Şimdi Ara

Alfa Romeo GT Çok Mu Yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzer konuları okuduktan sonra bende size sormak istedim çünkü hepsi 3-5 yıl önce açılmış. Alfa Romeo GT almayı düşünüyorum, uygun fiyata buldum ama yakıt konusu beni çok endişe ediyor. İlk arabam olacak zaten ve kredi vs ile biraz zor alacağım ama haliyle almışken parayı verdiğime değecek bir araç olmasını istiyorum. Yani herkesin önerdiği gibi 2000 model polo, 2005 model corsa alıp, yanlış anlaşılmasın ama 2 ay sonra binmeye utanacağım arabaları almak istemiyorum biraz tecrübesiz olsam bile. 25 yaşında araştırma görevlisiyim ve aylık aşağı yukarı 1000 TL yakıta vermeye değer mi bu araba, ne düşünüyorsunuz?

LPG uyumlu olsa bir saniye düşünmeyecektim aslında, bu pazartesi almaya gidecektim ama direk enjeksiyonlu olduğu için takılmaz dediler. Takan varmış el altından ama o işe girmeye cesaret edemem.

Alfa Romeo GT o kadar yakıyor mu cidden? Günde ortalama git gel toplamda 30 km yol yapacağım. Azalacağı artacağı günler illa ki olacaktır. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Edit: Araç 2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS modeli. 1.9 benzinli motor, 165 hp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WITHM -- 22 Şubat 2020; 10:32:0 >

• Temizlik göreceli olsa da masrafsız ve ideal şekilde Gt bulmak biraz zor,bulduğun Gt manuel mi yoksa selespeed şanzuman mı?Varsa ilanını yolla fikir verelim.Alfista niteliğinde birisinden buldu iseniz gayet güzel ancak bu tip bilinçli kişilerin aracını da ucuza almanız pek mümkün değil.

Sürüş keyfi ve dinamikleri gayet tatminkardır,yakıt olarak 12 lt bandı yakar ve gözünüz görmez helal olsun dersiniz,her motor gibi birkaç küçük ihmale gelmeyen kısımı vardır Jts'lerin,başka da bir sıkıntısı yok,parça hususunda motor bileşenleri ve iç trimleri kolay bulunabiliyor,sadece bazı kaporta aksamları için ihtiyaç durumunda beklenebilir.
  • faho kullanıcısına yanıt
    Yarı otomatik Selespeed modeli hocam. Aracın hasar kaydı kazası falan yok. Ve diğer bu fiyat bandında kıyasladığım araçlara göre kesinlikle tercih edilir, hatta edilmeli. Ama işte tek sorunum benim yakıt. Bakkala giderken bindiğimde düşünmek istemiyorum, dur ya yürüyeyim diye. Aracı özelden atıyorum size hocam
  • o kadarınıda Alfıstı bır arac yaksın yanii ..
  • vaya589 kullanıcısına yanıt
    Yani her arızasında küfrede küfrede binmek var bir araca, birde günahıyla sevabıyla sevdiğin araca binmek var, o anlamda biraz fazla yaksa da değer gibi geliyor bana ama işte bu "fazla" ne kadar? Yani km'de 1 TL yakmıyor sonuçta bu araba ama benzin fiyatıda malum.
  • alfa romeo guzel de bahsettiginiz model hem cok yakıp hem de gitmeyen bir model 165 hp olduguna bakmayın. V6 olanı olsa dusunmeden alın derdim cunku yine yakacak ama guzel de gidecek. Ama temiz diyorsanız ve performans cok onemli degilse bir sans verilebilir, hevesiniz kalmasın ilerde :)
  • Nephalem N kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, ben zaten tecrübeli bir sürücü değilim. Yani performans beklentim yok açıkçası. Benim tek derdim para vermişken aldığıma değecek birşey olması ve haliyle yakıt. Yani arabayı alıp, her çalıştıracağımda düşünmek istemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle her bindiginizde yakitini düşüneceğiniz bir arac bu. Arkadasimda var aynisi, 12 den aşağı yakmıyor onun kullanimi ile. Gerci o yakıtı pek dert etmez ama siz benzini düşünürüm derseniz baska arac bakin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 22 Şubat 2020; 12:10:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfa romeo 1.9 benzinli 10-12lt/100km
    1.9 dizel 8-9lt/100km

Başka yoruma ihtiyaç yok

Beğendiyseniz güzel araçtır. En temizini almazsanız satarken alıcı bulamazsınız neredeyse %40 zarar ettirir.

• genckaptan kullanıcısına yanıt
    Yani şöyle, maddi olarak aylık 1000 TL yakıta verebilirim ama verebiliyor olmam vermem gerektiği anlamına gelmez sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: WITHM

Yani şöyle, maddi olarak aylık 1000 TL yakıta verebilirim ama verebiliyor olmam vermem gerektiği anlamına gelmez sonuçta
    Kesinlikle, devir ekonomi devri. Kendi hesabinizi buna göre yapin. Narin araçlardır. Selespeed vites bozuldumu sizi uğraştırır. Bu yüzden pek tercih edilmez. Eden de cok dikkatli kullanmak zorundadir.

• Cevap veren herkese teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz. Hem aracın parça, arıza durumu, hem çok yakması, hemde ilk aracım olacağı için vazgeçmek daha mantıklı bir karar olacak galiba
  • Yakıttan önce bakım/tamir maliyetlerini düşünmeniz gerek bence. Eski Alfa'lar pek iç açıcı olmuyor bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 22 Şubat 2020; 13:26:2 >
  • 2006 model yarı otomatik vites Alfa Romeo alırsanız yakıt masrafı en az üzüleceğiniz şeylerden biri olur..
  • Seviyorsan git al bin hocam. Herkesin kafasindan bin tane fikir cikiyor diger turlu. Bindiginde keyif aliyorsan gerisi hikaye. Kac gunluk dunya zaten.
  • Alfa alfacı adamdan alınır
    At arabası gibi binen yağını suyunu değiştirmeden gezen, kaputu açıp bakıp kontrol etmeyenden alfa alınmaz
    Kendim alfa romeo 156 mk2 kasa kullanıyorum
    Çok şükür ne parça sıkıntısı ne bir sorun yaşadım
    İleride almak istediğim 2 araç var
    Bir alfa gt
    iki alfa 159
  • quote:

Orijinalden alıntı: OTTOMAN_67

Alfa alfacı adamdan alınır
    At arabası gibi binen yağını suyunu değiştirmeden gezen, kaputu açıp bakıp kontrol etmeyenden alfa alınmaz
    Kendim alfa romeo 156 mk2 kasa kullanıyorum
    Çok şükür ne parça sıkıntısı ne bir sorun yaşadım
    İleride almak istediğim 2 araç var
    Bir alfa gt
    iki alfa 159
    Katılıyorum, 2.el piyasasında bir çok Alfa var ama büyük kısmı alınıp binilmeyecek türden, içi leş dışı leş, saçma sapan jantlar takılmış abuk subuk döşemeler yapılmış vs. bu tip araçları görünce kaçmak lazım.
    Alfa alınacaksa bilindik Alfa servislerinden bakımlı, meraklısından almak lazım.

Alfa GT güzel arabadır da, Selespeed yarı otomatik biraz düşündürüyor baktırmak lazım detaylıca. 1.9 dizel + manuel daha alınası olur ama onlar da pek bulunmuyor. Temizine iyi para isterler, hakkıdır da. Q2 diferansiyelli bir GT'nin zevkini kolay kolay her araç veremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 22 Şubat 2020; 18:50:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Katılıyorum, 2.el piyasasında bir çok Alfa var ama büyük kısmı alınıp binilmeyecek türden, içi leş dışı leş, saçma sapan jantlar takılmış abuk subuk döşemeler yapılmış vs. bu tip araçları görünce kaçmak lazım.
    Alfa alınacaksa bilindik Alfa servislerinden bakımlı, meraklısından almak lazım.

Alfa GT güzel arabadır da, Selespeed yarı otomatik biraz düşündürüyor baktırmak lazım detaylıca. 1.9 dizel + manuel daha alınası olur ama onlar da pek bulunmuyor. Temizine iyi para isterler, hakkıdır da. Q2 diferansiyelli bir GT'nin zevkini kolay kolay her araç veremez.

Alıntıları Göster
    Aynen manuel + Q2 diferansiyal olacak tadından yenmez
    Malum siteye baktım 1 adet var Q2
    Ben 156mk2 bile 4-5 ay aradım 3. sahibinden aldım kazasız değişensiz 120.bınde 3 sene önce aldım
    Sabırlı olup aramak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: WITHM

Cevap veren herkese teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz. Hem aracın parça, arıza durumu, hem çok yakması, hemde ilk aracım olacağı için vazgeçmek daha mantıklı bir karar olacak galiba
    şoförlüğün eyi deelse palio al acemiliği at sonra araba alırsın
    yoksa çok ağlarsın benden demesi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.