusya-Ukrayna savaşı kızışır farklı gelişmeler olur devlet kendince vatandaşı mağdur olmasın diye her yerden gaz almaya çalışıyor bu kadar basit.

• bunlar nadir element madenlerini amerika'ya verdiyseler var ya ... ülkenin son 50 yılını satmış demek olacak. bunlar gittikten sonra ülkeye bıraktıkları enkazını belirlemek için bile 10 yıllık eminyet ve iş işleri araştırmaları gerekecektir.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.