Şimdi Ara

Akıl Almaz SBS Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle herkeze iyi aksamlar.. Cumartesi günkü SBS sınavına bende girdim. Sorular zordu ama şu soruya 10dk dan fazla ugrastım.Soruyu kimse yapamamış tahmin ediyorum gelin birde siz deneyin

Soru hakkında CAN DÜNDAR'ın yorumu:

Türkçem fena değildir. Bulmaca tecrübem de... Üniversiteye girişte dershaneye gitmiş, test çözme alışkanlığı da edinmiştim.
    Buna rağmen aşağıdaki soruyu çözmekte hayli zorlandım.
    Soru, cumartesi günkü 8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) soruldu.
    Kendinize güveniyorsanız, bir de siz deneyin. Bakalım bir seferde (bırakın cevabın ne olduğunu) neyin sorulduğunu anlayabilecek misiniz?
    * * *
    “Aşağıda bazı kelimelerin anlamları ve bu kelimelerin bu anlamda kullanıldıkları cümleler verilmiştir. Bu kelimeleri cümlelerin içinden bularak bulmacanın satırlarına yazınız.

Akıl Almaz SBS Sorusu

ANLAMLAR:
    Soldan Sağa
    1. Bir işi sağlamak veya bozmak için girişilen gizli çalışma.
    2. Bir konuyu yazılı veya sözlü olarak açıklamaya yarayan kelime dizisi.
    3. Önemli, yararlı, değerli şey.
    CÜMLELER:
    Devlet; tarih, kültür ve tabiat varlıklarının korunmasını sağlar.
    Hiçbir zaman onların oyununa kanmış değildir.
    Bu yazıda çoğu türküde rastladığımız basmakalıp sözler vardır.

Buna göre bulmacanın 3. sütununda yer alan harfler aşağıdakilerden hangisidir?

A) Z-R-L B) B-S-V C) U-Z-R D) L-K-B

• kardesim ben yaptım bunu valla cevap C olcak
    hem o kadar da zor deildi yane
  • Soruyu anlamadım. Soruda tam olarak isteneni açıklayabilcek arkadaş var mı?
  • bende çok zorlandığımı söyleyemeyeceğim;

OYUN
    SÖZ
    VARLIK

hoş , eğer sınava girmiş olsaydım, sınav stresiyle yapamayadabilirdim.
  • Soru kolay bence pek de abartılacak bir yanı yok , açıkçası OKS dönemindeki Türkçe sorularıyla karşılaştırdığımızda Posta gazetesi bulmacalarını hatırlatıyor bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: Camit

bende çok zorlandığımı söyleyemeyeceğim;

OYUN
    SÖZ
    VARLIK

hoş , eğer sınava girmiş olsaydım, sınav stresiyle yapamayadabilirdim.

Oha o sorudan bunlar nasıl çıktı
  • az kare bulmaca çözen yapardı yani pat diye buldum bi zorluğunu göremedim. bi belki karalı karenin ne anlama geldiğini bilmiyosan yapamazsın, onun dışında aşağıdaki 3 cümleden 4-3-6 harfli kelimeleri bul gibi bi soru olmuş.

edit: anlatımda da bi bozukluk yok güzel soruymuş gayet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 10 Haziran 2009; 0:17:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 7. Sınıf A Kitapçığı 12. ve 16. sorulara bakmanızı öneririm.

“Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” yönetmen Ahmet Uluçay’ın kendi hayatının bazı kesitlerini yansıttığı bir filmidir. Film, Türkiye’de ve uluslararası film festivallerinde birçok ödül almıştır. Konusu şöyledir: Recep ve Mehmet yazları, köylerinin yakınındaki Tavşanlı kasabasında çıraklık yapmakta olan iki çocuktur. Recep bir karpuz sergisinde, Mehmet ise bir berberin yanında çalışmaktadır. Her ikisi de sinemaya tutkundur. Geceleri, terk edilmiş bir ahırda, derme çatma bir film makinesi yaparlar ve günün birinde yönetmen olacaklarını hayal ederler. Fakat onların bu uğraşlarını ve hayallerini kimse ciddiye almaz. Ne kasabadaki fotoğrafçı ne aileleri ne de kasabadaki sinema salonunun sahibi...

Bu metinde tanıtılan filme Ahmet Uluçay “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” ismini verirken hangi düşünceden yola çıkmıştır?

A)Bazen kimse hayallerinizin gerçekleşeceğine inanmaz.
    B)İnsanoğlu hayal etmeden yaşayamaz.
    C)İnsanlar boş hayallerle de mutlu olmayı bilirler.
    D)Büyük hayaller için küçük adımlar yeterli değildir.

Akıl Almaz SBS Sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 10 Haziran 2009; 0:24:14 >

• Soru zor değil sadece anlatımı yanlış/eksik. Sınav stresi içinde birçok öğrenciye gereksiz zaman kaybettirmiştir.
  • 4-5 dk aldı bu soru
    ama doğru yapmıştım
  • bn boş bıraktım bu soruyo bir tde kitapçığı ilk açtığımda böyle bir soruyla karşılaştığımda bittim ben demiştim a kitapçığında 1.soruydu bu gördüm de şok oldum acayip bir korku girdi içime
  • 12 16 a değil mi?
  • Boşluklara yerleştirilecek olan kelimeler verilen cümlelerin içinde yer aldığı için soru çokta zor değil.Ama değişik bir soru tipi olduğu için millet şaşırıp yapamamış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

7. Sınıf A Kitapçığı 12. ve 16. sorulara bakmanızı öneririm.

“Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” yönetmen Ahmet Uluçay’ın kendi hayatının bazı kesitlerini yansıttığı bir filmidir. Film, Türkiye’de ve uluslararası film festivallerinde birçok ödül almıştır. Konusu şöyledir: Recep ve Mehmet yazları, köylerinin yakınındaki Tavşanlı kasabasında çıraklık yapmakta olan iki çocuktur. Recep bir karpuz sergisinde, Mehmet ise bir berberin yanında çalışmaktadır. Her ikisi de sinemaya tutkundur. Geceleri, terk edilmiş bir ahırda, derme çatma bir film makinesi yaparlar ve günün birinde yönetmen olacaklarını hayal ederler. Fakat onların bu uğraşlarını ve hayallerini kimse ciddiye almaz. Ne kasabadaki fotoğrafçı ne aileleri ne de kasabadaki sinema salonunun sahibi...

Bu metinde tanıtılan filme Ahmet Uluçay “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” ismini verirken hangi düşünceden yola çıkmıştır?

Akıl Almaz SBS Sorusu

Üstteki soru bizim dalga geçtiğimiz soru tipi gibi olmuş."Bir kamyon, 30km hızla giderken arabaya çarparak hızı 20km hıza düşüyor.Çarptığı arabadaki şoförün ismi nedir?"

• quote:

Akıl Almaz SBS Sorusu

12 ben B yapmıştım ama her ikisi de A olcakmış.

Ama gazete sorusu gerçekten A olcak hiç bana D demeyin metinde zaten "aileler çocuklarıyla izlemeli,tv'yi çocuk bakıcısı olarak görmemelidir" diyor.Yani tv'yi aileler çocuklarıyla izlerse yararı olur. Bu yüzden A seçeneği doğru. Bizim burda çok tartıştık hala inanmayanlar var bana.

• Tamam, soruyu anladım. Basitmiş ama SBS'ye giriyor olsaydım, belki şaşırıp yapamayabilirdim.
  • 8. sınıf sorusu da çok kolay bebek sorusu bence 4-5 lerde çözer.
  • cevap C olduğu belli yaptım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kovboy0095

quote:

Akıl Almaz SBS Sorusu

12 ben B yapmıştım ama her ikisi de A olcakmış.

Ama gazete sorusu gerçekten A olcak hiç bana D demeyin metinde zaten "aileler çocuklarıyla izlemeli,tv'yi çocuk bakıcısı olarak görmemelidir" diyor.Yani tv'yi aileler çocuklarıyla izlerse yararı olur. Bu yüzden A seçeneği doğru. Bizim burda çok tartıştık hala inanmayanlar var bana.

bence gazete sorusu d şıkkı. Verdiğin örnekle yararlı olmak arasında uzaktan yakından ilişki yok.

• Bari şöyle anlatayım A şıkkına bakar mısın? "TV programları belli zamanlar izlenmeli" diyor. Ama metinde ise, "çocuklar tv'yi günde en fazla 2 saat izlemeli." sence A şıkkı "söylenemez" olması gerekmiyor mu mantık var akıl var ?

A şıkkında tv'deki programların izlenmesinden bahsediyor metinde ise GENEL olarak tv 'lerin çocuklar tarafından izlenmesini anlatıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.