Şimdi Ara

AKP destekli Ersin Tatar Kıbrıs’ta seçimleri kaybetti, Muhalif CTP FARK ATTI!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
3.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AKP destekli Ersin Tatar Kıbrıs’ta seçimleri kaybetti, Muhalif CTP FARK ATTI!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 19 Ekim 2025; 20:46:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



    _____________________________
    Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born.
  • Siyasal islam düştü. Şu an netanyahu ve trump sayesinde ayakta durabilenler duruyor. ABD'de iktidar değiştiği anda bunların da sonu gelecek. Çünkü siyasal aslım artık tamamen ölü yatırım. Siyasal islam hiç bir topluluğu bir arada tutamıyor, tam tersi toplulukları bölüyor. Topluluk bir arada durmadan da iktidar sağlanamıyor, atılan hiç bir adım kalıcı olmuyor. Bizim ülkede bile başkanlık sistemi ve referandum süreci iktidar değiştiği anda tartışmaya açılacak. Önce birlik sağlanmalı, halk ikna edilmeli. Tıpkı AKP'nin iktidara ilk geldiği dönemki gibi ikna edici bir şekilde bir millet bütünlüğü sağlanmalı. Bunu halklar da fark etti, diğer devletler de. Netanyahu gibi böl, parçala, yut olayını benimseyenler hariç pek de destekleyeni kalmadı.

    Muhalif dediğiniz adam Rumlarla birleşip asimile olmak istiyor. Türkiye’de benzer fikirde olan varsa bedelini ya canıyla ya da Yunanistana mülteci olarak kaçarak ödeyebilir.

    Bu olay AKP meselesi değil, kıbrısın Türk yurdu olmaktan çıkması meselesi. Düşük IQ TR seküleri bunu anlayamıyor malesef.

    Bugün bu sonuç çıktıysa bunun nedeni Türkiye'nin 2002'den sonra değişen politikalarının sonucudur.2002 öncesinde Türkiye ve KKTC arasında sarsılmaz birliktelik vardı ancak 2002 sonrası dönemde Türkiye AB'ye giriş yolunda KKTC'yi sorun olarak değerlendirdi ve tamamen Rumların lehine olacak olan 2004 Kofi Annan Planını kabul ederek adada oylanmasını sağlandı.Hem de tamamen Türkiye ve KKTC aleyhine olacak koşullarda bu oylama yapıldı.


    Bu referanduma göre Rumlar plana 'Hayır' deseler bile tek taraflı olarak tüm Kıbrıs Adasını temsilen AB'ye alınmasını Türkiye kabul etti.Yani Rum tarafı referanduma giderken 1-0 önde gitti.Kendilerinin AB'ye girişleri yolundaki Türkiye engeli ortadan kalkınca referanduma 'Evet' demek gibi bir nedenleri olmadı ve 'Hayır' diyerek tek başlarına AB'ye girdiler.Eğer Türkiye bunu veto etseydi bugün Rum tarafıda AB'ye üye olamayacaktı.Yani Türkiye'nin ve KKTC'nin elinde bir koz olacaktı.


    Üstelik bu referandum tamamen Rumların lehineydi.Eğer bu referandum Rumlar tarafından kabul edilseydi;


    1-Türkiye,Yunanistan ve İngilterenin garantörlük yetkisi kaldırılacak

    2-Türk ordusu Kıbrıstan tamamen çekilecek ve geride sembolik bir tören birliği kalacak

    3-1974'ten sonra KKTC vatandaşı olanların tamamı Türkiye'ye geri gönderilecek

    4-Güney'e giden Rumların yeniden Kuzey'e dönmelerine izin verilecek ve Türkiye bu Rumlara uğradıkları maddi zararları tazminat olarak ödeyecek idi


    Yani bugünkü seçim sonuçları üzerinden Kıbrıslı Türklere hakaret edenler ilk fırsatta kendileri Kıbrıslı Türkleri sırtlarından atmaya çalışmışlardı.Bu yüzden bugün yaptıkları yorumları hiç dikkate bile almıyorum.Bunlar zamanında bu referanduma karşı çıkan KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı bile Türkiye'ye sokmamışlardı.


    Peki 2004'ten sonra ne oldu?Güney Kıbrıs Rum tarafı tek taraflı AB'ye alınınca ve meşruluğu güçlendikçe zenginleşti.Yine Yunanistan ve G.Kıbrıs Rum tarafı arasındaki birliktelikte 1974'ten beri hiç bozulmadı.Yani bizdeki gibi Rumları yük olarak görmediler.Böylece Yunanistan ve G.Kıbrıs Rumları arasındaki bağ güçlenirken Türkiye'nin yanlış politikaları sonucunda Kıbrıs Türkleri ile arası açılmaya başladı.


    Bunun en önemli nedeni Türkiye'nin KKTC'yi tanıtmada başarısız olması,2004 Kofi Annan Planı ile sırtından atmaya çalışması ve Kıbrıs Türklerinin arasına örf ve adetlerine uymayan Anadolu muhafazakar kesiminden ve G.Doğudan göçleri teşvik etmesinin payı büyüktür.Bugün bile KKTC'de yaşayan Kıbrıslı Türkleri dincileştirmek için Türkiye yoğun çaba gösteriyor.Tarikatlar ve cemaatlere kolaylıklar sağlanıyor.En son KKTC'de ki başörtüsü meselesi yüzünden bile Kıbrıslı Türklere her türlü hakaretler edildi.Açılan kumarhanelerden bahsetmiyorum bile...


    Şimdi durum bu olunca Kıbrıslı Türklerin Rum tarafı ile birleşmeye meyletmesine şaşırmamak gerekir.Ayrıca Rumların zulmünü yaşayan Kıbrıslı Türklerde artık iyice yaşlandılar.Dolayısıyla genç nesil için 1974 ve öncesinde yaşanılanlar sadece tarih kitaplarında okudukları kadar..Tıpkı bizlerin Balkanlarda yaşanan Türk soykırımı unutmamız ya da Ermenilerin Türklere yönelik soykırım girişimlerini hatırlamamamız gibi onlarda 1974 ve öncesini o kadar önemsemiyorlar.


    Son olarak Kıbrıslı Türkleri Rumlar ile birleşmek istemeleri yüzünden suçlamadan önce dönüp kendimize bakmamız gerekir.Daha dün binlerce Türk askerini ve polisini şehit eden,binlerce suçsuz vatandaşı şehit eden PKK terör örgütünün lideri için yürüyüşler yapıldı.Kim ne dedi?PKK ile oturup Türkiye'nin geleceğini belirlemeye çalışanların benzer durumu Kıbrıslı Türklerin Rumlar ile yapmak istemelerine neden bu kadar şaşırıyorlar anlamak güç..


    Dikkat edilirse Türkiye'de milli hisler ve politikalar zayıfladıkça KKTC'de de benzer sonuçlar ortaya çıkıyor.Eğer Türkiye 2002'den sonrada Türk milliyetçisi duruşunu bozmasaydı,Rumların tek taraflı olarak AB'ye alınmasını veto etseydi ve yukarda kısaca değindiğim hataları yapmasaydı bu sonuç ortaya çıkmazdı.

    quote:

    Orijinalden alıntı: scorix

    he ondan yüzde 62 alıyor.


    bu şey değil mi chp gelse pkk ile birlik olur diyerek seçime girip kurucu önderi meclise getirelim diyen tip

    Kıbrıstakiler de zihnen asimile olmuş durumda Rumlara katılmak istiyorlar. Oy verenler farklı sanki. Güney silahlanmış, İsrail bir çok yerden toprak almış durumda. Aşama aşama Türkiyeyi bölgeden atma dertleri var.

    İsmin Yorgo falansa dert etmene gerek yok bunları tabi. Sorsan Türküz dersiniz, nerde gâvurluk var özeniyorsunuz

    Uzerimize püskürtülen o yoğun zift gibi propaganda duvarını aşıp bu insanlar neden şikayet ediyor görmemiz gerek.



    x (formerly twitter)
    Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) on X
    https://x.com/evrenselgzt/status/1899477666358603895

    Şu videodaki kadın milletvekilinin söylediklerini bir dinle. Özellikle mafya ile organik ilişkisi olan MHP başta olmak üzere Akpliler hamaset edebiyatı yapacaklarına sizlerin propaganda ile beynini yıkayacaklarına bu pisliğin hesabını vermeliler.


    Bu Türkiye kaynaklı mafya, fuhuş ve kumarhane foseptik çukuruna el atılmazsa bu Kıbrıslı insanlara çıkıp siz nasıl bizi eleştiriyorsunuz diye parmak sallayamayız.


    Ada foseptik çukuruna dönmüş o propaganda duvarını yıkıp bunu duyup o kara para, mafya sebekekwri ile mücadele etmek zorundayız yoksa bu adayı tamamen kaybederiz.

    22 senedir önce KKTC’yi Annan planıyla Rumlara itelemeye çalıştılar, Rumlar yok deyince çeteleri mafyaları işe yaramaz it kopuk tipleri siyasal islam ve tarikatları Kıbrıs halkının başına bela ettiler. Yolsuzluklar hırsızlıklar tarikatlar vs Kıbrıs halkını bezdirdi. Sonuç: AKP HEZİMETE UĞRAYARAK kaybetti.

    dediklerin birbirini tutmuyor. adamlar rumlara katılmak istiyorsa sanane o zaman. zorla baskıyla silahla tehditle mi tutacaksın. türküz deriz gavurluk yaparız ne demek türklük ve gavurluk birbirine zıt mı. türk diye insanlar senin inandığın dine inanmak zorunda mı. bırakın artık bu işid kafasını bitirdiniz ülkeyi.

  • Türkiye için örnek olur diyecem de sanmam

    _____________________________
  • Açılımın baş mimarı ve Teröristbaşı Apo’dan “ KURUCU ÖNDER “ olarak bahseden Devlet Bahçeli Kıbrıs’ta halkın yaptığı seçimi beğenmedi ve KKTC’nin Türkiye’ye katılması gerektiğini söyledi.

    Bahçeli:

    Devlet Bahçeli:

    ▪️Kıbrıs Türklüğünün kaderi bu katılımla temsil edilemeyecek durumdadır.

    ▪️KKTC parlamentosu acilen toplanmalı, seçim sonuçları ve federasyona dönüşün kabul edilemeyeceğini ilan etmeli ve Türkiye Cumhuriyeti’ne katılma kararı almalıdır.


    x (formerly twitter)
    Conflict (@ConflictTR) on X
    https://x.com/conflicttr/status/1979958537397657682?s=46

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born.




  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

    kıbrıs TÜRKLÜĞÜ diyor. orada kurucu önder yok herhalde


    ha bir de 40 senedir katılma kararı alınmamış şimdi mi aklına geldi be adam...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorix -- 19 Ekim 2025; 20:48:19 >
    _____________________________
  • Muhalif dediğiniz adam Rumlarla birleşip asimile olmak istiyor. Türkiye’de benzer fikirde olan varsa bedelini ya canıyla ya da Yunanistana mülteci olarak kaçarak ödeyebilir.

    Bu olay AKP meselesi değil, kıbrısın Türk yurdu olmaktan çıkması meselesi. Düşük IQ TR seküleri bunu anlayamıyor malesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    La vittoria sarà nostra nonostante i nemici del Beşiktaş, amici miei.
  • Sertancanluksenburg kullanıcısına yanıt

    he ondan yüzde 62 alıyor.


    bu şey değil mi chp gelse pkk ile birlik olur diyerek seçime girip kurucu önderi meclise getirelim diyen tip

    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorix

    he ondan yüzde 62 alıyor.


    bu şey değil mi chp gelse pkk ile birlik olur diyerek seçime girip kurucu önderi meclise getirelim diyen tip

    Kıbrıstakiler de zihnen asimile olmuş durumda Rumlara katılmak istiyorlar. Oy verenler farklı sanki. Güney silahlanmış, İsrail bir çok yerden toprak almış durumda. Aşama aşama Türkiyeyi bölgeden atma dertleri var.

    İsmin Yorgo falansa dert etmene gerek yok bunları tabi. Sorsan Türküz dersiniz, nerde gâvurluk var özeniyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    La vittoria sarà nostra nonostante i nemici del Beşiktaş, amici miei.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.Abdülhamid ve Erdoğan
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Siyasal islamın kaybetmediği masa yok, o kadar açıktan desteklediler ki diğer Adayı kıbrıslılar işgillenip diğerine verdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Egemenlik ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye, ilim icabıdır diye; görüşme ile, münakaşa ile verilmez. Egemenlik, saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk milleti'nin egemenlik ve saltanatına el koymuşlardı; bu musallat olmalarını altı asırdan beri devam ettirmişlerdi. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve saltanatını, isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor. Bu bir olupbittidir. Söz konusu olan; millete saltanatını, egemenliğini bırakacak mıyız, bırakmıyacak mıyız? Meselesi değildir. Mesele zaten olupbitti haline gelmiş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, mutlaka olacaktır. Burada toplananlar, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce uygun olur. Aksi takdirde, yine gerçek gerektiği şekilde ifade olunacaktır. Fakat ihtimal bazı kafalar kesilecektir. 1922 (Nutuk II, S. 691)
  • Sertancanluksenburg kullanıcısına yanıt

    dediklerin birbirini tutmuyor. adamlar rumlara katılmak istiyorsa sanane o zaman. zorla baskıyla silahla tehditle mi tutacaksın. türküz deriz gavurluk yaparız ne demek türklük ve gavurluk birbirine zıt mı. türk diye insanlar senin inandığın dine inanmak zorunda mı. bırakın artık bu işid kafasını bitirdiniz ülkeyi.

    _____________________________
  • fluox kullanıcısına yanıt

    israil haması bitirme kararı aldıktan sonra dünyada siyasal islamın bir ağırlığı kalmadığı belirlenmişti zaten. bundan sonra aşağı doğru çökmeye devam eder.

    _____________________________
  • scorix S kullanıcısına yanıt

    Çökecek çökmesine de bizi de çukura çekiyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Egemenlik ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye, ilim icabıdır diye; görüşme ile, münakaşa ile verilmez. Egemenlik, saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk milleti'nin egemenlik ve saltanatına el koymuşlardı; bu musallat olmalarını altı asırdan beri devam ettirmişlerdi. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve saltanatını, isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor. Bu bir olupbittidir. Söz konusu olan; millete saltanatını, egemenliğini bırakacak mıyız, bırakmıyacak mıyız? Meselesi değildir. Mesele zaten olupbitti haline gelmiş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, mutlaka olacaktır. Burada toplananlar, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce uygun olur. Aksi takdirde, yine gerçek gerektiği şekilde ifade olunacaktır. Fakat ihtimal bazı kafalar kesilecektir. 1922 (Nutuk II, S. 691)
  • fluox kullanıcısına yanıt

    o kadar da olacak öyle yada böyle bu durumun sebebi biziz

    _____________________________
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

    Bu açıklama resmen Türkiye'nin gelecek seçimde ki olacakları anlatıyor. Bahçeli Ersin tatara seçimi tanıma diyor Türkiye de gelecek seçimlerde şuan ki iktidar kaybederse Bahçeli aynisini Erdoğan dan isteyecektir demek bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepImpact. -- 19 Ekim 2025; 21:11:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • DeepImpact. kullanıcısına yanıt

    tersi de geçerli bunu istedi ve olmayacak türkiye için isteyemeyecek

    _____________________________
  • Siyasal islam düştü. Şu an netanyahu ve trump sayesinde ayakta durabilenler duruyor. ABD'de iktidar değiştiği anda bunların da sonu gelecek. Çünkü siyasal aslım artık tamamen ölü yatırım. Siyasal islam hiç bir topluluğu bir arada tutamıyor, tam tersi toplulukları bölüyor. Topluluk bir arada durmadan da iktidar sağlanamıyor, atılan hiç bir adım kalıcı olmuyor. Bizim ülkede bile başkanlık sistemi ve referandum süreci iktidar değiştiği anda tartışmaya açılacak. Önce birlik sağlanmalı, halk ikna edilmeli. Tıpkı AKP'nin iktidara ilk geldiği dönemki gibi ikna edici bir şekilde bir millet bütünlüğü sağlanmalı. Bunu halklar da fark etti, diğer devletler de. Netanyahu gibi böl, parçala, yut olayını benimseyenler hariç pek de destekleyeni kalmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 19 Ekim 2025; 21:20:51 >
    _____________________________

    Kural Disi Konu Destroyer
    I am not a robot. That wasn't flesh maybe. It's 3:36

  • iamburak kullanıcısına yanıt

    değişim siyasal islamın çöküşü yoksa dinler içinde en zinde olanı islam ama şöyle ki biraz törpülenmesi gerekli törpülenecek.

    gazze lübnan kıbrıs mısır hattı turizm ile iç içe girip suudi yatırımlar patlarsa o zaman dünyevileşmiş islam dünyaya hakim olma yoluna girer.

    _____________________________
  • Üstünde yaşayanlardan bağımsız biz bu adayı kimseye veremeyiz. Ruslar için Kırım neyse bu adada bizim için odur .

    Zaten bize kalsa bu adayı çıktığımız an topraklarımıza katardık veya bugün Kıbrıs Cumhuriyeti diye yapay bir devletin varolmasinin tek nedeni Yunanistan ve Turkiye'nin ikisininde adayı istiyor fakat bunun için savaşa giremiyor oluslaridir .

    Bizim için en kötü olan olay bu adanın kizwyini ne topraklarımıza katabildik nede dünyanın burayı tanımasını sağlayabildik.

    Adadaki elemanlar doğal olarak AB para yağacak, Avrupaya gideceğiz fakat filan diye Yunanlılar katılmak istiyorlar bizde sırf kuzeydeki yönetim sürsün diye her yıl buraya yüklü miktarda para aktarıyoruz.

    Ol.asi gereken şey ise adanın güneşinin Yunanistan'a kuzeninin Turkiye'ye katılmasıdır. Bu Kıbrıs Cumhuriyeti denen nane sırf savaş çıkmasın diye oluşmuş yapay bir devlettir ve tamamen duş baskı nedeniyle vardır. Varlığı bilgenin doğasına aykırıdır. Çözülmemiş bir sorundur .

    Turkiye veya Yunanistan savaşa girip taraflardan biri kesin bir yenilgiye uğrayıp adayı kaybedene değinde adada oturan Rum veta Turkler ne derse desin hep bir sorun olarak kalmaya devam edecektir .

    Nitekim açın bi haritaya bakın bizim bu adayı neden bırakma gibi bir lüksümüz olmadığını anlarsınız her tarafımızı Yunanlılar çevirmiş kendimize denizlerde nefes akacak bir akan açmak zorundayız.

    Not : Ingilizler açısından da bölgedeki sürekli Türk Yunan çatışması bölgede bulunan üstlerini güvenliğini ve varolmasini sağlayan şey olduğu için onlar bu durumdan memnun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Ekim 2025; 21:21:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.




  • Sertancanluksenburg kullanıcısına yanıt

    Kıbrıs Türkünü bıktırdığımızın bir sonucu olarak da görülebilir bu seçimler. Hem dünyadan onları bağımsız olarak tanımlarını istiyoruz hem de biz herseylerine müdahale ediyoruz, okullarındaki türbana kadar.

    Rumlar, toplum olarak Türkleri kabul etmek istemiyorlar, Türk varlığını istemiyorlar özetle. Umarım kazanan aday da bunu görür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • iamburak kullanıcısına yanıt

    Trump yasadaki bir açıktan faydalanarak 1 dönem daha başkanlık yapacak diyorlar.

    _____________________________
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    O açığı kullanarak max bir kez daha aday olur ve rekor oyla kaybeder.

    _____________________________

    Kural Disi Konu Destroyer
    I am not a robot. That wasn't flesh maybe. It's 3:36

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.