Şimdi Ara

AKP destekli Ersin Tatar Kıbrıs’ta seçimleri kaybetti, Muhalif CTP FARK ATTI! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
3.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Periah

Üstünde yaşayanlardan bağımsız biz bu adayı kimseye veremeyiz. Ruslar için Kırım neyse bu adada bizim için odur .

Zaten bize kalsa bu adayı çıktığımız an topraklarımıza katardık veya bugün Kıbrıs Cumhuriyeti diye yapay bir devletin varolmasinin tek nedeni Yunanistan ve Turkiye'nin ikisininde adayı istiyor fakat bunun için savaşa giremiyor oluslaridir .

Bizim için en kötü olan olay bu adanın kizwyini ne topraklarımıza katabildik nede dünyanın burayı tanımasını sağlayabildik.

Adadaki elemanlar doğal olarak AB para yağacak, Avrupaya gideceğiz fakat filan diye Yunanlılar katılmak istiyorlar bizde sırf kuzeydeki yönetim sürsün diye her yıl buraya yüklü miktarda para aktarıyoruz.

Ol.asi gereken şey ise adanın güneşinin Yunanistan'a kuzeninin Turkiye'ye katılmasıdır. Bu Kıbrıs Cumhuriyeti denen nane sırf savaş çıkmasın diye oluşmuş yapay bir devlettir ve tamamen duş baskı nedeniyle vardır. Varlığı bilgenin doğasına aykırıdır. Çözülmemiş bir sorundur .

Turkiye veya Yunanistan savaşa girip taraflardan biri kesin bir yenilgiye uğrayıp adayı kaybedene değinde adada oturan Rum veta Turkler ne derse desin hep bir sorun olarak kalmaya devam edecektir .

Nitekim açın bi haritaya bakın bizim bu adayı neden bırakma gibi bir lüksümüz olmadığını anlarsınız her tarafımızı Yunanlılar çevirmiş kendimize denizlerde nefes akacak bir akan açmak zorundayız.

Not : Ingilizler açısından da bölgedeki sürekli Türk Yunan çatışması bölgede bulunan üstlerini güvenliğini ve varolmasini sağlayan şey olduğu için onlar bu durumdan memnun.

Akdenizde çok çok yüksek miktarda gaz var ve şovları bir kenara bırakırsak türkiye bir pay alabilmiş değil. bilmiyorum yanlışsam düzeltin beni.

Kıbrıs akdeniz için vazgeçilmez bir üs burasını bu hali ile artık türkiyeye bırakmazlar. ama bu bize kalmaz demek değil. çok karışık işler. savaş çıkarsa şaşırmam.

• scorix S kullanıcısına yanıt

Sende şunu anlamalısın.

Yarın Türkiye ben bu adadaki tüm haklarından feragat ediyorum dese çok değil 5 yıl içinde Kıbrıs Cumhuriyeti kendini fesh edip Yunanistan'a katılır.

Bu devletin varolmasinin tek nedeni dediğim gibi Türkiye ve Yunanistan'ı adayı istiyor oluşu fakat bunun için savaşa giremiyor oluslaridir.

Kıbrıs Barış harekatı neden başladı? Yunanistan devleti destekli bir darbe ile Makarios devrilip adanın Yunanistan'a katılması gündeme geldiği jcin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Ekim 2025; 21:27:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

doğru katılır da biz bıraktıktan sonra kime katıldığı önemli mi het rülü amerikanın olacak

Çok büyük fark vardır.

Nitekim bu adayı veya Turkiye'ye ABD saldırsa adayı vrya Turkiye'yi işgal eder .

Bu adaya veya Turkiye'ye Yunanistan saldırırsa işgal değil ilhak eder .

Bu iki kavramin farkının ayirdina varmazsan çok yanlış sonuçlara ulaşırsın.

Kurtuluş Savaşı döneminde İngiliz veya Fransız işgalinden çok neden Yunanlıların İzmir'i işgali infial yaratti ?

Nitekim Abd işgal ederse adamın burada ne nüfusu nede tarihi bir hak iddiası var . Bugün işgal eder 5 , 10 , 50 yıl sonra çekip gider .

Fakat Yunanlılar burası bizim vatanımız diyorlar. İşgal ettikleri yerlerden Turkleri temizleyip Yunanlıların yerleştirip orayı vatan yapmak yani çıkmamak üzere girmek istiyorlar .

O nedenle Yunanistan bizim için herhangi bir devletten çok daha tehlikeli ve sinsi bit rakiptir.

şimdi kıbrıs’ın uluslararası camiadaki konumu zaten “türkiye işgalci” şeklinde geçiyor. kıbrıs devleti güney kıbrıs olarak değil direkt “kıbrıs cumhuriyeti” olarak tanınıyor ve AB üyesi. dolayısıyla burada da klasik durum geçerli: güçlü olanın düdüğü ötüyor. defakto bir bölünmüşlük var ama kağıt üstünde sanki tüm ada güneyin kontrolündeymiş gibi kabul ediliyor.

türkiye açısından bakınca olay “garantörlük ve türk halkının güvenliği” olarak görülüyor ama uluslararası arenada buna kimse çok da kulak asmıyor. yani bir nevi herkes kendi çıkarına göre olaya isim koymuş durumda. güney tarafı “işgal” diyor, türkiye “barış harekâtı” diyor, AB de “statükonun devamı” diyor. sonuçta sahada fiilen iki farklı yönetim var ve bu noktada hukuktan çok güç dengesi konuşuyor.

kısacası mesele sadece “işgal mi ilhak mı” basitliğinde değil; tarih, nüfus yapısı, garantörlük sistemi ve siyasi ittifaklar iç içe geçmiş durumda. adanın geleceğini de bu güç dengesi belirliyor, hukuk metinleri değil.

bundan hareketle ben de diyorum ki amerika her türlü oraya egemen olur. yunanistan tek başına at koşturamaz.

Yapabileceğimiz teksey Dağlık Karabag'da olduğu gibi konjonktür değisene değin bu sorunu donmuş biçimde tutmak .

Dediğin gibi adayı bizden koparmak için çok güçlü bir uluslarasi baskı var.

Ancak Kıbrıs Barış Harekatının da gösterdiği üzere Kıbrıs Turkiye açısından bir casus belli yani savaş nedeni olacak kadar hayatı bir konudur .

Yani birileri güç kullanıp nizi atmadikca biz bu adadan çıkmayız. Günü geldiğinde ise imkan olursa ya Tüm adayı yada kizeyini Turkiye'ye katmaktq nihai hedefimiz kim ne derse desin.

Keza Yunanlılar içinde aynısı gecerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Ekim 2025; 21:44:3 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Birde örneğin Filistin meselesi yüzünden İsrail Yunanistan ittifakının kurulması bizim açımızdan çok zararlı bir gelişme oldu.

Eski Türkiye Usrail - Yubanistan ve Rum kesimi ittifakini önlemek adına İsrail ile ilişkilerini kopartmaktan ksciniyordu.

Trump “Hileli seçimleri iyi bilir”
    Trump “Ondan özel bir isteğim oldu”…

haklısın ama gerçekleri de yazmışsın. yunanistan (=kıbrıs) ve israil (amerika) ittifakı çok güçlü bir ittfak türkiye de buna girmeliydi belki girmiştir bilmiyorum mısır da burada ortaktır. zaten suriyede bir şeylerin olmasını da buna bağlıyorum. çok büyük bir doğalgaz sahası var orada inanılmaz zenginlik.

olacağını sanmıyorum ama kuzey kıbrıs halkı türkiyeyi istemezse yapacak bir şey kalmaz. bu ekonomi ile savaşa girecek devam ettirecek hal yok.savaş olacksa bile makul bir sebep olmalı bu şekilde olacak bir aksiyon hayırlı olmaz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

• Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimleri Kıbrıs Türk halkına hayırlı olsun."

• Her zaman KKTC’nin ve Kıbrıs Türk davasının yanında olacağız. Kıbrıs Türklerinin tarihi ve haklı tezlerine en güçlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born.
  • Aloooo cüppeliiii noldu hani dualar kurtarmadı nolduuuu😂

• Kara para , rüşvet, yolsuzluk kaybetmeye mahkumdur..

böyle boş açıklamalar beni delirtiyor 22 senedir ne yaptınız da şimdi ne yapacaksınız. atı alan üsküdarı geçecek halen yuvarlak laflar. kalkıp kendimize bağlayacağız demeni beklemiyoruz da neden şimdiye kadar bir şey yapmadınız.

adamlar bir şekilde gaza gelip AB ye girme sevdasına federasyona evet derse ne yapacaksınız

Diktatörlüktür bu.

• Bir darbede Kibrista olur artik Yillar once Kibrisla birlesmek isteyenleri destekliyordu akp hatta Rauf Denktasi harcamislardi. Sonra yapilan referandumda Rumlar Hayir demistide yirtmistik. Akp ye kalsa Kibirisi coktan Rumlara vermisti diger kucuk adalar gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

"Benim aleyhimde çok büyük bir kara propaganda yürütüldü. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri beni çok iyi tanır. Ben 15 ay başbakanlık yaptım.

Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için yaşamsaldır. Hep bunu söyledim."

Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born.
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

KKTC'de bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, gayriresmi sonuçlara göre %62,80 oy oranı ile kazanan, kardeş partimiz CTP'nin lideri, çok değerli dostum Sayın Tufan Erhürman'ı yürekten kutluyorum

x (formerly twitter)
    Conflict (@ConflictTR) on X
    https://x.com/conflicttr/status/1979972471269834785?s=46

22 senedir önce KKTC’yi Annan planıyla Rumlara itelemeye çalıştılar, Rumlar yok deyince çeteleri mafyaları işe yaramaz it kopuk tipleri siyasal islam ve tarikatları Kıbrıs halkının başına bela ettiler. Yolsuzluklar hırsızlıklar tarikatlar vs Kıbrıs halkını bezdirdi. Sonuç: AKP HEZİMETE UĞRAYARAK kaybetti.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.