Şimdi Ara

Chevrolet kalos 1.2 S veya SE lpg li 100-120binde alınır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
16.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iki tane chevrolet kalos var

    Birincisi 2005 model 100 binde 1.2 SE lpg takılı sadece bagaj kapağı boyalı otopark sürtmesi sonucu 4 lastik değişeli 20bin km olmuş Ankara arabası

    İkincisi 2006 model 1.2 S 100 binde hiç lpg takılmamış 4 lastik yeni Denizlide (bana çok uzak)

    Her ikiside 19bin lira civarı

    Şimdi sorum şu: chevrolet kalos alınır mı yedek parça motor vs. durumu falan? alınırsa sizce bunlardan hangisi alınır?

    Not: satarken nasıl satarım diye çok düşüncem yok.zaten ilk arabam olacak 2 sene falan kullanıp satmayı düşünüyorum.nasıl olsa bi alıcısı çıkar. beni düşündüren çevremdeki herkes chevrolet deyince temkinli yaklaşıyor bu da beni düşündürüyor ama fiyatına göre donanımlı olması beni bu araca yönlendiriyor.

    Bilgisi olan kullanan bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.







  • ana sayfadaki yorumu buraya da kopyaladım hocam;
    kalos 1,2 yakıt tüketimi 6 lt.civarındadır.. ben yıllardır tek marka benzin kullanırım.. (shell klasik 95 oktan) performans yakıtı olarak satılan yakıtlar fazla yakar, klasik 95 oktan yeterlidir ve bu değerleri yakalarsınız.. yedek parçalarının fiyat uygundur.. bazı parçalarda yan sanayi kullanabilirsiniz.. örnek 15 gün önce ön iki amortisörü değiştirdim.. orijinali tanesi 270 tl.dediler.. ben çiftini 160 tl.ye değiştirdim.. yakında trigger seti değiştireceğim komple set (devir daim motoru dahil,işçilik dahil) 400 tl.fiyat aldım.. diğer zamanlarda periyodik bakımları (yağ,filtreler vb.) uygundur.. yağ filtresi 20-25 tl. hava filtresi ve polen filtresi de 20-05 tl.civarlarında.. yakıt konusunda şunu ilave edeyim; tüm araçlarda olduğu gibi 110-120 km.hızı aşarsanız fazla yakabilir, ama 11 lt.civarını sanmıyorum.. 1,4 otomatik için belki.. benim aracım 1,2 manuel vites.. kıyaslamayı buna göre yapmalısınız.. son olarak ben memnunum 11 yıldır biniyorum.. beni hiç üzmedi.. geçen hafta da atiker gold lpg kiti taktırdım.. performans kaybı yaşamıyorum.. iyi bir usta tarafından ciddi muayene edilmiş ikinci el kalos sizi üzmez.. kullanmayanların yorumlarına bakmayın.. benim kadar uzun kullanan çok insan yoktur..alacak arkadaşlara hayırlı olsun..

    ilave bilgi olarak şunları da belirteyim;

    aracım 94.500 km.de bu zamana kadar periyodik bakımlar hariç değiştirdiğim parçalar; 2012 yılında trigger seti (60.000 km. olmuştu), 2013 yılında ateşleme bobinleri (ömrü bitti), 2011 yılında akü (ömrü bitti), 2016 yılında iki ön amotrisör ( 2 yıl dayandım ses artınca değiştirdim, patlama nedeni işim gereği çok şehir gezdim.. yolların durumu vs.), 2016 yılında amortisör değişirken ön sağ z rot (20 tl), seneye bakımda alt üçgen tablalar değişecek.. durum bu.

    son olarak; lpg'li olan araca km.de lpg takılmış?
    lpg eski nesil mi,sıralı sistem mi?
    yeni lpg takıldı ve yeni nesil sıralı sistem ise iyi bir usta muayenesinden sonra alınabilir..

    yukarıdaki soruların cevabına göre lpg'siz diğer aracı alabilir, yeni nesil sıralı sistem lpg ile binebilirsiniz.. ikinciyi tercih ederseniz lpg markası konusunda da yardımcı olabilirim.

    karar sizin.. benim şahsi düşüncelerim, daha doğrusu ben olsam ne yapardım mantığıyla cevapladım..

    hayırlı olsun diyelim şimdiden.




  • Hocam yardımın ve iyi dileğin için teşekkür ederim mesaj gönderdim bakınca cevaplarsan sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.