Şimdi Ara

AKUSTİK DÜZENLEMELER (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
10
Favori
10.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Daha önce başka bir Akıllı bu öneriyi yaptı mı bilmiyorum ama

Bir takım VIBRAPOD al sanırım 4 numara olanlardan içinden 4 adet çıkar.

İki adedini sağ iki adedini de sol hoparlörlerin ön tarafına yerleştir bu sayede 10-15 derece yükseltmiş olursun. Bu da oturma mesafende 1metre civarında yükseltmiş olabilirsin sanırım 6metre kadar uzakta oturuyorsun değil mi?

Denemesi kolay

AKUSTİK DÜZENLEMELER

Nerden temin edebiliriz?

• Extreme audio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süper cüp -- 11 Şubat 2012; 22:57:11 >

En son sen gelip gördün.
    Performansla ilgili bir sıkıntı var mıydı?
    Kolonlarin birbirine olan mesafesini acmak ugruna bunca zahmete deger mi sence?
    TV:•SAMSUNG 75Q90R REMOTE: •LOGITECH HARMONY 900 PROJEKSİYON: • PANASONIC AT6000@TTAF 96250 15mt. PERDE: •SCREEN PRO 266*149 FIXED FRAME AVR: •PIONEER SC-LX90 SUSANO @ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE HOPARLÖR: FRONT: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 CENTER: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 SURROUND: M&amp;K SS150 THX ® ULTRA SUB: ATLANTIC TECHNOLOGY 452PBM THX ® REFERANCE + M&amp;K MX 350 MKII THX ULTRA 2@ LOOKAB PRINILIUS POWER CABLE PLAYER: •OPPO BDP-95EU@ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE•ZAPPITI PRO 4K HDR DATA STATION:IOMEGA iCONNECT @WD ELITE 1TB ; SEAGATE FREE AGENT 1.5TB ; SEAGATE GO FLEX 2TB AKIM KORUYUCU: •MONSTER HTS 5100 FOTO: •NIKON D7000 UYDU: •NOVACOM SPYBOX 4K S11 PLUS / DIGITURK HD OTO: •AUDI A6 GSM: iPhone 7 -128 Gb
  • aç aç aç aç aç

DONANIM HABER PLAYSTATION 3
    ORİJİNAL OYUN DESTEKÇİLERİ KULÜBÜ
  • Bir laf var; bir deli kuyuya taş atti kirt akilli cikartamiyor.

MCintosh C50 - MCintosh MC601 Mono Mono - Mcintosh MPC1500 Power Controller - Paradigm Signature S8 - Paradigm Signature S2 Surround - SVS Ultra Center - SVS Ultra Surround Back - SVS PB 16 Ultra SW - Lunette 2 Curve Perde 135" - JVC RS67 Projektör - Nvidia Shield TV - Onkyo 818 AVR - QNAP Nas Server - Roon Server - Oppo UDP-205, İ7 işlemci, Nvidia Quadro 2GB Ekran Kartı, SSD, 32GB Bellek, Dell Mini Kasa, TetherPro 5 Metre USB 3.0 5Gb/sn Uzatma Kablosu, Cardas Gümüş USB 2.0 USB Kablo, Mcintosh Power Kablolar, Audioguest Gibraltar, Audiquest Colorado RCA, Audioquest SKY RCA, Vandenhull Power Kablolar, Acrolink Power Kablo, Audioquest King Kobra XLR, Paugge Hdmi 2.0b Premium Sertifikalı 4K 60Hz 18Gbps HDR Dolby Vision HDCP 2.2 Destekli 1M,2M ve 25 Metre Hdmi Kablo
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Supercüp

En son sen gelip gördün.
    Performansla ilgili bir sıkıntı var mıydı?
    Kolonlarin birbirine olan mesafesini acmak ugruna bunca zahmete deger mi sence?

hayır hic bir sıkıntı yok yalnız sistemin bulunduğu cepheyi sağdan sola tam kaplaması sadece görünüm amaclı .kısaca simetri olarak

cözüm olarak diyeceğim
    kapının ters cevrilmesi
    yer müsaitse dalgınlığıma geldiğinden ordayken bilmiyorum ama kapının elli altmış cm yer değişmesi
    yada yeni bir kapı yapılıp şu andaki gibi deil de düz bir kapı yapılıp kapının kapalıyken düz bir satıh gibi görünmesi sağlanabilir .ama tercih senin olmasada olur olsada olur .emek zaman ve maliyet gerektirir ayrıca komutandan da izin cıkması gerekir tabi

• Senin Yaptıgını Burada Daha Güzel Bir Şekilde Yapıyorlar Akustik Tablo Akustik Pano Resimli

http://www.adetasyapi.com/product/396/akustik-resimli-pano-akustik-pano.html
     AKUSTİK DÜZENLEMELER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eniyishop@hotmail.com -- 11 Mayıs 2013; 23:20:12 >

• kolay gelsin güzel çalışma.
    TV:•SAMSUNG 75Q90R REMOTE: •LOGITECH HARMONY 900 PROJEKSİYON: • PANASONIC AT6000@TTAF 96250 15mt. PERDE: •SCREEN PRO 266*149 FIXED FRAME AVR: •PIONEER SC-LX90 SUSANO @ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE HOPARLÖR: FRONT: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 CENTER: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 SURROUND: M&amp;K SS150 THX ® ULTRA SUB: ATLANTIC TECHNOLOGY 452PBM THX ® REFERANCE + M&amp;K MX 350 MKII THX ULTRA 2@ LOOKAB PRINILIUS POWER CABLE PLAYER: •OPPO BDP-95EU@ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE•ZAPPITI PRO 4K HDR DATA STATION:IOMEGA iCONNECT @WD ELITE 1TB ; SEAGATE FREE AGENT 1.5TB ; SEAGATE GO FLEX 2TB AKIM KORUYUCU: •MONSTER HTS 5100 FOTO: •NIKON D7000 UYDU: •NOVACOM SPYBOX 4K S11 PLUS / DIGITURK HD OTO: •AUDI A6 GSM: iPhone 7 -128 Gb
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycangulez

İstanbul'daysanız mikrofonunuzu denemek isterim. Özellikle 30 hz altında grafikte gözükenden daha iyi performans olduğunu tahmin ediyorum.

Parametric EQ ile düzeltme yaparken waterfall ve decay grafiklerine bakıyorum. Ayrıca 1/24 oktav frekans ve waterfall grafiğiklerini de ekledim. Biraz smoothing yapmam gerekiyor yoksa grafiği okumak zorlaşıyor. Bütün grafikler 40-100 db arası.

Sizin de hesapladığınız gibi 34 hz civarında modal rezonans sonucu devasa bir tepe vardı. Oraya bayağı bir derin -12 db kesinti uygulamak zorunda kaldım; ama waterfall grafiğinden de gözüktüğü gibi hala bir miktar "ringing" mevcut.

Benim bildiğim kadarıyla 60 hz ve altını parametrik EQ ile düzeltmek en ucuz çözüm ve yan etkisi de az; ama şahsen 60 hz üstüyle oynamak istemiyorum. Orasını "organik" yollarla (birden çok sub ve bass trap kullanarak) düzeltmek daha doğru diye düşünüyorum.

Orta ve üst frekanslarda belirgin negatif bir etki yok; ama orta frekanslardan genel olarak çok memnun değilim. Tavana bir uygulama yapmak gerekiyor gibi.

@indigo_blue 'ya katılıyorum, akustik için başka bir başlığa taşınsak daha iyi olacak.

AKUSTİK DÜZENLEMELER AKUSTİK DÜZENLEMELER

Bu linkte yer alan yazışmalara buradan devam etmek daha doğru olacak sanırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_33360662/mpage_35//tm.htm#msglink_83118079

Mici müsait bir zaman ayarlayıp deneyebiliriz...

Smoothing uygulamadan bakmak şuna olanak sağlıyor en düşük db ile en yüksek db arasındaki farkı okuyabiliyoruz, ne kadar dar olursa o kadar iyi sonuç demek.

Evet eq yansıma zamanına pek olumlu etki yapmamış oraya çözüm bulmak oldukça zor. bu arada bir de group delay den Exess Group Delay hesaplatıp 1/48 smoothing ile grafiği paylaşır mısınız? frekans grafiğindeki çökmeler ile buradaki geciken frekanslar uyuşuyor mu bakalım.

bununla beraber 20-22000 hz arası 1/12 oktav smoothing ve rt60, rt30, rt20, edt ve etc grafikleri de var ise onları da beraber yorumlayalım. 600 hz üzerindeki durum nedir sorun nerede bakalım dilerseniz. Eğer odada sadece taş yünü kullanıysanız üst frekansları fazlasıyla öldürmüş ve çökme yapmış olabilir.

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Biraz önce birkaç yeni ölçüm yaptım ve istediğiniz grafikleri ekledim. Yalnız mikrofon hassasiyetinden dolayı ölçümler yaklaşık 8000 hz'e kadar. Ayrıca mikrofonun off-axis performasının da tweeter bölgesinde oldukça kötü olduğunu göreceksiniz. En az 6 db'lik bir kayıp var o bölgede (ön hoparlörlerin crossover frekansı 2.2 khz).
     AKUSTİK DÜZENLEMELER AKUSTİK DÜZENLEMELER AKUSTİK DÜZENLEMELER

• Dostlar
    Benim sistem icin olcum yapip iyilestirmeler yapabileceksek sizleri agirlamak isterim.
    İkram bol
    Gerci Istanbulda misiniz onu dahi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 28 Ekim 2013; 19:13:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Dostlar
    Benim sistem icin olcum yapip iyilestirmeler yapabileceksek sizleri agirlamak isterim.
    İkram bol
    Gerci Istanbulda misiniz onu dahi bilmiyorum

Ben istanbuldayım, denk getirirsek ölçüm yaparız...
  • quote:

Biraz önce birkaç yeni ölçüm yaptım ve istediğiniz grafikleri ekledim. Yalnız mikrofon hassasiyetinden dolayı ölçümler yaklaşık 8000 hz'e kadar. Ayrıca mikrofonun off-axis performasının da tweeter bölgesinde oldukça kötü olduğunu göreceksiniz. En az 6 db'lik bir kayıp var o bölgede (ön hoparlörlerin crossover frekansı 2.2 khz).
     AKUSTİK DÜZENLEMELER AKUSTİK DÜZENLEMELER AKUSTİK DÜZENLEMELER

Frekans grafiğinde no smoothing olarak bakmak lazım max db aralığı için, rt içinde 20 ve 30 aynı grafikte ve use bars on rta plot olarak bakmak lazım.

veya rew de ölçüm yaptığınız doslayarı bana atın :) ben dökeyim gerekli olanları...

• rgokdemir kullanıcısına yanıt
    Refik sistemle nirvana ya ulaşmak üzeresin .... Senin tabirinle durmak yok ...

Bu arada max db aralığı için no smoothing kullanmak ne kadar sağlıklı? Özellikle de sonuçlar üst frekanslarda birkaç cm içinde bile çok farkedebiliyorken.

Bildiğim kadarıyla en sağlıklı sonuçlar birden çok konumda ölçüm yapıp bunların ortalamasını almaktan geçiyor (spatial averaging). Örneğin kanepenin ortası, solu ve sağından ölçmek. Benim odamda duvarın yanındaki koltukta oturduğumda alt frekanslarda devasa tepeler oluşuyor; normalde oturduğum kanepede ise sağ tarafta oturursam 60 hz civarında merkezli derin ve geniş bir çukur. Sonuçta amaç "sweet spot" da put gibi oturmak zorunda kalmadan odanın mümkün olan en çok yerinde nispeten düzgün bir grafik elde etmek.

İstediğiniz grafikler bunlar değil miydi? RT60'daki use bars seçeneğini kullandığımda sonuç hemen hemen aynı.

Bu arada max db aralığı için no smoothing kullanmak ne kadar sağlıklı? Özellikle de sonuçlar üst frekanslarda birkaç cm içinde bile çok farkedebiliyorken.

Bildiğim kadarıyla en sağlıklı sonuçlar birden çok konumda ölçüm yapıp bunların ortalamasını almaktan geçiyor (spatial averaging). Örneğin kanepenin ortası, solu ve sağından ölçmek. Benim odamda duvarın yanındaki koltukta oturduğumda alt frekanslarda devasa tepeler oluşuyor; normalde oturduğum kanepede ise sağ tarafta oturursam 60 hz civarında merkezli derin ve geniş bir çukur. Sonuçta amaç "sweet spot" da put gibi oturmak zorunda kalmadan odanın mümkün olan en çok yerinde nispeten düzgün bir grafik elde etmek.

smoothing yapmadan hangi frekansta ne kadar db fark var görmek gerekiyor, örnek olarak 600 hz için dip 50 tepe 90 ise 40 db aralık var demektir gibi.

RT60 için standart 100 m3 altı için, 250-4000hz arası çok kanal için 0,3 s, 2 kanal için 0,5 saniye, t20 ve t30 min/max süreleri arasında da kendi içinde %25 fark olmalı.

Bas tarafına gelirsek 35-300hz arası 350 ms de sönme veya en az -40db düşme olmalı, frekans bandında 20-250 hz arası içi 1/24 smoothing ile +/-10 db sapma olmalı. Bunları görelim diye istemiştim grafikleri.

eğer birden fazla noktadan kullanım oluyorsa farklı noktalardan ölçüm yapılabilir ancak hepsi birbirinden farklı çıkacaktır çünkü odanın modal rezonansından oluşan her 3 boyutta balonlar ve dipler sebebiyle ortalama almak pek de sağlıklı olmayabilir. şöyle açıklayayım eğer 1. noktada 50 hz +10db bir tepe, 2. noktada aynı frekans için -7db çökme varsa ortalamada sanki +3db fark varmış gibi sonuç çıkacak ve sanki standartın içindeymiş gibi bizi yanıltacak.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.