Şimdi Ara

emlakçıların hizmet bedelini kiracıdan tahsil etme saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 13 yıldır çeşitli şehirlerde 10a yakın ev kiraladım bu emlakçı saçmalığı canıma tak etti, emlakçı ev sahibine hizmet ediyor, ev sahibi kiracilarla uğraşmasın diye kendisi koşturuyor ama bir kira bedeli neden kiracıdan alınıyor.
    Kiracı zaten 1 aylık depozito 1 aylık kira bir de nakliye derken zaten deli gibi masraf ediyor bir de bu kan emici emlakçılara 1 kira bedeli vermek zorunda kalıyor. Hayır yarı yarıya da değil tüm yük kiracıya yükleniyor.



  • Emlak ev sahibinden talep etse ve kirayı da depozito/12 tutarında fazla söylese, ve siz de o evde 3 sene oturacak olsanız daha mı iyi? 2 sene boyunca gereksiz daha yüksek fiyattan oturmuş olacaksınız. Ev sahibi evi kiraya verme sebebi para kazanmaktır. Eğer kendi gideri olursa bunu kiraya yansıtır doğal olarak. Yani emlakçı ister ev sahibinden alsın ister kiracıdan bir şey fark etmez ki o para ne olursa olsun kiracıya girecek.
  • ozeba O kullanıcısına yanıt
    bu dediğinizin sonu yok hocam, şuan ki durumda gecirmediği ne belli, evimin yanında ev sahibinden bir kiralık ev çıktı, sahibine sordum 1200 dedi bugün gittim emlakçıya vermiş, emlakçıyla görüştüm 1250 dedi, yani giren hertürlü geçiriyorlar. Eğer bana emlakcinin parasını da kitlerse hizmet bedeli/12 diye ben başka ev bakarım, piyasa bir şekilde dengeler kendini, en azından emlakçı kurnazı bu kadar yaygın olmaz.
  • malchik kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle emlakçılık ve galericilik denen iki mesleğe komple karşıyım. İlan siteleri vasıtasıyla ben aynı şeyi kendim yapabiliyorum. Bedavadan para kazanan meslekler bunlar. Dediğiniz gibi piyasa dengeler ama piyasa azalsa bile ev sahibi emlakçı ya komisyon vermez bizde. Dengeli piyasanın içinde o komisyon mutlaka olur. Çünkü bir kira emlakçıya, yaklaşık 2 kira devlete derken diğer masrafları vs çıkınca ev sahibinin eline beklediği getiri kalmaz. Bunu mutlaka kiracıya dayar.
  • Emlakcılara kan emici demişsiniz ancak siz ne iş yapıyorsunuz doğrusu merak ediyorum.Emlak ofisleri satılık yada kiralık daireleri nasıl bulur ;


    *Emlak ilan sayfalarını her gün düzenli olarak takip eder

    *Aracına biner sokak sokak gezer.Yazın sıcağı kışın yağmuru karı çeker

    *Kapıcılar ile görüşür onlara tek tek sorar

    *Afişleri görür afişleri arar mülk sahiplerini ikna etmek için gerekirse dakikalarca konusur gibi gibi işler.


    Peki bunları sizin yapmanıza engel olan varmı ? Yani arabanıza bindiniz de emlakcılar mı sizi durdurdu yok burada ev bakamazsınız dedi ??


    Ev kira fiyatları konusunda asla oynama yapılamaz..Kira rakamı kontrat a yazılır ve 3 nüsha olarak saklanır.1 nüsha kiracı 1 nüsha ev sahibi 1 nüsha emlak ofisinde kalır.Ev sahibi o an kiracıya 1200 demek istemiştir öyle demiştir.Yada 1250 ilan verip 1200 e bitirecektir o direk son fiyatı söylemiştir.


    Kira her zaman mülk sahibinin hesabna yattığı için emlak ofisi ile kiracının ödemeler konusunda aracılığı kalmıyor.


    Burada uzun uzun yazmaya gerek yok ancak kiracının da ev sahibinin de çakallıkları karşısında biz hukuksal olarak yasalar neyi söylüyorsa 2 tarafa onu iletiyoruz.Gerisi kendi aralarında ki uzlaşmaya kalıyor.


    Evin üzerine cok yüksek rakam ekleyen kişiler ,sahtekarlık yapan kişilere emin olun sizden çok biz rahatsızlık yaşıyoruz.Her sektör de olduğu için bu sektörde oluyor maalesef.





  • emlakçılar napsın?


    Yurtdışında kiralık ev işlerinde uğraşmıyora bile emlakçılar genelde.


    Ev sahipleri kendileri yapıyor. 1 Evi kiralayana kadar 2352532 tane troll ev alıcısıyla zaman harcıyorlar.

  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Adam emlakçılar para almasın dememiş ki, kiracıdan değil ev sahibinden alsın demiş. Emlakçı masrafı + depozito + taşıma masrafı + ilk defa ayrı eve çıkıyorsa elektrik doğalgaz su açtırma masrafı 10 bini buluyor şu an.

    Maaşa geçip aile evinden yeni ayrılan bir öğrenci 30k kyk, 10k bu para -40k ile hayata başlıyor

  • Ev sahibiyim ve emlakçıya para vermem alıcaksa kiracı dan alacak beni bağlamaz yılda 9-10 kere evi kiraya veriyorum hepsini ben mi ödeyeceğim ?

    Konya Bosna'da 2+1 Full + Full yapılı ev genelde öğrenciye kiraliyorum öğrenci de 2-3 ay sonra genelde çıkar çok durmaz

  • Xakler kullanıcısına yanıt

    Benim bahsettiğim husus bir meslek grubuna kan emici gözüyle bakmak.Emlak bedelini karşı tarafdan alın yada yarı yarıya demek farklı kan emici gibi ithamlar farklı...Yasalar emlak bedelini kiralayandan alınacağını belirtiyor biz o yönde çalısıyoruz..Sizin alt kısmında başka arkadaş da mülk sahibi olarak para vermeyeceğini söylüyor.Bu işi nasıl çözecez :))

  • o zaman bır ev ıcın 20 kıracı bakıp kıralamazken,butun 20 kısınınde parasını ev sahıbımı versın

    o kadar zarar edecekse zaten kıraya vermez

    yada emlakcı hammallık mı etsın,parasız sen hammallık edermıydın


    sen bır emlakcı olda o zaman konus,sıcak havada ter ıcınde merdıven ın cık sokak sokak gez butun gun ev goster,ufacık yasınızla ahkam kesıyorsunuz bırsey denememıssınız


    forumda mantıklı konu hıc gormedım yas ortalaması 15




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 12 Aralık 2020; 20:19:55 >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    siz önce bi okuduğunuzu anlayin, ben her eve bakana ev sahibinden ücret alınsın mi diyorum, ev kiralandığı takdirde, sen ev sahibinin işini gördüğün ev sahibinden parayi alman gerektiğini söylüyorum,
    siz zor kazanıyorsunuz da bize gökten mi iniyor para, herkes zor para kazanıyor bu devirde, yok sikacta terliyorum bilmem ne diye acitasyona gerek yok
  • bana şunu cevaplayın laf kalabalığı yapmadan, emlakçı kimin işini görür, kimden para alır?
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    peki hocam sana şunu sorayım, bu kadar insanüstü(!) emeğinizin karşılığı nedir, yaptığınız işin kiralama bazında soruyorum, 1 kira bedeli midir, ya da satışta normalde %2 satandan %2 alandan almanız gerekiyorken tüm masrafı yine alıcı tarafa yüklemeniz ne kadar hakkaniyetli,
    mülk sahibinin ister al ister alma şımarıklığı yüzünden sizin de tüm yükü aliciya/kiracıya yüklemeniz ne kadar hakkaniyetli?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malchik

    peki hocam sana şunu sorayım, bu kadar insanüstü(!) emeğinizin karşılığı nedir, yaptığınız işin kiralama bazında soruyorum, 1 kira bedeli midir, ya da satışta normalde %2 satandan %2 alandan almanız gerekiyorken tüm masrafı yine alıcı tarafa yüklemeniz ne kadar hakkaniyetli,
    mülk sahibinin ister al ister alma şımarıklığı yüzünden sizin de tüm yükü aliciya/kiracıya yüklemeniz ne kadar hakkaniyetli?

    Üstadım kiralık konusunda siz ilana koy ilk gelene ver 1 komisyonu kap gibi düşünüyor olabilirsiniz ancak durum farklı.İlanda aradığınız kişiler genelde danışman yani yüzdelik olarak çalışan kişiler oluyor.Ortalama %50 işveren %50 danışman alacak şekilde paylaşım yapılıyor.


    1 danışmanın araç bakımı,yakıt,algısı vergisi her şeyi danışman tarafından karşılanıyor.En son ben 1 evi kiraya verdim mülk sahibi 2.000 tl den aşağı vermiyordu ancak 1 saat boyunca mülk sahibini ikna etmeye çalıştım 1.500 tl ye ikna ettim daireyi o fiyata indirdik.


    1 daireye bazen 10 emlak ofisi müşteri getiriyor 1 tanesi veriyor geriye kalan 9 ofis yaptığı masrafla kalıyor.


    Alıcı açısından bakarsak;Emlak danışmanlığı; Zamandan tasaffuf ,insanları sıcakta soğukta sokak sokak gezdirmiyor,mülk sahibini arıyorsan 5 dk sonra ordayım diyor yarım saat bekliyorsun bakıyorsn ev beklediğin gibi çıkmıyor.Gezmeye devam ediyorsun garip mülk sahipleri ile muhattap oluyorsun emlak ofisleri tüm detayları bildiği için detayları ile size bilgi veriyor.


    Mülk sahibi açısından; Her telefon açana gitmek zorunda kalmıyor,işinden zamanından tasarruf ediyor,kriterlerine uymayacak kiracılar için zaman kaybetmiyor,il dışında yada yurt dısında oldugu zaman evi ile ilgilenen birileri var ve bunlar karşısında belli bir hizmet bedeli ödemiyor.



    İş konusunda kimisi bedeniyle kimisi beyin gücüyle çalışır diyemi vardır yaa olay bu aslında.Biz sırtımızda taş taşımıyoruz ancak bu işinde kendine göre uyulması gereken kaideleri var elbettte.


    Alıcı satıcı da ki tapu masrafını yasalar belirtir.Ancak halk arasında her zaman alıcı ödüyor.Alan kişi satarken de tapu masrafı ödemiyor böyle bir durum söz konusu.Halk arasında ki anayasa gibi olmuş diyebilirim.Emlak ofisleri burada konuya karışmıyor 2 tarafa bağlı



    Benim ofisim sadece sarı sayfa giderini size gösterim giderler konusunda fikriniz dolacaktır

    emlakçıların hizmet bedelini kiracıdan tahsil etme saçmalığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 13 Aralık 2020; 12:36:12 >




  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    bizim bilmediğimiz birçok gider kaleminiz olabilir ancak bir daireyi kiralama konusunda sadece 1 emlak bürosu sorumlu oluyor benim gördüğüm kadarıyla, satılan dairenin sorumlu birden çok emlak ofisi olabilir gideri çok olduğu kadar getirisi de çok oluyor, sahibinden faturaların kabarık olması sizin ilan sayinizla alakalı ki bu da kazancı artırmak amacıyla yapılıyor, aksi takdirde bu işi yapmazsınız zaten, gider çok olmasına rağmen komisyon miktarı yuksek ki (tartışılabilir) çok sayıda emlakçı var piyasada.
    konuyu dağıtmadan konunun asıl çıkış noktasına gelirsek
    Bahsettiğiniz kadar kiracıya faydaniz yok, hatta göz ardı edilebilir.
    devir dijital devri, ben dairemi sarı siteden de bulabilir, her halükarda evi kendim gezebilir hatta emlakcinin manipülasyonuna maruz kalmadan direk, ev sahibiyle yuzyuze görüşebilirim, bahsettiğiniz zaman tasarrufunu da saglamiyorsunuz, nasılsa gezilecek o semt.
    İnterneti kullanmayi bilmeyenler var derseniz, onlar zaten semti gezer.
    Şimdi bu noktada benim gözümde göz ardı edilecek bir hizmet varken, tam 1 kira bedeli tümüyle kiracıya yüklenmesi bence haksızlık. Hadi göz ardı etmeyelim belii bir yüzde olsun %10 %20 kira bedeli üzerinden olsun ben gönül rahatlığıyla veririm ama değil tam bir kira bedeli çok fazla. Yasal olarak belirlenmiş olması yanlış olmadığını göstermez.
    Burdaki sıkıntı kiraci nasilsa mecbur o zaman yüklenelim kiracıya, ev sahibinden o parayi tahsil edemezsiniz vermiyorum evi der kapatır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: malchik

    bizim bilmediğimiz birçok gider kaleminiz olabilir ancak bir daireyi kiralama konusunda sadece 1 emlak bürosu sorumlu oluyor benim gördüğüm kadarıyla, satılan dairenin sorumlu birden çok emlak ofisi olabilir gideri çok olduğu kadar getirisi de çok oluyor, sahibinden faturaların kabarık olması sizin ilan sayinizla alakalı ki bu da kazancı artırmak amacıyla yapılıyor, aksi takdirde bu işi yapmazsınız zaten, gider çok olmasına rağmen komisyon miktarı yuksek ki (tartışılabilir) çok sayıda emlakçı var piyasada.
    konuyu dağıtmadan konunun asıl çıkış noktasına gelirsek
    Bahsettiğiniz kadar kiracıya faydaniz yok, hatta göz ardı edilebilir.
    devir dijital devri, ben dairemi sarı siteden de bulabilir, her halükarda evi kendim gezebilir hatta emlakcinin manipülasyonuna maruz kalmadan direk, ev sahibiyle yuzyuze görüşebilirim, bahsettiğiniz zaman tasarrufunu da saglamiyorsunuz, nasılsa gezilecek o semt.
    İnterneti kullanmayi bilmeyenler var derseniz, onlar zaten semti gezer.
    Şimdi bu noktada benim gözümde göz ardı edilecek bir hizmet varken, tam 1 kira bedeli tümüyle kiracıya yüklenmesi bence haksızlık. Hadi göz ardı etmeyelim belii bir yüzde olsun %10 %20 kira bedeli üzerinden olsun ben gönül rahatlığıyla veririm ama değil tam bir kira bedeli çok fazla. Yasal olarak belirlenmiş olması yanlış olmadığını göstermez.
    Burdaki sıkıntı kiraci nasilsa mecbur o zaman yüklenelim kiracıya, ev sahibinden o parayi tahsil edemezsiniz vermiyorum evi der kapatır.

    Giderleri kalem kalem yazmaya kalsak olmaz.Her işletmenin kendine has gideri var.Gerek kiralık konusunda gerek satılık konusunda bir daireyi bir çok emlak ofisi çalışabiliyor.Dilerseniz örnekler ile gösterebilirim.Ben işimi en iyi şekilde yapmaya çalısıyorum.Kiracı taşınma aşamasında en iyi fiyatta nakliye,abonelik işlemlerini,ev temizletmek istiyorsa en uygun ve kaliteli temizlik firma yönlendirmesini yapıyorum.Yani sözleşmeyi hazırla imzaları attıkdan sonrana karışmamak gibi bir husus yok.Ev konusunda bir aksilik olduğu zaman kiracım beni arıyor ben mülk sahibi ile görüştüm bana yardımcı olmuyor dediği zaman ben gidip ortayı bulacak şekilde çözüm getiriyorum.



    Yabancı satış yada kiralamalar konusunda oturma iznine kadar ben yardımcı oluyorum.Kendi adıma diğer sektördekilerden farklı çalıştığımı düşünüyorum.Sizin belirttiğiniz oran üzerinden gidersek 2.000 tl bir kiradan 200 tl alınırsa yarısı danışmana gitti geriye 100 tl kaldı.Bir daireyi vermek için yeri geliyor 50 100 liralık yakıt harcanıyor siz nasıl bir kazanç elde edebilirsiniz ? Burada bizim site yönetici,site görevlilierine extra verdiğimiz paylardan hiç bahsetmiyorum bile.





  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    mutlaka giderleri siz biliyorsunuz sonuçta işin içinde sizsiniz, ben siz az kazanın demiyorum, kazanın ama tüm masrafı kiracıya yüklemek haksızlık diyorum, benim nezdimde hizmetinizin karşılığı %10 %20, geri kalan ev sahibinin olmalı, %50 %50 bile makul diyebilirim ama tamamının kiracıdan alınması saçmalık. Keza çoğunluk sözleşme yapar kiracıyla ilişki kesilir, çok nadirdir diye düşünüyorum diğer türlüsü. Varsayalım ki sorun oldu, yine tüm yük kiracıya yüklenmesi yanlış. Sonuçta sizin de dediğiniz gibi orta yolunu bulmaya çalışıyorsunuz ama tahsile gelince o orta yol aranmıyor. Kiracının mecburiyet durumundan faydalanıyor.
    Bir daireyi kaç emlak bürosu ilan vermiş, kimlere ne kadar vermeniz gerekiyor ne derece zorlu iş yapıyorsunuz bu sizi ilgilendiren kısım, konu dahilinde değil, ben aldığım hizmete bakarım ve ona göre ödeme yapmak isterim.
  • Bu kadar gelişmiş teknoloji varken neden hala emlakçılar var anlamış değilim . Sarı siteden bakıyosun resimleri görüyosun gidiyosun evin kapısını açıyor sadece ve beğendiysen ver emlakçı ücretini . Zor bişey değil ev sahipleri biraz kendiniz ilan vermeyi öğrenin artık . Kiracı evi tutarken vereceği emlakçı ücretinide düşünüp sizle pazarlık ediyor . Ama farkında olmadığınız emlakçı ücretini her ne kadar kiracıdan alınıyor densede aslında ev sahibinin alacağı ücret pazarlıkla düşüyor .
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Aslında sizde veriyorsunuz emlakçıya para :) ama farkında değilsiniz . Evi kiralayacak olan cebinden çıkacak paraya bakar , emlakçı ücretide varsa sizinle ona göre pazarlık eder .
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Benim ev apartmandaki en pahalı ev, 800-1000 tl kira ortalaması benım ev kirası 1.200 tl benim istediğim fiyattan veriliyor sözleşmeler yapılıyor.

    Benden para çıkmıyor her şey emlakçı ile kiracı arasında yapılıyor

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.