Şimdi Ara

***___AİDAT TERÖRÜ___***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar cidden bu iyice can sıkmaya başladı.

    Özellikle istanbul'da aidatlar neredeyse iki sene öncesinin kira tutarına varmış vaziyette.

    Bi de sanki yiyecekmişisiz gibi bina girişlerine gelir gider tablosunu kalem kalem yazıyorlar.

    Lan bana ver 200.000.000$ ben de kılıfına uydurup hizmet olarak gösteririm..

    Pehh...

    Bu dediğim olay hep sitelerde gerçekleşiyor.

    Müstakil binalarda yine insancıl rakam.


    Velhasıl kelam bence bu üçkağıtta İstanbul liderliği oynuyor..

    Resmen kılıflı soygun bu..


    Evin kirası 4500 lira ama aidatı 860 lira..

    Tonla ev var böyle..


    Ama bir de şu örneğe bakın mesela..

    Antalya'dan..


    1 aylık kira 60.000 tl ama aidat 500 tl..

    evet site..

    evet yüzme havuzu, asansör, site görevlisi vs hepsi var..

    Lan bunlar yapabiliyorken diğer siteler neden yapamıyor?

    Kirası 60.000 tl olan eve 500 tl aidat verilirken diğer illerdeki siteler neden kiranın 5'te birini aidat olarak alıyor?


    ***___AİDAT TERÖRÜ___***


    ***___AİDAT TERÖRÜ___***







  • 60000 tl ev kirasimi olur lan dememismi kimse?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş paşa paşa ödeyeceksiniz işte.

    Deveye sormuşlar boynun neden eğri nerem doğru ki demiş.

    Olay bu kadar, ülkede yüzlerce binlerce sorun var. Sıra site aidatlarına gelene kadar çokkkkk yolumuz var.

    Oylar akpye…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sitelerde yöneticilik mevzusu tamamen çeteleşmiş mafyalaşmış grupların elinde dolaşan bir iş. Genellikle bunu yapan kişiler mevcut sitelerin müteahhitleri oluyor. Siteyi yaparken gelir kapısı olarak gördükleri konu dairenin satışından gelecek kar değil daha çok aidat işi.


    O yönetici seçimlerinde karşılarına aday olarak çıkanları ve karşı gelenleri sopalarla dövüyorlar :)

  • Teşekkürler akparti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sitelerde aidat meselesi sıkıntı. Yöneticiyi kendileri belirliyor genellikle inşaatı yapan müteahhit yöneticiliği kaptırmıyor. Sürekli para akıyor oradan. Kapıcı, güvenlik hep kendi adamları.

  • Oturduğu sitede ev fiyatları 2-3 milyonlara çıktı diye ohh ne kar ettik der ama aidatlar 1000 olunca isyan eder ne bu yaman çelişki:D:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 5 Şubat 2023; 14:26:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bağkur borcu destek
    3 yıl önce açıldı
    GSS Prim Borcu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haraçtan başka bir şey değil bu aidat olayı


    apartman olsa neyse de

  • Benim oturduğum sitede , yönetimin süresinin dolmasına 1 yıl kaldı ama dedikleri 5 yıl daha buradayız burayı da kimseye bırakmayız diyorlar.

    Adamlar aidat içerisinden ortak alan elektrik ve suyu çıkardı(bunları ayrı ödüyoruz). Hamamı kapattı. Geriye güvenlik, temizlik maaşları bir de havuz bakımı içeriyor


    Sorsan ama bırakmaya tenezzül bile etmiyorlar

  • Treth kullanıcısına yanıt
    Müteahhitin ne işi olur cürmük kadar aidat paralarıyla

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bütün yöneticilikler onların elinde bilmiyorum artık. Ayrıca sitelerde manyak paralar dönüyor :)

  • ist - esenyurt

    200 daireli sitede bu kutlu maceraya 10 sene önce 180 tl ile başladım şimdi 1400 tl.

    kurbağa misali yavaş yavaş suyumuzu ısıttıkları için normal karşılıyorum.

    ama eşimi kandırsam hiç düşünmem apartmana çıkarım.

  • Yönetimin önceden toplantı tarihini paylaşması gerekir.
    Karar toplantıda alınır. Çoğunluk hangi tutar üzerinde uzlaşmış ise karar defterine işlenir

    Her yıl yapılan olağan toplantılar sırasında gündeme gelen konulardan biri de yeni yılda uygulanacak ortak gider ve avans payları (aidat) miktarlarıdır. Site yönetimleri toplantılar esnasında yıllık sabit giderleri, yapılacak hizmetleri gerekçe göstererek aidat artışını gündeme getirebilir. Bu konular işletme projelerinin yani bütçelerin kat maliklerine sunumu sırasında görüşülür. Kat malikleri bütçeleri onaylayarak aidat miktarlarını belirler. İşletme projelerinin görüşülmesi sonucunda alınan kararlar karar defterine yazılır.

    apsiyon
    Apartman ve Site Toplantılarına Katılın, Aidatı Siz Belirleyin
    https://www.apsiyon.com/blog/apartman-ve-site-toplantilarina-katilin-aidati-siz-belirleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muhalif olanlar ile WhatsApp grubu kurmayla başla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32 daireli sitede 1500 de bize kitlediler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben çok şükür müstakil bahçeli bir evdeyim, zaten İstanbul'dan da ayrılmışım 8-9 yıl önce. Benim aidatım yok.


    Ama İstanbul'daki bu olayları izleyince üzülüyorum. Hukuk ve kanunların olduğu bir devlette, böylesine aymazlık yapan site yöneticileri olamazdı.


    Devletin bu işe el atması lazım bir an önce. Bu işi anca devlet çözer.

  • "Hiçbir hükümet, devlet bunlara ses çıkarmıyorsa demek ki onlar da bu işin içindedir."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun ak pak jak partisi ile ilgisi yok. Bu tamamen bizimle alakalı bir durum. Bizim esnafı bilirsiniz geçirdi mi tam geçirir. Benim evimin aidatı 100 tl idi 150 tl oldu. O da asansör bakımı + merdiven temizliği var diye. Adamlar havuz, peyzaj vs. bakımı deyip kaktırıyor ev sahibine ya da kiracıya. Hele ki son 3-4 senedir olan olay bu. Site yönetimi diye bir firmalar var. Bulaşmayın. Bana kalsa her daire kendi dairesinin önünü temizlese temizlik parasına da gerek kalmaz. Ya da bahçeye de yardım etse mis gibi olur. İşte bizde bunu yapacak Kişi yok. Bana ne yaa benim işim mi diyoruz. Ama kardeşim senin de evinin önü kendin de yapabilirsin. Yoook olmaz.


    Eee o zaman da seve seve vereceksin bu paraları.

  • onur1301 kullanıcısına yanıt

    Pardon da ne çelişkisi bu? Ne yani, evin fiyatı arttı diye bu mu olmalı. Durumdan vazife çıkaran yönetici tipi sizin açıklama.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Alim kullanıcısına yanıt

    Maalesef bu arkadaş haklı. Suç bizde.


    Yıllar önce, bir sitede evim vardı ama. Kiradaydı. Kendini bilmez tipler yönetimi ele geçirmiş, millete haraç kesiyordu. Bu tipler, milletin evini satmasına hatta eve tadilat yapmasına engel oluyorlar, siteye emlakçı girmesini bile engellemeye çalışıyorlardı. Beni akılları sıra tehdit ettiler. Hatta kapıdaki görevli ben içeri girerken "yönetime bir sorayım" dedi.

    Tabi tepkimi, polisi falan duyunca süt dökmüş kediye döndü.

    İşin ne boyutlara vardığını anlatmak için söylüyorum bunları.


    Bakın nasıl yapıyorlar bu işleri:


    En kötüleri şu tipler, yukarda bir arkadaşın anlattığı gibi, işletme projesini bile yapma gereği duymuyorlar, hiçbir harcamalarını belgelemiyorlar, tamamen yasadışı olarak yürütüyorlar.


    Diğer tipler ise işi kılıfına uyduranlar. Eğer sitede başıboşluk varsa, bunu ranta çeviriyorlar. Abuk sabuk saatlerde genel kurul düzenliyorlar mesela, millet katılamasın diye. Hizmet aldıkları firmaların faturalarını inceleyin. 10 liralık işi 100 tl ye yaptırmışlardır, göreceksiniz.

    Sitede oturan insanlara ait olan alanları başka kişilere para karşılığı peşkeş çekiyorlar, Dışardan yönetim firmasıyla anlaşıp, birlikte yiyiyorlar siteyi. Mafya bozuntusu tiplerde bunlar gibi yapıyor.


    Birde kendini siteye adamış görünen yönetici tipleri var, bu beterinde beteri bence, "ben sizdenim" imajını verip, siteden nemalanır genelde bunlar. Samimiyetsiz, sahte dost canlısı tiplerdir genellikle.


    Sonuç olarak:


    Sitede eviniz varsa, yasadışı yapılan işlere karşı çıkın, genel kurulda kabul edilse bile, işletme projesine itiraz edin. Tebliğ edilmeyen proje yoksa, asla aidat ödemeyin, sizi icra tehdidiyle korkutmalarına kulak asmayın, dava açın. Toplantılara mutlaka katılın, yasadışı oluşumlara karşı birlik olun. Yöneticiyi bırak, denetçiyi bile denetleyin!

    Dışardan yönetiliyorsa site, ev alırken iki kere düşünün, araştırın.

    Ev alacaksanız siteden, MUTLAKA YÖNETİM PLANINI İNCELEYİN, TAPUDAN İSTEYİN.

    BİRLİK OLUN! BİRLİK OLUNCA SİZLE BAŞEDEMEZLER ÇÜNKÜ.


    Bu oluşumların tek sorumlusu biziz, banane diyerek , toplantılara katılmayarak , kararlara karşı fikir beyan etmeyerek kuzu kuzu aidat ödeyen bizler. Hak ediyoruz yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.