Şimdi Ara

AKUSTİK DÜZENLEMELER (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
10
Favori
10.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kapının resmini görsekte ona göre farklı bir çalışma yapma şansı olsa mesela kapı açılış yönünü tersine çevir buda zahmetli olacak ama her şey sistem için değilmi

Aslında yüksek olarak kullanımı da mevcut ekteki linkte fakat neticede orası eğimli bir salon.

http://www.avbuzz.com/audio-video/201102/epos/0.htm

Olmaz değil ama ne getirir ne götürür aslı aradığım cevap.

İşte o meşhur kapı

AKUSTİK DÜZENLEMELER
    TV:•SAMSUNG 75Q90R REMOTE: •LOGITECH HARMONY 900 PROJEKSİYON: • PANASONIC AT6000@TTAF 96250 15mt. PERDE: •SCREEN PRO 266*149 FIXED FRAME AVR: •PIONEER SC-LX90 SUSANO @ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE HOPARLÖR: FRONT: M&K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 CENTER: M&K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 SURROUND: M&K SS150 THX ® ULTRA SUB: ATLANTIC TECHNOLOGY 452PBM THX ® REFERANCE + M&K MX 350 MKII THX ULTRA 2@ LOOKAB PRINILIUS POWER CABLE PLAYER: •OPPO BDP-95EU@ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE•ZAPPITI PRO 4K HDR DATA STATION:IOMEGA iCONNECT @WD ELITE 1TB ; SEAGATE FREE AGENT 1.5TB ; SEAGATE GO FLEX 2TB AKIM KORUYUCU: •MONSTER HTS 5100 FOTO: •NIKON D7000 UYDU: •NOVACOM SPYBOX 4K S11 PLUS / DIGITURK HD OTO: •AUDI A6 GSM: iPhone 7 -128 Gb

• Kapıya sürgülü kapı vb. gibi bir design değişikliği gerekiyor, ben olsam Hop.leri üste çıkarmam. Bende frontlara ek olarak üstte front presence (Yamaha terminolojisi) hop.ler var, verdikleri ses front fonksiyonundan farklı.

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Ters çevirsem de açılırken değer.. :)

Aslında yüksek olarak kullanımı da mevcut ekteki linkte fakat neticede orası eğimli bir salon.

http://www.avbuzz.com/audio-video/201102/epos/0.htm

Olmaz değil ama ne getirir ne götürür aslı aradığım cevap.

İşte o meşhur kapı

AKUSTİK DÜZENLEMELER

Peki kapıyı hole yada koridoramı bakıyor bilmiyorum doğru açılışını değiştirsen sorun olurmu hani çoluk çocuk hol, koridorda koşarken kapı açılırsa çarpar Allah korusun.

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Kapıya sürgülü kapı vb. gibi bir design değişikliği gerekiyor, ben olsam Hop.leri üste çıkarmam. Bende frontlara ek olarak üstte front presence (Yamaha terminolojisi) hop.ler var, verdikleri ses front fonksiyonundan farklı.

Doğru karar , abi kapı eskimiş zaten

Şükrü beyin dediği gibi sürgülü yap , hem gıcırtı sesi yapmaz

Ersin sürgünün gideceği yer de müsait değil

Vaz mı geçsem direk bu işten ..
    Çok fazla parametresi var
    TV:•SAMSUNG 75Q90R REMOTE: •LOGITECH HARMONY 900 PROJEKSİYON: • PANASONIC AT6000@TTAF 96250 15mt. PERDE: •SCREEN PRO 266*149 FIXED FRAME AVR: •PIONEER SC-LX90 SUSANO @ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE HOPARLÖR: FRONT: M&K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 CENTER: M&K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 SURROUND: M&K SS150 THX ® ULTRA SUB: ATLANTIC TECHNOLOGY 452PBM THX ® REFERANCE + M&K MX 350 MKII THX ULTRA 2@ LOOKAB PRINILIUS POWER CABLE PLAYER: •OPPO BDP-95EU@ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE•ZAPPITI PRO 4K HDR DATA STATION:IOMEGA iCONNECT @WD ELITE 1TB ; SEAGATE FREE AGENT 1.5TB ; SEAGATE GO FLEX 2TB AKIM KORUYUCU: •MONSTER HTS 5100 FOTO: •NIKON D7000 UYDU: •NOVACOM SPYBOX 4K S11 PLUS / DIGITURK HD OTO: •AUDI A6 GSM: iPhone 7 -128 Gb
  • Refik kafayi yedin iyice

Vazgec bu asktan, sana yarolmaz
    MCintosh C50 - MCintosh MC601 Mono Mono - Mcintosh MPC1500 Power Controller - Paradigm Signature S8 - Paradigm Signature S2 Surround - SVS Ultra Center - SVS Ultra Surround Back - SVS PB 16 Ultra SW - Lunette 2 Curve Perde 135" - JVC RS67 Projektör - Nvidia Shield TV - Onkyo 818 AVR - QNAP Nas Server - Roon Server - Oppo UDP-205, İ7 işlemci, Nvidia Quadro 2GB Ekran Kartı, SSD, 32GB Bellek, Dell Mini Kasa, TetherPro 5 Metre USB 3.0 5Gb/sn Uzatma Kablosu, Cardas Gümüş USB 2.0 USB Kablo, Mcintosh Power Kablolar, Audioguest Gibraltar, Audiquest Colorado RCA, Audioquest SKY RCA, Vandenhull Power Kablolar, Acrolink Power Kablo, Audioquest King Kobra XLR, Paugge Hdmi 2.0b Premium Sertifikalı 4K 60Hz 18Gbps HDR Dolby Vision HDCP 2.2 Destekli 1M,2M ve 25 Metre Hdmi Kablo
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Sefik bey ...Zor yaw

Ersin sürgünün gideceği yer de müsait değil

Vaz mı geçsem direk bu işten ..
    Çok fazla parametresi var

Kuzenim mimardır ve bilirimki Trabzonda salona kapı yapılmaz hele tek kapı hiç yapılmaz....sen sök onu şık bir kasa yaptır sonra oda tarafına sürgülü kapı sistemi kur.

hatta istersen sürgülü kapıya duvarda gizli bölüm yaptır içerden. üstüne birde sadece çekildiği zaman görülen kadife perde koy süper olur

• kapıyı göremeyeceğim diye heyecan yaptım.
    sonra sub testinden aklıma gelmesi lazımdı.

@refik hocam
    proav ın önerisi bence yerinde. ki neden yerinde diye sorarsın.
    ses kalitesi değişmez ama sesin axis'i değişir.
    şimdi şu soruyu merak ederim. mekanda hop.rin alçakta durması yerleşim olarak sizin için sıkıntı mıdır?
    yer açma isteği varsa bir kez daha desteklerim.
    ve birde hop.rin bu şekilde alt da durması ta ilk gördüğüm günden beri beni pek sarmaz. hala da sarmaz. tekrar gündeme geldi.
    sinema-müzik izlenip; dinlenirken ön ve merkez hop.ri yukarı alıp aynı hizada olacak şekilde açıyı oturduğunuz noktaya kesiştirmeli. kesiştirdiğiniz zaman ses kaybı olmaz. aksine daha çok ses verimi elde ederiz. bu ses verimi belki de detay ses duymaya yardımcı olur-olabilir. pratiğe bakmalı;(şöyle ifade edeyim ses detayı duymak için amplinin sesini daha çok açmaya öalışmak. yüksek ses de verdiği detayı kısık seste veren ampli iyi amplidir hesabı)
    bu şekilde düşünmemin esas temeline engin aklıma düz yatan şey ise havada asılı ve açılı duran line array hop.lör yerleştirme modelidir.
    bu arada mekanlarda difuzor kullanımını desteklerim. yararlı.
    aksini düşünmek bence saçma.

edit:hatalı harf; imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 11 Şubat 2012; 21:02:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

kapıyı göremeyeceğim diye heyecan yaptım.
    sonra sub testinden aklıma gelmesi lazımdı.

@refik hocam
    proav ın önerisi bence yerinde. ki neden yerinde diye sorarsın.
    ses kalitesi değişmez ama sesin axis'i değişir.
    şimdi şu soruyu merak ederim. mekanda hop.rin alçakta durması yerleşim olarak sizin için sıkıntı mıdır?
    yer açma isteği varsa bir kez daha desteklerim.
    ve birde hop.rin bu şekilde altda durması ta ilk gördüğüm günden beri beni pek sarmaz. hala da sarmaz. tekrar gündeme geldi.
    sinema-müzik izlenip, dinlenirken ön ve merkez hop.ri yukarı alıp aynı hizada olacak şekilde açıyı oturduğunuz noktada kesiştirdiğiniz zaman
    ses kaybı olmaz. aksine daha çok ses verimi elde ederiz. bu ses verimi belki de detay ses duymaya yardımcı olur-olabilir. pratiğe bakmalı;(şöyle ifade edeyim ses detayı duynak için amplinin sesini daha çok açmaya uğraşma. yüksek sesde verdiği detayı kısık seste veren ampli iyi amplidir hesabı)
    bu şekilde düşünmemin esas temeline engin aklıma düz yatan şey ise havada asılı ve açılı duran line array hop.lör yerleştirme modelidir.
    bu arada mekanlarda difuzor kullanımını desteklerim. yararlı.
    aksini düşünmek bence saçma.

Nerelerdesin üstadım özlettin kendini...

• ben olsam o kapıyı sokerim. baska yere kapı yaparım. gerekliyse. bunun rahat göze alırım.
    fakat sürgülü kapı önerisi mükemmel. tabi duvarın şuranın durumunu bilemem ama sürgülü
    kapı yapılsın; hop.de perde yanlarına arzu edilen yukseliğe ayarlanır; ayarlansın derim.

Orijinalden alıntı: Asefik

sağolasın üstadım. yok yahu neremiz üstad be.
    neremi neremi parçasını radyodan çaldıranı esefle anıyorum. uzun hikaye.
    hocam bu aralar sıkı çalışıyorum. maşallah. ama ne keyif yapıyorum ne başka bir şey. ot gibiyim yav.
    selamlar.

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

sağolasın üstadım. yok yahu neremiz üstad be.
    neremi neremi parçasını radyodan çaldıranı esefle anıyorum. uzun hikaye.
    hocam bu aralar sıkı çalışıyorum. maşallah. ama ne keyif yapıyorum ne başka bir şey. ot gibiyim yav.
    selamlar.

Aman çok ara vermeyin bakın şimdiden renk ve derinlik kattınız

• eyv. hocam. daha sık uğrarım. ne demiş gavur ''follow me''. forumun aynen böyle peşine takılmalı.

resimlerde görüldüğü gibi hopları en üste değilde ortaya perde arkasına,perdeyi önce çekecek bir sistem nasıl olur?

AKUSTİK DÜZENLEMELER

AKUSTİK DÜZENLEMELER

• Tesekkurler astramastra ama o da zor.
    Kapi çok sifir perdeyi taktigim duvara.
    Velevki olmasa sesleri geciren perdeye Turkiyede rastlamadim.

Herkese fikirleri icin cok tesekkur ederim.
    Kendimi delinin biri bir kuyuya tas atmis dokuz akilli tasi cikaramamis atasozundeki "deli" gibi hissettim.

En sonunda evi degistiricez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 11 Şubat 2012; 21:39:13 >
    TV:•SAMSUNG 75Q90R REMOTE: •LOGITECH HARMONY 900 PROJEKSİYON: • PANASONIC AT6000@TTAF 96250 15mt. PERDE: •SCREEN PRO 266*149 FIXED FRAME AVR: •PIONEER SC-LX90 SUSANO @ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE HOPARLÖR: FRONT: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 CENTER: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 SURROUND: M&amp;K SS150 THX ® ULTRA SUB: ATLANTIC TECHNOLOGY 452PBM THX ® REFERANCE + M&amp;K MX 350 MKII THX ULTRA 2@ LOOKAB PRINILIUS POWER CABLE PLAYER: •OPPO BDP-95EU@ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE•ZAPPITI PRO 4K HDR DATA STATION:IOMEGA iCONNECT @WD ELITE 1TB ; SEAGATE FREE AGENT 1.5TB ; SEAGATE GO FLEX 2TB AKIM KORUYUCU: •MONSTER HTS 5100 FOTO: •NIKON D7000 UYDU: •NOVACOM SPYBOX 4K S11 PLUS / DIGITURK HD OTO: •AUDI A6 GSM: iPhone 7 -128 Gb
  • Kapının göründüğü resime bakıyorumda, bu kapı tam açılmasa ne olur? Zaten tam açılamıyor gibi geldi soldaki hop. yüzünden yani hop. perdenin soluna duvara asılsa ve yere hop. ü korumak için kapı stop u monte edilse giriş çıkış zorlanır mı acaba ?Bence bütün seçenekler şu anki halinden iyi olacaktır çok yakın duruyorlar.

Bir takım VIBRAPOD al sanırım 4 numara olanlardan içinden 4 adet çıkar.

İki adedini sağ iki adedini de sol hoparlörlerin ön tarafına yerleştir bu sayede 10-15 derece yükseltmiş olursun. Bu da oturma mesafende 1metre civarında yükseltmiş olabilirsin sanırım 6metre kadar uzakta oturuyorsun değil mi?

Denemesi kolay

AKUSTİK DÜZENLEMELER

• Beyaz zemin üzerine siyah hoplar çok kaba durur hocam yukarda.
    Gerçi hoparlörlere görsellik açısından bakıldığında pekte estetik bir yapıya sahip değiller.(Benim fikrim)

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Daha önce başka bir Akıllı bu öneriyi yaptı mı bilmiyorum ama

Bir takım VIBRAPOD al sanırım 4 numara olanlardan içinden 4 adet çıkar.

İki adedini sağ iki adedini de sol hoparlörlerin ön tarafına yerleştir bu sayede 10-15 derece yükseltmiş olursun. Bu da oturma mesafende 1metre civarında yükseltmiş olabilirsin sanırım 6metre kadar uzakta oturuyorsun değil mi?

Denemesi kolay

AKUSTİK DÜZENLEMELER

HIDEFMAN hocam hoparlorler zaten duz bakmiyor. Onlerden hafiften kaldirdim. Direk oturdugunuzda yuzunuze dogru bakiyor. Seyretme mesafesi yaklasik 4,5-5 metre.
    Yukseklik konusu iki front arasinin biraz daha acilmasi ile daha iyi bir sahne alinir fikriyle olustu. Kuyudan tasi cikartmaya calisiyor..sunuz :)

@SertacS kapi hali hazirda tam aciliyor. Acilirken sol fronta teget gececek sekilde ayarladim.

@YAZICIOĞLU bence beya zeminde cok da kotu durmuyorlar. Surroundlarindan biliyorum. Hem ön bezleri acikken daha da cekiciler :) O yukseklikte nasil dururlar o tartisilir .
    TV:•SAMSUNG 75Q90R REMOTE: •LOGITECH HARMONY 900 PROJEKSİYON: • PANASONIC AT6000@TTAF 96250 15mt. PERDE: •SCREEN PRO 266*149 FIXED FRAME AVR: •PIONEER SC-LX90 SUSANO @ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE HOPARLÖR: FRONT: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 CENTER: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 SURROUND: M&amp;K SS150 THX ® ULTRA SUB: ATLANTIC TECHNOLOGY 452PBM THX ® REFERANCE + M&amp;K MX 350 MKII THX ULTRA 2@ LOOKAB PRINILIUS POWER CABLE PLAYER: •OPPO BDP-95EU@ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE•ZAPPITI PRO 4K HDR DATA STATION:IOMEGA iCONNECT @WD ELITE 1TB ; SEAGATE FREE AGENT 1.5TB ; SEAGATE GO FLEX 2TB AKIM KORUYUCU: •MONSTER HTS 5100 FOTO: •NIKON D7000 UYDU: •NOVACOM SPYBOX 4K S11 PLUS / DIGITURK HD OTO: •AUDI A6 GSM: iPhone 7 -128 Gb

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.