İstanbul Acıbadem'de yer alan bir sitenin müdürünün maaşının 75 bin TL'yi bulması geniş yankı uyandırdı. Site sakinlerinin büyük itirazlarına rağmen, site yönetimi zammı onayladı. Lüks sitede 75 bin liralık yönetici maaşına isyan https://www.dunya.com/gundem/luks-sitede-75-bin-liralik-yonetici-maasina-isyan-haberi-684885 |
***___AİDAT TERÖRÜ___*** (2. sayfa)

-
-
sakarya da sadece bina temizliği ve giderleri için aylık 100 tl veriyorum 150 dediler teyzenin biri bi çemkirdi ben fatura gibi her ay 150 tl ödeyemem dedi
çöpü bile kendimiz atıyoruz
yani şu istanbulu duyunca hayretler içerinde kalıyoruz
-
İst esenyurtta toplam 1000 konutlu sitede 1300 tl aidat ödüyorum. Toplanan paralar olaganüstü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende 50 verenleri duyunca 75 tl çok diyordum 6 daireli bina
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir ara bir yazar bu konunun detayına girmişti. Aidat deyip geçmeyin, 3-5 kişi olarak çöküp, kişi başı 2 şer asgari ücret kaldırabiliyorlar oturdukları yerden. Bundan 20 sene önce insanlar sitelere özeniyordu. Oralara komple mafyalar çökünce, sözde sitelerin başlangıçtaki spor alanları, saunaları, havuzları vs yönetim tarafından kapatılıp buna rağmen bir ton paralar cukka yapılınca artık insanlar sitelerden kaçıp yine normal apartmanlara saklanmak istiyor. Misal bizim Kadıköy'ün merkezin apartmanda aidat şaka gibi 30 liracık. Ben diyorum artırmak lazım nedir bu en azından 50 olsun diye. Kadıköy'e gelip 30 lirayı bile ödemek istemeyen manyakta çıkıyor.
Bu devirde İstanbul'da müsatkilin olamayacağına göre apartman gibisi yok. Hele otoparklı bir apartman bulabiliyorsan (10 maks 15 daireli) altın değerinde. Sözde 5-10 milyona giydirilen sitelere bakmayın. Sitede daire 5 milyonsa, otoparklı apartman dairesi 30 milyon olmalı o zaman.
-
Hocam 2şer asgari ücret ne demek. Bakın 2-3 mesaj yukarda arkadaş yazmış, 1000 daireli sitede 1300 tl aidat ödüyor. Ayda 1.300.000 TL, yani 1 milyon 300 bin tl yapıyor. Bu kadar büyük bir paradan sadece 30-40 yürüttüklerini düşünmek aşırı iyimser.
En en iyi ihtimalle o 300 bin cukkalanıyordur, o da iyimser olarak söylüyorum. Daha toplanan aidatlar harici peşkeş çektiği, komisyon aldığı onu bunu ayrı tabi.
Aidat diyip geçmeyeceksin sistemi kuranlar için deli para havuzu bu. Mesela İstoç'da 5 sene önce, en küçük dükkan başına 500 tl aidat vardı. Dükkan büyüdükçe 1000 1500 2000 TL diye gidiyordu orda tüm dükkanlar belirli ölçülerde A B C D tipi diye, dükkan tipine göre aidat veriyordun. Şimdi en az 4 katına, muhtemelen daha fazlasına çıkmıştır.
Binlerce dükkan var İstoç'da. Bu kadar aidat nereye gidiyor diye soruyorduk, güvenlik yol falan fıstık diyip geçiştiriyorlardı yönetimdekiler. Ama vermezsen burnundan getirip alıyorlardı aynı zamanda. Yahu güvenlik elemanının maaşı ne kadar olabilir en fazla, napıyorsunuz adamların eline birer taramalı verip her gece savaşa mı sokuyorsunuz? Hepi topu belki 20-30 tane güvenlik var geceleri dolaşıyor. Elektriğini suyunu zartını zurtunu kendin ödüyorsun zaten. Ayda belki milyonlarca lira cukkalıyordu orada yönetim ama bir şey yapamıyorsun, sıradan insanın elinin uzanabileceği, gücünün yetebileceği mevkiler değil.
-
İnş. müh. olarak bu konuları çok iyi biliyorum. Bizzat gördüm ve bu bit yavrusu müteahhit + site yönetimi çakallarının ortak yaptığı şerefsizliktir. İki taraf da bunlardan faydalanmaktadır. Düşünsene bir müteahhit geliyor 21 katlı 4-5 blok yapıyor. Ve hepsini satıp gidiyor. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Ve sitenin yönetimini hiç bilinmeyen birine bırakıyor. Yok yaa. Çoğu site yönetiminin kadrosuna bakarsanız kesinlikle müteahhitin yeğeninin adı vardır. Site Yönetimi tabiri ise örtülü ödenek gibi bir şey.
Hatta bir şey anlatayım..
Bir arsaya 10 dönüm kadar çok güzel bir site yapıldı. Arsa sahiplerine para yerine daire verildi. Bu kat karşılığı arsa alıyoruz reklamlarının ilk çıktığı zamanlar...
Adamlar siteyi bitirdi ev sahipleri de evlerine yerleşti. Ama müteahhit rahatsız. Bedava oturuyorlar. Eee ne yapsa da bu daireleri de ucuza cebe indirse. Siteye sonradan havuz, spor salonu, bahçe, yürüyüş alanı, özel güvenlik gibi şeyler ekledi. Normal site sadece bahçe duvarı ve kapısı olan siteydi. Ve 2-3 sene sonra bu aidat olayları çıktı. Mahkemelik oldular ama site yönetimi gider olarak bu şeyleri sundu. Öyle bir aidat çıkardılar ki o ev sahipleri aidatları ödeyemedi. İcralık duruma kadar düştüler ve akabinde evlerini sudan ucuza sattılar müteahhite..
Ben o zamanlar da dedim arkadaşıma.. Bak bu şerefsizlik Türkiye genelinde artacak. Çünkü bu siteyi yapan müteahhit ülkenin her yerinden hisse alacak. Ve dediğim de oluyor.
İşte bu ve inşaattaki bit yavruluğu sebebiyle inş.müh. bıraktım. Yoksa ben de bilirim cebime milyonlar koymayı. İmkanım da vardı dede tarafından. Ama yapamam.
Bakın deprem oldu. Siz zannetmeyin 7-8-9 şiddetindeki depreme dayanıklı binalarda oturuyoruz. Fore kazıklarla sağlamız.
Umarım kimseye zarar gelmez.
Bir de mafyalık var ki ona hiç girmeyeyim.
Üretim üretim üretim. Ama fabrika ile. Ülkemizde neden çok büyük fabrikalar yok ....
-
İstanbul Esenyurt-Beylikdüzü sınırında innovia diye siteler var belki bilirsiniz.
Binlerce daireleri var her sitenin.
2 yıl önce bi akrabamı ziyarete gittim oraya.
Baya güzel bir siteydi, havuzu, spa'sı, fitness'ı vs..
Aidatı da bunları düşününce çok göze batmıyordu.
Neyse, gündüz vakti site bahçesinde çocukla oynarken bi baktım 1 otobüs çevik kuvvet geldi ve siteye girdi.
'Noluyo lan' moduna girdim.
'Devlet büyüğü mü geldi yakınını ziyaretine acaba' diye kafamdan geçirdim.
5-10 dk sonra bi polise olayı sordum ve bana ''site başkanlık seçimi var, güvenlik amacıyla geldik'' dedi..
İşte o an anladım rantı..
Yani bir adam 'ben site sakinlerine çok hizmet etmek istiyorum '' diye olayı can güvenliğine kadar getirmez..
O binalara asılan aylık gelir gider tablolarındaki kalemlerin tümü kağıt üstünde doğru olabilir ancak site yönetiminin bu paraların ödendiği firmalardan komisyon almadığını düşünmek aptallıktan başka bir şey değildir..
-
Tabi haklısınız. Öyle 1000 li dairelerde milyonlar gidiyormuş. Onların büyük mafyaları vardır muhtemelen. Ben daha ufak, mesajdakine yakın büyüklüklerde bile 5*20 den 100 bin lik rant vardır demek istemiştim. Gerçekten hukuk falan bitti. O yüzden resmen geçmişten kaldığı kadar insanların haysiyetine, namusuna falan kaldık, öyle dönüyoruz. Onun da sonucu ortada işte. Rant'lı, namussuzluk yapılabilecek her alan dolduruluyor.
Osman Hoca da son videosunda tam bundan bahsediyordu herkes için. Yazık adamı içeri atmazlarsa durum gerçekten böyle artık.
AkademikLinkyoutube
Markalar sizleri nasıl kazıklar serisinin ardından bir de ahlaksızca ceplerimizdeki paraları almaya çalışan markalara odaklanalım dedik. Bu video öncesinde bir çok kişi "dava açılır" yapma dedi. Sponsor artık bulamazsın dedi. Bana bu durum çok ironik geliyor, yahu bir tüketici olarak herkesin bildiği ve başımdan geçenleri anlatıyorum ve bunun sonuncunda eğer bu firmalar yaptıkları işi düzeltmek yerine bize dava açacaksa daha ne diyebilirim :). Neyse efendim sonuç itibariyle işte karşınızda o video, ahlaksızlar. Katıl butonu ile hem ekibimize hem de babişko asumanlar ile savaşımıza destek olmak için: https://www.youtube.com/channel/UCFH3gPaFetVFPHOiU5tUj8g/join Patreon üzerinden bize destek olmak için: https://www.patreon.com/akademiklink Bitcoin ile destek olmak isterseniz: bc1qzrn9cmukhkzwmfu7gy0jx4stjmvgeze0pentgu Eteryum ile destek için: 0x7bDe14B5A86e8C40bD0837BBE2F920Bc95335c45 Doge ile destek için (her coinden hesap açtık maşallah :)): DAEeEYvfDxVzy1xYA2zWrh1LdZ9JH36hET Kısa sürede Türkiye’nin En Çok Dinlenen podcastlerinden biri olduk çünkü Podcast için Muhteşem içerikler üretiyoruz :) ( Dinleyen pişman olmaz öyle de İDDİALIYIZ!) Spotify üzerinden dinlemek için: https://open.spotify.com/show/2zzpDjAvDtfZCIPjgyf3dS?si=0zFsQMnCQza6UBaCIJ42tg&utm_source=copy-link&nd=1 Apple podcast üzerinden dinlemek için: https://podcasts.apple.com/gb/podcast/akademiklink/id1533634249 Tamamen ücretsiz olarak Google Podcast üzerinden dinlemek: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8zNmM5ZDgwNC9wb2RjYXN0L3Jzcw Akademiklink.net web sitemizde yer alan anketlerin linkleri: https://akademiklink.net/category/testler/ #ahlak #marka #kazıkhttps://www.youtube.com/watch?v=-XDeXa5tLfc
-
yönetimlerin çoğunluğu parayı yemek için var. Anadolu ilçelerindeki sitelerde bile yönetimler site içinden kalıplı birkaç adama üç kuruş para dağıtırlar el altından, bu kalıplı adamlar site yönetimine laf atan herkesin yolunu kesip hesap sorarlar. site içinde yönetim dikdası oluştururlar. ciddiyim bakın böyle çok site var.
bide para yiyici yönetim şirketlerinin temel taktikleri şudur: siteye 250 gram bişey yapacak olsalar hemen borç olarak gösterirler. bi sonraki seçimlere kadar ciddi oranda borç biriktirirler, ve seçimlerde altarnatif bi yönetim gelecek olursa tüm borç alternatif yönetime kalır. bu borç dediğim de böyle azımsanmayacak rakamlar olur. böylece adaylık koyacak yönetim duruma bakar, hesap yapar ve: "ulan yönetimi alsak bile sonraki 5 senede topaldığımız aidat sadece borçları ödemeye zor yetecek" derler ve seçime girmezler. bunun çok örneğini gördüm.
Rezidans tarzı yerlerde de daha ciddi mafyaların etkisi var. sadece Türkiye'de değil, bakın ABD'de Donald Trump'ın servetinin belli bi kısmı bu yönetim işlerinden gelmedir. Trump için: "emlak zengini" diyolar ama o lafın anlamı: "ev yaptı sattı" dan ibaret değil. adam mesela rezidans dikiyo, daireleri (ya da ofisleri) satarken zorla sözleşme imzalatıyo: "bu rezidansın yönetimini 10 sene benim şirket yapacak" diye. sonra 10 sene söğüşlüyo milleti. 10 sene sonra da başkasına bırakmıyo zaten, ne yapıp ne edip gene kendi devam ediyo yönetime.
eskiden yazılımları ya da oyunları para verip satın alırdın. şuanda en dandik film izleme programları bile aylık üyelik istiyolar. online portal demiyorum bakın dandik mp4 oynatıcıdan bahsediyorum. günümüzde artık kimse tek seferlik satış istemiyo. herkes aylık ücreti olan abonelik sistemine geçmek istiyo.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Şubat 2023; 10:33:47 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Müteahhit firmalar uyanıklık yapıyor ve sözleşmelerde 5 yıl 10 yıl gibi sürelerle yönetimi elinde tutuyor. İstediğin kadar genel kurul yap yönetimi değiştiremezsin.
Daha 1 yıl önce 825 tl aidat öderken yeni ocak zammı ile 2100 tl ödeyeceğim. Buna ortak alan elektrik, su en aşağı 400 tl + jeneratör en az 85 tl ve daire içi sıcak su bedeli 150 ilave ediyoruz. Yani 3 bin liraya yakın aidatım var. Pay ölçerli ısınma bedelim de 3-4 ay en az 2000 tl gelecektir. Al sana temiz 5 bin tl yönetime yapılacak ödeme.
-
Antalya-Fethiye-Kısmen Bodrum tamamen Rus-Ukraynalı akınına kapıldı.Sahil noktalarına yakın bölgeleri özellikle uçuk rakamları daha da uçuk rakamlara çıkardı. Antalya da çok yakın arkadaşlarım var hepsi mevcut evlerinden çıkartılıyorlar.15K dan aşağı Antalya da ev denilecek ev kalmadı.
-
Ben millete 4 katlı kapıcısı olmayan binadan daire alın diye boşuna söylemiyorum. Kira gibi aidat ödedikten sonra evin olmuş neye yarar? Millet havuza, bahçeye tav oluyor. Oysa bunların hiçbiri bedava değil. Bakım, işçi masrafından her türlü kazıklanırsınız.
Ayrıca 2 tane gökdelenin önünde 1 havuz olsa neye yarar? Herkes havuza inse sığamazsınız.
-
Site yönetimlerinin bazıları, resmen siteleri soymak için varlar. Tipleri meymenetleri bozuklar tipler, akılları sıra birde tehdit ediyorlar milleti. Site çalışanı sana artislik taslıyor, düşünün yani.
Diğer yandan toplu konutlardan ev alıyor insanlar, ancak bazı (adı önemli değil, araştırın) büyük yönetim firmalarının eline geçiyor. Dar gelirli vatandaşın evine ortak çıkıyorlar.Korkun boyutta aidat alıyorlar. Birlik olunmadığı takdirde yönetimden gitmiyorlar.
Yakınıma bu firmalardan biri 4 tane dava açtı, hepsini kaybettiler. Defolup gittiler siteden!!
Yani düşünün, yasadışı yollarla siteyi yönetmeye çalışan bu tipler, yine milletin parasıyla sana karşı dava açıyor.
Başım belaya giriyordu nerdeyse düşünün. Benim malımla beni tehdit ediyor aklı sıra.
YUKARDA YAZDIM, ASLA BOYUN BÜKMEYİN BUNLARA, KORKMAYIN, SİZE KARŞI NE YAPIYORLARSA, AYNI ŞEKİLDE CEVAP VERİN, BİRLİK OLUN.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X