Şimdi Ara

AKP destekli Ersin Tatar Kıbrıs’ta seçimleri kaybetti, Muhalif CTP FARK ATTI! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
3.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence de artık KKTC'nin Türkiye'ye bağlanması ciddi olarak değerlendirilmeli ancak bunu tartışmak kurucu önder gelsin mecliste konuşsun diyenlere düşmez sanırım.

Ancak oradaki halk neden mutlu değil bunu da oturup düşünmek lazım. Sen oradaki adam istemiyorsa gidip muhafazakar politikalarını oraya da dayatamazsın. Sonuç böyle olur tabii. İzmir ile Konya'nın yaşam tarzı aynı mı? Aynı olmak zorunda da değil. Herkesin görüşüne saygı duymazsan adam da sana golü atar. Daha orayı her türlü illegal aktivitenin merkezi haline çevirmene girmiyorum bile.

Kıbrıs Türklerinin yine de şunu anlaması lazım. Onlar Rumlarla ortak yönetim hayali de kursa bir süre sonra yine geçmişteki olaylara dönülecek. Tarih tekerrürden ibarettir. Türkiye de bu kadar kan akıttığı, yatırım yaptığı, Akdeniz'deki can damarını hiçbir şekilde bırakmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptimizedSettings -- 20 Ekim 2025; 9:17:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

Hocam ben bir şey fark ettim. Kıbrıs Türk halkı, Türkiye'de ki Türklere göre daha demokratik davranıyor. Baksanıza her seçim farklı bir aday kazanıyor. İstisna olduğu dönemlerde olmuş ama bizim Türkiye gibi 25 yıldır aynı adam kazanmıyor. İnsanlar hep bir deneyim içerisindeler.

Kıbrıslı tanıdığınız var mı? Uzaktan konuşmak kolay ama zaten Kıbrıs türkü bıkmış usanmiş.ben buradayım ve buraliyim diyor, Türkiye ve yaptıkları beni engelliyor diyorlar.zaten hepsine İngiltere pasaport veriyor Türkiye gibi dışarı vize zoruyla cikmiyorlar.

Rum tarafına katılmak değil adanin birleşmesi ve normal yaşam istiyorlar aslında.bu onceki oylamada baya fazla çıktı ama Rumlar reddetti orda kalıp sıkışıp kalsin Türkler diye.

Bu arada oradaki işlerde çalışma hayatında vs buradan çok daha ilkeli ve dürüst olduklarını bilin yani bizden oraya giden orda istenmeme sebebi tahmin edersiniz ki sahtekarlığı uyanıklık sananlar.

İlhak falan fayda etmez zaten kibrislilar da bunu istemiyor ki neden istesin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Zorla göçenler nereye gitse sorun oluyorlar.istanbula göç edip geldiler burayı mega köye çevirdiler sıra Kıbrıs'a geldi.egitilmiyorlar, anlamıyorlar sürekli kavga bir gür , ekmek ekmek yiye yiye bu hale geldiler.kibris sonradan gelenleri geri gonderebilir belki ama biz istanbulumuzu artık fotoğraflarda kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren02002 -- 20 Ekim 2025; 10:3:47 >

Keşke 74 yılında kuzey Türkiye'ye, güney Yunanistana katılsaydı şimdi daha iyi olurdu herkes için böyle bizim Türkler orada çok kötü durumda kaldı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır.
    Mustafa Kemal Atatürk

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

Bu konuda haklısınız hocam. Kimseyi eleştirmek, küçümsemek istemem ama bu durum Türkiye'de ki Türklerin, demokrasi bilincinin gelişmemesinden, hala geçmişteki saltanat sistemine bağlı kalmasından kaynaklanıyor. Parti, siyasi lider fark etmeksizin bir yerde hep aynı kişi seçiliyorsa üstelik ekonomik, sosyal açıdan iyi bir yönetim sergilenememesine rağmen böyle bir durum söz konusu ise o zaman o mecrada durum çok vahim diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 20 Ekim 2025; 12:25:0 >

Yunan egemenliğine boyun eğsinler diye mi Türkiye 500 şehit verdi?

Yunan egemenliği isteyen Kıbrıslı Güneye inip yaşayabilir. Adanın Kuzeyi Türklerde kalmalı.

O konuda görüşleriniz nedir?

Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır.
    Mustafa Kemal Atatürk

• Kıbrıs adasın da toprağı ve askeri üsleri bulunan İngiltere ve A.B.D'nin dolayısıyla da İtrail'in seçimlerle ilgili memnuniyet beyanını çeşitli medya organların da işiteceğimizi tahmin ediyorum.

Ersin Tatar AKP'nin değil MHP'nin adayı sayılabilir ancak

AKP destekli Ersin Tatar Kıbrıs’ta seçimleri kaybetti, Muhalif CTP FARK ATTI!

Herşeyi özellikle milli konuları Akp ve Rte'ye bağlayıp sulandırmamak lazım. Annan planını Türkler kabul etti ama Rumlar kabul etmedi . Çünkü Rumlar Kıbrıs Türk toplumu kadar ne idiğü belirsiz kemik peşinde koşan bir halk değil. Kıbrıs Türkü denilenlerin önemli bölümü Arap coğrafyasından güneydoğudan yada herşeyi yaparım abi diyen karakteri tam olgunlaşmamış kesimleri de kapsıyor Katılımda düşük olmuş gözüküyor ayrıca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 20 Ekim 2025; 10:52:33 >

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Galiba yaşı küçük akpli kardeşlerimiz var pek bilmiyorlar onu.

Sosyal medyada falan bunu hatırlatınca cevap alamadım bir türlü.

Mustafa Kemal Atatürk

• -OdATA- kullanıcısına yanıt

Ben sert düşünüyorum, bana ağzımı açtırtma.

Forum kuralları müsade etmiyor o görüşleri açıklamaya.

Bunun en büyük sebebi avrupa birliğidir. Çünkü 60 yıl kapısında beklediğimiz birlik ne hikmetse gümrük birliği olmasına karşın bizi kabul etmedi. Ben kabul etsin demiyorum ama bunu açık açık söyleyecekti. Diyecekti ki siz barbar türklersiniz yeriniz yok. Tabi kendi aralarında böyle konuşuyorlar. Bize gelince yok şu fasıl yok fasıl bu ne lan 50 senelik türkü gecesimi bu. Onu boş verin idam bile kalktı sırf oraya girecez diye.

Tabiiki bu süreçlerden adada nasibini aldı. Ne bağlayabildik ne de ayırabildik. Halbuki tarihsel gerçeklik rusyanın kırımı ilhakı gibi seninde adayı zamanında almandı. O zaman bağlayacaktın kendine. Türk yurdu olduğunu kabul ettirecektin. Kimse kusura bakmasın güçsüz perişan bitap devletler yapar bunları. Bak çine Tayvan ı alacam diyor. Karşısında ise abd var. Boş beleş milliyetçilik ile olmuyor bu işler

Tarih boyunca Kıbrıs'ın Yunanistan ile hiçbir alakası olmamıştır.

Tarih; Yunanistan (Greece, Greekland, Hellas ) gibi bir ülkeyi hiç kaydetmemiştir. Mora isyanından sonra bizden koparttıkları topraklar üzerin de batılıların destekleriyle kurulmuştur.

Yunanistan ile alakalarının hiç olmadığı Türk'lerin Kıbrıs'ı 1571 yılın da Venediklilerden almış olmasıyla açıklanabilir.

Zaten İtrail adanın güneyini kendine vilayet edinmiş onları avcuna almış ve istediği gibi at koşturduğunu askeri uçaklarının havalimanlarına konuşlanması ile çok yakında ki İran-İtrail savaşın da gördük.

Ama bizim Kıbrısta'ki git gide artan askeri varlığımız ve gücümüz onlar için büyük problem. Onlar için problem yarattığımıza ve problemin daha da büyüyeceğine adım gibi eminim:)

Problem zaten Abdülhamit adayı İngilizlere bıraktığında başladı. İngilizler her zaman bu bölgede aldıkları topraklara seçtikleri bir milleti yerleştirdi.

Ayni Filistinde arapların isyan çıkarıp Türk topraklarını İngilizlere teslim edince İngilizler oraya da İsraillileri yerleştirdi.

Çok benzer durum.

Tarih ortada ama şu an çözüm yok. Kıbrıslı Türkler durumdan baya bıkmış.

Akpnin desteklediği annan planı gibi yeni bir çözüm istiyorlar.

Mustafa Kemal Atatürk

• kaan1840 kullanıcısına yanıt

bu konuda haklısınız, halk hala büyük oranda devlet kurumunun neden var olduğunu kavrayamamış durumda. devlet halka hizmet etmesi için yine demokrasi aracılığı ile halktan kişiler tarafından yönetiliyor, buradaki çoğu kişi devlet yöneticilerinin, çalışanlarının sanki asla hata yapmayacak üstün insan olduğu varsayımını yapıp "vardır devletlülerimüzün bi bildüğü" kafasında takılıyorlar. bu kafalarda devlet halka hizmet etmesi gereken bir kurum değil de, halk devleti için tüm varını yoğunu vermeliymiş gibi bir kafa yapısına sahipler. bu yüzden çıkarılan yüzlerce vergiye hiç bir ses çıkmamakta örneğin. başka bir ülkede olsa hop birader sen bu kadar vergiyi alıyorsun da nereye harcıyorsun? diye sorulurdu mesela.

konuya gelecek olursak, akpliler ve milliyetçi görünümlü mhpliler ağlaşıyorsa iyidir. kıbrıslıların durumunu bilmem, hayatımda 2-3 kıbrıslı tanımısımdır anca. akp'den çok mhp'lilerin özellikle üst tondan serzenişlerini dile getirmesi de düşündürmüyor değil. malumunuz kıbrıs bazıları tarafından kumar, fuhuş ve uyuşturucu açısından paravan olarak kullanılmak isteniyor. paravan kurulan üniversiteler ile denklik oyunlarıyla diplomalar dağıtılıyor. bu kesimin de siyasi görüşlerini hepimiz az çok tahmin ediyoruzdur. hemen nasıl da başlamışlar kıbrısı topraklarımıza katmalıyız, yok efendim rumlarla beraber olacaklar, yok israil silahlandırıyor vs diye hemen korkutma, öcüleştirme ile demagojiye başlamışlar. milliyetçi duyguların en ufak umurlarında olmadığını mevcut çözüm süreci ile anlayabiliriz. bu siyasi görüşteki kişiler için savunulacak bir ideoloji yerine elde edilecek çıkar önemlidir. kıbrısta muhalefetin iktidar olması bu yüzden birilerinin canını fena sıkmış durumda.

ayrıca güney kıbrısın da hadi gel diyip kollarını açarak kuzeyle birleşmeyi isteyeceğini düşünmüyorum. aynı güney kore kuzey kore tarzı, aynı milletten olsalar bile güneydekilerin çoğu kuzey ile birleşmeyi pek istemez özellikle ekonomik ve sosyal farklılıklardan dolayı. kıbrısın birleşip tek federal ülke olması başta rumların işine gelmez, bütün gelir bölüşülecek, türkler ab vatandaşı olacak, adaptasyon sancıları vs. vs. bir çok siyasi, sosyal ve ekonomik konu var. annan planı vardı zamanında, aynı parti zamanında destekliyordu da ne oldu? rumlar istemedi yattı o iş.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight

• -OdATA- kullanıcısına yanıt

Ada üzerin de 1571'den beri gelgitlerle süre gelen bir hakimiyetimiz var.

Ben Türkiye'nin son zamanlar da orada hakimiyetini her türlü propagandalarına rağmen kudurdukların dan dolayı güçlendirdiğini görüyorum.

Fransızların da güney de olduklarını gördüm anlaşılan Türkiye dış medyanın artan propagan da baskısına rağmen eli mecbur daha güçlü olacak.

Vesileyle 1571 tarihli büyük Türk imparatorluğunun güzel bir fethi olan kahramanlarını da tekrar sevgi ve saygıyla yad edelim.

Not: Yunanistan ile Kıbrıs adasının hiçbir bağı yoktur.

Yumuşak açıkla o zaman. Açıklamasız bırakma

Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.