Şimdi Ara

Ali Nesin 'hayır'cıları eleştirdi: Etme bulma dünyası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nesin YSK kararını eleştirenlere "Geçmişte yaptıkları haksızlıkları gözden geçirsinler. 367 kararı mesela. Etme bulma dünyası" diye yazdı.

"GEÇMİŞTE YAPTIKLARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN"

Nesin ise YSK'nın kararına ilişkin haberi paylaştıktan sonra "'Ama bu haksızlık' diyenler geçmişte yaptıkları haksızlıkları gözden geçirsinler. 367 kararı mesela. Etme bulma dünyası…" ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİLERE YANIT: O ZAMAN NEREDEYDİNİZ

Nesin takipçilerinden gelen eleştiriler ve "Hocam siz matematikle uğraşın." şeklindeki bir yanıt üzerine "Oooo… Bayağı kızdırmışım… İyi yapmışım, oh canıma değdi… Hukuksuzluk mu dediniz? Evet hukuksuzluk. Peki ya o zaman neredeydiniz? O zaman ses çıkarmamışsanız, şimdi de çıkarmayın." mesajını paylaştı.

"GEÇMİŞ OLMASA GELECEK OLABİLİR Mİ?"

Nesin daha sonra ise "80 yıl boyunca hukuksuzluk eken, sonraki 20 yıl boyunca hukuksuzluk biçer! Yahu Cumhuriyet'in ilk 80 yılında hukuk hüküm sürseydi, bugünkü hukuksuzluklar olabilir miydi? Neden benzer sorunlar ABD'de ya da Avrupa'da yaşanmıyor da bizde yaşanıyor? Bu hukuksuzluk nasıl mümkün oldu, nasıl olabiliyor? Düşünelim. Geçmiş olmasa gelecek olabilir mi?" diye yazdı.

"CHP ANAYASAYA AYKIRI OLDUĞUNU BİLE BİLE.."

Nesin mesajlarına şöyle devam etti: "Mesela CHP, Anayasa'ya aykırı olduğunu bile bile, dokunulmazlıkların kaldırılması için oy verdi mi vermedi mi? Böylece HDP'nin ağır topları cezaevine girdi mi girmedi mi? Böylece atı alan Üsküdar'ı geçti mi geçmedi mi? Tüm bu süreçte sesiniz çıkmadıysa şimdi de çıkmasın."

• Ali Nesin'i sosyal medyada takip edenlerdenim. Çok enteresan bir yapısı var. Bu konuda bu şekilde objektif oluşu bizden çok muhalifleri epey şaşırtmış ve hatta onları çokça kızdırmış.

Keşke herkes şu adam da bulunan empatinin %20'sine sahip olabilse.

Özet geçmiş resmen.

Takipçilerinin facebook'ta bu yorumlarının altına attıklarına bakınca bir kez daha anlıyor insan ne kadar haklı olduğunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Ali Nesin'i sosyal medyada takip edenlerdenim. Çok enteresan bir yapısı var. Bu konuda bu şekilde objektif oluşu bizden çok muhalifleri epey şaşırtmış ve hatta onları çokça kızdırmış.

Keşke herkes şu adam da bulunan empatinin %20'sine sahip olabilse.

Özet geçmiş resmen.

Takipçilerinin facebook'ta bu yorumlarının altına attıklarına bakınca bir kez daha anlıyor insan ne kadar haklı olduğunu.

Muhalifler eleştirilmeye ve sorgulanmaya pek alışık değiller, birden biri kitabı ortasından okumaya başlayınca elleri ayakları karışıyor.
  • Sizinde diğerlerinden farkınız yok,işinize gelen herkezi koz olarak kullanıyorsunuz

• Eski hükümetler hata yaptı o zaman şimdiki hükümette yapabilir. Kafaya bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hata eskiden de yapıldıysa hata idi, şimdi de yapılıyorsa hatadır.

Ama kendileri alışmışlar adamlarına torpil geçmeye, hataları görmezden gelmeye, o yüzden normaldir işlerine geldiği gibi davranmaları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Sizinde diğerlerinden farkınız yok,işinize gelen herkezi koz olarak kullanıyorsunuz

Burada mevzu, solcuların kendi adamını bile topa tutacak hale gelebilmesi. su gibisiniz nereden geçerseniz nereye giderseniz onun şeklini alıyorsunuz.

Siz haksızlık yaptınız o haksızlıklarda bu haksızlığı doğurdu diyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Sizinde diğerlerinden farkınız yok,işinize gelen herkezi koz olarak kullanıyorsunuz

Burada mevzu, solcuların kendi adamını bile topa tutacak hale gelebilmesi. su gibisiniz nereden geçerseniz nereye giderseniz onun şeklini alıyorsunuz.

Siz haksızlık yaptınız o haksızlıklarda bu haksızlığı doğurdu diyor.

Halla halla ben solcumuymuşum yav

• quote:

Orijinalden alıntı: D12

Eski hükümetler hata yaptı o zaman şimdiki hükümette yapabilir. Kafaya bak

Buradan asla bu çıkmıyor hatta kendisi de bunu yazarken sözde "zulüm etmekte haklılar" falan da demiyor.

Koskaca 80 yıl bu ülkede ezilenlerin durumunu özetlemiş.

Ben hep diyorum. Eğer bugünkü iletişim imkanları, sosyal medya 80 yıldır var olsaydı işte o zaman bugünün gençleri dünü çok daha iyi anlayabilirlerdi.

Ki yanlışlar, hukuksuzluklar olmadı da demedik hiç bir zaman. Bu ne yazık ki oluyor lakin 2002 öncesinde misli ile bunlar yaşandı, yaşanıyordu.

Eğer bir gün muhalifler bu ülkede başa gelirse gelişen iletişim ve teknoloji ile neler olacağını hep beraber göreceğiz.

Şahsen ben 2020 yılından sonra bunun gerçekleşebileceğini düşünenlerdenim. Allah ömür verirse bugünleri hatırlatırız.

• Adam algını kralı yapmış evetçiler niye seviniyor onu anlamadım..Bu adamın dedikleri doğru dersen seçimde hukuksuzluk olduğunu kabul etmiş sayılırsın..Ayrıca adama kızan hayırcılarda anlamamış..

Adam diyorki seçimde hukuksuzluk oldu ama sen önceki hukuksuzluklara itiraz etmedin,bunada sesin çıkmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadwood

Adam algını kralı yapmış evetçiler niye seviniyor onu anlamadım..Bu adamın dedikleri doğru dersen seçimde hukuksuzluk olduğunu kabul etmiş sayılırsın..Ayrıca adama kızan hayırcılarda anlamamış..

Adam diyorki seçimde hukuksuzluk oldu ama sen önceki hukuksuzluklara itiraz etmedin,bunada sesin çıkmasın.

biz haber yayınlıyoruz, herkes istediği yorumu yapar
  • quote:

Adam algını kralı yapmış evetçiler niye seviniyor onu anlamadım..Bu adamın dedikleri doğru dersen seçimde hukuksuzluk olduğunu kabul etmiş sayılırsın..Ayrıca adama kızan hayırcılarda anlamamış..

Bunu kimse inkar etmiyor emin olabilirsin.

Nasıl ki bugün beğenmediğiniz yaşanan her şeyi "15 yıldır yönetenler bunlardan sorumludur" diyebiliyorsanız ki denmesinde de bir sakınca yoktur ama geri de kalan 80 yılında analizini yaparak bu 15 yılı değerlendirmek gerekiyor. Böyle olmuş diye böyle gidecek denmiyor elbet ama bir şeyler kolay kolay değişmiyor.
  • Bu adam mı solcu? Her yerde sosyalist, komünist ayağına takılır dolanır durur. Her yerde matematik köyü sadece bağışlarla ayakta duruyor der. Sonra da yaz tatilinde matematik köyüne gitmek isteyen gariban çocuğa günlük 70 lira ister. Onu da 15-16 kişilik koğuşta yaşatır. Neymiş matematikçiymiş de bunları sadece matematik için bilim için yapıyormuş. Hadi oradan...

Bu şahıstan daha iyi matematikçi akademisyenler var adları bilinmiyor. Tamamen babası sayesinde prim yapmış birisi.

Beni topa tutarlar birazdan. Matematik okuyorum ben de senelerdir, belirteyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saab9000

Bu adam mı solcu? Her yerde sosyalist, komünist ayağına takılır dolanır durur. Her yerde matematik köyü sadece bağışlarla ayakta duruyor der. Sonra da yaz tatilinde matematik köyüne gitmek isteyen gariban çocuğa günlük 70 lira ister. Onu da 15-16 kişilik koğuşta yaşatır. Neymiş matematikçiymiş de bunları sadece matematik için bilim için yapıyormuş. Hadi oradan...

Bu şahıstan daha iyi matematikçi akademisyenler var adları bilinmiyor. Tamamen babası sayesinde prim yapmış birisi.

Beni topa tutarlar birazdan. Matematik okuyorum ben de senelerdir, belirteyim...

+++.sonsuz.bu adam insanları hangi hakla eleştirebiliyor,kim veriyor bu adama bu yetkiyi tamamen babası tarafından rant sağlamış bir adam, elit tayfa köpürttügü için popüler oldu.ekstrası yok.Trtde çalışmasaydı o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tal. -- 20 Nisan 2017; 12:16:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İyide ozaman ki insanlar şimdilerde 80-70-60 yaşlarında değilmi eee, şimdiki gençler ne yapsın ozaman olmuş olan hukuksuzlukları.
    Şimdi aynı şeyi 40-50-60 yıl sonra yine yaşayacağız, ozamanda diyecekler ki "siz şu dönemde yapılan hukuksuzluklara , haksızlıklara , hırsızlıklara, adaletsizliğe vs.. ses çıkarmadınız üstüne alkışladınız desteklediniz şimdide susun" bu hep böyle mi gidecek artık bir düzene girmesi gerekmezmi, nezaman gelecek bu adalet?

Yani git gide iyi gitmesi gerekirken, sürekli kötüye mi gitmeliyiz. Hata yapanı indir kardeşim, ancak böyle temzilenir.

• quote:

Tespit guzel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi adam açık açık Seloyu içeri attırıp Başkanlığı hediye ettiniz demiş

• Ali nesini karalayanlar 2 ile 2 yi toplayaman gelip matematik Profuna laf atan taraflı insanlardır. Tespiti ne kadarda bazı kesimin hoşuna gitmesede doğru demiş. Ayrıca sağ kesiminde bundan nem alıp kendi yaptıklarını görmemeside ayrı bir konu. Özet olarak hiç bir haksızlığa benim senin tarafımdan denilmediğindee bu ülkede bira refaha kavusuruz.

• Ali Nesin'i severim fakat bu konuda haksız. Şimdi onun düşüncesine göre ödeşmek lazım. İleride başka bir parti geldiğinde şimdiki muhafazakar kesimin haklarını kısıtlarsa ohhhh mu demek lazım. Ama maalesef biz öyle yapıyoruz. İktidarı eline geçiren doğruyu aramak yerine hesaplaşma peşine düşüyor.

• 15 sene sonra da bugünkülere diyeceğim bunları

Demiş de oluyor

Ama gayet haksız - gücü elinde tutan her türlü hukuksuzlukla her haltın intikamını alsın gibi bir anlayış bu ülkeye çok şey kaybettirir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.