Şimdi Ara

***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
273
Cevap
1
Favori
118.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pupayelken2005

arkadaşlar merhaba
    elimde airties usb adsl modem var ama cd si yok bunu cd siz nasıl kurarım

Modeli ne bu AirTies modemin? Benim bildiğim AirTies'ın sadece USB'den bağlanabilir bir modemi hiç olmadı da... (Tek ENet Portlu ve Router özellikli
    RT-101 ve şimdiki RT-102 modellerinde 2. bir bağlantı için USB çıkışları da var...)
  • quote:

Orjinalden alıntı: C@RtHeR

arkadaşlar çok garip bir sorunum var fakat bir türlü çözemedim
    sorun şu yan komşularımızdan biri bilgisayarını açarsa benim internetim kopuyor ewet çok garip ama bu doğru tesadüftür die düşündüm fakat değil tam 5 defa aynı şekil oldu.benim modemin inca,dedim belki modemde bi sorun vardır başka modem getireyim arkadaşımdam u.s robtics aldım sonuç aynı dsl kopuyor yanıp sönmeye başlıyor
    yani komşularımdan biri bilgisayarını açarsa benim internetim kopuyor bağlanamıyorum sizce sorun ne olabilir?

Komşular sadece bilgisyarlarını açtıklarında mı, yoksa açıp da internete bağlandıklarında mı sizde kopma oluşuyor?

Benim aklıma ilk gelen sizin PC (+modem)2in bağlı olduğu elektrik hattıyla (fazıyla), komşudaki cihazların bağlı oldukları hat aynı ve komşu devreye girince normalde olmaması gereken bir yükleme (patazit) oluşturuyor. Piyasada satılan şok korumalı (surge supressor) grup prizlerden alıp bir deneme yapabilirsiniz ama bunların fiyatları 30-40 YTL arası olabiliyor. istanbul'da iseniz Banlkalar Caddesi, Menevşe Han, İska Elektronik'den biraz daha ucuza temin edilebiliyor...

• komşumun sadece bilgisayarı açması yetiyor direk benim internet kopuyor
  • ya modemimin sürücüsünü nette bulamıyorum.modeli ECON.MC8000U-S...Yardımlarınızı bekliyorum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerbuga

benim söyle bir sorunum var,

telefonla görüsme yapılırken 10-15 saniyeligine baglantı gidiyor daha sonra normal bir sekilde interneti kullanabiliyorum konusma süresince, yani sadece konusmanın ilk saniyelerinde gidiyor..bunun en kötü tarafı da download yapılıyorsa eger bosa gitmis oluyor..sorun telefon hattından mı yoksa modemden mi kaynaklanır sizce ?

Splitter kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız bağlantılarınızı nasıl yapıldığını biraz anlatınız. Bu arada modeminiz ne marka/model? Telekom hattı-modem-telefon arasındaki bağlantı durumunu tüm detayı ile anlatmayı unutmayınız; örneğin duvardaki telefon prizi kullanılıyor mu, vs. vs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

arkadaşlar çok garip bir sorunum var fakat bir türlü çözemedim
    sorun şu yan komşularımızdan biri bilgisayarını açarsa benim internetim kopuyor ewet çok garip ama bu doğru tesadüftür die düşündüm fakat değil tam 5 defa aynı şekil oldu.benim modemin inca,dedim belki modemde bi sorun vardır başka modem getireyim arkadaşımdam u.s robtics aldım sonuç aynı dsl kopuyor yanıp sönmeye başlıyor
    yani komşularımdan biri bilgisayarını açarsa benim internetim kopuyor bağlanamıyorum sizce sorun ne olabilir?

Komşular sadece bilgisyarlarını açtıklarında mı, yoksa açıp da internete bağlandıklarında mı sizde kopma oluşuyor?

Benim aklıma ilk gelen sizin PC (+modem)2in bağlı olduğu elektrik hattıyla (fazıyla), komşudaki cihazların bağlı oldukları hat aynı ve komşu devreye girince normalde olmaması gereken bir yükleme (patazit) oluşturuyor. Piyasada satılan şok korumalı (surge supressor) grup prizlerden alıp bir deneme yapabilirsiniz ama bunların fiyatları 30-40 YTL arası olabiliyor. istanbul'da iseniz Banlkalar Caddesi, Menevşe Han, İska Elektronik'den biraz daha ucuza temin edilebiliyor...

bu prizden alsam sorunum hallolurmu?

• Ben 3gb kotalı adsl bağlattıracam bıktım cafeden internete girmeye neyse sorumu sorayım bağlattıracam ama ufak bi sorum olacak ben interneti bağlatacam ama modem olarak 56k fax-modem olurmu? yaw diyer modemler 70 ytl den aşağı deil illaki normal modem mi lazim bende 56k fax-modem var bunla kotalı 3gb adsl ile internete girebilirmiyim sorum bu lütfen yardım edinn
  • otomobille denizde ilerlemeyi dene önce bi.. eğer başarırsan fax-modem ile adsl bağlanmanda yardımcı olmaya çalışalım

ayrıca daha ucuz adsl modemler var.. usb çıkışlıları sor.
    quote:

Orjinalden alıntı: hohenzollern

Ben 3gb kotalı adsl bağlattıracam bıktım cafeden internete girmeye neyse sorumu sorayım bağlattıracam ama ufak bi sorum olacak ben interneti bağlatacam ama modem olarak 56k fax-modem olurmu? yaw diyer modemler 70 ytl den aşağı deil illaki normal modem mi lazim bende 56k fax-modem var bunla kotalı 3gb adsl ile internete girebilirmiyim sorum bu lütfen yardım edinn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 17 Temmuz 2006; 11:12:09 >

• yaw bırak dalga geçmeyi olurmu olmazmı onu söyle
  • Arkadaşım 56K fax modemle sadece Dial-up bağlantı yapabilirsin.ADSL kullanabilmen için en başta bir ADSL modem almalısın.Diğer armkadaşımın dediği gibi USB çıkışlı modemler var 30-35 $ civarlarında onları kullanabilirsin.
  • YENİ BİR MOEDEM ALDIM MARKASI ORİGO DSR-TIO1 2/21 ARESTE PROGRAMINDA KANAL ACMAK İÇİN PORT AÇAMIYORUM NASIL AÇILIR YARDIM EDER MİSİNİZ...
  • ARKADAŞLAR 3 GB LİMİTLİ ADSL ' İM VAR MODEMİM KABLOSUZ .PASO DIŞARDAN GİRİLİYOR GİBİ GELİYOR.ÇÜNKÜ HİÇBİRŞEY İNDİRMESEM BİLE LİMİT AŞIMI OLUYOR . SORUM ŞU BU ALETİ NASIL ŞİFRELİYCEM ALET USR 9106 ROBOTİKS.
  • arkadaşlar zyxel marka modem almaya karar verdim
    fakat 2 model arasında kararsız kaldım
    bunlar zyxel prestige 600 series 661H ve zyxel prestige 600 series 661HW(wireless)
    bu iki modem arasındaki fark nedir ne gibi artıları olup ne gibi eksilkeri vardır
    hangisini önerirsiniz şimdiden tşkkürler
  • benim sorun hala devam ediyor alışıacak yada tahhammül edecek gibi değil am ane yapayım

dah aönce 2 sene zoom x4 kullandım hiçbir bağlantı sorunum yoktu sonra zyxel 661hw61 aldım wireless evde masaüstü var vede ben kendi odamdan wireless ile bağlanıyorum eve tel gelince bağlantı gidiyor kafayı sıyaracam ya daha önce zoom x4 kullanırken aynı kablolar vardı evde paralel hat var yani 2 sene kullandığım şeklinde hiçbir değişiklik ollmadan modem i dğeiştirdim ama bu sorunla karşılaşıyorum am asanırım masaüstü nün internet gitmiyor laptop un ki herzaman gidiyor
  • arkadaşlar wireless modem alıcam ama hiç araştırmadım. biraz fikir verir misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolf1907

benim sorun hala devam ediyor alışıacak yada tahhammül edecek gibi değil amae yapayım

dah aönce 2 sene zoom x4 kullandım hiçbir bağlantı sorunum yoktu sonra zyxel 661hw61 aldım wireless evde masaüstü var vede ben kendi odamdan wireless ile bağlanıyorum eve tel gelince bağlantı gidiyor kafayı sıyaracam ya daha önce zoom x4 kullanırken aynı kablolar vardı evde paralel hat var yani 2 sene kullandığım şeklinde hiçbir değişiklik ollmadan modem i dğeiştirdim ama bu sorunla karşılaşıyorum am asanırım masaüstü nün internet gitmiyor laptop un ki herzaman gidiyor

Splitter kullanıyor musunuz? Bahsettiğiiz arıza tipik bir splitter yokluğu (veya bozukluğu) arızası gibi de...

Benim bildiğim Zoom x4'lerde dahili splitter vardı; özellikle de 2 yıl önceki versiyonlarında. Halbuki Zyxel Prestige 661HW'lerde harici splitter kullanılmak durumunda....

• quote:

Orjinalden alıntı: sedna_mb

arkadaşlar wireless modem alıcam ama hiç araştırmadım. biraz fikir verir misiniz?

Güzel kardeşim, şu Forum'da biraz ARAMA yapsanız, bu konuda açılmış ve bir kısmı hala güncel olan en az 10 tane başlık bulursunuz. Şimdi size şu marka, bu model modem al desm buna 20 kişi daha cevap yazacak; beşi benim dediğimi/dediklerimi al dese, diğerlerinden başka sesler çıkacak...
  • quote:

arkadaşlar zyxel marka modem almaya karar verdim
    bunlar zyxel prestige 600 series 661H ve zyxel prestige 600 series 661HW(wireless)
    bu iki modem arasındaki fark nedir ne gibi artıları olup ne gibi eksilkeri vardır

Kardeşim, sen bu soruyu gerçekten ciddi olarak mı sordun? Sana basitinden cevap vereyim: 1. modem kablolu, 4 Enet çıkışı olan bir modemdir. Yani PC/laptop arasındaki bağlantıyı KABLO ile yaparsın.
    2. cisi de bunun "kablosuz=wireless" versiyonudur. Bunda da 4 ENet portu vardır; ister kablolu ister kablosuz bağlanırsın!

• quote:

quote:

arkadaşlar zyxel marka modem almaya karar verdim

Kardeşim, sen bu soruyu gerçekten ciddi olarak mı sordun? Sana basitinden cevap vereyim: 1. modem kablolu, 4 Enet çıkışı olan bir modemdir. Yani PC/laptop arasındaki bağlantıyı KABLO ile yaparsın.
    2. cisi de bunun "kablosuz=wireless" versiyonudur. Bunda da 4 ENet portu vardır; ister kablolu ister kablosuz bağlanırsın!

aslında o farkları biliyorum sanırım sorum yanlış anlaşıldı
    demek istediğim ne bilim sinyali algılamaları hangisinin daha ii
    çünkü oturduğum yer santrale baya uzak yaklaşık 5km kadar buyüzden ttden gelen adamlar daha kaliteli modem kullanmalısın dediler bende 2si arasında kaldım yani demek istediğim arasında sinyal oturmasında hangisi daha ii

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sedna_mb

arkadaşlar wireless modem alıcam ama hiç araştırmadım. biraz fikir verir misiniz?

Güzel kardeşim, şu Forum'da biraz ARAMA yapsanız, bu konuda açılmış ve bir kısmı hala güncel olan en az 10 tane başlık bulursunuz. Şimdi size şu marka, bu model modem al desm buna 20 kişi daha cevap yazacak; beşi benim dediğimi/dediklerimi al dese, diğerlerinden başka sesler çıkacak...

oke, sinirlenmene gerek yok. teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.