Şimdi Ara

Akşam 9'dan sonra kahve içmeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle benim gibi sabaha kadar anlamsız anlamsız duvara bakarsınız.

Neyse konu açmışken bari tabağı boş yollamayayım.

Kafein, size uykunuzun geldiğini hatırlatan ve uykunuzu getiren adenozin reseptörlerine bağlanarak bunları bloke eder. Yani kafein uykunuzu erteler, kendinizi daha iyi hissedersiniz çünkü beyninizdeki aktifliği bölen uyku - yorulma hali ortadan kalkmıştır, dopamin salınımı daha fazla gerçekleşir.

Kafein dünyada en çok kullanılan psikoaktif maddedir, bağımlılık oranı oldukça yüksektir.

Kafeinin kanımca illegal olmamasının sebebi direkt olarak ödül sistemini uyaran bir uyarıcı olmamasıdır. Kafein içtiğinizde kafanız güzel olmaz veya kendinizi direkt olarak mutlu hissetmezsiniz. Kafein adenozin reseptörlerine bağlanır, bunun sonucunda genel olarak işlerini yapan mutluluk hormonlarınız kendilerine daha rahat bir ortam bulduklarından dolayı kafein sizi daha odaklı hissettirir.

Kafeinin fazlası aynı zamanda vücutta dehidrasyona neden olur, sürekli kahve içip su içmezseniz dehidrasyon etkileri yaşamanız muhtemel.

Peki kahve içmeyi bir anda bırakırsanız ne olur? Kafein aldıkça adenozin reseptörleriniz artar (kafein adenozin reseptörlerini bloke ettiğinden), eğer kahveyi bırakırsanız gereğinden fazla adenozin reseptörlere bağlanır ve bu da odağınızı azaltır, performansınızı düşürür. Yani reseptörler kendine gelene kadar yoksunluk sendromları çekeceksinizdir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Faydalı bilgi teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yararklı konu

• Akşam saat 9 gibi spora gidiyorum.
    Gitmeden önce 2000mg l-carnitine yanına da 2 dilim bitter çikolata

Eve gelince 23. 30 - 00. 00 gibi zıbarıyorum.

Gece Uyuyamıyorsanız yeterince yorulmuyorsunuzdur.

• Daha güzel işte ben uyuyunca daha cok sinirli oluyom sersem gibi olduğum için.

• Aksam 9 çok geç kafein alimi 6 dan sonra durdurulmalidir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 9 10 arası içiyorum yastığa başımı koyduğumda uyuyup kalıyorum :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Günde 1-2 litre açık çay içiyorum. Kafeine duyarsızlaştım sanırım.

• Kiyak

• dün 2 tane türk kahvesi içtim en son saat sabah 7 di  

• saatten bağımsız her gün kahve içmek de zararlı. haftada 1-2 gün 1'er kupa olabilir ama. karaciğere faydası var o yüzden o da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E9B2F559 -- 7 Ekim 2021; 17:19:8 >
  • Akşam kahvesinin tadı da ayrı ama şimdi  

• Alakasız 9 da koca bardakta içiyorum hatta üstüne birazda kahve döküyorum. Yine uyuyorum.

• Kahve uyku açar düşüncesi en büyük hurafedir

• Sabahları nedense kahve içme gereği duyuyorum hafif karın tokluğu veriyor beni iyi hissettiriyor ayrıyeten günlük hayatta bol su çay tüketen biriyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elino -- 8 Ekim 2021; 3:10:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.