Şimdi Ara

Aliexpress ve Gearbest alışverişlerine vergi geliyor (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.508
Cevap
26
Favori
186.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Uygun fiyatları ve ürün çeşitliliğe ile dikkat çeken AliExpress, bu yönleriyle birçok kullanıcı için avantajlı durumdaydı. Ancak yapılan düzenlemeler neticesinde yurt dışı üzerinden yapılan alışverişlere vergi getirildi.

    Kullanıcılar satın aldıkları her ürün için vergi ödeyip ödemeyeceklerini ya da ücretin nasıl hesaplanacağını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili birçok şikayet gelirken düzenlemelerin zamanla katılaştırıldığı görüldü. Öncelikle 2016’da yurt dışı alışveriş siteleri üzerinden yapılan alışveriş limiti 75 eurodan 30 euroya düşürüldü. 2018’de alınan kararla limit yeniden geriye çekildi.

    O dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre sepet tutarı 22 euro seviyesine indirildi. 2019’un Şubat ayında yaptığı açıklamayla yurt dışından alışveriş yapanları bir kez daha şaşırtan Berat Albayrak, vergi muafiyetinin tamamen kaldırılacağına işaret etti. Çin’e atıfta bulunan Albayrak; şu ifadeleri kullandı:

    Aliexpress ve Gearbest alışverişlerine vergi geliyor


    Hazine ve Maliye Bakanlığı‘nın Mayıs 2019’da düzenlenen Vergi Konseyi 134. Genel Kurulu kapsamında yurt dışı alışveriş işlemlerinde bazı değişiklikler yapılmasına karar verildi.

    15 Mayıs 2019 tarihinde yayınlanan 1111 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile gümrük vergilerinde değişiklik yapılarak yurt dışında bulunan birçok e-ticaret sitesinden alınan ürünlere vergi getirildi.

    Buna göre;

    Aliexpress ve Gearbest alışverişlerine vergi geliyor


    Buradan AliExpress vergi oranları ne kadar? Hesaplama ve detaylar hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz:https://paratic.com/aliexpress-vergi-oranlari/




  • bence geç bile kaldılar vergiler için
  • Daha çinden birşey alan mı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen Kasım'da aldığım oyuncak için 16 TL odemistim vergi. Aynı oyuncaklardan bu ay siparis verdim ürün 1 haftada Türkiye'ye girdi şuan vergi 32 TL görünüyor pes doğrusu heryerde geçirin millete

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulke sunlardan bir kurtulsa rahat bi nefes alsa karabasan gibi coktuler ulkenin uzerine ne gunay isledik be biz su genc yasimizda 20 yilimiz bunlara denk geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.