Şimdi Ara

Ali Erbaş’tan sosyal medya açıklaması: Gençlere kul olduğunu unutturuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Medeniyet bunların sandığı gibi yerinde sayma değildir.Medeniyet her daim ileri gider.Bunlar istiyorlar ki gençler işlevselliğini çoktan yitirmiş dini görüşlere göre yaşasın bunun dışına çıkmasın.Din adamlarını dinlesin,din adamlarının çizdiği çerçeveden hayatı yorumlasın,farklı kültürleri ve düşünceleri tanımasın,fikirler geliştirmesin.


    Ama işte 21 yüzyılda bu mümkün değil.


    Globalleşen bir Dünya'da yaşıyoruz.Bugün en mufazakar ve dinci bir aileye mensup olan bir çocuk,bir genç bile elindeki tabletle,telefonla veya bilgisayarla Dünya'nın bir başka ucunda yaşayan yaşıtlarını görebiliyor.Farklı kültürlerin,inançların ve düşüncelerin var olduğunu görüyor.Ailesi ve çevresi ile Dünya'nın genelini kıyaslıyor,inceliyor,sorguluyor.Doğal olarak kendisine dayatılanların sadece çevresi ile sınırlı olduğunu Dünyanın geri kalanında farklı değerlerin olduğunu görebiliyor.Dahası bu tüm Dünya çocukları ve gençleri için geçerli bir durum.


    Yani insanlık hiç olmadığı kadar oturduğu yerden birbirini tanıyabiliyor.Eskiden bu işi macera peşinde koşan kaşifler ve gezginler yapardı.Onların yazdıkları ile insanlar farklı ülkeleri,kültürleri,inançları vs öğrenirdi.Dahası bu tür kitaplar el yazmalı olduğu için çok sınırlı sayıda kişi bunlara erişebilirdi.Ancak günümüz teknolojisi ile insanlar aracısız o ülkelerin değerlerini,kültürlerini,inançlarını öğrenebiliyor.


    Doğal olarak insanların Dünya'ya ve insanlığa olan bilgisi arttıkça tüm Dünya'da ki din adamlarının gücü ve etkisi kırılıyor.


    Bugünkü muhafazakar gençliğin bile 30-40 yıl öncesine oranla çok daha farklı olmasının nedeni bu.


    İşte bunu hazmedemiyorlar.


    20 yıldır tüm güç ellerinde...Her yeri imam hatiplerle doldurdular,2012'de genel liseleri kapattılar,2017'de lise giriş sınavlarını İmam hatipler lehine değiştirdiler,

    tarikaları/cemaatleri alabildiğince serbest bıraktılar ama işte geldiğimiz noktada diyanet işleri başkanı 'feryat' ediyor.


    Son olarak gençlere ve millete 'kul' olmayı tavsiye eden şahsın binlerce liralık araçlara bindiğini,binlerce lira maaş aldığını,başında bulunduğu kurumun birçok bakanlıktan fazla bütçe aldığını hatırlatırım.

    Tüketim ve gösteriş sektörü falan demiş haha ben şimdi bu adamları nasıl dikkate alıp dinleyim? Şimdi bu adam 5 dakika önce mütevazi olun şükredin falan dediği gariban adamların altında ezildiği vergilerle alınan bilmem kaç milyon tl lik mercedes s550 long aracına şöyle bir yayılıp keyfine bakacak.
  • Gerçekten güzel konuşmuş. Dinleyin. Ön yargılı olmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İran...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte akp nin idealindeki gençlik tipi tam da bu. kul olsun,köle olsun,biat etsin,itaat etsin. sorgulamasın

  • Başka işi yok herhalde sürekli konusuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pavoş sende güzel konuşuyorsun ama. biraz da seni dinleyelim.Ali Erbaş’tan sosyal medya açıklaması: Gençlere kul olduğunu unutturuyor 


    Ali Erbaş’tan sosyal medya açıklaması: Gençlere kul olduğunu unutturuyor
  • Bir vaaz da benden gelsin.
    Ama ben özet geçicem.( Vaktim kısıtlı.)
    Kula kulluk ediyorsunuz yapmayın.

    Duymanlarsa duyanlardan öğrensin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tüketim ve gösteriş sektörü falan demiş haha ben şimdi bu adamları nasıl dikkate alıp dinleyim? Şimdi bu adam 5 dakika önce mütevazi olun şükredin falan dediği gariban adamların altında ezildiği vergilerle alınan bilmem kaç milyon tl lik mercedes s550 long aracına şöyle bir yayılıp keyfine bakacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clef de voûte -- 9 Eylül 2021; 18:42:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • akp çocuklarından mı bahsediyor bu.

  • Yav arkadaş sana ne kul muyum değil miyim SANA NE?

  • İşini yap işini. ATANMIŞ memurdan zırvalar dinleyecek değil gençler.


    Görüyoruz ki AKP yine seçim kazanmak için İslamcılığa sarılmış. Sizi gidi Biden in adamları sizi. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumun en boş adamı kim deseler istinasız por favor denen elemanı gösteririm, bi insan bu kadar mı boş olur yahu

  • mercedes helal mi hocam :D

  • İstiyorki herkes sözler köşkü izlesin, din denilen insan uydurması şeylere inansın, boğazından artırdıklarını iyi niyetleriden bağış yapsın, sarhoş olup mala dönsün ki onlar onunla oyalanırken bu iblislerde bunlara binsin

    Ali Erbaş’tan sosyal medya açıklaması: Gençlere kul olduğunu unutturuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendisi kul değilmi?

  • Bu adam bu ara niye bu kadar ön plana atıldı?

  • Din satılan bir yerde ateyiz olmak ne güzel...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke bende ali Erbaş gibin imtiyazlı kul olsam,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes e binince kendisi kul olduğunu hatırlıyor galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.