Şimdi Ara

Aliexpress Gümrük Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba aliexpress ten ayda 5-10 ürün alan biriyim daha önce sorun yaşamadım hiç , ancak bir arkadaş rica etti alacağı 100-150 tane ürün var toplamda 99 dolar tutuyor yani 375 tl gibi hepsi de farklı satıcılardan saat,kolye v.s.
    Dedim başım belaya girmesin gümrük müdürlüğünü aradım aksi bir kadın çıktı diyor ki:
    -Alacağınız ürün 30 euro yu geçerse vergiye tabi olursunuz hakkınız da soruşturma açılır diyor ithalat izni almanız lazım diyor
    ben:alacağım ürünler 30 euro yu geçmiyor
    -bu kez de diyor ki bir koli için de 30 tane çorap getirirseniz yine vergiye tabi olur ceza alırsınız
    -dedim ki koli falan yok ortada ben zaten ayda 3-5 paket getiriyorum bu ayda 15-20 tane getirsem bir sıkıntı olur mu?
    -bana diyor bilgim yok daha mesai başlamadı en son dedim ki kriteriniz böyle mi:
    2 paket getireyim geçsin 30 tane var göz kararı tamam el koyalım
    9.30 arayın deyip suratıma kapadı telefonu
    bu nasıl bir saçmalıktır ben diyorum zaten koliyle getirecek olsam ticaretini yaparım.
    Alışveriş te kriter nedir? ben zaten 30 euro geçmiyorum ki? hadi bu ay geçmedim 10 euro ürün aldım peki gelecek ay ne kadar hakkım olacak.

• İyice saçmaladılar. Ama ne yaparsın talimat öyle.

Ama seçimler yaklaşıyor ben oy verirken bunların hepsini tek tek göz önünde bulunduracağım.

Başkada sözüm yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun ay ile alakası yok. tek seferde 30 euro dan fazla tutarı olan veya bir üründen fazlaca miktarda getirmen gümrüğe tabii. rakam nedir ne değildir dersen biraz gümrüktekinin insafına kalıyor. İŞi ticarete döktün diyip gümrüğü yaslayabiliyorlar.

siparişi tek seferde geçme. araya birer gün koyarak bölerek getirt sorun yaşamazsın. Paket içindeki ürün sayısına da dikkat et.
  • şu lanet bi b.ka yaramayan bilgisiz cahil g.t büyüten devlet memurlarına itibar etmeyin,
    devlet sana limit vermiş 30 euro , ürünleri aralıklı sipariş ver
    Diğeri kargoya verilsin daha sonra ötekini al.
    çok büyük bir koli olmadığı sürece satıcıya mail atıp değeri biraz düşük göstermesini istersin.
    30 euroyu aşarsan paşa paşa ödersin vergini ,ceza nedir yahu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 21 Şubat 2018; 9:4:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

İyice saçmaladılar. Ama ne yaparsın talimat öyle.

Ama seçimler yaklaşıyor ben oy verirken bunların hepsini tek tek göz önünde bulunduracağım.

Başkada sözüm yok.

hocam 3 yıldır alışveriş yapıyorum hiç bir alışverişim 30 euro geçmedi tamam da neye göre 30 euro aya göre mi? yıla göre mi?
    ben diyorum ki alışveriş sayımı biraz çoğaltsam ne olur? ayda bir ara verince bu 30 euro sıfırlıyorlar mı? 30 euroluk kriter gümrük memurunun keyfine mi bağlı? ayrıca diyor ki 30 euro olması önemli değil bir iki tane dahi aynı ürünü getirirseniz ticareti yaptığınız düşünülür diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

bunun ay ile alakası yok. tek seferde 30 euro dan fazla tutarı olan veya bir üründen fazlaca miktarda getirmen gümrüğe tabii. rakam nedir ne değildir dersen biraz gümrüktekinin insafına kalıyor. İŞi ticarete döktün diyip gümrüğü yaslayabiliyorlar.

siparişi tek seferde geçme. araya birer gün koyarak bölerek getirt sorun yaşamazsın. Paket içindeki ürün sayısına da dikkat et.

tek seferden kastınız nedir hocam? ben ürünlerin hepsinin aynı gün gümrüğe girip girmeyeceğini bilemem ki? o zaman bütün alışverişlerim tamamlansın sonra mı alayım? yorum için tşk ederim
  • Ayrı ayrı sipariş verin. tek seferde 50 ürünü sepete ekleyip onaylamayın.
    Veya sepetin tutarı 30 euro yu geçmesin. bölün. Bir kısmını bugün verin bir kısmını yarın. Gümrüğe aynı gün girip girmemesi değil mesele. Tek seferde 30 euro dan fazla alım yapamamanız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

şu lanet bi b.ka yaramayan bilgisiz cahil g.t büyüten devlet memurlarına itibar etmeyin,
    çok büyük bir koli olmadığı sürece satıcıya mail atıp değeri biraz düşük göstermesini istersin.

zaten koli olamaz zira satıcıların hepsi ayrı ben vergiyi ödemeye de razıyım ama memur(memur mu bilemiyecem)vergi konusunu hiç açmadı direk dedi ki muhasebeciyle anlaşıp ithalat izni almanız lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Ayrı ayrı sipariş verin. tek seferde 50 ürünü sepete ekleyip onaylamayın.
    Veya sepetin tutarı 30 euro yu geçmesin. bölün. Bir kısmını bugün verin bir kısmını yarın. Gümrüğe aynı gün girip girmemesi değil mesele. Tek seferde 30 euro dan fazla alım yapamamanız.

10 ar 10 ar almak en iyisi galiba dediğiniz gibi zaten 500 tane alsam yine 30 euro geçmiyor ama yarın bigün başımıza iş çıkarmasınlar yavaş yavaş getireyim tşk
  • ayni satici ise satici ile konusun fiyati dusuk gostersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtonymadx

quote:

Orijinalden alıntı: riaz

şu lanet bi b.ka yaramayan bilgisiz cahil g.t büyüten devlet memurlarına itibar etmeyin,

zaten koli olamaz zira satıcıların hepsi ayrı ben vergiyi ödemeye de razıyım ama memur(memur mu bilemiyecem)vergi konusunu hiç açmadı direk dedi ki muhasebeciyle anlaşıp ithalat izni almanız lazım.

hocam olayları karıştırmayın vergi mükellefi olan kişiler ithalat yapabilir, siz şahıssınız
    adetten dolayı sizi şirket sanıp bu sebeple bu şekilde bilgi vermiş olabilir.

• Aynı üründen çok sayıda alıyorsan ticaretini yaptığın düşünülebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.