Şimdi Ara

AKP destekli Ersin Tatar Kıbrıs’ta seçimleri kaybetti, Muhalif CTP FARK ATTI! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
3.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sertancanluksenburg kullanıcısına yanıt

İsrail toprak alırken neden ses çıkmadı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • Bazı iddaalara göre Federasyon söylemi olmuş olsa bile Türkiye orada ki pozisyonunu ve varlığını kimsenin hayallerine terk etmeyecektir.

Seçilen Cumhurbaşkanı dışişlerin de Türkiye'ye bağlılığını aksinin bile düşünülemeyeceği tarza da tekrar ifade etti.

II. Mehmed
    Fatih Sultan Mehmed Hân

"Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u."
    v
  • atmaca57 kullanıcısına yanıt

Üçbuçuk palikaryanın sevinmelerine sebeb olanlar ne düşünüyorlardır merak ediyorum doğrusu?

Annan plan iyla Turkiye zaten kuzey kibrisi satmisti, rumlar birlesmeyi kabul etmeyince adayi resmen mafya cennetine cevirdik, ustune siyasal islam da cabasi

500 şehit de 50.000 sehitte ve 1 şehit bile benim açımdan birdir.

Yunan egemenliği tabiki hoş olmayacak bir durum ama orda yaşayan insanları memnun edemiyorsun onlar da hak arıyor ve çıkış yolu da var onlar açısından düşün.gexmis geçmişte kaldı kafası var.

Bakın uluslarasi büyük bir çözümsüzlük yaşanan bir bölgeyi bu haliyle AB'Yİ kabul etmek hem bir akıl tutulması hemde AB'li gerizekalilarin ( kusura bakmayın daha hafif bir tabir kullanmayacağım) cücük kadar adanın koca AB politikasını zehirlenmesine izin vermesi ile sonuçlandı.

Adada çözüm isteseydi AB havucu iki taraf içinde adada adil çözüm için itici bir güç olarak kullanilabilirdi.

Simdi sen kuzeyi çok büyük yaptırımlara uğraşıyorsun. Baskı kurup dünyanın tanımasını engelliyorsun, parçalanmış gali ile güneyi birliğe alıp herseyi veriyorsun.

Böyle bir ortamda Güney Kıbrıs asıl hakkaniyetli , onurlu Turkiye'nin kabul edecegi bir barışa yanaşır mi ?

Diğer arkadaşlar yazdı. Erdoğan saf olduğu her yıl birileri tarafından dolandırılmış, Feto ve Hendek facialarinin taşlarını dosedigi dönemde büyük tavizler verdirilerek Annan planını bile kabul etti.

Halbuki onca tavize karşın Güney bunu bile kabul etmedi .

Çünkü görüyorlar biz rahatız Turkler sürünüyor, Türkiye sürünüyor. Elinde sonunda tıpış tıpış gelecekler her türlü sartimixi kabul edecekler diye düşünüyorlar.

Böyle bor ortamda barış olmaz , çözüm olmaz . Barış ve çözüm için sadece kuzeyi değil Güneyinde buna zorlayacak etkenler gerekiyordu. Sen Annan planını reddettiler sonra gidip Güney AB'ye alirsan nasıl Güneyi getirip asıl ve esit bir barışa razı edeceksin ?

Bu sorunun bir çözümü yok. Kıbrıs halki için üzgünüm, yaşadıkları yaptırımlar için üzgünüm. Ancak Nikos Samson gibi herifler Güneyin başına geçseydi e.in ol bütün Kıbrıs Türkü zaten Turkiye'ye sürülmüş olacaktı. Herifler adayı sadece Yunanlılar ait yapmak istediler Filistin'e oldugu gibi küçücük alanlara Turkleri sıkıştırıp her türlü zulme yaptılar.

Bizim yapabileceğimiz teksey Kıbrıs Turkune Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı sunup her türlü uluslarasi hakka Turkiye üzerinden erismeletini sağlamak.

Mafya , uyuşturucu ve fuhuşa ise malesef bu yaptırımlar yüzünden temiz sektörler adada çalışmadığı jcin ortaya çıkan bir pislik ve temizlenmesi zor görünüyor. Ancak Turkiye bu konuda şu anki hükumet ve özellikle Mhp gibi mafya ile ilişkili partilerin adadaki etkinliğini kırıp adada bu gri sektörlerin aşırı simarmasini engellemek zorunda .

Onun dışında bu adanın kizeyinin Turkiye'ye katilmasi gerekiyor. Yok Kıbrıs Cu.huriyeti , yok federasyon , yok barışa ucinde beraber yaşayalım bunların saçmalık olduğunu sizde biliyorsunuz . Bu sadece sorunu gelecekte tekrar çıkıncaya değin öteleme olacaktır.

Rum kesiminin amacı eninde sonunda adadaki Türk kimliğini yoketmek . O nedenle biz bu sorunu AB zayıflayan ve belki dağılan değin dönmüş halde tutmak zorundayız. Kıbrıs Türkü ile de ortak bir gelecek inşa ermek zorundayız.

• evren02002 E kullanıcısına yanıt

O dediğiniz göç sadece Kıbrıs'ı değil bizimde sorunumuz. Özellikle doğulular ve Suriyeliler gittikleri her yeri mahvettiler . Kültür olarak aşırı derecede geriler ancak bu sorun kontrolsüz göç politikası sonucu Avrupa'ya bilr yayılmış halde.

Bu sorunu sadece Kıbrıs değil tüm Türkiye bizimde çözmemiz gerekiyor. Aşırı ilkel nasılsın uygarlasturip topluma entegre edeceğiz sorusu Kıbrıs, Türkiye ve hatta Avrupa için ortak bir sorun

Hocam daha önce Annan Planı için Kıbrıs Rumlar ile Kıbrıs Türkleri arasında referandum olmuş. Kıbrıs Rumları, birleşmeyi kabul etmemiş. Şuan Güney Kıbrıs Rum yönetiminde siyasi şartlar nasıl bilmiyorum ama geçmişteki gibi düşünceye sahipler ise gine federasyondan olayından bir sonuç çıkmaz. Zaten şöyle bir durum var, Güney Kıbrıs Rumları, en başından beri federasyon istemiyor. Adamların amacı Kuzey Kıbrıstaki Türkler adayı terk etsin, adanın tamamına biz hakim olalım.

Maalesef hocam Türkiye'de sizinde ifade ettiğiniz gibi "devlet yöneticilerinin, çalışanlarının sanki asla hata yapmayacak üstün insan olduğu varsayımı ile hareket ediyor." O yüzden düzen hiç değişmiyor. Siyasette sürekli aynı insanları görüp duruyoruz.

AKP destekli Ersin Tatar Kıbrıs’ta seçimleri kaybetti, Muhalif CTP FARK ATTI!

• İyi oldu rte işine yarayacak. 6 ay sonra solcu kesimin rejim değişikliği vs doğacak olan sorunlardan ülkemizde de sol kesimin işe yaranayacağının işareti olacak

Bugün baktığımızda ise o günkü isteğin ne kadar saçma ve yanlış olduğu gözüküyor.

Türk milletinin menfaatleri, Türkiye'nin güvenlik kaygıları oradaki geçmişini unutmuş Rumlara yanlayan Kıbrıslıların keyfiyetine bırakılamaz.

Onlar Türklüklerini geride bırakmaya hazır olsa bile Türkiye Kuzey Kıbrısta bir Rum hakimiyetine asla izin veremez, vermemeli de.

1974'te işin yarım bırakılması ve olayın sıcaklığıyla çözülmemesi en büyük hata. 1939'da Hatayın bağlanması gibi Türkiye'ye bağlı bir il olmalıydı ayrı bir devlet değil.

2004'te Annan planı gibi garabet birşeye göz yumulması 2.büyük hata.

-------------

KKTC'liler aslında Güneyle birleşmek derdinde değiller, para pul refah peşindeler.

Bunun içinse en kolay yol Türkiye'ye Kıbrıs çevresindeki gazı çıkarması için baskı yapmaları.

Oradaki gaz Türkiye'nin refahını arttırır ama KKTC'yi Katar gibi zengin eder.

İşin içine para girdiği zaman bugün tanımıyorum diyen devletler, o gün tanımak için birbirini ezerler.

• Vali atamamız gereken yere Devlet olarak muamele edip başkan seçtirmek asıl tuhaf olan. İl statatüsüne al Gönder bi vali yönetsin, başlarım demokrasisine , seçimine.. Güvenliği ben sağlayacam, her türlü ihtiyaca garantör olacam ama söz hakkı başkasında olacak, davul benim sırtımda tokmak başkasının elinde, yok öyle yağma..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye'nin adanın kuzeyindeki varlığını ulislarasi arenada meşrulaştırmak için attığı bir adımdır .

KKTC bir kukla devlettir. Savunması ve bütçesi büyük oranda Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanır.

Evet Kıbrıs'taki seçimler veya demokrasi olabilir ancak KKTC'nin Türkiye Cumhuriyeti aleyhine çalışabileceği anlamına gelmez .

KKTC Kurtuluş Savaşı sırasında kurulan Doğu Trakya veya Doğu Anadolu Türk Cumhuriyetleri veya Atatürk tarafından kurdurulan Hatay Cumhuriyetinden farksızdır.

Bunu unutmamalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Ekim 2025; 17:9:15 >

Zamanında annan planını bu kadar detaylı bilmiyordum resmen adayı satıyorlarmışta rumlar kabul etmemiş. Demek ki kuzeyin gitmesine hükümet onay veriyor 20 seneden beri.

1974'teki harekatı küçümseyenler adadaki nüfus oranından habersiz. 1960'ta yüzde 72 ye yüzde 18. Bayağı azınlıkmış türkler. Fazla fazla toprak alınmış. Sen israil değilsin ki bm ateşkes ilan edince takmayıp devam edesin.

Su ana kadar her secimden once AKP soyle kaybedecek boyle hezimete ugrayacak dediniz bir turlu olmadi o is. Benim gordugum muhaliflerin geneli o an ortadaki durum her neyse kendilerine ve birbirlerine "artik bunlar olduktan sonra da oy vermeye devam etmezler" diye tesellilerde bulunuyor ve bu teselliler secimelre kadar onlari idare ediyor. Secimlerden hemen sonra da "halk salak", "halk koyun", "bu saatten sonra benim icin Turkiye bitmistir ne sokella yerseniz yiyin" diye bagirip cagiriyor, saga sola yaziyor falan, bir sure sonra tesellilere yeniden basliyor ad infinitum.

Sizin memleketin cogunu olusturan Muslumanlarin AKPye nicin oy verdigini anlamaniz gerekiyor ama 23 sene oldu hala mevzuyu kavrayamadiniz. Hala sagda solda "bir basa gelelim hop kuracagiz istiklal mahkemelerini" falan diye konusuyor onemli bir bolumunuz. Muslumanlar din dusmanlarinin serrinden emin olmadiklari surece AKP gidecek BKP gelecek, BKP gidecek CKP gelecek ama CHP (veya benzer zihniyette baska partiler) gelmeyecek. Pamuk ipligiyle duracak bir koalisyon kurabilme umudu var muhalefetin su an insanlarin ceplerindeki paranin degerine tepkisinden oturu onu da basarsalar bile insanlari AKPye oy vermediklerine pisman edecekler gibi geliyor bana, zaten su anki gidisat Kurt oylarinin AKPye kayacagini gosteriyor o yuzden o is cok zor...

• Umarım onlar için iyi olur bu sonuç.Adamlar bizi istemiyor.Askerliği kıbrısda yapdım.Bizden tiksiniyorlar bizden nefret ediyorlar.Euro ya geçmek istiyorlar biz orda işgalci durumdayız yani halk gözünde öyle gitdim bizzat gördüm.Adamlar Türkler çıksın gitsin diyorlar bu sonuç bunu doğurur umarım.Banane kardeşim başkasının toprağından bizle hiçbir alakaları yok kendi meclisleri var kendi Cumhurbaşkanları var.Ne bu Kıbrıs sevdası ben hiçbirzaman anlamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bunu yaparsak kendimizi inkar etmiş oluruz. Biz Kıbrısa garantör devlet olarak ve Türkleri korumak için müdahale ettik. Barış harekatının bir hukuki dayanağı vardı. Sonra fazla toprak alıp, anadoludan insanları oraya yerleştirmemiz ve rumların mallarını dağıtmamız ile uluslararası kamuoyunda desteğimiz bitti. Biz Türklerin adadaki statüsünün net olmaması gerekçesiyle hala oradayız. Ama Kıbrıs'lı Türklerin neden bu hale geldiğini, neden bizi istemediklerini sorgulamadan atip tutuyoruz. Şu aşamada Kıbrıslı Türkleri dinlemek zorundayız. Onlara rağmen atılacak adım bizi tamamen haksız duruma düşürür.

AKP’lilerin kızgınlığı bence seçimleri bilhassa AKP’nin kaybetmesi, AKP’nin bütün imkanlarıyla desteklediği adayın 22 puan fark yiyerek kaybetmesi bence. Muhtemelen Türkiye’deki seçimlere yansımalarının olmasından korkuyorlar ve korkmakta da haklılar. Kıbrıs Türkleri ve Türkiye Türkleri aynı dertlerden muzdarip

Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born.
  • CHP’den Bahçeli’ye KKTC tepkisi:

Bazı siyasetçiler bu sonucu hazmedemese de biz buna halk iradesi, demokrasi ve milletin gücü diyoruz. Her 10 Kuzey Kıbrıs Türkünün altısının desteklediği yeni Cumhurbaşkanı elbette meşrudur, hak edendir, kazanandır”

KKTC seçimlerine MHP tepkisinin KKTC’deki batakhanelerin, mafya ve çetelerin MHP ile bağı olduğu, ve yeni yönetimin bu çeteleri temizlemesinden korktukları için olduğu iddia ediliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 20 Ekim 2025; 20:10:57 >
    Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.