Şimdi Ara

Adım Adım 1970'lere dönüyoruz... Kaçakçılık ,Kuyruklar, Döviz kıtlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1- insanlar düdüklü tencereyle içki yaparken yakalanıyor

2-70'lerde yerli sigara içmek istemeyenler köşe başlarında kaçak marlboro satanlardan sigara alırmış (filmlerde de görüyoruz zaten) şimdi ucuz yerli sigara olmadığından köşe başlarindaki kaçak sigara yada tütüncüden malzeme alıp kendisi üretmeye başladı

3- Yüksek vergiler nedeniyle sadece devlet görevlilerin iyi otomobil kullanmasını sağlamasından dolayı ucuz otomobil almaya çalışanlar dikkati çektiğinden hemen yakalanıyorlar

4- 70'lerdeki Arap-israil ve soğuksavas nedeniyle oluşan petrol ürünlerindeki kuyruk 2019 yılında gıda kuyruğuna döndü

5-70'li döviz yasağı varmış Özal kaldırmış.. Fakat geçen yıl cebinde dolar taşıyana terörist dendi, bozdurmayana hain dendi geçen aylarda ise döviz alım-satımına vergi geldi.Allahtan turizm bu sene iyi gidiyor o da olmasa döviz alımı,yurtdışına gidiş yasaklanabilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 3 Ağustos 2019; 9:6:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle 1971 doğumluyum ve diyorum ki;

keşke 70 lere dönebilsek. o yıllarda yediğimiz ekmek bile başka idi. her şey gerçekten az ama doğaldı. insanlar da öyle idi.

sözünü ettiğiniz kuyruklar sağ sol çatışması yüzündendi. bildiğiniz iç savaş vardı. ama bu millete de ders oldu. bir daha bu milleti birbirine düşüremediler.

tüm dünyada yeni bir sistem geliyor. amerikanın oluşturduğu dünyanın sonuna gelindi. tüm dünyada ekonomik kriz var.
  • Chpde gelse yine ayni hicbirsey degismeyecek tek cozum blockchain yonetim sistemi.

• öncelikle 1971 doğumluyum ve diyorum ki;

keşke 70 lere dönebilsek. o yıllarda yediğimiz ekmek bile başka idi. her şey gerçekten az ama doğaldı. insanlar da öyle idi.

sözünü ettiğiniz kuyruklar sağ sol çatışması yüzündendi. bildiğiniz iç savaş vardı. ama bu millete de ders oldu. bir daha bu milleti birbirine düşüremediler.

tüm dünyada yeni bir sistem geliyor. amerikanın oluşturduğu dünyanın sonuna gelindi. tüm dünyada ekonomik kriz var.
  • Şahlanıyoruz ver mehteri uçuyoruz ama uçurumdan aşağı

• Adım Adım 1970'lere dönüyoruz... Kaçakçılık ,Kuyruklar, Döviz kıtlığı
  • 1970 perde bir araba ev parasıydı şimdi evden daha pahalı , o zaman olmadığı için pahalıydı şu an her model araç mevcut pahalı olmasının sebebi ne olsa acaba.

• 70 lerden de beter olduk.
    artık arabaların farlarını söküp,pencereden bağıran sahibine ateş açılıyor.
    Yeminlen Vahşi Batı Texas olduk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 80 ler rtuk donemıydı sımdı yıne aynısı oluyor
  • Başımızdakileri garalama zeus ediy zeus
  • Akıllara bu capsi getiriyor üstelik geleceğe bakınca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

1970 perde bir araba ev parasıydı şimdi evden daha pahalı , o zaman olmadığı için pahalıydı şu an her model araç mevcut pahalı olmasının sebebi ne olsa acaba.
    Konu ev-araba fiyatlarının ucuzluğu pahalılığı değil teknolojinin gelişmesiyle fiyatlar değişir karşılaştırılacaksa o dönem 1000 kişiye düşen hususi otomobil sayısı başka ülkelerle karşılaştırılarak yapılabilir fakat konu 70'lerde ve şimdilerde yüksek kaçakçılığın olması. Kaçakçılığın olması için ya o ürünün ülkeye ithalatının yasak olması veya vergilerin çok fazla olması gerekiyor, 70lerde Marlboro yasaktı millet kaçak marlboro alıyordu şimdi ise geçen yıla kadar dünyanın en pahalı eti, benzini Türkiye'deydi sınır bölgelerinde et-benzin bile kaçak sokulmaya çalışıyordu millet içki-sigara-otomobildeki yüksek vergiler nedeniyle yurtdışından nasıl temin edebilirim diye düşünüyor yada nasıl imal edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Ağustos 2019; 20:45:42 >

• Dönüyoruz değil döndük

O kadar eski türkiye geride kaldı diye övünüyordunuz ne oldu ha

Enflasyon ortada

Hayatınız yalan sizin
  • 90 larin bir gününü günümüze degismem

Aç gezsek de gönlümuz rahattı mutluyduk

Etrafimiz asık suratlarla dolu

• 70 lere gore uzay çağındayız diyebilirim....
    cumhuriyet tarihimizin en refah ve kültürlü dönemi türkiye dönemi 2006-2013 akp türkiye donemidir (vesayet rejiminden arınma başlangıcı olduğu için oda)buda everest kadar gerçektir..malum olaylardan emperyal çapmasından son bir kaç senede refah alım gücü düştü ...
    sadece 70 lere gore daha vahşiyiz inaslığımız acıma duygunuz insanlık duygumuz daha az, çakallaşma ve şeytanlaşma arttı
    çoğunuzun anası babası daha çocuk yaşta fakirlikten yoksulluktan poposundan ter gele gele çalışmıştır çocukluğunu bile yaşayamamıştır 70-80 ler süperdi yav he he... uydurun durun bakalım nereyeee kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Ağustos 2019; 22:10:23 >

• Keşke " o günler " e dönebilsek. Ben çok daha fazla karamsarım.

Sevri yaşamaya başladık, kimse daha farkında değil.
  • Tüm dünyada ekonomik kriz vara kadar her şey iyiydi, şu an dünyada ekonomiler takır takır işliyor, işsizlik düşük, enflasyon düşük, ikisinin de yüksek olduğu çok az ülke var ve maalesef onlardan biri biziz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C310C162A

öncelikle 1971 doğumluyum ve diyorum ki;

70liyim aynısın yazacaktım, özellikle toplumsal ahlak anlamında dönebilsek keşke. reality shovlarda çocuğunuzu sokağa bırakmayın diye bas bas bağırıyorlar haklı olarak biz çocukken akşama kadar eve girmezdik evde kimse yoksa komşuya giderdik hiçbirimizin ailesi de telaş yapmazdı. yabancı sigaralar ve döviz yasaktı ama ikamesi olacak bir çok yerli sigara markası vardı. Alım gücü şimdikinden daha iyiydi, daha çok şey yazarım da gerek yok

• Millet içki yapıyor diye marketlerde etil alkol satışı yasağından sonra eczanelere de aylık 2 lt sınırı getirilmiş

İçkiye yapılan zamlar sonrasında etil alkole üst üste sınırlama getirilmişti. Son olarak ecza depolarının eczanelere aylık 2 litre etil alkol verilmesi istenmişti. Türk Eczacılar Birliği konuya tepki gösterdi. İlaç temini açısından sorunlara neden olacağı belirtilen açıklamada eczacılar, "Kişilerin tedavisini temin için düzenlenecek majistral reçetelerinin karşılanmasında aksaklık ve gecikmelere, dolayısıyla tedavinin aksamasına sebep olacak." ifadeleri kullanıldı.

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/eczacilardan-etil-alkol-sinirina-tepki-5332501/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.