Şimdi Ara

Alan Wake (2012) [ANA KONU] (95. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
3
Favori
83.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1...47...9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Achievement'ları kasmak zaman alıyor ve özel ilgilenmeyi gerektiriyordu hocam. Oyunu bitirince açılan Nightmare modunda da tekrar bitirmek gerekiyordu. (PC'de Nightmare modunu baştan açma yolu varmış, ama Remaster'da geçerli mi bilmiyorum.)

Remaster achievement'larını şurada listelemişler. Orijinaliyle aynı görünüyor:

https://www.trueachievements.com/game/Alan-Wake-Remastered/achievements

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyun Steam'e geldiğinde güzel bir indirimlerle beraber şans vereceğim ama şu an ki haliyle pek çekemedi beni. Ayrıca umarım Alan Wake 2 gelirse de Control gibi ferah ve merak uyandırıcı olabilir.

Oyunun içine çekemeyen hali nedir paylaşabilir misiniz, aynı oyunun daha iyi grafikli ve Türkçe dil desteğine sahip olan sürümü ve aynen orjinal oyunda olduğu gibi bir deneyim sunuyor, acaba Epic Mağazasında oynamak istemediğiniz için mi içine çekemedi yoksa başka bir nedeni mi var.  Bende Steam' i aktif kullanıyorum ama bu oyun özelinde Steam' e gelmesini bekleyecek bir durum yok. Steam 'in sunduğu kullanıcı deneyiminin bir çoğu mevcut, başarımlar, buluta kaydetme vs sadece ekran görüntüsü paylaşamıyoruz fakat bu oyunda öyle fazla ss alınacak türden değil. Geriye fiyat kalıyor ilk çıktığı gibi olsaydı o zaman tamamdı ama 49 TL konsol fiyatlarını görünce bedava sayılır. Bu nedenle kendimce bir neden göremediğim için sormak istedim. Steam' e gelme ihtimali bence hiç yok çünkü yayıncılığını doğrudan Epic Games yapıyor ve bedava dağıtırlar ama yinede Steam'e gelmez diye düşünüyorum. 11 saatte bitirdim güzel bir nostaljik deneyim oldu. Bence Steam' i beklemeyin ve Alan Wake dünyasına bir an önce katılın.  

//ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

Tam da bahsettiğiniz sebeplerden ve de oynanacak listemin oldukça kabarık olmasından beni içine çekemedi hocam. Türkçe desteğinin olması aklımı çelse de oynanış kısmında yeni şeylerin olmaması, sadece grafiklerin yükseltilmiş olması bir daha oynama isteği uyandırmadı. Pek tabi fiyatın uygun olması da büyük bir avantaj ama bende de biraz Steam peasent'lığı var. Oraya gelmezse pek elim gitmiyor  şaka bir yana öneriniz için teşekkür ederim. Oynanacak oyunlar listem kabarık olmasaydı bir bu bir de Kena'yı hiç düşünmeden Epic/Steam demeden alırdım. Ama şimdilik hem Steam durumuna bakacağım hem de biraz indirime girmesini bekleyeceğim :)

ElAnalistaDeBitsyoutube
    - Esta comparativa se ha realizado usando una RTX 3080. - D3T Studio ha sido el encargado de realizar esta remasterización (los mismos que Mafia II: DE y Shenmue 1&2 HD). - La remasterización añade principalmente mejoras en el texturizado, aumento de la geometría y un sistema de iluminación actualizado. - Sin embargo, el resultado en algunos aspectos no es del todo satisfactorio. Alan tiene mayor geometría ahora, pero el resultado (en mi opinión) en bastante mejorable. - La nueva iluminación mejora en gran medida la oclusión ambiental, añade nuevos puntos de luz y godrays, pero se ha perdido esa atmosfera en entornos nocturnos. - El foliage ha perdido gran parte de su encanto con la nueva iluminación. - CONTROL hace un uso magistral de la iluminación y ray tracing. Me hubiera gustado un resultado similar en Alan Wake Remastered. - Las cinemáticas sufren algunas congelaciones en el remaster, provocando desincronización de audio (más común en consolas). - La distancia de dibujado es menor en el remaster con respecto al original en la vegetación. - Por suerte, la versión de PC está mejor adaptada que la de consolas. - En definitiva, Alan Wake Remastered añade mejoras muy interesantes como el aumento de geometría en el entorno o algunas texturas, pero algunos aspectos como el modelado de los personajes o la nueva iluminación son bastante mejorables. - This comparison has been made using an RTX 3080. - D3T Studio has made this remaster (the same as Mafia II: DE and Shenmue 1 & 2 HD). - The remaster mainly adds improvements in texturing, increased geometry and an updated lighting system. - However, the result in some aspects is not entirely satisfactory. Alan has more geometry now, but the result (in my opinion) is not good enough. - The new lighting greatly improves the ambient occlusion, adds new points of light and godrays, but that atmosphere has been lost in night environments. - The foliage has lost much of its charm with the new lighting. - CONTROL makes masterful use of lighting and ray tracing. I would have liked a similar result in Alan Wake Remastered. - Cutscenes suffer some freezes in the remaster, causing audio desynchronization (more common on consoles). - The drawing distance is smaller in the remaster with respect to the original in the vegetation. - Luckily, the PC version is better adapted than the console version. - In short, Alan Wake Remastered adds very interesting improvements such as increased geometry in the environment or some textures, but some aspects such as the modeling of the characters or the new lighting are quite improvable. Music by Zeravi: https://www.youtube.com/watch?v=yVEGuOMTe7Y Twitter: https://twitter.com/analistadebits Patreon: https://www.patreon.com/elanalistadebits
    https://www.youtube.com/watch?v=4cJwDvYPJkg

Remaster'daki texture geliştirmesi iyi olmuş, ama bazı sahnelerde atmosferi etkileyen eksikler var (bkz. 10:08). Bazı efekt ve kaplamalar da orijinaldeki kadar karanlık değil.

PC fiyatı sadece 49 TL olduğu için problem değil, ama ben orijinal versiyonu oynamayı tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Ekim 2021; 12:37:5 >

• Oyunu ben kutulu almak istiyorum. Avrupa bölge olduğu sürece Türkçe dil seçeneği olacaktır değil mi?

Remastered sürümü de çok iyi olmuş. Grafikler gayet sağlam.

• Arkadaşlar Alan Wake remastered satın aldım pc için. Xbox controller ile oynamaya çalışıyorum ama oyuna ait klavye çıkarak oyun alta gidiyor ve masaüstüne geçiyor. Sürekli aynı şekilde. Klavye mouse ile oynanıyor ama controller ile sürekli ss attığım klavye çıkıyor. Ayarlarda bişey bulamadım, bileniniz var mı ?

Fosil Grubu (Dikkat içerde dedeler var)
  • Orjinal oyunu 2 kere bitirmiştim, şimdi de remastered oynayacaktım ama karşılaştırma videolarında orjinal gözüme daha güzel geldi nedense. Karakter modellemeleri hariç.

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: 2x16GB Kingston Beast 3200MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: Aula F75 | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Dualsense Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB
  • Bir hort gelsin. 

Alan Wake 2'ye kadar bir maraton yapayım diyorum. Merak ettiğim Remastered sürümü gerçekten Türkçe dışında fark ediyor mu. 20 TL fiyatına sürekli düşmesine rağmen unuttum hep almayı. Ona göre ya Epic'den alacağım yada düz sürümlerini oynayacağım Steam'den. Steam sayfasında düz sürümde “The Signal” ve “The Writer” 'ı içerir. ibaresi var. Gerçekten mevcut mu acaba. Ana oyunu Xbox döneminde oynamıştım. Amacım ana oyun, ek paketleri ve American Nightmare maratonu yapmak.

Ana oyunu bitirince Signal ve Writer açılıyor. Remastered içine dahil mi bilmiyorum muhtemelen dahildir. 20 TL o oyun için bedavaydı ama belli bir meblağa kadar alınır.

Remastered içine de dahilmiş hocam. Sırf o yüzden alacaktım birde Türkçe olması tabii. Sonra Steame bakınca normal sürümünde de varmış iki ek paket. Bu oyun için 20 TL tabii bir şey değil, hatta 50 TL bile verilebilir. Kredi kartını girmeye üşendiğim için pas geçmiştim hep. Keşke Alan Wake 2 alırken onu da alsaydım. Neyse artık Cadılar Bayramı muhabbetine girer belki indirime. 

Olmayan kaynanam seviyormuş. Epic'de Halloween indirimleri başladı ve Remastered 16.17 TL. Bu kez satın aldım direk. 

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.