Şimdi Ara

ALKOL ALDIKTAN SONRA KAN BAĞIŞI!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
60.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar saat 22.00 23.00 arası 2bira ictim yarın saat 1gibi kan bagısı yapacagım acaba herhangi bir problem cıkarmı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alkol Aldıktan Sonra Kan Bağışı

Alkol kan vermeye engel mi?

Hayır, alkol almak geçici olarak kan vermeye engel değildir. Ancak alkol aldıktan sonra kan vermek, bazı riskler oluşturabilir.

Alkollü kan verilir mi?

Evet, alkol aldıktan sonra kan verebilirsin. Ancak alkolden kaynaklanan dehidrasyon ve diğer etkiler kan bağışını olumsuz etkileyebilir.

Alkol aldıktan kaç saat sonra kan verilir?

Alkol aldıktan sonra kan vermek için beklemen gereken süre, ne kadar alkol aldığına ve vücudunun alkolden arınma hızına bağlıdır. Genel olarak, küçük miktarlarda alkol aldıktan sonra kan vermek için 12-24 saat beklemen önerilir.

Alkol içtikten sonra kan verilir mi?

Evet, alkol içtikten sonra kan verebilirsin. Ancak alkolün etkileri geçene kadar beklemek en iyisidir.

Alkol aldıktan sonra kan vermeye gitmemelisin.

• Çok fazla alkol aldıysan.
    • Alkolün etkileri hâlâ devam ediyorsa.
    • Dehidrate hissediyorsan.

Kan vermeden önce alkol tüketimini sınırlaman önemlidir. Bu, kan bağışını hem senin hem de alıcı için daha güvenli hale getirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kanı alıcak olanın bıraz bası doner o kadar
  • yardım beyler valla cok acil bi durum söz konusu?
  • 24 saat önceden kullanmamış olman gerekiyor.
  • alkol alımından sonra en az 3 gün geçmesi gerekiyor. zaten kan vermeye gittiğinde dolduracağın formda ve diğer doktor kontrolünde sana soruluyor bu tür sorular
  • yanlış hatırlamıyorsam antibiyotik kullanımından sonra 3 gün geçmesi gerekiyordu. ama her koşulda, içki içtiğin gecenin ertesi günü kan veremezsin.
  • Acil durum söz konusu falan değil dostum
    Yapacağın tekşey kan alacak kişiye " 2 biraa içtim demen"
    Allah yardımcın olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kan verdikten sonra halsizlik
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • olmaz bir şey
  • Almazlar...Kan falan.
    24 saat geçmesi lazımdı heralde..
  • ya allah aşkına ne olacak kan vereceğin kişi hayatında hiç mi bira içmemiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: speed need

ya allah aşkına ne olacak kan vereceğin kişi hayatında hiç mi bira içmemiş

tıbbı bilgin nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: .IsTanBul.

quote:

tıbbı bilgin nedir?

tıbbı bilgim falan yok kanımca bunun için tıbbı bilgiyede gerek yok
  • Alkol alınmışsa 24 saat , antibiyotik alınmışsa 72 saat kan vermemen lazım . Daha doğrusu verdiğin kanın kimsede kullanılmaması lazım . Sonuçta içtiğini söylemezsin ve kan bağışı yaparsın ama o kan olurda kullanılırsa ne olur bilemem . Kızılay'da kan bağışı yapıldığı zaman o kanı kullanmadan tetkiklerden geçirdiklerini biliyorum . Ama "acil durum" için alınan kanlarda nasıl bir prosedür işleniyor bilmiyorum .
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .IsTanBul.

quote:

tıbbı bilgin nedir?

tıbbı bilgim falan yok kanımca bunun için tıbbı bilgiyede gerek yok

okumuş cahil örneği.
  • sorunun cevabı şöle.
    kan bağışı yaptıktan sonra öle alır almaz pat diye kanını başkasına vermiyorlar.bi ton işlemden geçiyor kanın.hastalık varmı,aids,hipatit b-c varmı vs vs.. eğer gerekli görürlerse nakil ediyorlar.eğer aldığın alkolü falan görürlerse ve bir zarar olacağını düşünürlerse adama zaten vermezler o yüzden rahat ol.
  • arkadaslar bende gecen hafta vermıstım bı gece once grıpın ıcmısım ama gece kalkıp ıctıgım ıcın unuttum soylemeyı sonrada aklıma geldı bı sorun olmaz umarım kanınız kullanılmıyacaksa sıze haber verecegız dedıler haber gelmedı demekkı kullanıcaklar
  • gittim verdim bugun kanı 0 rh + kan sanıodum kendiminkini baktım a rh + pozitif cıktı bizim akrabaya vercektim ona yaramadı nese artık işine yarayan kullansın alkol olayına gelince dedim böle böle 2bira ictim gece bişey olurmu yok dedi çat soktu iğneyi cekti yarım kilo kanı hala elim acıo azcıkta olsa
  • tabikide bişey olmaz. alkol hemen vucuttan atılıyor zaten. o yüzden alkol alınca karaciğer harab oluyor. kendine geldiğin an kanında alkol miktarı 0 olmuş demektir.
  • hasta kafayı bulur okadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.