Şimdi Ara

akülerin kapasitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar akülerin üstündeki ah ibaresi neyi ifade eder.mesela elimdeki 6v4ah kuru akü .birsaat boyunca 4 ampermi verir demek,valla bu akü degil allameyi cihan olsa 1saat boyunca 4amper veremez,yada şumu 1saat boyunca cekebileceginiz maksimum akimin toplamı 4ampere eşittir,bumudur.

• sorunun cevabını kendin vermişsin zaten.

bir saat boyunca akünün üzerinden 4 A. çekebilirsin.

başka bir değişle 4 Amper çektiğin sürece sana o akü 1 saat dayanır.
  • 6*4=24W

basitçe sen elindeki akü ile 24w lık bir cihazı 1 saat çalıştırabilirsin anlamına geliyor
  • bide şöyle sorayım ozaman araba aküsü misal60 amper.marşa basınca kaç amper çekersin teknik olarak en fazla 60amper.ozaman arabanın birsaat boyunca marş basabilmesi lazım. ama üç kere basıyosun dördüncüye bittiii.ee hani noldu nereye gitti bu60 amper saat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

bide şöyle sorayım ozaman araba aküsü misal60 amper.marşa basınca kaç amper çekersin teknik olarak en fazla 60amper.ozaman arabanın birsaat boyunca marş basabilmesi lazım. ama üç kere basıyosun dördüncüye bittiii.ee hani noldu nereye gitti bu60 amper saat.

1- akünüz bozuktur.
    2- marş motorları 60 amper çekmez
    3- binek araçların marş motorları 150 amper civarıdır.
    4- 60 amperlik aküden 150 amperde çekersiniz 500 amperde çekersiniz.
    5- yep yeni bir 60 amperlik akü ile teoride 20 dakika kesintisiz marşa basabilirsiniz. (marş motorunun ilk kalkıştaki çektiği akımı ve akünün volt/amper eğrisini bilmiyoruz)
  • Akünün datasheet'i yeterli bilgiyi verir.

7 ah'lik bir akü teoride 1 saat boyunca 7 amper verebilir. 14amper çekerseniz bu aküden yarım saat gitmesi gerekir düz mantığa göre ama akü karakteristiğinin grafiği lineer olmadığı için yarım saatten az gider.

Max 2.16 A yazar ya da.Maksimum 2.16 Amper çektiğin zaman 3 saat boyunca kullanabilirsin 7ah'lik aküyü.Ama 7 amper çektiğin zaman bir saat kullanamazsın.Dediğim gibi grafiğini incelemelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

quote:

bide şöyle sorayım ozaman araba aküsü misal60 amper.marşa basınca kaç amper çekersin teknik olarak en fazla 60amper.ozaman arabanın birsaat boyunca marş basabilmesi lazım. ama üç kere basıyosun dördüncüye bittiii.ee hani noldu nereye gitti bu60 amper saat.

1- akünüz bozuktur.
    5- yep yeni bir 60 amperlik akü ile teoride 20 dakika kesintisiz marşa basabilirsiniz. (marş motorunun ilk kalkıştaki çektiği akımı ve akünün volt/amper eğrisini bilmiyoruz)

60amperlik aküden 150amp,500amp,nasil cekiyoruz. benim bildigim üstündeki yazan değer neyse max. onu çekebiliriz. Belkide ben yanlış biliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kısadevre diye bişey duydunmu aküyü bi kısa devre et orta ne kablo kalır nede akü cekilen akım okadar çok fazlaki akünün içindeki plakalar ısınıp akkor oluyor ve patlama oluyor işyerinde akü takfiyesi yaparken ters baglamışlar nasıl bi kıvılcım cıktı anlatamam kim bilir kaç amper geçti o anda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan
    kısadevre diye bişey duydunmu aküyü bi kısa devre et orta ne kablo kalır nede akü cekilen akım okadar çok fazlaki akünün içindeki plakalar ısınıp akkor oluyor ve patlama oluyor işyerinde akü takfiyesi yaparken ters baglamışlar nasıl bi kıvılcım cıktı anlatamam kim bilir kaç amper geçti o anda

hocam biz nediyoruz,sen kısadevre yapıp patlatmakdan bahsediyosun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan
    kısadevre diye bişey duydunmu aküyü bi kısa devre et orta ne kablo kalır nede akü cekilen akım okadar çok fazlaki akünün içindeki plakalar ısınıp akkor oluyor ve patlama oluyor işyerinde akü takfiyesi yaparken ters baglamışlar nasıl bi kıvılcım cıktı anlatamam kim bilir kaç amper geçti o anda

hocam biz nediyoruz,sen kısadevre yapıp patlatmakdan bahsediyosun

arabada marşa basmakta kısdevre gibi bişey kolaymı zaten kısadevre gibi bişey olmasa 3-4 kez marşa basmada bitmezdi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: command_4

quote:

1- akünüz bozuktur.

60amperlik aküden 150amp,500amp,nasil cekiyoruz. benim bildigim üstündeki yazan değer neyse max. onu çekebiliriz. Belkide ben yanlış biliyorum.

60Ah'lik aküden 1 saat boyunca 60 amper çekebilirsiniz, ya da 60 saat boyunca 1 amper çekebilirsiniz. O halde aynı aküden yarım saat boyunca 120 amper ya da 15 dakika boyunca 240 amper de çekebilirsiniz. Tabi teorik olarak..

• teoride dediginiz doğru ama
    60ah lik bir aküden 1A 60 saat çekilir
    ama 1 saat 60ah akım çekerseniz o aküde plaka diye birşey kalmaz :D bir birlerine yapışırlar
    sulu akülerde böyle lityum pil akülerde dediklerinizin bir çogu uygulanabilir
  • Arkadaşlar aracım 1.4 benzinli 98 corsa, üzerinde 45 amperlik akü var ama geçenlerde dörtlüler yanıkken aracım çekildi ve akü bosalmış, vurdurarak çalıştırdım sonra düzeldi ama randuman yok artık bitti bitecek. 60 amper mi yoksa yine 45 ampermi almalıyım, marka ve model öneriniz nedir.? Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysrgraphic

Arkadaşlar aracım 1.4 benzinli 98 corsa, üzerinde 45 amperlik akü var ama geçenlerde dörtlüler yanıkken aracım çekildi ve akü bosalmış, vurdurarak çalıştırdım sonra düzeldi ama randuman yok artık bitti bitecek. 60 amper mi yoksa yine 45 ampermi almalıyım, marka ve model öneriniz nedir.? Teşekkürler..

Tablaya sığıyorsa 60 Ah'lik olanı daha iyi olur. Saygılar.
  • quote:

Arkadaşlar aracım 1.4 benzinli 98 corsa, üzerinde 45 amperlik akü var ama geçenlerde dörtlüler yanıkken aracım çekildi ve akü bosalmış, vurdurarak çalıştırdım sonra düzeldi ama randuman yok artık bitti bitecek. 60 amper mi yoksa yine 45 ampermi almalıyım, marka ve model öneriniz nedir.? Teşekkürler..

peki arabayı çalıştırınca akünün tekrardan fullenebilmesi için birşey yaptınızmı? yani araba ne kadar çalıştı akünün tekrar dolması uzun zaman alacaktır,ya uzun yola çıkmanız yata olduğu yerde aracı çalıştırıp dolduracaksınız yada bir akücüye verip şarj ettireceksiniz.bence şarj ettirmeyi dene bir kere boşalmakla akü ölmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurşun asit ve diğer aküler anlık olarak, rahatça üzerinde yazan Ah değerinin 10 katını verir.

Marş basarken soğuk havalarda, 300 amper gibi akımlar aküden çekilebilir.

Fakat 5-10 saniyelik sürekli basışlardan sonra, akünün zayıfladığını zaten göreceksiniz.
  • Genelde gözden kaçan bir noktayı yazmak isterim.
    Akünün çeşidine göre kullanım oranı.
    Elimizde sulu kuru ve jel olmak üzere 3 çeşit aynı kapasiteli(ör;60AH)akümüz olsun.

Ayrı ayrı denemelerde sabit,standart akım çekmede hangisi daha önce biter?Hangi dolu akünün kullanımında daha uzun oranda kullanırız?

Cevaplarda ip ucu vereyim,Yenilenebilir enerji çalışmalarında neden jel akü tercih edilir?
    Ya da sulu aküyü gereğinden fazla voltajını düşürürsek neden ömrü kısa olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 30 Aralık 2012; 1:06:56 >
  • quote:

Aşşağı yukarı 350 amper çeker marş 4 kere 3 sn bassan akünün 300'de 1 parçasını bitirir => 60.000mah/300=0.2ah. yani 4 kere marşa basmak , 2.4 w yakar

aküden anlık 500 amper çekilebilir.

• quote:

quote:

peki arabayı çalıştırınca akünün tekrardan fullenebilmesi için birşey yaptınızmı? yani araba ne kadar çalıştı akünün tekrar dolması uzun zaman alacaktır,ya uzun yola çıkmanız yata olduğu yerde aracı çalıştırıp dolduracaksınız yada bir akücüye verip şarj ettireceksiniz.bence şarj ettirmeyi dene bir kere boşalmakla akü ölmez.

Öncelikle ilginiz için tesekkür ederim, çalıştırınca en fazla 20 dk yol gittim, birkaç saat sonra yine 20 lık çalıştı, okadar. akü 2 yıllık nerdeyse. şarja bağlatmakmayı düşündüm ama sökmek götürmek getirmek biraz zor olacak, bugün gidip bir akücüye gösterelim o doğrultuda bişeyler yapacaz artık..

"bosyok" arkadaşımızın dediği gibi yolda kalırsam daha çok eziyet çekeceğim,
    zaten dün 2dk dörtlüleri açtım araba marş basmadı tam servisi arıyodum tekrar bastım çalıştı :)

• akülerin bir sürü çeşitleri ve kaliteleri mevcut..
    Üzerinde 60Ah yazıyor olması o akünün kesinlikle 1 saat boyunca 60amper verebileceği anlamına gelmez.. Bazı aküler katalogları incelenirse 10 saat boyunca 6 amper verebileceği, burada ortalama değerin 60Ah olacağı çıkar, halbuki aynı katalogda 60A çekilirse 40dk dayanabileceği de yazar.. Bazı aküler(nicd olanlar özellikle) üzerinde yazan değerin 20 katına kadar akıma, orantılı dayanabilir yani. 60Ah yazıyorsa, 3dk boyunca 1200A çekilebilir. Bazı lipo bataryalar 35 katına kadar verebilir. üzerlerinde de 35C diye ibaresi de mevcuttur. rc arabalarda 5ah lık bataryadan anlık olarak 175a çekilebilir ve batarya hasar almaz, 7ahlık jel motorsiklet aküsünden ise 20ah çekmeye kalkışınca bir daha kullanılmaz hale gelebilir..
    bu nedenle işe göre akü araştırmak, kataloglarını iyi incelemek gerek..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.