Şimdi Ara

Alfa Romeo 159 1.9 JTS Distincive alınır mı LPG takılabiliyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
29.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Alfa 159a resmen aşık oldum Opel Astra 1.6 Classic 3 almayı düşünüyordum çok yakın bir arkadaşım kanıma girdi 159 al diye benzinlileri dizellerine göre daha uygun fakat benzinli ilanlarına baktığımda hiç lpg takılı model göremedim acaba 1.9 JTS motora lpg takılamıyor mu ve bu motorun teknik verileri nelerdir söyleyebilir misiniz

Örnek ilan :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-159-bakmadan-gecmeyinnnnnnnn-gorulmeye-deger-33902655/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer Yiğit -- 1 Aralık 2011; 20:22:04 >

• Hobaaa renk güzel, araç güzel, her şey güzel. Sorunuzu cevaplayamadım kusurabakmayın ama araç güzel diyim dedim. Fiyatı da resmen bedava
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer Yiğit

Yardımcı olacak kimse yok mu

10 ilandan hiçbiri lpg li değil.takılmıyor sanırım.lpg başlığında sorabilirsin.daha çabuk net cevap gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 1 Aralık 2011; 20:38:49 >

lpg takılmayan arabayı Lpg tanıtım reklamına çıkarmışlar o zaman...

• Haci bunlar dizel degilmi yaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

http://www.lpghaber.com/montaj-galerileri/marka_alfa-romeo/seri_159/

Genel Bakış

Model
    Alfa 159 1.9 JTS Distinctive
    Kasa Tipi
    Sedan/44 Kapı
    Yakıt Tüketimi (Şehiriçi / Şehirdışı)
    12,2 lt / 6,6 lt
    Motor Gücü (hp)
    160 hp
    Şanzıman
    Manuel 6 VitesÖnden Çekiş
    0-100 Hızlanma (KM)
    9,7 sn

Teknik Özellikler

Araç Tipi
    Binek Araç D Segmenti
    Üretim Yılı (İlk / Son)
    2006 / 2008
    Koltuk Sayısı
    5 Koltuk

Motor

Motor Hacmi
    1859 cc
    Motor Gücü (kw)
    118 kw
    Maksimum Güç
    6500
    Maksimum Tork
    4500
    Yakıt Türü
    Benzinli
    Katalizör
    Katalizörlü
    Net Ağırlık
    1480 kg
    Taşıma Kapasitesi
    520 kg
    Silindir Sayısı
    4

Ölçüler

Uzunluk
    4660 mm
    Genişlik
    1828 mm
    Yükseklik
    1417 mm
    Bagaj Kapasitesi
    405 lt

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her araca LPG takılır da ayar tutar mı bilemem.

Orijinalden alıntı: emtue

Her araca LPG takılır da ayar tutar mı bilemem.

maksat verim alınması zaten.yoksa dizel araçlarada takılıyor

Bu fiyata en iyi 2-3 D sınıfı araçtan birisi.

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

quote:

Orijinalden alıntı: emtue

Her araca LPG takılır da ayar tutar mı bilemem.

maksat verim alınması zaten.yoksa dizel araçlarada takılıyor

Yani bu araca LPG takmış ya 1 ya 2 yer vardır. Onlarda ne kadar "öğrendi" meçhul. Arkadaşın gittiği yer he takarız diyecek sonra 1 depo bitir gel 250 km sür gel gaz kelebeği tıkanmış temizlet gel vs vs..

piyasa arabası değilse lpg işi zor iş..

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

Haci bunlar dizel degilmi yaa

JTS'ler benzinli. 2.4 JTS'lere LPG montajı yapılmış, fakat 1.9'lara yapılabiliniyor mu bilmiyorum. Alfa servisinin birine danışabilirsiniz.
    O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • 2006 yılında sıfır olarak ilandaki aracın aynı renk -donanım motor olarak aldık.

Motorunun sesi çok güzeldir. Ancak biz 156 2.0Tsparktan sonra geçtiğimiz için performans olarak bekleneni vermedi. Performans beklentin varsa kaşılamaz yani. İzmir şehir içi 12lt civarlarında yakıyordu 10lt civarında sakin sürüş kullanımı vardı şehir içinde. Hatta daha önceki yıllarda forumda paylaştığım bir yakıt testim de vardı 1.4TSI EOS-Laguna-159 olarak. Kısacası müsrif bir araç.

Stabilize yollarda bilimum yerinden tıkırtı takurtu gelir eğer hassassan hiç girişme derim. Rüzgar sesi hiç almaz motor seside rahatsız etmez keyif verir.

Döşemeleri açık renkti bizimkinin çabuk kirleniyor temizlenmesi pek kolay değil. Kliması baya iyi soğutuyor emsallerinden ek bilgi vermiş olalım.

Armaları soldu bizimkinin, arka 3.stop lambası sık bozuluyor (1 ledi yanmıyor mesela) ayrıca onunda renginde solma oluyor.

Aracın en güzel yanı ise inanılmaz viraj kabiliyeti. Lagunanın kıçını bıraktığı virajlara gaz vererek rayda gider gibi girmenin keyi paha biçilemezdi.

Kısacası keyif arabası merakın varsa Alfaya bugüne kadar Alfa kullandıysan 0km olarak alınır uzun yıllarda binilir.

İkinci el olarak almanı tavsiye etmem ben ne kadar temizde olsa ülkemize daha doğrusu ülkemizin kullanıcı profiline uygun araçlar olduğunu düşünmüyorum, hassaslar.

Toparlarsak;

+Eğlenceli kullanım keyif alma
    +Yakışıklı
    +Geniş sayılabilecek bir araç

-Oldukça müsrif
    -Performans yakıta ve hp oranına göre düşük çünkü ağırlık fazla
    -Tıkırtı takurtu sayısının can sıkıcı olması
    -Yukarıda saydığım minör ama sıkıcı olabilecek malzeme bozuklukları.

• Alfa romeo jts tüm FSI motorlu araçlar ile Renault safrane lpg takılamaz.
    Alfa 159 un 156 kadar iyi olmadığını düşünüyorum ama 159 kullanmadım forumda çok araştırdım ama almaya cesaret edemedim, bide arkası acayip dar....156 da arkası dar ve bagajı udaktı ancak 2.0 selespeed (2004 üzeri model) mükemmel performans/yol tutuş ve 2. elde çok uygun fiyata alınabiliyor....159 un 2. el değerleri bir alfa için şaşırtıcı derecede yüksek...

Orijinalden alıntı: bizimkoylu333

Alfa romeo jts tüm FSI motorlu araçlar ile Renault safrane lpg takılamaz.

Fsi motorlara takılabiliyor.

O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • FSI motorlara takılabiliyor da %30 verim sağlıyor. MPI motorlarda %40 verim sağlıyor.
    Alfa'nın JTS motorunda da %40 verim sağlar mı? Sağlarsa neden ilanların hirbirinde LPG'li JTS yok?

Orijinalden alıntı: enginkocaman

Alfa tamamen silinip ortada kaybolan logo olayını nasıl çözemiyor anlamıyorum yaw???
    "0" kmsi BMW fiyatına satılan araba sonuçta....
    Alfa 159 un 156 kadar iyi olmadığını düşünüyorum ama 159 kullanmadım forumda çok araştırdım ama almaya cesaret edemedim, bide arkası acayip dar....156 da arkası dar ve bagajı udaktı ancak 2.0 selespeed (2004 üzeri model) mükemmel performans/yol tutuş ve 2. elde çok uygun fiyata alınabiliyor....159 un 2. el değerleri bir alfa için şaşırtıcı derecede yüksek...

Hocam 156 kullanmis ve su an da 159 sahibi birisi olarak cok net 8fade edeyim 159 surus dinamigi olarak 156 dan cok daha ustun l. Evet arka taraf dar cunku bu arac spor sedan. Bu aracimdan once 2008 model 3.16i kullaniyordum arac olculeri hemen een ayni seviyelerde.

159 tartisilamayacak kadar iyidir. Logo olayina gelince evet haklisiniz solmamali ama bir cok markanin bu tarz sacma problemleri oluyor. 2008 model bmwde de ic kapi killari darma dagin olmustu. Tirnaginizi kapi ic kollarina dokunmaniz yetiyordu direk tirnaginizin degdigi yerden bir parca kopuyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

??????????????

lpg takılmayan arabayı Lpg tanıtım reklamına çıkarmışlar o zaman...

Mesajı hortlatmak gibi olmasın ama 7. saniyede görüntüyü durdurursanız devir saatinin Alfa olmadığını da göreceksiniz. Aygaz hem 159 hem de Guiletta ile lpg reklamı çektı. Reklamları dayı oğluna falan vermişler heralde ayıp olmasın diye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.