Şimdi Ara

AirTies Modemler için DMT ile SNR yükseltme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
8
Favori
23.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • modemin airties 5760 yeni aldım...upstream snr 7.7 gözüküyor ben bunu telnet ile nasıl artırabilirim acaba? 8-9-10 ve üstü gibi normalde download 8 di bu komut ile 14-15 lere yükselttim "xdslctl configure --snr 200"ancak upstreamıda yükseltmem gerek birde upstreamada kod girersem modem kapanıp açılıyor downstream tekrar eski değerine dönermi? hem downstream hemde upstreamı aynı anda yükseltmem mümkünmü telnet ile?

     AirTies Modemler için DMT ile SNR yükseltme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tofita64 -- 10 Temmuz 2017; 19:33:16 >




  • ADSL internet kullanmaya başladığım ilk günden beri bu sorunu yaşıyordum. Bir süredir SNR değeriyle alakalı olduğunu biliyordum ama DMT programıyla, Telnet ile ya da PuTTY ile hızı düşürerek SNR değerimi yükseltememiştim.

    Modemim Airties 5341, internet paketim 16Mbps fakat en fazla ulaşılabilir hız 12Mbps. Snr değerim Gelen: 4.6 seviyesindeydi. Upload zaten Türkiye'de 1Mbps sabitlendiğinden sıkıntı olmuyor. Bu değerlerden anlaşılacağı gibi internetim sürekli kopuyordu. Şimdi DMT programıyla SNR değerini %150 arttırdım. SNR'de son durum: Giden: 11.1 Gelen: 17.7

    DMT programının bir kaç sürümü var. v9.01'i indirip denedim. Modemi desteklemediğini belirten bir hata verdi. Sorunun DMT programında olduğunu düşünmüştüm. Her bir sürümün desteklediği ayrı bir modem grubu var. Benim Airties 5341 modemim v8.07 ile uyumlu çıktı. Kullanıcı adı ve şifre bölümlerine girilecek bilgiyi zaten arkadaşlar paylaşmışlar. Son olarak, tüm işlemleri tamamlayıp "apply / resync" dediğinizde internet gidip geliyor. Ben 2 dakika kadar bekledim, internet geri geldi ve değerler ayarladığım biçimde kaldı.

    Putty ile ilgili de yukarıdaki mesajlarda genel bilgiler verilmiş fakat benim gibi çömezlerin pek bir şey anlaması mümkün değil. Daha açık ve net kılavuzlar hazırlanmış. Onlardan birini paylaşayım da eğer DMT ile yapamayan olursa oradan faydalansın:http://www.hamdicatal.com/donanim/airties-modemlerde-baglanti-kalitesini-arttirma/

    Bu açıklayıcı konu için konu sahibine teşekkür ediyorum. Umarım ADSL interneti ülkemizin dört bir yanında son bulur. Adam akıllı VDSL veya Fiber altyapıya geçip bu çağ dışı internet kopma sorunlarından kurtuluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede olucam -- 28 Kasım 2017; 6:31:31 >




  • Snr'yi 8' sabitlemek için hangi komutu vermeliyiz?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.