Şimdi Ara

AIRTIES RT-211 Access Point olayı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. şuan airties rt-211 wireless modemim var. wireless tabi belli bir alana kadar çekiyor. bu alanı artırmak içinde access pointler almak gerekebiliyor. 2 adet access point almak istiyorum. ne almam lazım ? nasıl bir ayar yapmam lazım ? bu access pointler ana modeme nasıl bağlanıyor ? yani wireless gücünü alıp, güçlendirip dağıtmıyorlar sanırım. ethernet ile falan bağlanıyorlar. teşekkürler. saygılar.

• Elinizdeki AirTies RT-211'nin "kalosuz menzilini genişletmek" için 2 yöntem vardır:

1) Aynı markalı yani yine AirTies olan bir Access Point (=Kablosuz Erişim Noktası) alır ve bunu kablosuz olarak RT-211'e tanıtabilirsiniz. Sonra yine aynı markalı ikinci bir Access Point daha alıp, bu sefer bu 2.sini 1.ye yine kablosuz olarak tanıtırsınız.

2) Farklı markalı bir Access Point (=Kablosuz Erişim Noktası) alır ve bunu kablolu olarak RT-211'e bağlarsınız. Sonra yine aynı markadan 2. bir Access Point daha alıp bu 2.sini 1.ye kablosuz olarak tanıtırsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

Elinizdeki AirTies RT-211'nin "kalosuz menzilini genişletmek" için 2 yöntem vardır:

1) Aynı markalı yani yine AirTies olan bir Access Point (=Kablosuz Erişim Noktası) alır ve bunu kablosuz olarak RT-211'e tanıtabilirsiniz. Sonra yine aynı markalı ikinci bir Access Point daha alıp, bu sefer bu 2.sini 1.ye yine kablosuz olarak tanıtırsınız.

2) Farklı markalı bir Access Point (=Kablosuz Erişim Noktası) alır ve bunu kablolu olarak RT-211'e bağlarsınız. Sonra yine aynı markadan 2. bir Access Point daha alıp bu 2.sini 1.ye kablosuz olarak tanıtırsınız.

cevap için çok teşekkürler. aklımdaki bazı soruların cevabını buldum. fakat, ne model access point almam gerekiyor. ? aynı access point'i aldığımda ister wireless ister kablolu olarak takabilirmiyim ? birde kablo ethernet olcak sanırım. ?

• up.

@mafaky

bunu alırsam

http://www.hepsiburada.com/airties-ap-400-54-mbps-4-portlu-access-point-7dbi-anten-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd71711

rt 211 modemim ile arada kablosuz bağlantı kurarak alanı büyütebilirmiyim acaba ? acemiyim bu konularda teşekkürler.

hepsiburadada bir arkadaşın yorumu da dikkatimi çekti. herşeyi anlatmış fakat sonuçta modem ile AP arasındaki bağlantının kablolumu kablosuzmu olduğunu anlamadım.

alıntı:

arkadaşlar çihazı kullanmayı bilmeyen veya ayarları yapamayan arkadaşlar olumsuz yorum yazmış .bence bu cihaza haksızlık ediyorlar çok kaliteli bir ürün 5-10 dk ayarları yapabilirsiz .yanında 7 dbi anten hediye geldi bir tane airties wus-300 125 mb kablosuz usb adaptor geldi çok güzel sadece bu hediyelerin fiatı acces point fiatı eder çok avantaşlı tavsiye derim.
    ayarları yapamayanlara kısaca tarif edeyim
    elimde airties 211 kablosuz modem var . modeme ethernet kablosunu takın bilgisayara baglayın internet adres satırına 192.168.2.1 yazın kulanıcı adı ve şifresini girin modeme bağlanın sol menüde kablosuz a basın altındaki kablosuz ağ güvenliğinden şifreleme siztemini web yapın ve 10 haneli sadece sayılardan oluşan şifre belirleyin ve kaydedin.yine sol menüden yine kablosuz a basın altında mesh yazan yere basın ortada çıkan köprü baglantı ayarlarını etkinleştirin yazan kutuyu etkinleştirin.şimdilik bu tamam ama tekrar dönecegiz buraya. şimdi ap 400 geçelim eternet kablosunu bu sefer ap 400 takıyoruz .internet adres satırına 192.168.2.254 yazıp çıkan yere direk tamam basıp geçiyoruz sol menüden kablosuz aga basıp altındaki çalışma moduna basıp tekrarlayıcı olarak seçip kaydediyoruz, sonra ap400 u yeniden başlatıyoruz .yeniden menüsüne girdiğimizde soldaki kablosuz ağ ayarlarına girince altta tekrarlayıcı ayarları aktif oluyor ona tıklıyoruz sağda tarama yapıyor orda bizim modemimizi buluyor ,onu işaletleyip kaydede basıyoruz.sonra yine sol menüde kablosuz güvenlige tıklayıp web i seçiyoruz şifreyi modeme verdiğimiz şifrenin aynısını yazıyoruz kaydediyoruz.bunun işi tamam. şimdi tekrar modemimizi takıyor kabloyu ona bağlıyoruz menüsüne girip kablosuz a basıp altaki mesh e basıyoruz tarama yapıp bizim ap400 u buluyor onuda işaretleyip kaydediyoruz işlem tamam .bukadar toplamda 5-10 dk işlem tamam. halledemeyenlere yardımcı olabilirim.
    harun arda - Yaş: 33 , SİLOPİ/Şırnak/Türkiye

• AirTies AP-400 güzel bir cihaz ama çok da ucuz değil. Ap-400'ü RT-211 ile kablolu veya kablosuz "tanıştırabilirsiniz". Sonra 2. bir AP-400 (veya AP-301/AP-302) ile ilk AP-400'ü de tanıştırmanız mümkün olacaktır.

Ama RT-211 ile ilk AP'u kablolu bağlayacaksanız (tanıştıracaksanız) D-Link DWL-2100AP kullanmanızı da önerebilirim.

AP-400 (veya AP-301/302) 54 mbps'lik DWL-2100AP ise 108 mbps'lik ürünlerdir; bunu da dikkate almanızda fayda var...

• başta söylemedim ama evde usrobotics 9108 (7dBi anten almıştım), rt 211 (kullandığım), ve rt 210 vardı. ufak bir araştırmayla bunların üçünü bağlamayı başardım. hiç masraf etmeden eldeki malzemeleri kullanarak tüm evde internet olmasını sağladım.

http://forum.donanimhaber.com/m_26293261/mpage_1/key_//tm.htm#26293261

bu konudan yararlandım. ama ilerde iyi bir AP almak lazım bence. şuan güzel bir derme çatma sistem kurdum. 7dBi anten olan usr 9108 ve rt-210 u AP olarak bağladım rt 211 e. gayet güzel oldu fakat biraz hız düşüklüğü var sanki. ve WLAN ışığı yanıp sönüyor. çok sık olmasada 2 saniyede 1 yanıyor diyebilirim.

edit: MSN dede 3 kere kopma yaşadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanozugenc -- 28 Mart 2009; 21:54:25 >

• AirTies AP-302 işinizi görecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bendede RT211 var ve router olarak kullanmak istiyorum apatmada 18 port switch var ve bir portuda benim daireme geliyor bende bu hattı kablosuz baglantı için rt211 ile routing yapıyorum ama sık sık internette düşmeler oluyor ve diger dairelerdeki arkadaşlar ben modemi açınca internetleri gidiyor bir türlü ayarlarını tam olarak yapamadım bu konuda bilgisi olan varsa çok sevirim.
  • Merhaba arkadaşlar..

Benim derdimde diğer arkadaşlatrınkine benzer. Şu anda TTnet ADSL kullanıyorum ama 2 gün sonra Uydunete (kablonet) geçeceğim. Benim merak ettiğim şudur:
    AirTies RT-211 4 portlu modemim var ve ben bunu Kablo modeme bir şekilde bağlayıp acces point olarak kullanabilirmiyim.? Yani kısacası Kablolu Kablonet modemimi bir şekilde kullanıp laptop ile balkondan bağlanmak istiyorum..Sanırım böyle daha anlaşılır oldu..
    Lütfen yardım..
  • netmaster cbw-700v ile airties rt-211 arasında kablosuz olarak bağlantı nasıl yapılıyor?
    Amacım netmaster cbw-700v'ın kapsama alanını airties rt-211'i tekrarlayıcı olarak kullanarak artırmak.
    Yardımlarınızı bekliyorum.
  • merhabalar. Airties RT-211'e yüksek kazançlı anten takabilmem mümkünmü?
  • evet anten takabilirsiniz ama çok zahmetli.
  • mesh in wpa desteklememesi büyük eksiklik. kırıyorlar çünkü...
  • elinde fazla wifili modem var ise istediğin mesafeye kablo ile uzatıp oraya o fazla modemi takıp DHCP serverı kapat al sana access point
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.