Şimdi Ara

Allah Aşkına Başkasının Arabasını Ödünç İstemeyin Artık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asgari ücretle geçinen birisiyim. İyi kötü kendime yeten bir aracım var. İşim gücüm hep arabayla , bir gün arabasız kalsak Allah muhafaza geçimimiz riske giriyor.

Yakın bir akraba var. Karı koca ikisi de maaşlı. İkisinin de tam otomatik arabası var. Benim arabadan iki tanesinin toplam fiyatı bile onların arabasının bir tanesinin bedeline yetişemiyor. Öyle bir durum.

Bu adama işyerinde kullan diye manuel araba vermişler. Hep otomatik kullandığından zorlanmış. İşyerine rezil olmayayım diye manuel öğrenmek istemiş.

Neyse benden rica ettiler. Kendi arabanda manuel sürmeyi öğret dediler. Geri çevirmeyi çok istedim. Hayır demeyi çok istedim. Olmadı. Niye diye sormayın, evli olanlar ancak anlar beni.

Bir haftasonu araba öğrenmeye çıktık. Anahtarı direksiyonu adama verdim. İçimden de diyorum , sıfırdan acemi gibi olmaz, en azından otomatik süren adam, biraz olsun yatkınlığı vardır.

Ne gezer? Bir saatin sonunda ne debriyaj kaldı ne vites. 5. viteste arabayı kaldırmalar, debriyaja basmadan vites değiştirmeler, sürekli istop istop istop. En sonunda arabanın içi yanık baskı balata kokusundan geçilmez oldu da öyle vicdana geldi bıraktı.

Aracımı 200 bin kmdir kullanan insanım, bir gün olsun şikayetim olmadı. Şimdi aracın vites değişimleri resmen zulüm oldu. Her viteste aşağıdan öyle bir ses geliyor ki içim parçalanıyor. Baskı balata zaten sizlere ömür. Azıcık bir yokuşta hemen kokuyor.

Hadi baskı balatayı hallettik , bir şekilde değiştirdik. Peki şanzuman ne olacak? vites kolu ne olacak? ara elemanlar ne olacak? hepsinin anası ağlamış. Yahu bir saatte olur mu böyle diyeceksiniz? O bir saatte arabanın çektiğini ben bilirim.

Ben o aracın yerine değil yenisini koymak, tamir ettirecek bile maddi gücü yeri geliyor bulamıyorum. Bu duruma çok canım sıkılıyor.

Karı koca çift maaşlı aile. İkisinin de arabası var. Haftasonu olur, bilmem nerede bilmemkaç liralık brança giderler. Yaz gelir, uçağa atlarlar, yurtdışına giderler.

Çok canım sıkılıyor çok....

• Iyilik etmissin ustune de bi sabir ve fedakarlik sinavi vermissin insallah Allah bu iyiligini karsiliksiz birakmayacaktir.
    Ama ben bu hayatta artik hayir demeyi ogrendim. Tabii tatli bir dille. Direkt hayir dersen kotu oluyorsun, mutlaka mantikli bir sebebini soylemen lazim. Hocam araba 200 binde zaten, vursan kirilacak,acemi soforu kaldiramaz deyip isin icinden karsindakini kirmadan cikman mantikli olabilirmis.
  • Çok geçmiş olsun. Öyle bir açmaz ki mecbur kalmışsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyilik etmissin ustune de bi sabir ve fedakarlik sinavi vermissin insallah Allah bu iyiligini karsiliksiz birakmayacaktir.
    Ama ben bu hayatta artik hayir demeyi ogrendim. Tabii tatli bir dille. Direkt hayir dersen kotu oluyorsun, mutlaka mantikli bir sebebini soylemen lazim. Hocam araba 200 binde zaten, vursan kirilacak,acemi soforu kaldiramaz deyip isin icinden karsindakini kirmadan cikman mantikli olabilirmis.

• Bari araba kiralasaydınız.

• Hayir diyebilmek gerek.

Bi arkadaş 2 kere araba istedi. Kıramadım verdim.

3. gelişinde reddettim. Benim arabam kıymetlidir bildiği halde istemek yüzsüzlük.
    Borç isteyene veririm lakin arabami istemeyin arkadaş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın da hata sizde, şirket arabası varken sizin arabanızı niye kullanmak istiyor?

• Hocam kendi hatan. Verme , veya üstteki arkadaşın dediği gibi araç kiralayın. Kendi ödesin kira ücretini.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu şahsın aracını almayın.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • NİYE KABUL ETTİNİZ? ŞÖYLE DEMELİYDİNİZ. BENİM ARABADA ÖĞRENİP KENDİ ARABANDA YABANCILIK ÇEKECEĞİNE KENDİ ARABANDA ÖĞREN DAHA ÇABUK ALIŞIRSIN. YA DA ARACIM ARIZALANDI DİYEBİLİRDİN. ONLAR EMPATİ YOKSUNUYMUŞ..

• Ne zaman arabamı birine versem hep başına bir şey geldi , 40 kere verirsin 1 kere yok çekince senden kötüsü olmaz , geliri senden fazladır sen eşşek gibi yıllarca kredi ödersin ama beyfendiler arabanın masrafı çok , ihtiyacım olduğunda kiralarım der ama ondan bundan araba dilenir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende uyuz olurum böyle tiplere. Gitsin usta öğretici tutsun.

• bir ehliyet kursuna girse 1 saatlik ders en fazla 100 TL , ula ne cimri insanlar var , keşke vermeseydin

• Anlamadığım nokta şu:

İş yeri bu adama araç vermiş. Neden mesela kendi aracınızla onun evine gidip, iş yerinin verdiği araçla öğretmediniz? Dile getirdiniz onlar mı kabul etmedi?

Etmediyse keşke öğretmeseydiniz.

En garantisi hastayım deyip geçiştirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 26 Haziran 2021; 23:41:44 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

Aynen ben de bunu anlamadım ve cevabını merak ettim gerçekten.

• verip pişman olacağına vermeyip pişman ol. bak vermeseydin balatan falan yanmayacaktı. dua et arabayla birinin tepesine çıkmamış. o zaman işler daha zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Anlamadığım nokta şu:

İş yeri bu adama araç vermiş. Neden mesela kendi aracınızla onun evine gidip, iş yerinin verdiği araçla öğretmediniz? Dile getirdiniz onlar mı kabul etmedi?

Etmediyse keşke öğretmeseydiniz.

En garantisi hastayım deyip geçiştirmek.

Ben de zaten aynısını dedim başta. işyerinde kullandığı arabasını getirsin onda çalışalım dedim.

yok işe yeni girmiş de, o araba bozulursa patronuyla kötü olurmuş da.

açık açık yazmadım işte, hanımın akrabası, yoksa ben kendi akrabama töbe vermem

• Malım seni vereyimde mi kötü olayım vermeyeyimde mi

• Hayır demesni bilmiyorsan bundan bize ne ki?

• Şimdi olay çözüldü.
    Bastan desene yengenin akrabasıymış.
    Istersen verme bakalım

• kurslar öğretiyor saati 50-100 liradan, git öğren, hem onlar ince ayrıntıları iyi biliyor, aceminin sıkıntısını hemen görüp çözüyor. git orda öğren. diyecektin. iş işten geçmiş ama.

bizim baldız ehliyet alırken direksiyon sınavını geçemeyince parasını vermiş özel ders almış geçmiş sınavını. öyle hısım lazım.

• Manuel araç süremeyen insanları anlayamıyorum, bu kadar basit bir şeyi nasıl olur da yapamazlar?

Yemin ediyorum 18 yaşına kadar elim direksiyon simidine bile değmemişti.Hiç aracımız olmamıştı daha önce.

Burada trafiğe kapalı alanda para karşılığı çoluk çocuğa üç beş tur araba sürdüren ayrıca direksiyon eğitimi veren bir dayı vardı.

Ehliyet almaya karar verdiğimde babam beni ilk önce oraya götürmüştü kendimi test etmem için.Hayatımda ilk kez direksiyona geçtim.

Araca binip sürücü koltuğuna oturduğumda dayı anahtarı bana verip " kullanmayı biliyor musun yoksa anlatayım mı ? " diye sorduğunda, biliyorum anlatmana gerek yok dedim.

Çalıştırdım, vitesi bire taktım ve sanki hergün araba kullanıyormuşum gibi hiç stop ettirmeden kalktım bastım gittim.Orada iki üç tur attıkdan sonra da yine gözetmen eşliğinde bu sefer trafikde bir tur attım.Hiçde yabancılık yaşamadım.

Ne orada nede sürücü kursuna yazıldığımda nede kendi aracımda hiç arabayı stop ettirmedim.

Gerçekten anlayamıyorum, bu manuel süremeyen arkadaşlar hiç mi araba kullanan birini izlemedi hiç mi youtube dan felan açıp bakmadı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1C9B63C59 -- 27 Haziran 2021; 7:9:30 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.