Şimdi Ara

Aldığım araba sel hasarlı çıktı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
11.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 gun once galeriden takas karşılığı 2018 model 2019 trafiğe çıkışlı 10bin kmde bi araç satın aldım, arabayı biraz kurcalamam sonucunda arabanın mayıs ayında selden dolayı servise girdiğini ama serviste yaptırılmadığını öğrendim. Şimdi ben bu aracı piyasa fiyatına satın aldım ve galerici bana sel hasarından bahsetmedi, yeni yasa gereği 3 ay içinde iade edebilme hakkım olduğunu öğrendim, ne yapmam lazım daha önce başına gelen var mı?

• Iade hakkin varsa iade et.

Expertiz raporub yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen servis kayıtları ile noterden ihtar çekeceksin.

Ve ihtarda araştırma bilgi ve belge toplamaya devam ettigini bundan dolayı doğacak tüm zarar ve masraflarında talep edileceğini yazmayı ihmal etmeyin.

• sel hasarı ağır hasar kaydı olarakımı geciyor

• 26_____ kullanıcısına yanıt
    Hem alınırken(eski plaka ile) hem de alındıktan sonra(yeni plakası ile) expertize sokuldu araç, ilk Expertiz alındığı şehirdeydi herhangi bir sıkıntı bulamadılar 2. exper arkadaşımdı o farketti
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yarın ilk işim servise gitmek

Ilerleyen surec nasil olacak? Araci iade edebilir miyim sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeyjeyxx -- 13 Eylül 2019; 19:0:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

sel hasarı ağır hasar kaydı olarakımı geciyor
    Ben öyle biliyorum hocam ama aracın ilk sahibi dışarıda yaptırdığı için herhangi bir hasar çıkmıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiç bişey yapamazsınız hakkınız da yok. bu arabanın pert kaydı yok ayrıca expertize de girmiş.
    arabanın lastiğinin patladığını satarken söylüyor musunuz ya da şu arızalar vardı yaptırdımmdiyor musunuz ?

boşuna uğraşmayın binin arabanıza

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Hocam araba selde kalmis ic aksami komple degismis, kapi dosemeleri degismis. Sizce saticinin satarken bunu soylemesi gerekmez mi?

• jeyjeyxx J kullanıcısına yanıt
    normal biri söylerdi ama galericilerde namus şeref kavramları olmadigı için normal olarak söylememiş .Galeriden alarak baştan kaybetmişsiniz . Aldıgınız yeri paylasında sosyal medyada yayılsın iş yapamasın bari daha

• İade edebilirsiniz, link verdim okuyun!

https://www.devletdestekli.com/galeriden-alinan-arac-iade-edilir-mi-2019-tuketici-haklari/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 13 Eylül 2019; 19:36:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jeyjeyxx

Hocam araba selde kalmis ic aksami komple degismis, kapi dosemeleri degismis. Sizce saticinin satarken bunu soylemesi gerekmez mi?
    Peki satıcı yarın öbürgün hukuksal süreçte kendisini savunmak için "ben müşteriye sel hasarlı olduğunu belirttim söyledim, o benim için farketmez şuan yapılıp araç çalışıyorsa sorun yok dedi" derse ne yapabilceksin?
  • En önemli konu noter satışında aracın bedelinin ne kadar olduğu. Düşük yapıldıysa uğraşmaya gerek yok, düşük bedelden geri almak galericinin işine bile gelir. İkinci olarak bahse konu sel hasarı sonucu aracı halihazırda ayıplı duruma düşüren bilirkişi raporu ile ispatlanabilecek bir sorun var mı? Tespit edilebilir bir sorun yoksa yine birşey çıkmaz.

• Larva İsmail L kullanıcısına yanıt
    Alırken expertiz yapılmış ve öyle bişey çıkmamış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Larva İsmail L kullanıcısına yanıt
    orjinal arac 110 binse ve 110a almissa tabi ki kanitlar dolandirildigini. Ama satis bedelinde 70 80li rakamlar yazilmissa gecmis olsun adam ben sel hasarli dedim 80e sattim der gecer

• quote:

Orijinalden alıntı: Larva İsmail

Peki satıcı yarın öbürgün hukuksal süreçte kendisini savunmak için "ben müşteriye sel hasarlı olduğunu belirttim söyledim, o benim için farketmez şuan yapılıp araç çalışıyorsa sorun yok dedi" derse ne yapabilceksin?

Alıntıları Göster
    Sel hasarlı olduğunu belirttiğini spat etmek zorunda.

Ayrıca satış gerçekleşmeden evvel yapılan expertiz raporu da bunun yapılmadığına dair kanittir.

• quote:

Orijinalden alıntı: eko33

orjinal arac 110 binse ve 110a almissa tabi ki kanitlar dolandirildigini. Ama satis bedelinde 70 80li rakamlar yazilmissa gecmis olsun adam ben sel hasarli dedim 80e sattim der gecer
    Dediğini ispat etmek zorunda.
    Yapılan ilk ekspertiz de bunu sakladığının ispatı zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: jeyjeyxx

Teşekkürler hocam yarın ilk işim servise gitmek

Ilerleyen surec nasil olacak? Araci iade edebilir miyim sizce
    Galerici yle konuş mesaj watsap kısacası yaşlı olarak iyi niyetle durumu bildir.

Bu hasarlı hali ile arabayı tercih etmeyeceğini satmak istediğinde büyük zarara yol açacağını falan artık kendi kelimelerinle iade etmek istediğini kibar bir şekilde ilet kendisine

Eger durum tam senin dediğin gibi ise ve satış değeri piyasaya göre düşük veya noter satış bedelini olduğundan göstermedinizse iade edersiiz İhtar çektiğin gün itibari ile faiz işlemeye başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Sel hasarlı olduğunu belirttiğini spat etmek zorunda.

Ayrıca satış gerçekleşmeden evvel yapılan expertiz raporu da bunun yapılmadığına dair kanittir.

Alıntıları Göster
    Ne alakası var kardeşim. Galerici der o zaman exper yaptırdık öyle birşey çıkmadı experin suçu beni ilgilendirmez bende sel hasarlı olduğunu bilmiyorum der o zaman napcak adam?
  • Yıl olacak 2020 hâlâ galeriden araba alan insanlar var. Kaç kere diyeceğiz bunu yav?

İstanbul'a veya Kocaeli'ne yakınsan üşenme, Tarcanlara git hocam, onlar kesin bir belge verirler sana.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.