Şimdi Ara

Haberim olmadan adıma acılan hat için suc duyurusunda bulunuyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
7
Favori
47.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu aksam itibariyle AVEA'da bilgim olmadan acılmıs bi hattım oldugunu ogrendim. Hemen AVEA bayisine gidip hat kapatma işlemlerini başlattım. Yarın da savcılıga gidip suc duyurusunda bulunacagım. Yalnız hat faturalı oldugu için AVEA musteri hizmetleri bana hattı acan yani bilgilerimi kontrol edip hattı sahte evrakla acan bayinin adını vermiyor. Sadece faturalı hatları gorebiliyoruz dedi ama bana biraz sacma geldi, ne kadar dogrudur bilmiyorum.

Kapatma işlemini yaptıgım bayide sadece kapatma işlemlerini yapsanız yeterli, faturasız hat oldugu için size bir borç/fatura yansıtma durumu olmaz dediler ama yine de içime sinmedi. Bu yuzden yarın dogrudan evrakta sahtecilikten suc duyurusunda bulunacagım. Ancak ben kimden davalıyım şimdi? Hattı kullanan sahıs muhtemelen acık hat olarak aldı. Dolayısıyla sucu benim evraklarımla benim iznim olamadan ve imzamı taklit ederek onaylayan AVEA bayisi işledi. Olay 6 yıl once olmus ve dedigim gibi AVEA bana bayii adını vermedi. Bu durumda ben AVEA dan mı sikayetçiyim?

Buradaki konu içinde bir dilekce ornegi mevcut, Izmirde ikamet ediyorum Dilekce baslıgına "İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIGI'NA" die başladım, kendi adımı adresimi yazdım ama SANIK bolumune ne yazacagım?

Artı olarak Adliyeye gittigimde ne yapıyorum? Bugune kadar kimseyle bi alıp veremedigim, kimsenin de benimle bi alıp veremedigi olmadıgı için proseduru bilmiyorum.
    Cevap bekliyorum,
    tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 8 Ocak 2013; 22:50:10 >

• Alip verememekle ilgisi yok. Sanik degil supheli yazacaksin ve avea İletisim hizmetleri a.s yazacaksin. Gerisini savci halletsin sen dusunme. Adliyeye gittiginde suc duyurusunda bulunacagim de onlar yonlendirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coca-Cola -- 8 Ocak 2013; 22:52:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sürekli Dizi

Bu mesaj silindi.
    @Coca-Cola

Yani aslında daha once adliyeye sicil kaydı almak dısında bir işim dusmedi demeye calısmıstım. Yoksa tabii ki alıp vermekle ilgisi yok; vatandaslık hakkı bu. Sadece proseduru bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sumak

@Coca-Cola

Yani aslında daha once adliyeye sicil kaydı almak dısında bir işim dusmedi demeye calısmıstım. Yoksa tabii ki alıp vermekle ilgisi yok; vatandaslık hakkı bu. Sadece proseduru bilmiyorum.

Cumhuriyet Başsavcılığına
    İZMİR

XXX tarihinde btk nın xxxx internet adresinden kimlik bilgilerimle yaptığım sorgulama sonucunda bilgim ve iznim olmadan, adıma kayıtlı olarak açılmış xxxx numaralı avea hattı olduğunu öğrendim. bu işlemi yapan kişilerin tespiti ile haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

isim soyisim imza

Eki: 1-kimlik fotokopisi

2- btk sitesi sorgulama sayfası çıktısı

Şeklinde bir dilekçeyi size en yakın adliyeye gidip savcılık bürosuna vermeniz yeterli, zaten savcı gerek görürse ayrıca orda ifadenizi de alırlar.
    sanık şüpheli falan yazmanıza gerek yok, savcılık gerekli tahkikatı yapar ve sorumluları bulur.
    Hakkınızı aramaktan, adalete başvurmaktan çekinmeyin lütfen. Adliyeye gittiğinizde oradaki arkadaşlar sizi yönlendirirler zaten.

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuseyr -- 9 Ocak 2013; 10:21:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuseyr

quote:

Orijinalden alıntı: Sumak

@Coca-Cola

Cumhuriyet Başsavcılığına
    İZMİR

XXX tarihinde btk nın xxxx internet adresinden kimlik bilgilerimle yaptığım sorgulama sonucunda bilgim ve iznim olmadan, adıma kayıtlı olarak açılmış xxxx numaralı avea hattı olduğunu öğrendim. bu işlemi yapan kişilerin tespiti ile haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

isim soyisim imza

Eki: 1-kimlik fotokopisi

2- btk sitesi sorgulama sayfası çıktısı

Şeklinde bir dilekçeyi size en yakın adliyeye gidip savcılık bürosuna vermeniz yeterli, zaten savcı gerek görürse ayrıca orda ifadenizi de alırlar.
    sanık şüpheli falan yazmanıza gerek yok, savcılık gerekli tahkikatı yapar ve sorumluları bulur.
    Hakkınızı aramaktan, adalete başvurmaktan çekinmeyin lütfen. Adliyeye gittiğinizde oradaki arkadaşlar sizi yönlendirirler zaten.

edit: ekleme

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar az önce bende btk nın sitesinden baktım. Benim de daha önce hiç bilmediğim bir numaranın üzerime kayıtlı olduğunu gördüm. Sizce bende suç duyurusunda bulunmalı mıyım? Yoksa hiç uğraşmadan sadece kapattırsam mı bilemedim! Yorumlarınız nelerdir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Symbol

Arkadaşlar az önce bende btk nın sitesinden baktım. Benim de daha önce hiç bilmediğim bir numaranın üzerime kayıtlı olduğunu gördüm. Sizce bende suç duyurusunda bulunmalı mıyım? Yoksa hiç uğraşmadan sadece kapattırsam mı bilemedim! Yorumlarınız nelerdir?

Alıntıları Göster
    Bu ülkede hırsızlık yapanlar 3 ay, adam öldürenler 6 sene, birinin ağzını burnunu kıranlar 1 gece bile yatmazken, yormayın kendinizi boşa. Emin olun hiç bir şey çıkmaz.
    En güzeli hattı kendi üzerinize taşıtın, kullanın yada çöpe atın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Noxco

Bu ülkede hırsızlık yapanlar 3 ay, adam öldürenler 6 sene, birinin ağzını burnunu kıranlar 1 gece bile yatmazken, yormayın kendinizi boşa. Emin olun hiç bir şey çıkmaz.
    En güzeli hattı kendi üzerinize taşıtın, kullanın yada çöpe atın :)

Alıntıları Göster
    bence şuç duyurusunda bulunmakta fayda var, neden önceki bir tarihte bu hattı kullanan adam bir suç işlemiş olabilir.
    bir şekilde ucu size dokunabilir bu bakımdan savcılığa başvurun lütfen, bende dün adıma iki tane turkcell hat açıldığını öğrendim.
    yarın inşallah savcılığa gitcem. sizde mutlaka gidin arkadaşlar verdiğiniz bir dilekçe sizi zor durumdan kurtaracaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01Mrt

bence şuç duyurusunda bulunmakta fayda var, neden önceki bir tarihte bu hattı kullanan adam bir suç işlemiş olabilir.
    bir şekilde ucu size dokunabilir bu bakımdan savcılığa başvurun lütfen, bende dün adıma iki tane turkcell hat açıldığını öğrendim.
    yarın inşallah savcılığa gitcem. sizde mutlaka gidin arkadaşlar verdiğiniz bir dilekçe sizi zor durumdan kurtaracaktır.

Alıntıları Göster
    suc duyurusunu bence o sahtekarlik yapan kisiye yapmalisiniz... avea bayi nasil farkedebilir ki verilen evraklarin sahte oldugunu... sahtekarliga bayi de ortak olmussa ikisinede dava acin affetmeyin..!

• quote:

Orijinalden alıntı: Luma

suc duyurusunu bence o sahtekarlik yapan kisiye yapmalisiniz... avea bayi nasil farkedebilir ki verilen evraklarin sahte oldugunu... sahtekarliga bayi de ortak olmussa ikisinede dava acin affetmeyin..!

Alıntıları Göster
    Savcılığa başvuracak arkadaşlar için bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
    BTK mobil hat sorgulama sisteminden bilginiz dışında hat açıldığını öğrendiğinizde ilk iş olarak ilgili operatörün müşteri hizmetlerini arayıp numaranın tamamını alın ve bu hatları bloke ettirin.. (btk sitesinde son iki hane gizlenmiş olarak yazıyor.)
    Daha sonra bu hattı açan bayinin bilgilerini ısrarla isteyin. Bu işin faturalı/faturasız ayrımı olmaz. Müşteri hizmetleri abonelik sözleşmesine ulaşıp bayi bilgilerini gayet kolay görebilir. Göremiyorum falan diyorsa yalan söylüyordur. Abonelik sözleşmesinde bayi kaşesi olmadan aktivasyon yapamazlar, yaparlarsa suç işlemiş olurlar. Bunu vurgulayın ve operatörü de şikayet edeceğinizi söyleyin.
    Bayi bilgilerini alırsanız bayi ve operatör hakkında, alamazsanız sadece operatör hakkında suç duyurusunda bulunun.

Adliyede istenen belgeler:
    1 adet kimlik fotokopisi
    2 nüsha dilekçe
    Varsa 1 adet ek

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Arkadaşım güzel yazmışsın da ben aradım Turkcell Müş. Hiz. ni benden faks istedi kimlik fotokopisi ve bir dilekçe.
    Bırak bayi bilgisini hatlara dair bir bilgi bile vermediler. Ben anlamadım.

Ayrıca savcılığa verilecek dilekçe örneğini paylaşırsan sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sènior Farfalla

quote:

Arkadaşım güzel yazmışsın da ben aradım Turkcell Müş. Hiz. ni benden faks istedi kimlik fotokopisi ve bir dilekçe.

O iş kolay.https://tuketici.btk.gov.tr üzerinden talep edin bakın nasıl veriyorlar

Dilekçe Örneği
    quote:

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
    (İL VEYA İLÇE İSMİ)

MÜŞTEKİ: Şikayet edenin ismi ve adresi

SANIK: Bayi ismi ve adresi, operatör ismi ve adresi

SUÇ: Evrakta sahtecilik

AÇIKLAMALAR: BTK hat sorgulama sonucu haberiniz dışında hat açıldığından bahsedin

HUKUKİ NEDENLER: 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, TCK. md. ve ilgili mevzuat.

DELİLLER: BTK hat sorgulama çıktısı.

TALEP : Yukarıda arz edilen nedenlerle sanık xxxxx hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim . Tarih

Müşteki Ad Soyad
    İmza

Dilekçede kullanmak üzere, operatörlerin ticari isimleri ve adreslerini veriyorum.

Avea İletişim Hizmetleri A.Ş
    Abdi İpekçi Cad. No:75 34367 Maçka / İstanbul

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş
    Turkcell Plaza, Meşrutiyet Cad. No:71 , Tepebaşı , İstanbul

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş
    Vodafone Plaza Büyükdere Cd. No:251 Maslak 34398 İstanbul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 14 Ocak 2013; 21:33:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sènior Farfalla

quote:

O iş kolay.https://tuketici.btk.gov.tr üzerinden talep edin bakın nasıl veriyorlar

Dilekçe Örneği
    quote:

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
    (İL VEYA İLÇE İSMİ)

MÜŞTEKİ: Şikayet edenin ismi ve adresi

SANIK: Bayi ismi ve adresi, operatör ismi ve adresi

SUÇ: Evrakta sahtecilik

AÇIKLAMALAR: BTK hat sorgulama sonucu haberiniz dışında hat açıldığından bahsedin

HUKUKİ NEDENLER: 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, TCK. md. ve ilgili mevzuat.

DELİLLER: BTK hat sorgulama çıktısı.

TALEP : Yukarıda arz edilen nedenlerle sanık xxxxx hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim . Tarih

Müşteki Ad Soyad
    İmza

Dilekçede kullanmak üzere, operatörlerin ticari isimleri ve adreslerini veriyorum.

Avea İletişim Hizmetleri A.Ş
    Abdi İpekçi Cad. No:75 34367 Maçka / İstanbul

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş
    Turkcell Plaza, Meşrutiyet Cad. No:71 , Tepebaşı , İstanbul

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş
    Vodafone Plaza Büyükdere Cd. No:251 Maslak 34398 İstanbul

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar aynı şey benimde başıma geldi BTK'dan yaptığım sorgulama sonucu üzerime kayıtlı kullanmadığım Turkcell'den Avea'ya taşınmış bir adet hat mevcut. Müşteri hizmetlerini aradım Avea iletişim merkezlerinden hattı kapatmamı daha sonra da gidip suç duyurusunda bulunmamı söylediler. Tabi bir çok vatandaş gibi ben de prosedürler nedir yasal işlemler nasıl işler bilmiyorum. Şuana kadar şuç duyurusunda bulunan var mı var ise ne gibi yollar izlediler yazarlarsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mistik_kr

Arkadaşlar aynı şey benimde başıma geldi BTK'dan yaptığım sorgulama sonucu üzerime kayıtlı kullanmadığım Turkcell'den Avea'ya taşınmış bir adet hat mevcut. Müşteri hizmetlerini aradım Avea iletişim merkezlerinden hattı kapatmamı daha sonra da gidip suç duyurusunda bulunmamı söylediler. Tabi bir çok vatandaş gibi ben de prosedürler nedir yasal işlemler nasıl işler bilmiyorum. Şuana kadar şuç duyurusunda bulunan var mı var ise ne gibi yollar izlediler yazarlarsa sevinirim.

Hepsi bu sayfada üst mesajlarda yazıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mistik_kr

Hepsi bu sayfada üst mesajlarda yazıyor

Alıntıları Göster
    Savcılık kovuşturma kararı alacaktır büyük ihtimal. Hakkınızı arayın. Mahkeme dosya açma ücretlerini araştırdınız mı ? Kaç para olmuş ?

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Savcılık kovuşturma kararı alacaktır büyük ihtimal. Hakkınızı arayın. Mahkeme dosya açma ücretlerini araştırdınız mı ? Kaç para olmuş ?

Davayı siz açmıyorsunuz ki savcılık açıyor. Ücret falan ödemiyorsunuz. Buna ek olarak tazminat davası açarsanız onun için harç, vergi vs. ödersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 17 Ocak 2013; 15:04:23 >
  • quote:

quote:

Davayı siz açmıyorsunuz ki savcılık açıyor. Ücret falan ödemiyorsunuz. Buna ek olarak tazminat davası açarsanız onun için harç, vergi vs. ödersiniz.

Teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    polis arkadaşlarım bir şey çıkmaz yorulma çağırıp ifade alıp salarlar dedi kararsız kaldım ne yapsam hukukçulara soran var mı ? yapılması gereken yollar ve bu yolların ilerleyişi nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: limitsizim

polis arkadaşlarım bir şey çıkmaz yorulma çağırıp ifade alıp salarlar dedi kararsız kaldım ne yapsam hukukçulara soran var mı ? yapılması gereken yollar ve bu yolların ilerleyişi nedir ?

Alıntıları Göster
    dilekcemi hazırladım, adliyede 20dk bekledim direk savcının karsısına oturttular; durumu anlattım. Zaten bugun 5 6 kişi daha geldi aynı şikayetle dedi. Hemen ifademi aldı 10 dk içerisinde bitti. Sonra yazı odasına yolladı el yazımın haritasını cıkarttılar sanırım. Hersey bu kadar.

Dilekce takibim için numaramı aldım ve şimdi bekliyorum. Ifade almak 10-15dk suruyor ve ilk gidişinizde yapılıyor. Ole cok ugrastıran bi iş değil. En azından suc duyurusunda bulunun derim, sizin adınıza yasadısı bir sey yapılmıs olabilir hat ile.

Yarın oburgun bişey olursa "bu hatın benimle ilgisi yoktur, ogrendigim anda kapattırıp suc duyurusunda bulundum" diebilmek için usenmedim hallettim. Tavsiye ederim.

• Bende suc duyusunda bulundum sonra gittim kapatmak icin dilekce verdim savci ciddi bir sic oldugunu btk ya sikayet etmemi onlar bu hataya neden olan kuruma para cezasi verilecegini ve suc duyurusunun sonuclanmasindan sonra hakli olursam avea veya baiye tazminatda soz konusu olabilirmis dava acarsam prosudur bu ama isleyisde bu kadar kusursuz olurmu bilemem ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: limitsizim

Bende suc duyusunda bulundum sonra gittim kapatmak icin dilekce verdim savci ciddi bir sic oldugunu btk ya sikayet etmemi onlar bu hataya neden olan kuruma para cezasi verilecegini ve suc duyurusunun sonuclanmasindan sonra hakli olursam avea veya baiye tazminatda soz konusu olabilirmis dava acarsam prosudur bu ama isleyisde bu kadar kusursuz olurmu bilemem ?
    Hakkınızı hukuk yoluyla aradığınız için tebrik ediyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.