Şimdi Ara

AirTies Modemler için DMT ile SNR yükseltme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
8
Favori
23.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Airties Air5750 VDSL2 modemde download hızını düşürüp snr margin'de artış sağlayarak hat değerlerini iyileştirebildim. Ancak porta tanımlı olan 4 mbit upload hızını daha fazla arttırmak telnet ile mümkün değil sanırım.
    PuTTY programıyla root kullanıcı adı ve modem şifrenizle giriş sağlayabilirsiniz.

Eğer hızınız daha yüksek profildeyse mesala ben 76/4 Mbps kullanıyorum.
    quote:

xdslctl info --vendor

Aşağıdaki örnek verdiğim kodlardaki değerlerle işlem yaparak kendi hız profilimi seçebiliyorum.

• 50MB/4MB:

quote:

xdslctl configure --maxDataRate 51200 4096 100000

• 35MB/3MB:

quote:

xdslctl configure --maxDataRate 35840 3072 100000

• 24MB/2MB:

quote:

xdslctl configure --maxDataRate 24576 2048 100000

1024 x (istediğiniz mbps değeri) şeklinde seçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 10 Mayıs 2017; 4:53:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eak101

Airties Air5750 VDSL2 modemde download hızını düşürüp snr margin'de artış sağlayarak hat değerlerini iyileştirebildim. Ancak porta tanımlı olan 4 mbit upload hızını daha fazla arttırmak telnet ile mümkün değil sanırım.
    PuTTY programıyla root kullanıcı adı ve modem şifrenizle giriş sağlayabilirsiniz.

quote:

xdslctl info --vendor

Eğer hızınız daha yüksek profildeyse mesala ben 76Mbps/4Mbps kullanıyorum.
    Aşağıdaki değerlerle sabitleme işlemi yaparak kendi hız profilimi seçebiliyorum.

• 50MB/4MB:

quote:

xdslctl configure --maxDataRate 51200 4096 100000

• 35MB/3MB:

quote:

xdslctl configure --maxDataRate 35840 3072 100000

• 24MB/2MB:

quote:

xdslctl configure --maxDataRate 24576 2048 100000

Putty'nin bi avantajı var mı ki hocam? Ben direk telnet yapıyorum?

• Yok aslında tabi telnet'le yapılabilir benimki alışkanlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airties 5450v2 ile "-sh: adslctl: not found" hatası veriyor. aynı şekilde xdslctl de not found diyor.
  • bilmeyen cahilin biri fiziksel bir baglantıyı program ile düzeltmeniz imkansız demis de o cahil arkadasa sesleniyorum burdan snr margin ne ise yarar bi oku hangi değer bağlantı için stabilete sağlar bi oku öğren neyse konumuza dönelim Asus marka modeminiz olsaydı snr margin degerini kendiniz panelden ayarlayabilirdiniz faket bu modeme sahip olmayan arkadaslr dmt programı ile snr marginlerini 14 veya üzerine cıkartır iseler hattınızda ki kesilmeler büyük ölçekte ortadan kalkacaktır zaten 14 ve üzeri diyor iseniz kesinlikle farklı bir modem denemelisiniz modeminiz arızalı olabilir
    NOT:SNR MARGİN değeri kesinlikle önemlidir !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ► v-s-l ◄

Airties 5450v2 ile "-sh: adslctl: not found" hatası veriyor. aynı şekilde xdslctl de not found diyor.

Hocam PuTTy.exe işimi gördü 5650V2'de
    Arkadaşın paylaştığı linkte modeme ulaşın
    kullancıı adı ve şifresinin girin kullanıcı adı:root şifre : (şifre kabul etmiyorsa boş bırakın)
    Modeme girince şu kodu aynen yapıştırın

xdslctl configure --snr 150

eğer kesmiyorsa snr yanındaki değeri yükseltin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

çalışmayan arkadaşlara çözüm buldum;
    airtiesin yeni modemlerinde bu komut adslctl değilde xdslctl olarak geçiyor(adslctl not found diyorsa)(adsl modemde vdsl dosya ismi var evet.airties bu, ne yapıcaz işte )
    yani telnetten vereceğiniz komut;

not:xdslctl olduğunu kendim keşfettim

ben denedim,işe yaradı. ben 300 yaptım hız 6mbite düştü ama bağlantı stabil en azından.

Hocam Allah sizi ve sevdiklerinizi cennete koysun.
    Daha kopar mı bilmem ama SNR 8'den 11'e yükseldi
    5650v2'de bu komut işe yaradı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 3 Mayıs 2017; 19:13:58 >

• Asus bu özelliği 2009 dan beri modemine dahil olarak yolluyor. Arayüzden ayarlıyoruz. Sizde opsiyon bize standart

• quote:

Orijinalden alıntı: sezgin_06

bilmeyen cahilin biri fiziksel bir baglantıyı program ile düzeltmeniz imkansız demis de o cahil arkadasa sesleniyorum burdan snr margin ne ise yarar bi oku hangi değer bağlantı için stabilete sağlar bi oku öğren neyse konumuza dönelim Asus marka modeminiz olsaydı snr margin degerini kendiniz panelden ayarlayabilirdiniz faket bu modeme sahip olmayan arkadaslr dmt programı ile snr marginlerini 14 veya üzerine cıkartır iseler hattınızda ki kesilmeler büyük ölçekte ortadan kalkacaktır zaten 14 ve üzeri diyor iseniz kesinlikle farklı bir modem denemelisiniz modeminiz arızalı olabilir
    NOT:SNR MARGİN değeri kesinlikle önemlidir !!!

Benim demek istediğimi söylemişsiniz

• eak101 kullanıcısına yanıt
    Airties 5650'ya putty'den telnet ile bağlanamıyorum. 192.168.2.1'ye login: admin, pass: admin ile yapmayı denediğimde bağlanmıyor. Nasıl login olabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Richard Parker

quote:

Orijinalden alıntı: ► v-s-l ◄

Airties 5450v2 ile "-sh: adslctl: not found" hatası veriyor. aynı şekilde xdslctl de not found diyor.

Hocam PuTTy.exe işimi gördü 5650V2'de
    Arkadaşın paylaştığı linkte modeme ulaşın
    kullancıı adı ve şifresinin girin kullanıcı adı:root şifre : (şifre kabul etmiyorsa boş bırakın)
    Modeme girince şu kodu aynen yapıştırın

eğer kesmiyorsa snr yanındaki değeri yükseltin

5450de malesef adslctl de xdslctl de yemiyor belirttiğim gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kiryakov

Airties 5650'ya putty'den telnet ile bağlanamıyorum. 192.168.2.1'ye login: admin, pass: admin ile yapmayı denediğimde bağlanmıyor. Nasıl login olabiliriz?

kullanıcı adını admin değil root yapmayı dene.

• Kiryakov K kullanıcısına yanıt
    user: root
    pass: modem panel şifresi bazen varsayılan ttnet veya boş bırakılır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Böyle bağlandım fakat şöyle bir metin geldin. Tam olarak ne olduğu da anlaşımıyor. Tam olarak bu ne anlama geliyor?

BusyBox v1.14.1 (2014-04-24 21:34:22 EEST) built-in shell (ash)
    Enter 'help' for a list of built-in commands.
  • Kiryakov K kullanıcısına yanıt
    telnet bağlantın tamam demek o sadece busybox versiyonu açılış ekranı hocam komutları gireceksin alta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkürler. :)
  • snr değeri ile ping arasında bağlantı var mıdır? benim asıl sorunum ping.
  • airties 5650tt kullanıyorum.

xdslctl configure --snr 50 yazdığımda modem resleniyor.
    sonra yine aynı snr'den devam ediyor.

benim amacım snr düşürüp hız arttırmak ancak başarılı olamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rioxis -- 15 Mayıs 2017; 17:59:58 >
  • slm
    putty ile denedım oluyor..
    degısık hız seceneklerı ıle snr degısıyor..
    hızı dusurdukce snr yukselıyor..
    örnek olarak hızım 99999/4089 tanımlı ..76 cektım hızı snr 8 den 14,6 cıktı..degısık hızlara gore degısık snr ler cıkıyor..
    MODEM kapatıp acınca sıfırlıyor ayarları -_-
    acık kaLdıgı surece sorun yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 15 Haziran 2017; 20:9:51 >
  • modemin airties 5760 yeni aldım...upstream snr 7.7 gözüküyor ben bunu telnet ile nasıl artırabilirim acaba? 8-9-10 ve üstü gibi normalde download 8 di bu komut ile 14-15 lere yükselttim "xdslctl configure --snr 200"ancak upstreamıda yükseltmem gerek birde upstreamada kod girersem modem kapanıp açılıyor downstream tekrar eski değerine dönermi? hem downstream hemde upstreamı aynı anda yükseltmem mümkünmü telnet ile?

AirTies Modemler için DMT ile SNR yükseltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tofita64 -- 10 Temmuz 2017; 19:33:16 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.