Şimdi Ara

AKUSTİK DÜZENLEMELER (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
10
Favori
10.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Eğer açık havada veya hoparlöre birkaç cm uzaklıktan (close-miking) ölçüm yapıyor olsak tamam smoothing kullanmayalım ama oda içinde uzak mesafeden ölçüm yapıldığında bir miktar kullanmak gerekiyor. Max db farkından ziyade çukur ve tepelerin genişliği (Q) daha önemli. 120 hz'de birkaç hz genişliğinde bir çukuru duymanız ne kadar mümkün? Hele üst oktavlarda zaten buna imkan yok.

quote:

RT60 için standart 100 m3 altı için, 250-4000hz arası çok kanal için 0,3 s, 2 kanal için 0,5 saniye, t20 ve t30 min/max süreleri arasında da kendi içinde %25 fark olmalı.

Bas tarafına gelirsek 35-300hz arası 350 ms de sönme veya en az -40db düşme olmalı, frekans bandında 20-250 hz arası içi 1/24 smoothing ile +/-10 db sapma olmalı. Bunları görelim diye istemiştim grafikleri.

Bunlar zaten daha önce istediğiniz kriterlerde yüklediğim grafiklerde görülüyor.

quote:

eğer birden fazla noktadan kullanım oluyorsa farklı noktalardan ölçüm yapılabilir ancak hepsi birbirinden farklı çıkacaktır çünkü odanın modal rezonansından oluşan her 3 boyutta balonlar ve dipler sebebiyle ortalama almak pek de sağlıklı olmayabilir. şöyle açıklayayım eğer 1. noktada 50 hz +10db bir tepe, 2. noktada aynı frekans için -7db çökme varsa ortalamada sanki +3db fark varmış gibi sonuç çıkacak ve sanki standartın içindeymiş gibi bizi yanıltacak.

Bunun farkındayım. Amaç özellikle parametrik EQ uygulaması yaparken mümkün olan en büyük alana etki edebilmek. Bunun için de ideali Audyssey ve benzerlerinin de kullandığı gibi birden çok konumdan yapılan ölçümlerin ortalamasını almak.

• quote:

Orijinalden alıntı: aycangulez

Eğer açık havada veya hoparlöre birkaç cm uzaklıktan (close-miking) ölçüm yapıyor olsak tamam smoothing kullanmayalım ama oda içinde uzak mesafeden ölçüm yapıldığında bir miktar kullanmak gerekiyor. Max db farkından ziyade çukur ve tepelerin genişliği (Q) daha önemli. 120 hz'de birkaç hz genişliğinde bir çukuru duymanız ne kadar mümkün? Hele üst oktavlarda zaten buna imkan yok.

quote:

RT60 için standart 100 m3 altı için, 250-4000hz arası çok kanal için 0,3 s, 2 kanal için 0,5 saniye, t20 ve t30 min/max süreleri arasında da kendi içinde %25 fark olmalı.

Bas tarafına gelirsek 35-300hz arası 350 ms de sönme veya en az -40db düşme olmalı, frekans bandında 20-250 hz arası içi 1/24 smoothing ile +/-10 db sapma olmalı. Bunları görelim diye istemiştim grafikleri.

Bunlar zaten daha önce istediğiniz kriterlerde yüklediğim grafiklerde görülüyor.

quote:

eğer birden fazla noktadan kullanım oluyorsa farklı noktalardan ölçüm yapılabilir ancak hepsi birbirinden farklı çıkacaktır çünkü odanın modal rezonansından oluşan her 3 boyutta balonlar ve dipler sebebiyle ortalama almak pek de sağlıklı olmayabilir. şöyle açıklayayım eğer 1. noktada 50 hz +10db bir tepe, 2. noktada aynı frekans için -7db çökme varsa ortalamada sanki +3db fark varmış gibi sonuç çıkacak ve sanki standartın içindeymiş gibi bizi yanıltacak.

Bunun farkındayım. Amaç özellikle parametrik EQ uygulaması yaparken mümkün olan en büyük alana etki edebilmek. Bunun için de ideali Audyssey ve benzerlerinin de kullandığı gibi birden çok konumdan yapılan ölçümlerin ortalamasını almak.

Paylaştığınız grafiklerin hiç birinde rt60 250-4000 hz yok, waterfall grafiğinde de 350 ms ve 35-300hz arası yok.
    Smoothing yaptırmadan frekans bandına bakalım diye talep etmedim zaten aşağıdaki şekilde uygulama öncesi ilgili frekansta kaç db aralıkta ölçüm sonucu var diye görmek istedim.

AKUSTİK DÜZENLEMELER

sn. aycangulez, ben size yararlı olur diye yorum yapmak için istedim grafikleri sanırım sizin bir talebiniz yok. Size iyi dinletiler, kolay gelsin.

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Sanırım bir yanlış anlama olmuş. Sizden yardım talep etmedim. Grafikleri siz istediniz, gönderdim. Tam istediğiniz şekilde olmamış olabilirler. Bazı görüşlerinize katılmıyorum hepsi bu. Zaten Türkiye'de amatör olarak akustik ölçüm yapan kaç kişi var. Birbirimize kırıcı davranmayalım.

Orijinalden alıntı: aycangulez

Sanırım bir yanlış anlama olmuş. Sizden yardım talep etmedim. Grafikleri siz istediniz, gönderdim. Tam istediğiniz şekilde olmamış olabilirler. Bazı görüşlerinize katılmıyorum hepsi bu. Zaten Türkiye'de amatör olarak akustik ölçüm yapan kaç kişi var. Birbirimize kırıcı davranmayalım.

sn. aycangulez, sizin benden bir talebiniz olmadığı konusunda mutabıkız zaten, ben size yardımcı olmak belki faydası olur diye görüşlerimi paylaşmak amacı ile talep ettim, sizin böyle bir gereksiniminiz yokmuş onu anladım bu sebeple daha ileri götürmek istemedim. Yanlış anlaşılan bir şey veya kırıcı davranılacak bir durum yok.

Görüşlerime tabi ki katılmayabilirsiniz, benim görüşlerim de yanlış olabilir neden katılmadığınızı yazıyorsunuz ben de benimkileri yazıyorum üzerine konuşuyoruz zaten...

Yine de destek lazım olursa elimden geldiğince yazarım. Kolay gelsin.

• Bunu yaptirican olacak bitecek. Sikintisiz
     AKUSTİK DÜZENLEMELER

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    TV:•SAMSUNG 75Q90R REMOTE: •LOGITECH HARMONY 900 PROJEKSİYON: • PANASONIC AT6000@TTAF 96250 15mt. PERDE: •SCREEN PRO 266*149 FIXED FRAME AVR: •PIONEER SC-LX90 SUSANO @ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE HOPARLÖR: FRONT: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 CENTER: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 SURROUND: M&amp;K SS150 THX ® ULTRA SUB: ATLANTIC TECHNOLOGY 452PBM THX ® REFERANCE + M&amp;K MX 350 MKII THX ULTRA 2@ LOOKAB PRINILIUS POWER CABLE PLAYER: •OPPO BDP-95EU@ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE•ZAPPITI PRO 4K HDR DATA STATION:IOMEGA iCONNECT @WD ELITE 1TB ; SEAGATE FREE AGENT 1.5TB ; SEAGATE GO FLEX 2TB AKIM KORUYUCU: •MONSTER HTS 5100 FOTO: •NIKON D7000 UYDU: •NOVACOM SPYBOX 4K S11 PLUS / DIGITURK HD OTO: •AUDI A6 GSM: iPhone 7 -128 Gb
  • slmlar bu duvara monte edilen yalıtım süngerlerini nerden alıcaz, yardımcı olursanız sevinirim
    Sunger ise belli noktalarda var.
    Ben sungeri Gungorende bir sungerciden almistim.
    Hatta orada panellere gore kestirmistim.
    Persembepazarinda da var.

TV:•SAMSUNG 75Q90R REMOTE: •LOGITECH HARMONY 900 PROJEKSİYON: • PANASONIC AT6000@TTAF 96250 15mt. PERDE: •SCREEN PRO 266*149 FIXED FRAME AVR: •PIONEER SC-LX90 SUSANO @ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE HOPARLÖR: FRONT: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 CENTER: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 SURROUND: M&amp;K SS150 THX ® ULTRA SUB: ATLANTIC TECHNOLOGY 452PBM THX ® REFERANCE + M&amp;K MX 350 MKII THX ULTRA 2@ LOOKAB PRINILIUS POWER CABLE PLAYER: •OPPO BDP-95EU@ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE•ZAPPITI PRO 4K HDR DATA STATION:IOMEGA iCONNECT @WD ELITE 1TB ; SEAGATE FREE AGENT 1.5TB ; SEAGATE GO FLEX 2TB AKIM KORUYUCU: •MONSTER HTS 5100 FOTO: •NIKON D7000 UYDU: •NOVACOM SPYBOX 4K S11 PLUS / DIGITURK HD OTO: •AUDI A6 GSM: iPhone 7 -128 Gb
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Amac yalitim mi ses emilimi mi?
    Benim duvardaki panellerin icinde tasyunu var.
    Sunger ise belli noktalarda var.
    Ben sungeri Gungorende bir sungerciden almistim.
    Hatta orada panellere gore kestirmistim.
    Persembepazarinda da var.

benim amacım sinema odamın yan tarafı komşumun yatak odasına denk geliyor o nedenle sadece bir duvarı yapıcam fiyat maliyeti 1000 tl yi aşmicak yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Tek duvar ses yalıtımı için yeterli olmaz.
    Boşa para harcarsın bence.

hocam dediğim duvarı yalıtım yapmamın sebebi o duvar dışında başka bir bağlantımın olmaması komşumla, en azından oraya giden sesi minimuma indirmek vede şık bişi olucak olması diğer duvarlar sorun değil evim dublex alt kata giden ses sıkıntı vermicek bana cinema odam üst katta, kısacası amacım tam olarak yalıtım değil sadece komşumla bağlantılı olan duvar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeterna_victriX -- 26 Aralık 2013; 18:15:28 >
    www.TrHifiTheater.com
    Ins: TrHifiTheater
  • Tüm forumdaslara huzurlu, sağlıklı, mutlu bir 2014 dilerim..

• Arkadaşlar Akustik Düzenleme ve Ses İzolasyonu konusunda profesyonel uygun çözümler sunmaktayız. Akustik projelendirme ve özellikle her türlü akustik özel kaplama üretimi yapmaktayız. Ayrıca % 100'e yakın her türlü ses yalıtımı yapabiliyoruz. Gereksiz yere çok para vermeyin....

Saygılarımızla LAVA AKUSTİK - LAVA GRUBU

https://www.facebook.com/LavaGrubu

http://vimeo.com/89873519

http://vimeo.com/95672033

www.lavagrubu.com

www.lavaakustik.com

• Ses yalıtımı ısı yalıtımdan farklı daha detay ve tecrübe isteyen bir iştir. Evet tek duvar genellikle yeterli olmaz. Ama kalınlık ve yoğunluk ses iletimini azaltmada en önemli etkenlerden biridir. Her binada sesten dolayı sıkıntılar var. 31.05.2019 tarihi itibariyle binalarda akustik rapor ve akustik proje zorunlu hale geliyor. Artık her bina bu raporu almak zorunda. Bu sayede çevre gürültüsü ve komşu gürültüsü uygulamalar doğru yapılırsa minimum seviyelere indirilebilecek. Eskişehir merkezden Türkiye'nin her yerine hizmet veren Lia Mimarlık uzman ekibiyle akustik rapor ve akustik proje konusunda hizmet vermektedir. Bu konu hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz?
    https://www.liamimarlik.com/eskisehir-akustik-rapor-proje/

• Akustik rapor ve proje konusunda sektörün 1 numarası Uzman Akustik'tir. Profesyonel ve uzman bir ekip çalışıyor içerde. Bilgi almanız adına linkleri bırakıyorum;

https://uzmanakustik.com/akustik-proje

https://uzmanakustik.com/akustik-rapor

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.