Şimdi Ara

Aliexpress ve Gearbest alışverişlerine vergi geliyor (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.508
Cevap
26
Favori
186.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet vergi alınacak. Şu an 8 TL gümrük sunum ücreti ve 0.70TL damgga vergisi var. Normalde %20 gümrük vergisi ekleniyor. Ürününe göre %20 de ÖTV. Bu genel bilgi.

Senin alacağın ürün gelişi 2020'yu bulsa, bu bedeller de zamlanacak ve 11TL kadar gümrük sunum ve damga vergisi tutar. Ürün bedeli birkaç dolarmış gibi de 3-4TL gümrük vergisi alsalar
    15tl masraf olur toplam. Gümrük vergisini gerçekten 20 cent ürün bedeli üzerinden alsalar bile 11TL masraf garanti yanid.
  • kofonur K kullanıcısına yanıt
    Son durum, ürünü bedava da alsan en az 14 lira ödeme çıkıyor. 1 sente aldığım ürüne 14 ödedim bu hafta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargoyu kabul etmeme durumda herhangi bir sorun çıkmıyor değil mi? 4-5 ürün aldım bisey denicem de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En basit şarj kablosu olmuş 10 lira. Basit bir ekran koruyucu film 20 lira. Biraz iyisi dersen bu fiyatların 2-3 katı. Varsın olsun, hepsi burda üretiliyor ya, önemli olanda buydu zaten.

• Ee bu yeni bişey değil ki. Zaten alınıyor. Gümrük sunum ücreti de sürekli zamlanıyor alıştık artık. Kuruşluk basit ıvır zıvır yerine daha pahalı şeyler alıp vergisini de kabul ediyorum. Her türlü burdan ucuza geliyor.

• 10 dolara 20.5 tl bilginiz olsun

• Beyler toplamda 132 dolarlık 2 ürün alacağım sizce ne kadar vergi öderim ?
  • Amazon.de vergi bizden diye kampanya baslatmis

• Eee yerli üretim ürünleri satılamıyor elde kalıyor onu üretenler vergisini ödüyor, sgk primini ödüyor kirasını ödüyor diğerleri hiçbişi ödemiyor normal yani vergilendirilmesi

• quote:

Orijinalden alıntı: kronikyorgun

Amazon.de vergi bizden diye kampanya baslatmis
    Nerede yazıyor bu, şimdi baktım vergi çıkıyor .

• 30 dolarlık kulaklığa 48 lira vergi ödedim. Aliexpress. Ben bu milletin.......ne ağaç kökü.......am.

• Hahahaha aldığım şeylerin %90 nının Türkiye üretimi yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hemen hemen her şeyi ithal telefonu bile( parçaları burada birleştirildiği için) yerli sanan kitle var hocam karşında. laf anlatamazsın boşuna uğraşma.

• kofonur K kullanıcısına yanıt
    Limit tınne kardeşim 1 kuruş bir ürün al 8tl vergisi var hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

Eee yerli üretim ürünleri satılamıyor elde kalıyor onu üretenler vergisini ödüyor, sgk primini ödüyor kirasını ödüyor diğerleri hiçbişi ödemiyor normal yani vergilendirilmesi
    Ne yerli üretiminden bahsediyorsun? Montaj ile üretimi karıştırmayın. Yurtdışında satılan birçok ürünün ülkemizde üretimi malesef yok. Olanları da özellikle giyim hazırgıda ülkeden alıyoruz elektronik gibi ürünleri vatandaş yurtdışından alıyor.

• jubeii kullanıcısına yanıt
    hocam ne zaman aldınız ve kargo ne zaman ulaştı? bende o fiyata yakın bir sipariş vericem alixpressden kargo çok gözümü korkuttu. Mijia bedside lamp alacağım :D
  • yunusi07 kullanıcısına yanıt
    1 ay önce
  • Yok işte kardeşim yok
    Misal Kanunî Elektrikli bisiklet var ,yedek parçaları piyasada yok ,goya yerli üretim .
    Aradık taradik yurtdisinda muadili bulduk ama astarı yüzünden pahalıya geliyor atsan atılmaz ,satsan satılmaz .

Nispeten eski cep telefonlarının parçalarıda yok memlekette, çıkma takmak istemiyorum, ondada mecbursun .

Ne yapalım şimdi ? Hem yassak kardeşim ,hem bulunmayan yedek parçalar

• quote:

Orijinalden alıntı: -Nautilus-

Son durum, ürünü bedava da alsan en az 14 lira ödeme çıkıyor. 1 sente aldığım ürüne 14 ödedim bu hafta.
    +1

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.