Şimdi Ara

Alın size 15binlik hortum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
9
Favori
38.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
502 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yetkili servis veya sanayiden çok ülkemize mahsus baştan sağma iş yapma kültürü esas sorun. Yalnız Turbo'nun da tamir imkanı vardır, hemen pat diye servise değiştirmesini söylemenin bir anlamı yok.
  • 2005 model Ford C-Max vardı bizde bir ara 1.6 TDCi sıfır almıştık 2 yıllık falandı arıza verdi motor çekmiyor araba yüze böyle 40 saniyede falan zor çıkıyor arkadan duman ata ata gidiyor servis 5000 TL gibi bir ücret istedi yaptırmadık bir kaç gün sonra şans eseri bir benzin istasyonundan yakıt alırken depoya bir de bi katkı maddesi koydurduk 10 TL mi neydi sorun kesildi bir daha da yapmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogus oto audi 8 binlik masraf cikardigi adblue yu 50 Tl ye yaptirdim .
    Yetkili serviste yok yolda kalirsiniz yok motor kitlenir adblue puskurtmezse vs dediklerinde kitlenecegine dair bana kagit verin dedim hepsi sus pus cevap bile veremediler . Adblue depo seviye sensorunden bilgi alir puskurtup puskurtmedigini anlamaz bile dedigimde mal mal bakiyolar cunku bilgi sifir . Daha ne ise yaradigini bilmiyorlar . Altindaki ufak bir delik yuzunden komple sistemi degistiriceklerdi . 50 tl ye plastik olan adblue deposuna yama yaptirdim ve 2 senedir en ufak bir sorunda yok . Dogus oto kartal da geldi basima . Daha neler neler geldi . Degistirmedikleri ampul icin 2 kere para aldilar . 3. Gittigimde 10 watt ampul yerine 5 watt takmislar . Araci alirken farkettim sonuk yaniyor bir taraf , bu ne dedim sizin plastik sararmis o yuzden dedi . Hemen yanlarinda cikardim plastigi , ampulleri elime aldim biri 5 biri 10 watt . Bumu sizin servisiniz dedim kusura bakmayin dediler ellerinde kalmamis o yuzden farkli watt takmislar .Boylede reziller .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 2 Haziran 2019; 14:6:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hocam resmen dolandırıclık taktıran varsa gerı sokturun cayma hakkı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proanl -- 2 Haziran 2019; 13:56:45 >
  • nothing_but N kullanıcısına yanıt
    Orijinal hortum değiştikten sonra yetkili servis cihazında arıza taraması ve turbo değerlerinin incelemesini yaptırın. Bu süreçte dip gaz yapmayın yokuşta uzun süreli zorlamayın. Servis bilgisiz de olabiliyor art niyetli de ama şu kesin bu tarz konularda ihtimal bırakmayıp herşeyi değiştiriyorlar.

• Sanayide az çok yağa bulaşanlar iyi bilirler ki, servis 15 geçiriyorsa sanayide 5 giydirirler. Bilinçli müşteri olan kazanır. Bilinçli olmayan insan sayesinde karlarına kar katıyorlar. Hak hukuk,namus kavramına uyan esnaf sayısı bir elin 5 parmağını geçmez.
    Konu sahibine geçmiş olsun, kazasız belasız sürüşler diliyorum.
  • B8 Passat doğuş oto sağ arka krom çıtaya 600TL istedi tanesine +100 işçilik alırız dedi.E-ticaret sitelerinde 50TL olan parçaya.
  • Tabi ki yetkili servislerin de kabahatleri var, ama birde şu var. Bu adamların mantık şu parça mı arızalı ? okey parçanın dahil olduğu bütün parçayı değiştir. E niye ? hem daha pahallı servis daha çok kazanacak hem işçilikten de işçi kazanacak win win durumu var. Hani hepsinde ne yazık ki standart bu olmuş. Sadece araba değil bu arada, hemen hemen elektronik herşeyde böyle olmuş.

Misal notebook'un hdmi portundan görüntü çıkışı alamıyorsunuz. İşte içten kırılmış yada birşey olmuş, garantisi devam etse bile servis size diyor ki anakart değişecek niye diyorsunuz e hdmi anakarta bağlı diyorlar e birde kırılmış sizin hatanız o yüzden 2 bin liraya aldığın notebook'un anakart değişimi için 2500 lira fiyat çıkartıyorlar. Sistem gene aynı işliyor.

Atıyorum buzdolabı mesela, başıma geldi yazayım bozuldu servisi geldi diyor ki motoru değişecek şu olacak bu olacak atın bunu yenisini alın. İyi dedim abi parası senden galiba ? işin ne senin ? 40 lira mı 50 lira mı servis gelme ücreti varmış iyi dedim al bu parayı haram zehir zıkkım parayı çoluğuna çocuğuna yedir iyi mi ? kovdum. Neyse araştır et yap forumlar şu bu videolar vs. abi sıkıntı termostatmış, motor start almıyormuş vs. bunu öğrenince özel servis araştırdım birini buldum çağırdım adama anlattım bak dedim sende bunu at yenisi al diyeceksen 1 lira vermem bilesin, baktı etti dedim böyle böyle termostad sıkıntısı vs diyorlar ondan olur mu ? komple değiştirdi birkaç şeyi motorun fanını da temizledi 100 liraya işi bitirdik, birde eleman faturada kesti 6 ay abi garanti veriyorum falan. 3 senedir dolap sorunsuz çalışıyor. Yetkili servise kalsaydık 1500 liralık dolabı atıp yenisini alacaktık.

• Hocam bu problemi kaç paraya hallettiniz asıl önemli olan noktayı da yazıp bilgilendirme yapın lütfen

• Motor ciğerli ya ondan öyle. Klasik vag rezalet dozumu aldım gidiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 2 Haziran 2019; 15:12:24 >
  • bence git dava aç 15 bini tazminat parası olarak al. devlet de bir el atsın oraya, devlete de ödesinler cezasını.
  • Turbo hortumunun neden yıprandığını anlattım. Okumuyorsun öğrenmiyorsun. Ne alakası var dpf ile turbo hortumunun. Tekrar yazayim belki öğrenirsin. Egr den geçen egzoz gazi turbo ve turbo hortumu üzerinden motora ulaştırılır. Bu sıcak gaz hortumda yıpranmaya sebep olur. Sadece hava geçse hortuma onlarca yıl bir şey olmaz. Egr denen sey bir zulümdür dizel araçlar icin. Araçta bozmadığı şey yok

• Dışarda taş çatlasın 400-500 liraya yapılabilecek bir enjektör temizliği için 9 bin küsür masraf çıkardılar. Neymiş sorunlu enjektör tespiti yapmıyorlar üçünü birden degistiriyorlarmis. Bunlar kan emici aman uzak durun. Güzel bir özel servisiniz olsun yeter zor zamanlar için.

• bütün yetkili servisler aynı düzende çalışıyor. benim opel aracıma yetkili serviste orjinal GM rölanti motoru yerine 70TL'lik piyasadan temin ettikleri uyduruk yan sanayi rölanti motoru takmışlardı. ama benden orjinal parça fiyatı olan 700 TL almışlardı. 2 yıl önce de BMW yetkili servislerinden biri ön koltuk rayının üstüne takılan bakalit koruyucu için tanesine 900 TL istemişti. daha bitmedi, bir öğretmen arkadaşım, passat aracının kırılan yan perde tutucusu için yetkili servisin 800 TL istediğini söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 3 Haziran 2019; 19:52:42 >
  • Hepsi birbirinden beter. Sanayi ayrı geçiriyor yetkili servis ayrı geçiriyor. Önemli olan bilgili olup temkinli hareket etmek. Kimseye güvenmemek gerekiyor ne yazık ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Her turbo aynı mı hocam Ayrıca uyduruk falan değil 200k+ rpm çeviren yataklardan ve pallerden bahsediyoruz. Piyasada en kötü turbo sıfır 3bin altına olmaması çok normal.
  • Resmen soygunculuk, hırsızlık. Yüz de yok bunlarda hırsız ben hırsızım diyor bunlar ekmek parası kazanıyorum helalinden, bir de esnafız ayağına dolaşıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.