Şimdi Ara

Kullandığımız PSU'ların ömrü ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7 yıldır kullandığım silvertone 500w son 1 aydır kasanın güç düğmesine her 10 basıştan sadece 2 yada 3 ünde çalışıyordu. Bir an vga dan (gtx260OC) kaynaklandığını sandım ve 8600gt taktım yine değişen olmadı ve açmamaya başladı. Sonraki günlerde syrekte olsa açıyordu ama düne kadar bu böyle sürdü. Güç kaynağını bir uzman servise götürdüm ancak sorun olmadığını söyledi. Ancak malum uzmanlar sistemde denemek yerine cihazlarla test etti ki bu da yeterli değildi.
    Şimdi 460w bir CM güç kaynağı ile sistemi açıyorum ama gtx260oc de malesef yine açmıyor. Haliyle 8600gt ile şimdilik kullanıyorum.

Sonuç olarak güç kaynaklarının kullanıma bağlı ömrü mü doluyor, tamiri mümkün mü yoksa artık çöplük mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: someone74

7 yıldır kullandığım silvertone 500w son 1 aydır kasanın güç düğmesine her 10 basıştan sadece 2 yada 3 ünde çalışıyordu. Bir an vga dan (gtx260OC) kaynaklandığını sandım ve 8600gt taktım yine değişen olmadı ve açmamaya başladı. Sonraki günlerde syrekte olsa açıyordu ama düne kadar bu böyle sürdü. Güç kaynağını bir uzman servise götürdüm ancak sorun olmadığını söyledi. Ancak malum uzmanlar sistemde denemek yerine cihazlarla test etti ki bu da yeterli değildi.
    Şimdi 460w bir CM güç kaynağı ile sistemi açıyorum ama gtx260oc de malesef yine açmıyor. Haliyle 8600gt ile şimdilik kullanıyorum.

Sonuç olarak güç kaynaklarının kullanıma bağlı ömrü mü doluyor, tamiri mümkün mü yoksa artık çöplük mü?

Benim ki de yedinci senede puf oldu simdi baska bir tane bakiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Psu'lar sistemin tüm yükünü taşıdığı için, her sene belli oranda yıpranmaya maruz kalır ve verdiği güçte azalma olur, psu'ların ortalama ömrü için genel de özelliklerinde 50-70-100 bin saat gibi veriler paylaşılır.

Diğer bir durum kasanın statik toplaması durumuda var, bunu boşaltmak gerekir.

GTX260 için de sağlam bir psu şart, güç tüketimi yüksek bir kart.
  • Silverstone yi 2006 da 270 tl gibi bir rakama almıştım ve gtx260oc yi imzamdaki sistemle birlikte 1 yıl (fsb den oc li sistemle) sorunsuz kullandım. Diğer yeni nesil kartlarda da 2 adet pcı express var mı bilmiyorum. Ayrıca vga nın bakımını da yeni yaptım ve kart sorunsuz durumda.

Sanırım artık yeni sistem toplama zamanı geldi ki vga hariç herşeyi baştan toplayacağım.
  • Yıllar geçtikçe içindeki parçalar yıpranıyor gayet doğal birşey. Tabi biraz da kullanıma bağlı, mesela ben çalışan biriyim. Akşam 8 gibi geliyorum 8 buçuk gibi PC yi açıyorum. en geç gece 1 de kapanıyor.

Düşünün, günde 5 saat açık kalıyor, bir de 10 saat açık kalan PC ler vardır. Onlardaki PSU lar daha çabuk yıpranır.

Ama 7 yıl da iyi gitmiş, Silverstone kalitesi belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 11 Haziran 2013; 23:17:39 >
  • bu psunun yavas yavas gittiğininasıl anlarız ? ya da yeterli gelmediğini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Tower

bu psunun yavas yavas gittiğininasıl anlarız ? ya da yeterli gelmediğini

Benim başıma gelen seninde başına gelince

Şaka biryana ilk başlarda açmamaya başlar. Bunu en iyi anlamak için düşük konfigürayonlu bir sisteme taktığında çalıştığını görürsün ama yine belli bir süre sonunda ise hiç açmamaya başlar. Kaliteli psu ise restart yapma gibi bir sorun yaşatmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kalitesine göre değişir. Genelde 50.000 saat ömür biçiyorlar ama daha buğün corsair ax 860 geldi kitapçıkta 100.000 saat ömür 7 yilda garanti yazıyor. Yinede 100.000 saatte olsa verimi ve kapasitesi günden güne azda olsa düşücektir. Nekadar düşer onun hakkında bir fikrim yok. Yinede 50.000 saat demek günde 10 saatten 14 yil demek. Biraz zor tabi okadar ömür . Yazması bedava.

Ancak aynı şekilde anakartlarında 50.000 saat ömrü olan japon kapasitör kullanmasi (gigabyte x58 ud5 de öyle özellikle yazmışlar kapağa ) psu nunda aynı şekilde kapasitörden dolayı ömrünün oluyor olabilceği anlamına geliyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Tower

bu psunun yavas yavas gittiğininasıl anlarız ? ya da yeterli gelmediğini

Benim başıma gelen seninde başına gelince

Şaka biryana ilk başlarda açmamaya başlar. Bunu en iyi anlamak için düşük konfigürayonlu bir sisteme taktığında çalıştığını görürsün ama yine belli bir süre sonunda ise hiç açmamaya başlar. Kaliteli psu ise restart yapma gibi bir sorun yaşatmaz.

Alıntıları Göster
    O zaman daha benim psu yaşıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Tower -- 12 Haziran 2013; 20:11:52 >

• Benim Silverstone DA 750 hala yaşıyor. Demek daha 2 senesi var :) 5 yıldır sorun yaşamadım. Ama gtx 690, asus maximus serisi anakart ve 4770k işlemci ile ne kadar daha gider bilmiyorum. Şimdilik sorun yok.
  • İsin icinde OC olunca omur kisaliyor. Acmadigi gun bios pili degismesine ragmen hareket yoksa o zaman anlasilabiliyor. Yoksa testlerde bile belli olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İsin icinde OC olunca omur kisaliyor. Acmadigi gun bios pili degismesine ragmen hareket yoksa o zaman anlasilabiliyor. Yoksa testlerde bile belli olmuyor.

eski sistemim Q6600 işlemcili bir sistemdi. OC yapıyordum. Şimdide yapıyorum. Elimde kalmadan yeni bir Silverstone yada Seasonic almanın planlarını yapıyorum ama psudan kaynaklı bir sorun yaşamadım henüz. O yüzden ikilemdeyim.
  • Ben tercihimi ocz 800 model 80+ tan yana kullandim. Eski silverstone ise oc siz tek hd ve dvdrom lu sistemi calistitiyor ama dile kolay tam 7 yil olmus.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.