Şimdi Ara

Adıma yazılan sahte senet.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçtiğimiz ay evime icra kağıdı geldi. 50 bin tl lik bir senedi icra müdürlüğüne vermişler.
    Senetle ilgili hiçbir bilgim yok. Bugüne kadar bırakın senedi kyk borcum bile olmadı.
    Senette soyisim, adres, imza bana ait değil sadece tc kimlik no bana ait.
    Senette adı geçen hiç kimseyi tanımıyorum. Senet daha önce hiç gitmediğim bir ilde yazılmış ve o ildeki ilçenin icra müdürlüğüne verilmiş..
    Senette adı geçen şahsa kendi çabam ile ulaştım ve beni tanımadığını alacak karşılığında senedi aldığını söyledi.
    ilk 5 gün içerisinde imzaya itiraz ettik ve mahkeme günü verildi.
    Senetteki adres soyisim bana ait değil ve kendi imzam ile senetteki imzanın hiç alakası yok.

Gelişmeleri burdan yazıcam. Fakat bu davanın ilerleyişi nasıl olur. tek davada biter mi yoksa ne kadar uzar. mahkeme bana bu parayı ödetmez değil mi? (Malum türkiye de olduğumuz için böyle birşeyin olabilecek olması ihtimali var.)
    Eşimin önemli bir ameliyatı vardı fakat ameliyat parasını dava açma ve dosya paraları artı avukat ücreti olarak vermek zorunda kaldım. Çok zor durumdayım. O yüzden ileri dönük bir plan yapabilmem için tecrübesi olan arkadaş olayla ilgili beni aydınlatabilir mi acaba?

EDİT SONUÇ: Arkadaşlar mahkemem bir kaç ay önce görüldü. Hakim olay öncesi ve sonrası resmi dairelerde kullandığım imzaların asıllarını ve mahkemece alınan 150 ye yakın imza örneğimi alarak bilirkişi tarafından kriminal inceleme ile senetteki imza ile karşılaştırılmasını istedi.
    Sonuç olarak senetteki imza hiç bir yönden bana ait olmadığını bilirkişi raporuyla mahkemeye sunuldu.
    Mahkeme Kararı uyaptan alarak aynen aşağıda paylaşıyorum.

KARAR;
    HÜKÜM:Ayrıntısı yukarıda açıklanacağı üzere;
    1- DavanınKABULÜNE;
    2-Karacabey İcra Müdürlüğü'nün 2018/2288 esas sayılı icra takibinin davacı bakımından DURDURULMASINA,
    3-Asıl alacağın % 20'si 7.000,00 TL tazminatın davalıdan alınarak davacıya verilmesine,
    4-Asıl alacağın %10 olan 3.500,00 TL para cezasının davalıdan alınarak hazineye irad kaydına,
    5-Harçlar Kanunu gereğince alınması gereken 44,40 TL harçtan, peşin yatırılan 35,90 TL harcın düşümü ile kalan 8,50 TL harcın davalıdan alınarak hazineye gelir kaydına,
    6-Davacı tarafından yapılan peşin harç 35,90 TL, 59,10 TL tedbir talebi harcı ve tebligatposta, müzekkere, bilirkişi ücreti olmak üzere toplam 494,50 TL yargılama giderinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine,
    7-Davacı taraf kendisini bir vekil ile temsil ettirdiğinden hüküm gününde yürürlükte bulunan AAÜT uyarınca taktir ve tespit olunan 906,00 TLmaktu vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine,
    8-Karar kesinleştiğinde davacı tarafından yatırılan ve bakiye kalan gider avansının talep halinde iadesine,
    9-Karar kesinleştikten sonra Karacabey İcra Müdürlüğü’nün 2018/2288 esas sayılı takip dosyasının Karacabey İcra Müdürlüğü’ne iadesine,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ikaos -- 25 Eylül 2019; 18:11:52 >

• tek celsede bitmez imza incelemesi vs yapılması lazım. savcılığa şikayette bulun ek olarak. karşı tarafın seneti kimden aldığını tespit edip o tarafa tazminat talebi yapabilirsin.avukatın haklı mahkemeyi bekleyeceksin sonuçta avukatlar olarak kendi kendimize karar veremiyoruz.
  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    Karşı taraf zaten kabul etti benim borcumun olmadığını. onlar kendileri savcılığa gittiler o adam için.
    O halde beklemede kalıcaz ve mahkemeyi bekliyeceğiz. Teşekkür ederim.
  • bu konuda destek ya da bilgi almak isterseniz burayı inceleyebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.