Şimdi Ara

Akıl var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beş yüz yıl önce, bir çobanın hakikatleri günümüzün hurafeleri ise, günümüzün hakikatleri de hem o çobanın hem de gelecek aklın hurafesidir. Bu yüzden zihni faaliyet sonucu bilgi ve anlam ürettiği sanılan 'akıl' yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Akıl yoktur, sen ya da ben de yokuz, bu dünya da yok, tek var.
  • peki bu varsayımın doğrulu nasıl ispatlanıyor. eğer kesin bilgi yoksa bu da doğru değildir. bu doğru değilse kesin bilgi vardır. bunu istisna bırakırsan kesin bilginin varlığına ulaşırız. descartes'in yaptığı analitik felsefeyle diğer bilgilere de bu şekilde ulaşılır.
  • Burdaki ateistlerde olmadığı belli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terry Malloy kullanıcısına yanıt
    Doğru, ispatlanabilen olmak zorunda mıdır? Bilgi, bir ispatlama süreci sonucu üretilebilen bir olgu mu? Yoksa ispatlama, varolan bir şeyi ortaya çıkarma işi mıdır?

    Sizin dediğinize göre, bilgiyi, ispat tuğlaları kullanarak kendimiz inşa ediyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 18 Ağustos 2018; 14:16:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

    Doğru, ispatlanabilen olmak zorunda mıdır? Bilgi, bir ispatlama süreci sonucu üretilebilen bir olgu mu? Yoksa ispatlama, varolan bir şeyi ortaya çıkarma işi mıdır?

    Sizin dediğinize göre, bilgiyi, ispat tuğlaları kullanarak kendimiz inşa ediyoruz.
    ilk soruya cevabım evet. bilgi ise kendisi varlık olarak varolan bir şeyin ortaya çıkmış hali denebilir. ancak ispatlama süreci sonucu üretilebilen bir olgu olduğuna da şöyle katılıyorum. bilgiye ulaşma yollarında biri ispatlama sonucu oluşan olgunun kullanılmasıdır. yani dolaylı yoldan bilgiye ulaşılabilir bunu da ispatlama süreci sonunda ürettiğimiz şeyler sağlamaktadır. bu üretilen şey bilgidir aslında ama bilginin varlıksal durumu varolan bir şeydir. sadece ona ulaşma durumunda dolaylı ve kimi temel bilgileri baz alarak bir üretime gidebiliriz




  • ilk başta kıyas yanlış

    Beş yüz yıl önce, bir çobanın hakikatleri günümüzün hurafeleri ise

    cümlesi yanlış

    bahsi geçen çobanın söyledikleri ilk günkü gerçekliğini korumakta. tekerin üstüne motor koyup otmobile çeviren bilgi tekere hurafe diyemez. o motoru götüren hala tekerlektir.

    geleceğin ortaya çıkaracağı hakikat geçmişin ve günümüzün tecrübe ve sonuçlarının sonuçları olacak tekamül geçmişi sıfırlamakla değil, onun üzerine bina edilmesiyle olur.
  • Sofistler ne diyor bu
  • 1) 500 yıl değil 1447 yıl önce
    2) Akıl ve bilgi yoksa senin aklınla ürettiğin bu bilgi de yok.
    3) Hakikatin hurafesi, hurafenin hakikati falan olmaz. Bir şeye ya hakiki dersin ya hurafe dersin.

    Sonuç: Torbacının numarasından ben de istiyorum pm.
  • Boş adamsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madde madde yazdıklarına katılıyorum. ancak 1 maddede yazan cümle eksik ikimiz darklı tamamlarız.

    sonuç olarak yazdığın şey ise insanın evrim dinine kendini kaptırınca nasıl heba olacağının kanıtı olarak akıllı insanlara ibret alma vesilesi olduğunu gösteriyor.
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Hahaha, torbacıyla işim yok be Mehmet hocam, şaka o :)
  • hayat bi şaka be ya

    onun için dedim zaar o dediklerimi

    herşeyi bir şeye bağlamaya çalışırsın bir yere kadar bağlarsın ama zincir bi yerde kopar. işte o kopma noktasına ulaşınca dünya sana göründüğü gibi şaka olur
  • Belki ''akil yok'' gorusun de bugunun hakikatidir ve ileride hurafe olacaktir bunu bilemezsin. Konu kilit uye ban.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir Dakika Arkadaslar kullanıcısına yanıt
    Boş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan beş asır önce bunları söylemiş olsaydın rövalite eleştirin geçerli olabilir lakin artık kimse olmayana ergi yönteminden ikna olmaz

    Boşuna uğraşma
  • Dolu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • temel venedikte gondolculuk yapıyormuş. venedik sokakaları dar olduğundan daima gondol geliyor gondol geliyor deyip gondolların birbirlerine çarpmasına engel olmaya çalışırken gondola ünlü bir beyin mütehassısı binmiş. doktor temelle bir müddet yolculuk yapmış ve temelde bir sorun olduğunu anlamış.

    hemen temeli gondola yatırıp beyninin 1/4 ünü almış. temel bu sefer gon dol ge li yor gon dol ge li yor şeklinde konuşmaya başlayınca doktor sorunun bitmediğini anlayıp bu sefer temelin beyninin yine 1/4 almış. temel yarım beyinle, go n do l ge l i yor go n do l ge l i yor demeye başlayınca doktor yine müdahale gerekiyor demiş ve 1/4 daha almış. bu kere temel hepten kekeme olmuş g o n d o l g e l i y o r g o n d o l g e l i y o r deyince doktor sorunun vehametini görüp geri kalan 1/4 ünü de almış ve temel başlamış;

    çay elinden öteye gidelim yali yali gidelim yali yali gideli yali demeye.

    ..............................

    yabancı ellerde özünü unutan adama özünü hatırlatmak için beynini aldırması gerektiğini söyleyen doktor mutluluk iksirini de verebilir.

    insanlık kendi evinde değil dersek size akıl fikir diye gelen her şeyin özü olanı görebilmek mütehassıslık gerektirir ve bu mütehassıs sizin sorunlarınızı çözerken özünüzden ayrılmanızı gerektiren her türlü şeyin bomboş şey olduğunu gösterir. venedikte gondol geliyor diyen bir temel mutsuz olduğu kadar insanı mutlu edebilecek kapasitesini de gizlemek zorunda kaldığı ölçüde mutsuz bir hastadır.




  • Şu bölüm aslında çok kıymetli ama buradakilerin amacı trollük yapmak olunca çöpe dönüyor.Konu dışında takılın sizlere tavsiyem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tommy Shelby

    Şu bölüm aslında çok kıymetli ama buradakilerin amacı trollük yapmak olunca çöpe dönüyor.Konu dışında takılın sizlere tavsiyem
    Çok üst düzey felsefe yapıyoruz, kasabalı kesim anlamayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.