Şimdi Ara

Alan Wake II | PS5 | ANA KONU (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: BlackTower_35 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
812
Cevap
30
Favori
47.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sinanspd S kullanıcısına yanıt

Hocam oyunun sonunu göremedim. :D Etrafı gezmekten ve bilmece çözmeye çalışmaktan, playtestin son saatinde (24. saat) oyunu bitiremeyeceğimi anladım. Oyun çıktığında da bir kez daha oynayacağımı bildiğim için sonunu oraya sakladım. Herkes gibi ben de oyunun sonunu bilmiyorum şu anda. Bilmeceler yan görev gibi, eğer çözerseniz ek şeyler alıyorsunuz. Cözmeseniz de olur. Bulmacalar ana görev dahilinde geliyor, genelde basit ama ufak trickler mevcut.

• Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt
    3 parti oyunuda o ekran karti varken oynanmaz ps5 te

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TARKAN19033 kullanıcısına yanıt
    https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP1464-PPSA02572_00-ALANWAKE20000000

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu oynamadım henüz. FPS değerlerine bir bakayım dedim ne olabilir ki diye , 4090 ı Native 4k da süründürüp (45-60 FPS arası) RT On durumda yok etmiş (18-21 FPS arası). Şahsen 4090 kart sahibi olsam baya söverdim muhtemelen. Bu durum Starfiled' da ilk karşımıza çıktı. Adamlarda pişkin pişkin sistemi yükseltin dediler AMD tarafında. Amd ye sövdüler baya ki ben her 2 firmayı da takip ederim tarafsız olarak. Şimdide bu oyun. Umarım bu şekilde kapital hareket ederek yeni nesil kartlar almaya mahkum bırakmazlar insanları.

• Eskiden ekran kartlarının açamadığı oyunlar yapıyorlardı. Şimdi oyunları açamayan ekran kartları yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • catcat111 kullanıcısına yanıt

Oyunu Bright Falls'a kadar oynadım. Şimdiye kadar çok iyi gidiyor. İpucu toplama olayını güzel yapmışlar. Mind Place olayı da çok iyi düşünülmüş. (NVMe SSD'yi değerlendirmişler.) İlerde orada ilginç şeyler olacağı belli :)

@catcat111

Evet hocam, ben de bu tip şeyler yüzünden PC'leri bıraktım. PC'de, PS5'e nesil farkı atan kartlar çıkıyor, ama kartların gücü bazen çok gereksiz şeylere harcanıyor. 50 metre ilerdeki hüzmenin kenarında artifact oluşmasın diye FPS %20 düşüyor vb. Ayar bolluğu da sıkıyor. İsmi ROFLMAO'ya benzeyen garip ayarlar falan.

Nihayetinde, en baba sistemi bile toplasak, konsollara göre yapılan oyunları oynuyoruz.

Yıllar önce imzamdaki kasayı toplamıştım. Zamanın extreme sistemiydi. GPU olarak ilk başta MSI 980 Ti Lightning vardı. BF serisi ve Cyberpunk için onu 2 kere upgrade etmiştim. Ama son dönemde, PS5'in etkisiyle PC'yi tamamen bıraktım. (BF2042 rezaleti de etkili oldu tabi  )

Eski konsolların en büyük sorunu yükleme süresi ve fan sesiydi. Onları bu nesilde hallettiler. GPU gücü de iyi seviyelere ulaştı. Zaten ara nesil olayıyla o da sorun olmaktan çıktı. PS5 Pro sayesinde konsollar son 2-3 yılında demode kalmayacak. Gerek yok PC'yle uğraşmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 29 Ekim 2023; 1:45:29 >

• Oyunu 7-8 saat oynayanlar bir yardımcı olabilir mi bug oldu geçemiyorum. Oyunda ilerleyemiyorum..

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Fuseyi aldım lunaparka taktım. Lunapark döndü doğru yerde durdurdum. Aşağı indim "Circuit Board" var almam gerekiyor ilerlemem için fakat buton çıkmıyor karşıma. Load'da yaptım fakat çare olmadı. Ne yapmam lazım?
  • Mericuls kullanıcısına yanıt

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Hatırladığım kadarıyla aşağıda sürünüp arka taraftan çıkıp circuit board a erişmek gerekiyordu. Birkaç tane save dosyası olması lazım, biraz geridekini deneyin hocam. Görevi biraz anlatabilirseniz yardımcı olmaya çalışayım. Clueları topladığımız sekans mı ? Şimdi ben şurası mı desem spoiler vermiş olurum yanlış hatırlarsam, o yüzden siz anlatırsanız daha iyi olur. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 28 Ekim 2023; 22:31:30 >
  • Erkka kullanıcısına yanıt

Hocam geçtim. Walkthrough'a baktım. Öncesinde yapmam gereken şeyler varmış. Teşekkürler yine de.

• catcat111 kullanıcısına yanıt

Konsol şahane bişey ok, özellikle ev kullanıcısı için. Ayrıca single-player oyunların konsollar düşünülerek geliştirildiği de doğru çünkü eninde sonunda ana kitle orda.

Fakat 4090 20PS5 gücünde nerdeyse. Ve bahsettiğiniz ayar ray-tracing değil, path-tracing. 4090'ın bile 4K tüm ayarlar açık şekilde native olarak path-tracing ile 20-30 fps vermesi çok normal, çünkü bahsedilen şey oyun değil. Şu aşamada bir teknoloji demosu.

Evet sonuçta oyun oynuyoruz, bu kadar kasmaya ne gerek var diye düşünebilirsiniz; fakat demek ki herkes sizin gibi düşünmüyor ki 4090 patır-kütür satıyor ve NVidia firmalara para verip path-tracing destekli oyun yaptırtıyor. Sinema sektöründe senelerdir kullanılan bir teknoloji path-tracing ve günlerce render ediyorlar sahneleri. Ama biz şu an evimizdeki ekran kartları ile DLSS, Frame Gen fln ile bile olsa da real-time path-tracing render'ı alıp oynu oynayabiliyoruz.

Yani PS5 varken 4090 neymiş demek komedi biraz. Genelde platinlemek için her oyunda olduğu gibi, şu an oyunu PS5 ile bitirmek üzereyim; ama 4090'lı bir bilgisayarım var ve aradaki grafik kalitesini gözleriniz ile görmeden pek anlayamazsınız.

• oyun efsane olmuş cidden kendini oynattırıyor sıkmıyor

• Bir oyunun hem PS5 hem PC ana konusu varsa PS5 ana konusuna girerim. Çünkü PC konularında muhabbetlerin %5'i oyunun içeriği %95'i ekran kartı, FPS, çözünürlük, ıvır zıvır teknik ayarlar. Oyunla ilgili deneyim ara ki bulasın.

PS5 konularına da sıçramaya başladıysa bu tarz muhabbetler işimiz var.

• kralhasanyigit kullanıcısına yanıt

ekran nedir? monitor ? umarım 4090 kartı 1080p monitöre bağlamadın

• intercityfirm1895 kullanıcısına yanıt

xbox konusununda da aynı muhabet dönüyor . kimse oyun hakkında konuşmuyor her şey teknik olmuş

• ROFLMAO güldürdü   Konsolun + kattığı çok yerler var haklısınız. Özellikle minng furyası patladığında en basit 5 senelik bir ekran kartı 10k idi. Bu dönemlerde xbox tarafından Series X/S sürüldü piyasaya ve Series S modeli 2k da 120 Hz desteği ile bir çok oyunu muadili ekran kartlarından çok daha iyi açıyordu. Hala öyle baktığında. X ve Ps5 tarafı başka tabiki.

Şu bir gerçek PC her zaman PS den çok daha iyi kalite vermiştir. Şimdilik böyle tabiki. Ancak Tercih sebebi bu değil sanki. Şahsen benim Pc tercihim grafikten ziyade klavye mouse + Gpu ve cpu ya manuel müdehele etme (OVC gibi ) şeyleri yapma durumu. Ve tabi ki bir diğer unsurda Türkçe yamalar ve günümüz kuruyla Torrent durumu.

Bu dış etkenleri çıkarsam dahi , al oyun hazır direk gir oyna durumlarına pek alışamadım ben. Benle alakalı bir durum tabi ki bu. O ovc yapılacak mesela. Küçük çaplı ekran kartı ile yüksek grafik oyunda 60 fps i alma uktesi lanet gibi bir şey olmuş :D

PS5 pro umarım düzgün bir şekilde gelir. tek beklediğim güncelleme 4k video formatını webm den mp4 çeşitliliğine getirmeleri olacak. Başka bir şey istemiyorum sonny den şu anık.

• kralhasanyigit kullanıcısına yanıt

Bu PT olayını sizden duydum hocam ilk defa. Özellikle alanım bunlar olmasına rağmen gözden kaçırmışım ve yeni bir şey öğrenmem mutlu etti beni :D Özelden yazarım size hocam bu konu hakkında.

• Oyun harika olmuş, yıllar sonra bana TLOU2 havası verebilen oyunlardan birisi oldu. İlk saati biraz sıkıcı fakat sonrasında oyun çok güzel açılıyor.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.