Şimdi Ara

AirTies Modemler için DMT ile SNR yükseltme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
8
Favori
23.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli kopmalar oluyordu, anlattığın şekilde yaptım modem Airties 5341
    login olurken id: root ; pass: kısmı boş kalacak.
    SNR yükselttim iki gündür kopan internet kendine geldi, eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varevolverine -- 27 Ocak 2015; 1:56:14 >
  • Broadcom chipsetin faydaları
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Vdsl hatlarda işe yarayan oldumu acaba
  • Her zaman kullanırım bu programı özellikle akkye yakalanınca airties 5340 modemimde :D MTU ile de oynayınca torrent indirme hızımı 1,5 Mb/s çivi gibi sabitliyor yerine :D düşme,azalma,oynama olmuyor :D
    Online battlefield oynarken ise tam tersi hızı düşürünce pinglerde düşüyor ping 5 ms olunca non stop action kaçınılmaz oluyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 27 Ocak 2015; 9:07:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faststyla94

Vdsl hatlarda işe yarayan oldumu acaba

Ayarsız şekilde snr değeri sınırda gezenler için kullanılabilir diye tahmin ediyorum ama vdsl modülasyonda snr daha yüksek olduğundan pek ihtiyaç olmayacaktır.
  • Ben bunu 2 Airties modemde denedim fakat hiçbir sonuca ulaşamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hızı düşürüyor uğraşmaya değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusheRR

Hızı düşürüyor uğraşmaya değmez.

Amaç yazıldığı gibi hızı arttırmak değil, bağlantıyı stabil hale getirmek.
    Müşteri hizmetini arasa aynisini yapar hictiyse oyle kalır.

• quote:

Tabi karar sizin müşteri hizmetlerine siz 2 mbit düşür dersiniz müşteri hizmetleri bol keseden 5-6 mbit düşürür hızınızı.
    Orasi oyle yukselt diyince sesleri kisiliyor dusur diyince tabi efenim

• Selam arkadaşlar bu dmt ile modem e bağlanmaya çalışıyorum fakat modem ip sini kabul etmiyor kırmızı yanıyor ve ikaz veriyor neden acaba bilggisi olan var mı?
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Alınan hızı kısarsan neden olmasın? Eğer sende varsa bu sorun buna da güvenmiyosan ara ttneti düşürsünler :D Ve zaten hattınızın veya en azından modeme ulaşan hızın 1Mbit altını otomatik olarak veriyorlar. Bizzat test ettim. Eski bir modem taktım ulaşılabilirlik oranım 9Mbit bana tam 8Mbit geliyor fakat biraz daha yeni bir modemde denediğimde 11Mbit ulaşılabilirliğe 10Mbit hız aldım yani kopmalar açısından 1mbit yavaş veriyorlar
  • asus modemlerde nasıl acaba varmı bilen
  • Airties 6372SO modeli modem var. Connect e tıklayınca port 23 kırmızı yanıyor. Port olarak ne yazmam gerekir.
    Bu modemi malesef desteklemiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9E8F2C31A -- 13 Temmuz 2016; 21:29:18 >
  • Çalışacağını ummuyordum ama oldu galiba SNR margin 10 a sabitlendi eyvallah kaptan :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sericly -- 30 Temmuz 2016; 1:34:14 >
  • TP-LINK W9970 modemim tüm DMT Tool versiyonlarında uyumsuz hatası veriyor modemi tanımıyor. Yardımcı olabilecek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Tabi karar sizin müşteri hizmetlerine siz 2 mbit düşür dersiniz müşteri hizmetleri bol keseden 5-6 mbit düşürür hızınızı.

Hocam benim tplink modem de ne dmt ne telnet işe yarıyor. Müşteri hizmetlerini arasam hızı biraz düşürmelerini istesem SNR artar mı?
  • Zaten hızın düştümü snr artar programla hatta müdahale edebileceğinimi sanıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strider_4242

Arkadaşlar daha önce bir yerde görmüştüm Airties için hangi dmt uygun yada giremedik diyorlardı. Geçtiği mesajı bulamadığım için yeni başlık açtım işlerine yarar umarım.

DMT'nin sitesinden (http://dmt.mhilfe.de/ ) versiyon numarası 8.07 olanı indirin. Açılışta seçim yapmanızı isteyecek, AnnexA ile başlatın.

- Şimdi...program açıldı, ip numarası kısmına modem ip'nizi yazıyorsunuz( benim için 192.168.2.1), port 23'te kalıyor.

- Login yazan yerde kullanıcı adı istiyor ama bu sizin explorer ile girdiğiniz modem sayfanızdaki kullanıcı adı değil, telnet'te girilen login, airties modemlerin çoğunda root olarak kabul edecektir

- Password kısmında da aynı şekilde sizin modem arayüzünden değiştirdiğiniz modem şifreniz geçerli olmayacak, burda yine telnet şifresini yazın, mesela bende TTNet'in verdiği Airties 5341TT modem var ve bunun için şifre ttnet.

- Şimdi connect'e tıklayarak modeminize bağlanabilirsiniz. SNR ile oynayabilmek için üst menüdeki Special'dan Misc. Options'a tıklayın, açılan pencerede "unlock experimental area (Panel / last Tab)"'nin seçili olduğundan emin olun. Sonra Save and Close diyip programa geri dönün.

- Üst sağ tarafta CLI yazan sekmenin yanında bir de isimsiz sekme var, ordan SNR değerinizi yüzde olarak arttırabilirsiniz, sonra "apply / resync" butonun tıklayın.

Yanlız şunu söyliyeyim SNR'ı arttırmanız modeminize gelen ADSL hızını düşürecektir. Peki hız düşecekse neden arttırıyoruz; düşük SNR nedeniyle sürekli kopma yaşayan arkadaşlar hızlarında biraz kısarak SNR arttırabilir, bu sayede kopma sorununu çözebilirler. Yani 16mbps ile 20 dakikada bir kopacağına, 10mbps ile hiç kopmadan bağlanabilir misal.

Aynı işlemleri telnet ile de yapabilirsiniz, telnet'ten bağlanıp "adslctl configure --snr 200" yazarsak örneğin SNR değeri iki katına (200 --> %200) çıkar.

Web'deki araştırmalarım ve biçok arkadaşın bilgisini açık ve basit bir şekilde paylaşması sonucu iki günde öğrendim bunları, bilgi paylaştıkça çoğalır umarım birilerinin işine yarar :)

Airties 206v4TT

Program işe yaradı. Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.