Şimdi Ara

Huawei HG 521 modemi Access point yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
40.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Komsudan gelen kablolu inertneti kendi evimde huawei hg521 modem ile kablosuz olarak dagitabilirmiyim.Ap ozelligi var midir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • slm.
    her modem aynı zamanda ap gibi çalışır.
    yapman gerekenler önce komşunun modeminin ip adresini bul. örn. 192.168.2.1 olsun.
    kendi modemine aynı grupta fakat farklı bir ip ver örn. 192.168.2.2 olsun.

    daha sonra kendi modeminden dhcp'yi kapat, wireless ağ ismini ve şifreni gir
    yayına başla.

    kolay gelsin.
  • Dhcp nasil kapatiliyor
  • http://www.huaweimodem.com/index.php/huawei-echolife-hg521/

    aradığınız dökümanlar burda

    ayrıca bridge modundanda yapabilirsiniz yada ayarları hiç kurcalamadan modem adresini arkadaşın dediği gibi tersine değiştirerek yapabilirsiniz.
  • Cok saolun bi bakayim
  • Bu linkte bisey bulamadim hocam bide bridge modu nasil oluyor
  • bridge kablosuz alıp kablosuz dagıtmak icindir. Modeminin arayuzune gir ve ilk mesajda yazdıklarımı yap.
  • Utkan hocam bana sifirdan anlatirmisin masil olacagini nasil baglayacagimi hic birsey bilmiuorum
  • once huvai modemini cat5 kablo ile direkt pc ne bagla. Daha sonra internet explorerin adres satırına 192.168.2.1 yaz modemin ayarlarına girmen lazım olmazsa 192.168.1.1 yaz. Sonra ayarlarda gezinerek wireless menusunu bul. Orda ag ismini ve sifreni gir. Kaydet. Wifi yayını başlaması lazım. Yine modemin menusune gir dhcp kapatmayı bul ve kapat. Sonra modemin ip adresini degistir. Modemi pc den cıkar arkadasından gelen cat5 kabloyu modeme tak.
  • üstad merabalar. kaldığım apartın kablolu internetini elimde bulunan huawei hg521 modemle kablosuz yapıp kablo sıkıntısından kurtulayım dedim. iyi kötü oldu nete giriyorum hızdada sıkıntı yok fakat beraber kaldığım arkadaşımın bilgisayarı kablosuz modeme bağlanmıyor dhcp yi kapatıp yeni ip numarası verdim temel noktalar bunlar sanırım neyi yanlış yaptım yada nasıl düzeltirim. yardımcı olursan sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hlsylmz

    üstad merabalar. kaldığım apartın kablolu internetini elimde bulunan huawei hg521 modemle kablosuz yapıp kablo sıkıntısından kurtulayım dedim. iyi kötü oldu nete giriyorum hızdada sıkıntı yok fakat beraber kaldığım arkadaşımın bilgisayarı kablosuz modeme bağlanmıyor dhcp yi kapatıp yeni ip numarası verdim temel noktalar bunlar sanırım neyi yanlış yaptım yada nasıl düzeltirim. yardımcı olursan sevinirim.

    slm.
    yaptığın doğru dhcp kapatıp yada relay yapıp (asıl modemin adresini yazmak)
    wifi'yi açmak yeterli.
    zaten sen wifi bağlanıp arkadaşının bağlanmaması biraz garip. hiçmi bağlanamıyor
    yok bağlanıyor fakat internete mi çıkamıyor arkadaşın ?
  • Deneme yanılma yöntemiyle bağladık onun bilgisayarınıda internete
    Tam ooh be demiştik ki şimdide bağlandıktan bir süre sonra internet gidiyor DNS sunucusuna bağlanamıyor diyor bunu neden yapar ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hlsylmz


    Deneme yanılma yöntemiyle bağladık onun bilgisayarınıda internete
    Tam ooh be demiştik ki şimdide bağlandıktan bir süre sonra internet gidiyor DNS sunucusuna bağlanamıyor diyor bunu neden yapar ki?

    pc'ye manuel dns verin.
    4.2.2.3 - 4. 2.2.5
    olabilir mesela.
  • üstad uzun bi aradan sonra tekrar ben ve tekrar sorun :) iki bilgisayarıda modeme bağladım ama bilgisayarlardan biri internete girmiyor sorun olarak dns sunucusuna bağlanamıyor diyor sence neden bu sorunu veriyor acaba modemden ayrı bi ayar mı gerekiyo. bu arada verdiğin dns numaraları bi değişiklik yapmadı :(
  • aynı modem bende de var benimde derdim aynı kablosuz dağıtıcı olarak kullanmak istiyorum dediklerinizi yaptım dhcp kapalı yinede yönlendirmeyi köprü yaptım yine olmadı modemin arayüzünü bilen biri varmı acaba tam olarak anlatabilirmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gadence

    aynı modem bende de var benimde derdim aynı kablosuz dağıtıcı olarak kullanmak istiyorum dediklerinizi yaptım dhcp kapalı yinede yönlendirmeyi köprü yaptım yine olmadı modemin arayüzünü bilen biri varmı acaba tam olarak anlatabilirmi


    huaweinin arayüzühttp://192.168.1.1 dir olmazsahttp://192.168.2.1 deneyin burda arayüz adresini değiştirmeniz gerekir , dhcp yi kapattığınızda bağlanmanız gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 27 Ekim 2013; 6:58:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayati54

    quote:

    Orijinalden alıntı: gadence

    aynı modem bende de var benimde derdim aynı kablosuz dağıtıcı olarak kullanmak istiyorum dediklerinizi yaptım dhcp kapalı yinede yönlendirmeyi köprü yaptım yine olmadı modemin arayüzünü bilen biri varmı acaba tam olarak anlatabilirmi


    huaweinin arayüzühttp://192.168.1.1 dir olmazsahttp://192.168.1.1 deneyin burda arayüz adresini değiştirmeniz gerekir , dhcp yi kapattığınızda bağlanmanız gerekir.

    arayüze giriyorum van yazan yerden önce ip i 192.168.1.88 yapıyorum sonra sayfadan cıkıp sonra tekrar 192.168.1.88 den tekrar modemin arayüzüne van yazan yere daha sonrada wlan sekmentine giriyorum AP özelliği yazan yeri etkinleştir diyorum sonra çıkıp modemi kapatım ethernet kablosuna takıyorum açıyorum kablosuz olarak arayüze tekrar girip DHCP etkin işaretlerinin hepsini kaldırıyorum kapatıyorum yani kaydedip çıkıyorum daha sonrasında kapatıyorum ve yeniden acıp baglanıyorum tanımlanamayan ağ yazıyor ve internet bağlantısı yok diyor, walla elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım üstad bilmiyorum nasıl yaparız




  • gadence kullanıcısına yanıt
    modemden gelen ethernet kablosunu takmamışsan ondan öyle diyor olabilir.
  • sorunu çözdüm üstad :) 40 lira verdim dark router aldım :) :) süper tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gadence

    sorunu çözdüm üstad :) 40 lira verdim dark router aldım :) :) süper tavsiye ederim



    hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.