Şimdi Ara

ahirete inanmayanlar bu durumu nasil acikliyor? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
2
Favori
5.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: skom

Doğuştan kör,1 ayağı olmayan,akli dengesi bozuk vs bebeklerin suçu ne peki ?

Kundağında uyurken evine roket atılan bebeklerin suçu ne peki ?

Adaletin(öyle veya böyle) tecelli ettiği yer bu dünya olmalıdır.Bizim derdimiz bu.

Aslında dinler buna kolay çözüm bulmuşlar, nasılsa cennet geniş. Doğarken mi öldü yallah cennete, ergenliğe girmeden mi öldü (nedense sorumluluklar yani ibadet ergenlik ile başlıyor) yallah cennete, e hani bu dünya sınav içindi ? Sınava girmeden ödülü bastırdın bu nasıl iş ?

Bir de dinden hiç haber almamış, huzur içinde dünyanın ücra köşelerinde yaşayanlar var, onlar ne cennete ne de cehenneme gidiyormuş. En güzeli bu galiba çünkü benim gibi duyup saçma bulanların hali yaman.

Ben Japonlar'la beraber olacağım, dolayısıyla yansam bile huzurluyum bu dünyada öte tarafta Müslüman yüzü görmeyeceğim. Japonlar İslam'a Osmanlı zamanında davet alıp reddettiği için herhalde beni de onların arasına atarlar.

• yani su son iki sorudaki zeka seviyesine mantiga bakar misin? adamlar bu mantikla dini elestiriyor bir de ister gul ister agla. konuyu da sicak firsatlara acacaktim yanlislikla felsefeye actim zeki kardes.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zuko kullanıcısına yanıt
    Evet. Gercegin ta kendisi oluyor.

Inanmazsan test edelim.

Simdi sen, ailen hatta akrabalarinin tum mal varliklarini, zenginliklerini bana borc olarak vereceksin. Ben de diger tarafta size odeyecegim.

Madem bu dunyaya yalan diyorsun, baska dunyalara inaniyorsun samimiyetini gorelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hchinaski

yani su son iki sorudaki zeka seviyesine mantiga bakar misin? adamlar bu mantikla dini elestiriyor bir de ister gul ister agla. konuyu da sicak firsatlara acacaktim yanlislikla felsefeye actim zeki kardes.

tipik bir dinci cevabı. şaşırmadım. kardeşim mantıklı şekilde tartışabilirsin yapabilirsen, saldırmanın sebebi nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Evet. Gercegin ta kendisi oluyor.

Inanmazsan test edelim.

Simdi sen, ailen hatta akrabalarinin tum mal varliklarini, zenginliklerini bana borc olarak vereceksin. Ben de diger tarafta size odeyecegim.

Madem bu dunyaya yalan diyorsun, baska dunyalara inaniyorsun samimiyetini gorelim.

Bunun fıkrası da var, çok detaylı anlatamayacağım şu anda.

Gemide rahip vaaz sırasında ahiretteki köşklerden, bahçelerden, şarap akan ırmaklardan bahsedip bu dünyanın boş olduğunu anlatırken fırtına kopup kaptan "gemi dayanmayacak" galiba der.

İlk öbür tarafı ballandıra ballandıra anlatan rahibimiz "Tanrı korusun" der.
  • Eşitlikle adaleti birbirine karıştıran bir çok yorum okudum. Bu karmaşayla birlikte çok farklı sorular, görüşler ortaya çıkmış. Kelimeleri birbirine karıştırınca, düşünceler karışıyor, zihin bulanıklaşıyor ve olur olmadık fikirler ortaya çıkıyor.
  • Cahillik mutluluktur beyler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında daha uzun yazacaktım ama bu haliyle bile uzunca oldu malum bizim halkımız uzun bir yazı görünce kaçarak uzaklaşır.

Şu yeryüzünde herşeyin hammaddesi toprak ve su. İnsan vücudunu düşünün 70%'imiz su geri kalanımız ise toprakta var olan maddeler, beden ölünce tekrar toprak oluyor zaten. Demir, civa, bakır, fosfor toprakta olan ne varsa eser miktarda var vücudumuzda.

Yani kısacası hammadde olarak toprak ve suyuz. Beden bir giysi gibi adeta.

Ama ortada bir BENLİK var. Var olduğumuzu biliyoruz, çeşitli kararlar alıyoruz kafamızın içinde düşünceler geçiyor. Görüyoruz, duyuyoruz, düşünüyoruz, uyguluyoruz. Yani insanda RUH var.

Misal yeni doğmuş bir muhabbet kuşu kafeste suluğu bulup su içiyor, yemliği bulup yem yiyor. Bunu hiç kimseden öğrenmeden kendi yapıyor.

İnsan, hayvan ve bitki arasında hammadde olarak fark yok fakat BENLİK sadece insanda var.

Enerji yok edilemez, ruhta bir enerjidir. Hiçlik, yokluk diye birşey olacağına inanmıyorum. Zaten zaman algısı yaşayanlara özel ve izafi bir durum. Ruh bedenden ayrılınca zaman, Dünya üzerindeki gibi akmayacağı için bazı kıyaslamalara gitmek yanlış.

Beğeni alan yorumları inceledim. Herkes eşit değilmiş nasıl adalet olacakmış vs.. tarzı görüşler öne sürülmüş.

Herkes nasıl eşit olabilir fabrikadan çıkma robotmuyuz biz?

Tabiki kimi zengin olacak kimi fakir. Kimi sağlıklı olacak kimi hasta kimi erken ölecek kimi çok yaşayacak. Herkes davranışı, çektiği sıkıntı, yaptığı iyi, kötü işlerin tam karşılığını ölüm sonrasında alacaktır.

Sadece kısıtlı frekansları algılayabilen 5 duyu organımızla yaşadığımızı hissediyoruz. Bu durumda ruhun varlığını reddetip hiçlik, boşluk olacak demek bana çok sağlıklı gelmiyor.

• Arkadaşlar dinlere de ahirete de inanmanizin nedeni çok açık. Ahiretin olması hem vicdanen rahatlatıyor insanı, hem de aşırı mantıklı. Kutsal kitapları geçtim. Ahiretin olduğu postulasini koyduğunuzda istediğiniz kadar mantıklı argüman çıkarabilirsiniz. Bir arkadaş güzel bir şey söylemiş. 10 kişiyi öldürenin öldürmek adaleti sağlar mı? Bu dünyada adalet sağlanabilir mi? Şeriat ya da hukuk bana gore

hiçbir zaman adaleti sağlayamaz.

Ben bir agnostik olarak ahiretin olduğuna inanmıyorum. Sizin kadar benim de mantıklı argümanlarım var. Ahiretin varlığına inanıp iyilik yapmayı bakkal hesabı olarak görüyorum. Vicdanıma göre hareket ediyorum ve bu bana daha etik geliyor. Yine de adalet duygum, keşke ahiret olsa dedirtiyor. Ve bu ahiret tamamen dinlerden bağımsız olsa dedirtiyor. Namaz kıldın, pazar ayinine ya da her gün ineğe taptin diye cennetin kapıları acilsin istemem. Vicdanli ve adaletli bir hayat süren her insana açılmalı o kapılar.

Dinlere göre ahirette nereye gideceğin de dünyadaki şeriata göre şekilleniyor. Ben buna kesinlikle karşıyım.

• GAMEHUNTER kullanıcısına yanıt
    Abi Platon zamanından mı geliyorsun? O da ruhun varlığını böyle kanıtlıyor. Ha o adam bu zamanda yaşasaydı, ruhun varlığına inanmazdı o ayrı.

Eşitlik ve adalet kavramlarını başarıyla ayirmissin ve dediginde haklısın.

• felsefesever kullanıcısına yanıt
    Platon falan okumuşluğum yok açıkcası. Felsefeye ilgimde yok çok fazla ama 5 duyu organını bile doğru düzgün kullanmaktan aciz insanların çıkıpta ahiret yok, ruh yok hiçlik var vs.. diye atıp tutmaları hoşuma gitmiyor. İnançlı insanlara çomar diye hitap eden ateistler iyice sinirimi bozuyor, son zamanlarda iyice huy edindiler.

Yaşadığımız Dünya'nın holografik evren teorisini andırdığını düşünüyorum. Zaten İslamiyet'te de Dünya hayatı için Yalan Dünya derler. Yaşadığımız dünya hayatı ahirette birkaç dakikalık rüya hali gibi gelecek derler.

Yaşayan her canlının bir misyonu var. Üyelerin örnek verdiği tek bacağı olmadan doğan, savaşta bombaların altında ölen çocuklarında bir misyonu var, insanların kaderi olduğu gibi Dünya'nın da bir işleyişi var ve herkes bu işleyişin bir parçası diye düşünüyorum.

Önemsiz zannedilen bir olay veya bir insan ilerde önemli bir olayın gerçekleşmesine sebebiyet verebilir, kelebek etkisi yapabilir.

Birileri zalim olacak birileri de mazlum. Zalim cezasını çekecek, mazlum çektiği acının mükafatını alacak.

• Benim açıklamam şu bu bi haşr olmalı. Yalnız haşredilen şey ya da kimsenin rasul aleyhisselam ya da ummeti olmadığı goruluyor. Aslında bu dini veriye aykırı. İlk haşr muslumanların olmalı deniyordu.

Bu slobo gibi bi ilahın yokedilmek üzere yapılan haşri. Bunun kafası anne yani stanislava ile dolu. Ancak onun yerine kadın tuccarı olan bi şey koymuşlardı. Bunun kesilmesi yani gerçek annesine ulaştırmak için ratku denen bi anlayışın o kadın tuccarını ellizabet(h) denen para karşılığı bu işi yapana ulaştırırken stanislavayı da slobonun kafasına ulaştırıp anneileoğlu ayırmayın prensibince davrandığı anlaşılıyor.

Bu süreçte ratkuanlayışının stanislavayı sloboya gotururken onun annesi olan stanislava ile aile hayatı kurduğu duşunulmekte.

Totalde ilahın slobo olduğu yerdeki tecavuz hırsızlık talan bu nedenle oluşuyor.

İlahi manada isa ile meryemin ayrışması denen hadise ise gerçek din denen yerde at başı ancak muazzam bi farkla koşturmakta. Bu yarış sorumlu olan zihniyeti Allahu Teala gibi lanse ediyor.

Gerçeği anladığımız taktirde ilahın varlığı ve tecavüz talan soykırım başka şekilde açıklanamaz haldedir.

Dnassl suretin eşey denen dişi bireyi onceden de anlatıldığı üzere insani hukukun kabuluyle dahi evlatlık suretinde olduğundan ratkunun stanislavayıevlaylık alarak kadın tuccarı olan yerden kurtardığı duşunulecekti.

Ancak ratkunun evlendiği ve çocuk sahibi olduğu gorulunce evlatlık denen kavrama mutecaviz olduğu duşunuldu. Adem ile Havva denen düşünce buydu.

Sorun stanislavanın mı ratkunun mu sloboya ihanet ettiği meselesi.

Dunyevi olarak kadının mı erkeğin mi isyana teşvik de oncu olduğu meselesi.

Bana göre bu işi stanislava yani kadın yaptı. İlahi duyumsama da sorumlu eril olan yani ratkuydu.

Biz insan olarak evlatlık alınanın kendisine cinsel bi yaklaşıma izin verdiğini görüyoruz. Yani slobonun annesi olmak istememiş. Ratku un ilahı slobo olduğundan ona isyan edemez. Zira asli anlamda isa ce meryem denen ikiliği birbirine anne evlat gibi ulaştırmakla yukumlu.

Bu nedenle ratkunun sorumluluğu dince asıl olan gibi.

Mevzunun evlilikveya evli olmamayla alakası yok. Mevzuu neyin haşr edildiğini ve şartları anlamak mevzuu.

Buna ben seebuzan ratku ellizabet(h) mağğara anlayışı diyorum.

En akil ama mantığın sınırını aşmış şizofrenik bi kabulun akla ve mantığa uygun tek açıklaması.

• quote:

Orijinalden alıntı: GAMEHUNTER

Platon falan okumuşluğum yok açıkcası. Felsefeye ilgimde yok çok fazla ama 5 duyu organını bile doğru düzgün kullanmaktan aciz insanların çıkıpta ahiret yok, ruh yok hiçlik var vs.. diye atıp tutmaları hoşuma gitmiyor. İnançlı insanlara çomar diye hitap eden ateistler iyice sinirimi bozuyor, son zamanlarda iyice huy edindiler.

Yaşadığımız Dünya'nın holografik evren teorisini andırdığını düşünüyorum. Zaten İslamiyet'te de Dünya hayatı için Yalan Dünya derler. Yaşadığımız dünya hayatı ahirette birkaç dakikalık rüya hali gibi gelecek derler.

Yaşayan her canlının bir misyonu var. Üyelerin örnek verdiği tek bacağı olmadan doğan, savaşta bombaların altında ölen çocuklarında bir misyonu var, insanların kaderi olduğu gibi Dünya'nın da bir işleyişi var ve herkes bu işleyişin bir parçası diye düşünüyorum.

Önemsiz zannedilen bir olay veya bir insan ilerde önemli bir olayın gerçekleşmesine sebebiyet verebilir, kelebek etkisi yapabilir.

Birileri zalim olacak birileri de mazlum. Zalim cezasını çekecek, mazlum çektiği acının mükafatını alacak.

islamiyette dünya hayatı yalan dendiği için tek bir tane gelişmiş islam ülkesi bulamazsın. çünkü islam ülkeleri dünya için değil ahiret için çalışırlar.

bir de anlamadığım bombalarla ölen çocukların misyonu neymiş açıklarsan sevinirim?

• öldükten sonra ödüllendireceğine inanmak güzeldir. bana göre öldükten sonra hiç bir şey yok. nasıl ki embriyo iken durumun farkında değilsek, ölünce de hiç bir farkındalık olmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pierlupi

quote:

Orijinalden alıntı: Just Tarih

quote:

Orijinalden alıntı: pierlupi

İyide dünyaya geliş amacımız mutluluk değilki, sınav. Sadece Allah'a yaklaştıkça şuurun artıyor ve bu şuur sayesinde başına gelenler karşısında mutsuzda olsan tarifsiz bir huzur içerisinde oluyosun. Ama bu huzur mutluluk değil kesinlikle. Kaynağıda "Hamd olsun alemlerin Rabb'ine, inna lillah ve inna ileyhi raciun" Şüphesiz Allah'tan geldik ve yine ona döneceğiz.

Yani şöyle anlatıyım sınıfta kalma korkusu olan ama birazda hayta öğrenciler vardır. Bunlar vize ve finallerine bi sebepten ötürü çalışmadıklarında sıkıntıya girerler sınav esnasında sağa sola bakarlar ederler, daralırlar. İşte bu hayatta islam ile arafta kalmış kişilerin durumu budur ne tam inanırlar nede içlerinde huzur vardır.

Birde inek diye tabir ettiğimiz kişiler vardır. Dersin hakkını verir çaba gösterir sınavdada çatır çatır kafasını eğer soruları yanıtlar, çünkü konu hakkında bilgi sahibidir. İşte bu dünyada kendini ilime, ibadete, güzel ahlaka vermiş kısacası Allah rızası için koşturan, gerektiğinde gücü veya idrakı yettiğince kas gücünü, zamanını, maddiyatini bu uğurda çekinmeden yardıma harcayan kimselerin içinde tarifsiz bi huzur vardır. Çünkü ne yaptıklarını biliyorlardır. Kaldıki mutluluk aramaz bu insanlar çünkü gerçek mutluluğu Rabb'imiz bize sonsuz olarak vaad etmiştir. Allah hepimizi bu idraka ulaştırıp , rızasına erdirip, canımızı imanlı almayı nasip etsin.

Amin hocam inancına saygı duyuyorum fakat sen benimkine neden duymuyorsun ben mutluluğa inanıyorum bana görede bu doğru.

Sürekli mutlu olabilmen için herkesin her şartta cennete gidebiliyo olması lazım. Öyle birsey olsa zaten ben direk intihar ederim. Ne uğraşıcam :) formülünüz nedir acaba çok merak ettim?

Bir bilge şöyle derdi "dünyada cenneti bulamayan ahirette gidemez."

• GAMEHUNTER kullanıcısına yanıt
    Bilinç için ruh olmak zorunda değil. Kinaye yapmıştım ama anlamamışsın.

Son bahsettigin de teleolojik aciklamadan ileri gitmiyor. Dünyayı ve evreni antromorfik açıklamadan öteye gitmiyor. Böyle konuştuğun an kendini kapana sikistiriyorsun. Mantıklı olduğunu zannedip kurduğu mantığın içinde sıkışan filozofların düştüğü hata gibi.

Nedensellik başa beladır, delicedir. Bir şeyleri açıklamak için nedensellikten daha iyi bir olgu da yok tabi.

• murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Cem Yılmazın bir oyununda hindistana gittiğinden ve reenkarnasyon inancından bahsetmişti, belki hatırlarsın ''Kast sistemi var adam dededen fakir, onu oyalamak için sen burda iyi insan ol sabret bir sonraki hayatta kralsin be oglum diyorlar'' demişti. bence de cennet cehennem inancı bunun farklı bir türü. Ha var mıdır belki vardır ama bu olguların bu sebeple dizayn edilmiş olabileceği gerçeği de yadsınamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

Cem Yılmazın bir oyununda hindistana gittiğinden ve reenkarnasyon inancından bahsetmişti, belki hatırlarsın ''Kast sistemi var adam dededen fakir, onu oyalamak için sen burda iyi insan ol sabret bir sonraki hayatta kralsin be oglum diyorlar'' demişti. bence de cennet cehennem inancı bunun farklı bir türü. Ha var mıdır belki vardır ama bu olguların bu sebeple dizayn edilmiş olabileceği gerçeği de yadsınamaz

cennet veya cehennem diye bir yer olamaz.

çünkü tanrı seni yaratıyor, sana bir kader ve alın yazısı belirliyor. yani senin nasıl birisi olacağını önceden belirliyor. bu durumda cennete veya cehenneme gideceği de kendisi önceden belirlemiş oluyor.

kainatı yarattığı söylenen bir tanrının bu kadar ucuz işlerle uğraşacağını hiç sanmıyorum.

• Liberte von Skepticus gayet güzel açıklamış. Nereye giderseniz gidin konuştuğunuz bütün inançlı insanlar (öteki bir dünya olduğuna) bu dünyaya önem vermezler. Evet, inançlarına göre öteki dünya da ödüllendirileceklerdir, ancak bu bireyseldir. Önemsememek burada devreye giriyor zaten. Kişi eğer istediği ödülü almak için yapılması gerekenleri yapıyorsa bu sadece kendisini düşündüğündendir. Ve dünyadaki diğer insanların yaptıklarını önemsemiyecektir. Çünkü bireysel olarak onlar zaten cezasını yine öteki dünyada alacağını belirtir. Yani burada ki sorunları düzeltmek için herhangi bir çaba harcamaz. Olan tabiki inançsız kötü olmayan insanlara olur.

Eğer yaşamın amacı hayatta kalmak ve üremek ise, bunu en uygun şekilde uygulamamız lazımdır. İnsan ihtiyaçlarını bireysel olarak gideremeyeceğinden diğer insanlar ile iş birliği yapmaya mahkumdur.

Peki insanlar bireysel düşünerek hareket ederse sorunlar biter mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırarım Boynuzunu İblis -- 12 Haziran 2017; 23:0:43 >

• boşuna tartışmayın bazıları görmeden inanmayacak
    adamlar dünya hayatına göre ahireti kıyaslayıp ,bununla da yetinmeyip birde eleştiriyor ?
    üstelik eleştirdim derken komik duruma düşüyor

misal yaratıcı varsa o zaman neden bazı insanlar sakat doğuyor ,bazıları niye zengin ,dünyada niye adalet yok gibisinden
    yahu yaratıcı olmasa ve bunlar oluyorsa o zaman her şey çok güzel mükemmel mi diyeceksiniz ?
    sınav için diyoruz onu da kabul etmiyorlar
    hele ki kaderi anlatmak bunlara mümkün olmuyor ,Allah önceden biliyor ,sen bilmiyorsun ama onları sana Allah yaptırmıyor diyoruz ,yok yine başka mazeret ,biliyorsa o zaman niye bizi sınava sokuyor diyor

sen bir insan olarak yaratıcıyı kendin gibi zannediyorsan ,bir şey anlamazsın yada anlatılamazsın
    oh ne ala değil mi bu dünyada her türlü haksızlığı yap ,ondan sonra ölüp kurtul
    yok öyle yağma ,inansan da inanmasan da hesabını ahirette vereceksin ,üstelik ben zaten inançsızdım deyip kurtulamayacaksın

adam ben dini iyi biliyorum diyor ve sonra dünyada şu niye şöyle ,niye böyle deyip duruyor
    hem yaratıcı yok diyor ,hemde dünyada olan haksızlıkları ,kötülükleri yaratıcıya yükleyip hesap soruyor
    uyanıklığın böylesine pes doğrusu

diğer bir konu ise sanki inançsızlar bu dünyada kusursuzlar ve her kötülüğü inançlılar yapıyormuş gibi algı oluşturuyorlar ,adam sapıksa ve inançlıyım diyorsa bunun dinle ne ilgisi olur ,onun Allah katında imanı var mıdır ?
    inançlı insan kötü olamaz ,kötüyse inançlı değildir ,onun inancı lafta kalmıştır ,hele ki zalimlerin ahirette inançsızlardan çok farkı olmayacak

başka bir konu ise ,misal adam inançsız ama iyilik yapıyor öyleyse niye cehenneme gidiyor sorusu (gerçi klasik ateist sorusudur ve defalarca anlatılmıştır ama yine de her defasında sormadan edemez)
    ateistin melek olduğunu nereden çıkartıyorsunuz ,her suç işleyen karakolda yada mahkemede inancını mı söylüyor sanki ?
    zaten cennet ve cehennem bir tane olmayacak ,herkes dünyada işlediğine göre ceza yada mükafatını göreceği kata yerleştirilecek ,yani iyi ateist olursa zalimlerle aynı katta ve aynı cezayı görmeyecek

konuştuğumuz işlere bakın yahu :)
    cennetin iyi yerlerini nasıl kazanırım yerine ,inanmıyorum diyerek cehennemi garantileme peşinde olanlara Allah akıl fikir versin

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.