Şimdi Ara

ALMANCA KURSUNA YAZILDIM. almanca bilenler yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle izmirdeki "goethe institute" e gidiyorum 2 gündür ve almanca öğremeye 0 dan başladım, daha önce herhangi bir almanca eğitimi almamıştım. İyi derecede ingilizce biliyorum ve almancamı da orta düzeye çeksem yeter..

Şimdi gelelim yaşadığım sorunlara, belirli bir yaştan sonra dil öğrenmek gerçekten zor olmaya başlıyor, temelde de almanca olmayınca daha da zorlaşıyor iş.

Kursumuzda hoca direk almanca konuşuyor ve bizim anlamamızı bekliyor, her ne kadar Türk olsa da Türkçe konuşmamaya özen gösteriyor. Halbuki biz daha işin alfabesini bile yeni öğrenmeye kalktık ve cümle yapılarını falan bilmiyoruz. Bundan ziyade diyalog kurmayı derdini anlatmayı falan öğreniyoruz ve bunların mantığını kavrayabilmek yerine, ingilizce ile benzerliğini kurarak anlamını , cümle yapısını anlıyorum..

Acaba almancayı nasıl etkili bir şekilde öğrenebilirim, neler yapmam lazım? nerelerden başlamalıyım? siz nasıl öğrendiniz ve tavsiye edebileceğiniz web siteleri var mı bu iş için? Hangi sırayla öğrenmem gerek, mesela ben bu işi sadece kursa bırakmak yerine evden de pekiştirmek ve ilerletmek istiyorum..

Aklınıza geldiği gibi öneride bulunabilirsiniz, her türlü esprili cevaba açığım, belirli bir yaş sınırı da yok, yardımlarınızı ,fikirlerinizi bekliyorum..

• İşi oluruna bırakın. Goethe bu konuda oldukça başarılı zaten. Eve verilen çalışmaları falan yaparsanız kafi bence.
  • Orta seviyede Almanca biliyorum,önümüzdeki ay İngilizce kursuna başlayacağım,önümüzdeki kış da,Almancamı ilerleteceğim.

Almanca kurslarının sayısı çok fazla değil.Goethe,bu konuda tartışmasız lider.İyi bir eğitimleri var,eğer size verilen ödevleri yapar,derse dikkatinizi verirseniz pek sorun olmaz.

Tabi ki,her yabancı dilde olduğu gibi,Almancada da sürekli pratik yapmak zorundasınız.Elinizin altında internet var.Alman sitelerinde takılırsanız,iyi olur.Yazları da,Alman turistlerle konuşma imkanınız varsa,çok iyi olur.

Almanca,İngilizceye göre daha kolay,çünkü grameri daha kolay,özellikle zaman sayısı daha az.

Almanca,İngilizce göre daha zor,çünkü kelimeler uzun(28 harfli kelime görmüştüm,daha da uzunu varmış),artikel olayı var(hocamız,günlük konuşmada çok kullanılmıyor demişti;ama kursta,kur atlarken mutlaka buralardan soru gelir,bir de resmi dil kullanacaksanız,artikel önemli).

• Bizde de okulda Almanca dersi var hiç sevmiyorum

Bence Almancada her dilde olduğu gibi kelime ezberlemek önemli. Tabi kelimelerin yanında bi de onların artikellerini bilmen gerekiyo :)
  • o artikelleri hatırlıyorumda üfffff allah sabır versin :D
  • @ender 53, teşekkür ederim, umarım dediğiniz gibi yeterli olur..

@deserthawk ,evet goethe'ye oldukça güveniyorum, bu yüzden seçtim,sınıfımız 8 kişi ve hoca teker teker ilgileniyor bizle, fakat benim amacım derste yeni şeyler duyup, ulan bu ne demek acaba falan diye düşünmek yerine, o kelimeye daha önceden aşina olup, derste de tekrar duyduğumda anımsamak.
    Gramerinin kolay olduğuna sevindim fakat ben şimdi kursta gramer görmeden direk kendim çalışsam kafam karışabilir mi?

Artikel konusuna gelince, onları şuan için kafama takmıyorum, çünkü ana dili almanca olanların bile artikelleri tam olarak bilmediğini, hocaların bile tam ezberlemediğini biliyoru..

Aslında benim şuanki hedefim almancada derbimi anlatabilmek düzeyde olmak ve daha sonra mesleki almancaya yönelmek, o yüzden ne kadar kısa sürede dilin mantığını sökersem o kadar iyi..

@arfa_ almanca dersini sevmeye bak, dil en güzel okullarda öğrenilir çünkü temelden ve küçük yaşta başlıyorsunuz. Aynı şekilde ingilizce de artık çocuklara küçük yaşta öğretilmeye başlanıyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: k a m i l

@ender 53, teşekkür ederim, umarım dediğiniz gibi yeterli olur..

@deserthawk ,evet goethe'ye oldukça güveniyorum, bu yüzden seçtim,sınıfımız 8 kişi ve hoca teker teker ilgileniyor bizle, fakat benim amacım derste yeni şeyler duyup, ulan bu ne demek acaba falan diye düşünmek yerine, o kelimeye daha önceden aşina olup, derste de tekrar duyduğumda anımsamak.
    Gramerinin kolay olduğuna sevindim fakat ben şimdi kursta gramer görmeden direk kendim çalışsam kafam karışabilir mi?

Artikel konusuna gelince, onları şuan için kafama takmıyorum, çünkü ana dili almanca olanların bile artikelleri tam olarak bilmediğini, hocaların bile tam ezberlemediğini biliyoru..

Aslında benim şuanki hedefim almancada derbimi anlatabilmek düzeyde olmak ve daha sonra mesleki almancaya yönelmek, o yüzden ne kadar kısa sürede dilin mantığını sökersem o kadar iyi..

@arfa_ almanca dersini sevmeye bak, dil en güzel okullarda öğrenilir çünkü temelden ve küçük yaşta başlıyorsunuz. Aynı şekilde ingilizce de artık çocuklara küçük yaşta öğretilmeye başlanıyor..

Derslerde,mutlaka ilk kez gördüğünüz kelimeler çıkar.Almanca kelimeler genelde uzun olduğundan,önceden gördüğünüz kelimelerin bir kısmını unutabilirsiniz.Gerçekten acayip şeyler var çünkü.

Aşina olmak için de,günlük konuşmaların geçtiği siteleri(mesela haber) gezmeniz de yararınıza olacaktır tabi.Aslında dediğiniz gibi,önemli olan derdinizi anlatabilmeniz,konuşulanı anlayabilmeniz.Mükemmel bir dilbilgisi,kelime dağarcığını elde etmek uzun zamanda olacak iş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ deserthawk, teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alacağım, ayrıca almanca bilen arkadaşım da kendin çalışma, bir şeyi yanlış öğrenirsin o öyle gider dedi, bence haklı yanlışı düzeltmek zordur, o yüzden daha önceden görmediğimiz şeyleri çalışmayacağım, kursla birlikte gideceğim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.