Şimdi Ara

Alın size 15binlik hortum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
220
Cevap
9
Favori
38.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
502 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu işlerden hiç anlamam, dışarıdan yaptırsanız size ne kadara patlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serviste şu koltuğun bağlantı ayağını sordum bir adet çok basit bi malzeme dedim olsa olsa 150-200 maximum 250 liradır. Ama sonuç 1224 TL

    Alın size 15binlik hortum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grejuva007 -- 2 Haziran 2019; 3:58:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hortumu bulup değiştirmişsiniz güzel, servise bir sürü giydirmişsiniz o da güzel ama servisin çıkardığı fiyatta neler var görmek lazım. Sadece o hortuma bu parayı istemedikleri gibi o hortumun. neden patladığına dair sanayi ustanızın bir fikri var mı acaba?

    Aynı sebepten aynı hortum tekrar patlarsa ne düşüneceksin?
  • Benim de açtığım bir konum vardı böyle. İki ustaya gittim biri yetkili serviste. Biri 6 bin masraf çıkardı biri 2 bin. Kendim aradım taradım yırtık hortumu buldum 26 liraya da alıp kendim değiştirdim. Hortum değişimine de servis işçilik hariç 200 lira istemişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba sahibi iseniz önce kendinize kaziklamayacak, dürüst bir mekanik bulun ve ona göstermeden ikinci bir adim atmayin!
    Konu sahibi arkadas sen mekanigini bulmussun, bence buraya da yeri yaz ki bu temiz insanlar da ekmek yesin, ayrica yaptir biraz baklava bayram sonu agizlar tatlansin. Dunyada iyiler azaldi, buldugumuz iyi insanlarin kiymetini bilelim, seytanlar kazanacagina onlar kazansin...
  • Çokça olan şeyler. Yalnız yetkili servisin adını kirletmemek lazım sanayide de sıkça yaşanan durumlar bunlar. Ustayla alakalı birazda. İyi usta bulmak çok önemli.

    Babamın OPEL marka arabasının motorundan dehşet bir ses geliyordu. Bir kaç tamirciye götürdük. Çoğu opel özel servisi. Hepsi motoru açmadan bilemeyiz. Motoru açıp bakalım dediler. Bir tanesi motorun içinde subap vb. parça kırılmış o ses yapıyor motoru açmamız lazım biran önce yoksa yolda kalırsın dedi. Bazısı enjektör arızası motor düzgün çalışmıyor dedi.

    Sonra nedense babam arabayı ustasını iyi tanıdığı bir RENAULT servisine götürdü. Baktı motora adam, sesi dinledi sonra mazot filtresini kanırtıp yerine oturttu ses gitti. Meğersem filtreler değişirken mazot filtresi yanlış takılmış. Motor çalışırken titreşip dehşet bir ses çıkarıyormuş. Para bile almamıştı ustamız.

    Kilometre periyodik bakımı hariç servise hiç uğramam. Sanayide iyi ustalarla iş yapmak daha mantıklı bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 2 Haziran 2019; 4:34:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hayırdır neyin peşindesin. Alti üstü turbo hortumu . Zamanla catlar da yirtilirda . Servis turbo hortumundaki yırttık yerine turbo arızası diye geçirmeye çalışmış. Olay bu. Niye hortum yırtılır onu da söyleyeyim sana. Egr den geçen egzoz gazi, turbo hortumu ve turbo üzerinden motora gönderilir. Bu sıcak egzoz gazi zamanla bu hortumda yıpranmaya sebep olur. Aynı olay benimde basima geldi. Servis 15 cm lik hortuma 1250 tl istedi. Diyarbakir skoda arm otomotiv.
    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hava filtresi sök tak 40 tl yazmışlar vay be çoğu zaman kendi başıma temizlemek için yaptığım iş meğerse 40 liralık bir işmiş
  • Geçmiş olsun bayram üzeri ucuz kurtarmissiniz soruna bakarken hortumun akıllarına gelmemesi yada gormemeleri bilemiyorum bana pek olası gelmedi gerçi her halükarda gidilmez o servise ya gercekten göremediler ve havadan usta diye geciniyorlar sök tak ustası sadece yada diğer türlüsü milleti kaziklamaya yer arıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    hava filtresi sök tak 40 tl yazmışlar vay be çoğu zaman kendi başıma temizlemek için yaptığım iş meğerse 40 liralık bir işmiş
    O sadece sökmesi. Birde takmasıyla beraber 80 TL

    Fiyatları görünce arabamı bir kere daha sevdim. Fiat gibisi yok.

    Geçen sene ufak bir geziden döndük, ertesi gün arabayı aldım kullanıyorum. Kapalı otoparka inerken bir baktım motordan inanılmaz bir ses geliyor. Böyle metalik bir ses. Sanki pistonlar sübaplara kafa atıyor. Akşam üzeri çıktım gittim yetkili servise. Hemen lifte aldılar arabayı, meğerse turbo hortumunu tutan vidalardan birinin somununu düşmüş. Somun olmayınca vida da zangır zangır titreyip ses yapıyormuş. Somunu takıp yolladılar arabayı.

    Turbo hortumu deyince aklıma geldi


    Yetkili Servisin en başta arabaya bağlanıp turbo basıncının düşük olduğunu görüp hortumu tespit etmesi lazımdı. Yetkili servislerin en büyük silahı olan bilgisayarlarının arabadan okuduğu veriler inanılmaz çeşitli. Benim 2002 model Doblo'm bile yetkili servisin bilgisayarına bağlanınca verdiği verilere ben bile şaşırdım. Her şeyi servis okuyabiliyor. Heleki 2014 gibi daha yeni bir araba sorunun turbo hortumu bile olduğunu söylüyordur. Obd okuyucu ile alınan veriler farklı, yetkili servisteki veriler çok farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nothing_but N kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, bu kazık fiyat yetmezmiş gibi bir de bayramda araçsız kalacaktınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu güne kadar bir kere yetkili servise gittim. İşlem yapılırken aracı göstermemeleri bedeniyle bir daha gitmedim. Wv amblemli filitre takmaları gerekirken normal parçacıdan filitre alıp takmışlar. Bunu da özel servise götürünce fark ettik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, benim ilk aracım 2014 model benzinli 9k da aldım şuan 16k da yıldan dolayı periyodik yağ filtre bakımını her yıl yaptırmak öneriliyor filtre yağ vs .( 3k yapmış ) tercih benim diyip 2 yıl da bir yaptıracağım.
    2 sene dolmadan servisten fiyat alayım dedim. (Öncesi servis bakımlı 2 kere, 3k ve 9k)
    Çıkan fatura 1800 lira indirimle 1500 , ne var diye bakayım dedim triger değişecek, neden ? 4 yıl veya 80 km ömrü var 4 yıl dolmuş. Sanayiye gidip yağını en iyisinden filtreleri orijinal alıp makul bir işçilikle 300-350 ye kapatırım. 16 binde triger mı değişir . Bakım sırasında da ustaya sorarım trigerin durumuna bir bak diye . Varsa sıkıntı o ayrı . Triger önemli diyebilirsiniz ama bu kadar çabuk eskiyecek bir malzeme değil zaten olabildiğince yaşlı gibi kullanır devir çevirmem hız yapmam . zaten en küçük motor en ucuz arabaya biniyoruz çocuklu aile mecburiyeti haricinde kullanılmıyor şimdi tutup bu masrafı edeceksek yılda 3-4 bin km için . Taksiye binmek daha iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyncvr -- 2 Haziran 2019; 10:14:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Turbo hortumunun patlama nedeni sadece turbo hortumu değildir. Partikül filtresi tıkanmaya başlayan araç bütün sistemi zorlamaya başlar bu durumdan ilk etkilenen şeyse şehiriçinde kullanılan araçların yaşlı turbo hortumlarıdır. Servisi savunmuyorum ama olayı sadece hortuma bağlayıp geçmek mağduriyet yaratabilir. Hortum değiştikten sonra turbo basıncının izlenmesi gerekir yol testi yüksek sürat ve üst devirlerde hata taraması yapılmalıdır. “Hortumu değiştirdim hiç bir şey olmamış gibi basar giderim” kafası ciddi şekilde baş ağrıtabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Turbo hortumunun patlama nedeni sadece turbo hortumu değildir. Partikül filtresi tıkanmaya başlayan araç bütün sistemi zorlamaya başlar bu durumdan ilk etkilenen şeyse şehiriçinde kullanılan araçların yaşlı turbo hortumlarıdır. Servisi savunmuyorum ama olayı sadece hortuma bağlayıp geçmek mağduriyet yaratabilir. Hortum değiştikten sonra turbo basıncının izlenmesi gerekir yol testi yüksek sürat ve üst devirlerde hata taraması yapılmalıdır. “Hortumu değiştirdim hiç bir şey olmamış gibi basar giderim” kafası ciddi şekilde baş ağrıtabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

    Mekatronik dahil değişime 18.000 diyen Doğuş grubu gerçekten uzattı
    Aaa öyle deme hocam 500liraya değişiyormuş,sorun yokmuş,çözülmüş
    Bak çağıralım
    @trust06
    18000 diyolar hacı,yap bi kıyak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hortumun patlama nedenini ben de bilmiyorum. Dediğiniz gibi olabilir.
    Yalnız servis kardeşim bak senin hortumun patlamış bunu değiştirelim sonra bir kontrol daha yaparız onun üstüne turbo basıncın düşükse başka bir problem vardır kısmını neden atlıyor. Hayır görmemişlerse daha da kötü değil mi?

    Ayrıca sanayideki ustayla çıktık çevre yoluna, yokuş yukarı 160 km giderken daha da bastı gaza. Dedi başka bir sıkıntı varsa turboda burada ekranda hata verirdi zaten dedi.
    Tamam bilgisayarlı sistemler elbetteki garanti bir yöntem ama uygulanırsa...

    Ayrıca bilgisayardan da baktık araca bağlayıp, partikül ve ya başka bir arıza vermemiş. Koskocaman turbo basınç kaybı arızası var demiş. Partikül filtresi arızası ayrı oluyormuş. Yolda giderken devirli kullan dedi, o filtre pahalı temizlensin dedi. Belli bir doluluk oranını geçince bir daha da temizlenmiyormuş değiştirmek gerekliymiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nothing_but

    Sağolun arkadaşlar.

    Bu olaydan sonra çok bilendim yetkili servislere.

    Hani tamam pahalılar da hakkını veriyorlardır diye düşünüyordum. Yokmuş öyle birşey...

    Bu arada turbo konusunda izlediğim video ya buradan ulaşabilirsiniz
    Günaydın
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Servis insana göre fiyatlandırıyor. Söylediğim gibi arkadaşa 18.000 demişler S-Tronic için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devirde yetkili servis kullanan insan zaten safdır. Herseyde geçirir hiç acımazlar. Sözde servis garantisi vardır, ama gerçekte öyle birşey yoktur. Parça bozulunca, başka bir kusur bulur sizi domaltırlar. Bunu bile bile yaptıranlar da var. Zevk alırlar.

    Sanayiye gidin iyi bir usta bulun, işinizi yaptırın. Parayı sokakta bulanlar için geçerli değil bu söylediklerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.