Şimdi Ara

1 günde 2 kez kullanılan krem illa sabah-akşam şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yüzüme krem falan sürüyom, sabah-akşam diyor

bu benim programa uymuyor. mesela sabah-akşam yerine, 16.00 ve 20.00 da kullansam 2 kez olmaz mı?

• Selamlar! Öncelikle kullandığın kremi bilmediğim için genel konuşacağım ve örnekler vereceğim. Dermakozmetik amaçlı bir krem değilde; Antiseptik, Antibiyotik, Aneljezik vb. bir kremse bunların normal olarak ağız yoluyla aldığın ilaçlardan bir farkı yoktur(Bir noktadan bahsediyorum. Farmasötik olarak tabi ki var). Yani en basit mantıkta; ard arda iki tane antibiyotik içmek ne kadar mantıklıysa belirttiğin saatler arasında kullanmakta o kadar mantıklı. Hem istediğin tedaviyi görememe hemde doz aşımına bağlı olarak; zehirlenme, karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliğiyle birlikte ağrıya ve acıya sebep verebilir. İlaçlarla ilgili olarak hep uyarıyoruz, doktorunuzun ve eczacınızın tavsiye ettiği şekilde kullanın ilaçları. Sizlere zorluk ve kötülük olması için değil, maksimum şekilde yararlanabilin ve kendinize zarar vermeyin diye söyleniyor. :) İyi forumlar dilerim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercanozturkk

Selamlar! Öncelikle kullandığın kremi bilmediğim için genel konuşacağım ve örnekler vereceğim. Dermakozmetik amaçlı bir krem değilde; Antiseptik, Antibiyotik, Aneljezik vb. bir kremse bunların normal olarak ağız yoluyla aldığın ilaçlardan bir farkı yoktur(Bir noktadan bahsediyorum. Farmasötik olarak tabi ki var). Yani en basit mantıkta; ard arda iki tane antibiyotik içmek ne kadar mantıklıysa belirttiğin saatler arasında kullanmakta o kadar mantıklı. Hem istediğin tedaviyi görememe hemde doz aşımına bağlı olarak; zehirlenme, karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliğiyle birlikte ağrıya ve acıya sebep verebilir. İlaçlarla ilgili olarak hep uyarıyoruz, doktorunuzun ve eczacınızın tavsiye ettiği şekilde kullanın ilaçları. Sizlere zorluk ve kötülük olması için değil, maksimum şekilde yararlanabilin ve kendinize zarar vermeyin diye söyleniyor. :) İyi forumlar dilerim!

hocam pm attım soru sormak için geldimi mesaj, diğer şifremi kaybettim bunu açtım bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident Evil7 -- 25 Kasım 2017; 23:18:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Resident Evil7

quote:

Selamlar! Öncelikle kullandığın kremi bilmediğim için genel konuşacağım ve örnekler vereceğim. Dermakozmetik amaçlı bir krem değilde; Antiseptik, Antibiyotik, Aneljezik vb. bir kremse bunların normal olarak ağız yoluyla aldığın ilaçlardan bir farkı yoktur(Bir noktadan bahsediyorum. Farmasötik olarak tabi ki var). Yani en basit mantıkta; ard arda iki tane antibiyotik içmek ne kadar mantıklıysa belirttiğin saatler arasında kullanmakta o kadar mantıklı. Hem istediğin tedaviyi görememe hemde doz aşımına bağlı olarak; zehirlenme, karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliğiyle birlikte ağrıya ve acıya sebep verebilir. İlaçlarla ilgili olarak hep uyarıyoruz, doktorunuzun ve eczacınızın tavsiye ettiği şekilde kullanın ilaçları. Sizlere zorluk ve kötülük olması için değil, maksimum şekilde yararlanabilin ve kendinize zarar vermeyin diye söyleniyor. :) İyi forumlar dilerim!

hocam pm attım soru sormak için geldimi mesaj, diğer şifremi kaybettim bunu açtım bende

Hayır mesaj gelmedi hiç. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Resident Evil7

quote:

Hayır mesaj gelmedi hiç. :)

şu şeylerde kullanım bir sorun olmaz dimi gün içerisinde, aralarında 4 saat falan fark olcak
    contraxtubex yüze günde 2 kez, cleocin t %1 saça günde 2 kez, deritus krem buruna günde 2 kez
    sadbe saç ve sakala günde 2 kez, eeose sakal serumu sakala günde 1 kez

• ResıdentEvil7 kullanıcısına yanıt
    Şimdi, öncelikle bilgilendirme amaçlı yazıyorum, sıklık ve dozajla ilgili biraz daha bilgi edinmen amacıyla. Daha önce dediğim gibi krem bile olsa bir metobolizmaya uğrayacağı için zarar verebilir. Bizler doktorların tedavisine karışamayız, varsa muadil ilaç verebiliriz o kadar. Dozaj ve ilaç doktorun kendi görüşüdür. Yanlış dozaj varsa sadece bilgi ediniriz gerekirse düzeltiriz o kadar. Gelelim yazdıklarına;

Contracubex'in kullanımı günde bir iki defa olabilir çok sıkıntı yaratmaz. Aksi belirtilmediği sürece sabah akşam kullanılması daha uygun olur, ilacın sistemden uzaklaştıralabilmesi açısından.

Clocin'in de kullanımı günde iki defadır ama yine muayne eden doktor sıklığına ve dozajına karar verdiği için onun sözlerine kulak vermekte fayda var. Bu toksifike etki gösterebilir. Eğer doktorun sabah akşam dediyse o şekilde kullanman lazım.

Deritus birden fazla kullanılabilir. Çok sıkıntı yaratmaz kullanım aralığı.
    Sadbe'nin dozajına dikkat etmek gerekir.

Eeose zaten 1 uygulaması var ona bir şey demiyorum.

Şimdi senin sorun olan 4 saat ara bir sıkıntı yaratırmıya gelelim. Cevap yaratır. Başta söylediğim gibi ilaç ilaçtır krem olması onu hafifletmez. İlaçların etkilerinin doza bağımlı olması ve vücuttan uygun biçim ve sürede uzaklaştırılabilmesi gerekir. Normalde belki çok düşük bir ihtimal olsa bile birden fazla ilacı aynı sürede kullanacağın için advers yapabilir. Yani sen daha vücudundan ilacı atamamışken üstüne bir doz daha alarak over doz yapmış olacaksın. Bu ilk iletimde dediğim gibi, iki antibiyotiği ard arda içmeye benzer. Biliyorum bu tarz ilaçları uygulaması zor oluyor ama ilaç sana değil biraz sen ilaca uyacaksın. :) Kendimden örnek vereyim, reflü hastasıyım kullandığım ilacı sabahları aç karnına almam lazım ama ben uyanır uyanmaz kahvaltı yapan birisiyim. İlacı aldıktan sonra 1 saat kadar bekleyip yemem lazım bu yüzden sırf ilacı içebilmek için sabah 5'te kalkıp ilacı içip tekrar yatıyorum. İnan benim etimden et kopuyor o saatte uyanınca ama yapacak bir şey yok. Özetle bunca yazının sonunda, doktor ne derse o olur. :)

• benim midedede küçük bir yara var ülsermiş. geçen ay pulcet hap ve rennie duo şurup aldık, 1 kere kullandım bidaha kullanmadım hıyar gibi. geçen senede kullanmıştım ama. pulceti bende sabah erkenden alıyodum artık bidaha program yapmam lazım niye bıraktıysam midem yanıyo yine
    kaç kere kustum artık kullanmam lazım odada duruyo :d hamur çok yedimmi büyük ihtimal kusuyom herseferinde zaten kiloda fazla

herşeyi biriktirince üst üste oldu işte. daha vitamin hapları var elimde, sonra 1 yıldır crebros var bağımlısı oldum crebrosun sağolsun :d

yukarıda dediğim şeyleri iyi bir program ayarlamam lazım, haplar kolay
    sadbe 12 saat arayla, eeose gece yatmadan önce yapsam. cleocin sadece saçlı kısımdaki sivilceler için. Contracubex araya biyere en uzun aralıkla sıkıştırcam artık, deritusu sadece buruna, ayarlıcam inş programı artık

@ResıdentEvil7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResıdentEvil7 -- 27 Kasım 2017; 2:54:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun, artık tavsiyelerine göre ayarlarsın, doktorun. :) Crebros için ürtiker falan varsa doktora yine bir git. İlaç kullanmak zevkli ve güzel olsa da uzun vadede daha büyük sorunlar doğurur. Haydi iyi forumlar sana! :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.