Şimdi Ara

Yeni ulaşım devrimi: Şasiden havalanan uçan araba dönemi başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni ulaşım devrimi: Şasiden havalanan uçan araba dönemi başladı
    Guangzhou Automobile Group (GAC) 12 Kasım’da 15. Çin Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı’nda kendi geliştirdiği uçan aracı GOVE’yi sergiledi. Bu etkinlikte, GOVE'nin uçuş kabininin şasiden ayrılarak havalanması ilk defa gösterildi. Firma, yakında uçan arabalarıyla faaliyete geçmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz yıl ilk uçuşunu tamamlayan GOVE, Mart ayında Guangzhou’da düşük irtifada bir uçuş gösterisi yapmıştı. 11 Eylül’de ise Çin Sivil Havacılık İdaresi tarafından, özel bir insansız hava aracı uçuş sertifikası alarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Tek araç ile hem karada hem havada ulaşım

Yeni ulaşım devrimi: Şasiden havalanan uçan araba dönemi başladı
    GOVE, tamamen elektrikli ve dikey iniş kalkış yapabilen (eVTOL) tek kişilik bir uçan araç olarak tasarlandı. Uçuş kabini ve şasi, birbirinden bağımsız hareket edebilen iki bileşenden oluşuyor. Dolayısıyla burada bir modüler yapı söz konusu. Bu sayede, GOVE üç farklı senaryoda çalışabiliyor: kara aracı olarak sürüş, havada uçuş ve hava-karasal bağlantı.

GOVE'nin şasisi, sadece uçuş kabininin iniş kalkış platformu değil, aynı zamanda bir mobil şarj istasyonu olarak da işlev görüyor. Uçuş kabini şasiden ayrıldıktan sonra, şasi yakınlardaki bir şarj istasyonuna yönelerek yeniden şarj olabiliyor. Uçuş kabini inişe geçtiğinde ise şasi, kabinle güvenli bir şekilde bağlantı kurarak iniş ve şarj işlemini destekliyor. Aracın her iki kısmı da birlikte veya birbirinden bağımsız olarak hareket edebiliyor.

Ayrıca Bkz.İşte Çinlilerin benzersiz yeni oyuncağı: Fiyatı 280 bin dolar!

GOVE'nin uçuş kabini, 6 eksende hareket edebilen 12 pervaneli ve 12 elektrik motorlu rotorlu yapıya sahip. Bu tasarım, uçuş kabininin maksimum kalkış ağırlığının üçte birinden fazla kaldırma gücü sağlıyor. Uçan aracın tahmini uçuş menzili ise yaklaşık 200 km.

GAC, uçan araç GOVE'nin geliştirilmesine devam ettiklerini ve Çin sivil havacılık güvenlik standartlarına uygun hale getirmeyi hedeflediklerini duyurdu. Şu ana kadar 400'ün üzerinde uçuş doğrulama testi gerçekleştirildiği belirtiliyor. Firma, 2027 yılına kadar Çin’de iki veya üç şehirde uçan araç operasyonlarına başlamayı planlıyor.

Kaynak:https://carnewschina.com/2024/11/14/gacs-gove-flying-car-completed-flight-cabin-take-off-from-chassis-demonstration-company-said/

• (Editöre rica ediyorum daha güzel fotoğraflar var onları koysun daha anlaşılır olur)

Neyse benim aklıma yatmayan taraf:

Şimdi bunun kafası kopunca (!) araba işlevsiz hale mi gelecek? Diyelim ki uçtun. Araba da geride kaldı. Yani herhalde koltuk yok yanlış anlamadıysam. O aracı da getirmek için bir otonom şart. (Veya geri gidip konmak)

Yani özetle arabada sürücü koltuğu yoksa, aslında bu "tekerlekli dev bir şarj yuvası". Sadece otomobil görüntüsü verilmiş. (Hani bazı mouse modelleri oluyor ya 🤣)

• Çok çirkin…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çöp

• :D bu ne

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah elinizde infilak eder de tüm planlarınız çöpe gider.Önce dizel araç keyfimizi elimizden aldılar,sonra tüm araç kullanma keyfini ekimizden alacaklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Evet bayılıyorduk dizel egzoz kokusu çekmeye inşallah bütün dizeller bozulurda herkes elektrikliye geçer şehirler temizlenir, çocuklar zehirlenmez, yaşlılar, erken göçmezler bu dünyadan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Ya ben bu konseptlerden bir şey çıkacağına inanmıyorum.

Pratikte nasıl kullanacaksın ki bunu ? Şaşi iniş istasyonu ve şarj istasyonu olarak kullanılabiliyormuş.

Anca şöyle olur iki şasi alırsın birisi Anadolu yakasında biri Avrupa’da durur. Bu aletle ikisi arası uçarsın başka bir uygulanabilir fikir gelmiyor aklıma.

Onun dışında arabamla gezmeye çıktım Göreme’de balonlarla beraber havada uçtum geri geldim olayından öteye gitmez.

• Uçan araba fanteziden öteye gitmeyecek, ihtiyaçta yok.

• gun kullanıcısına yanıt

'Bütün dizeller bozulur' diye beddua edinceye kadar,

Elektrikliden vergi alınmasın, destek, teşvik gelsin diye dua edin de belki kabul olur...

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Dizel araç keyfi tam olarak nasıl oluyor hocam? Ben tam tersine benzinli aracın daha keyifli olduğunu düşünüyorum, yüksek devir çeviriyor ya. Dizelde ne var?

• Çöp tasarım.
    O pervanelerle kabinle trafiğe çıkılmaz ki.

• Elektrikli araçlar çoğalınca dünya pil çöplüğüne dönecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış yere parkeden arabalar için polis artık “lütfen şasinize dönünüz ve bulunduğu yerden kaldırınız” diyecek, millette geçerken içine boş teneke diye çöpünü atacak vs. Şehirden uzağa parkedip alış verişe giden tayfanınkine ise tabi ki bir şey olmaz.

• bkaragorn B kullanıcısına yanıt
    Hah... Aralardan geçerken neredeyse aracıma çarpacak motorluya kızacağına yerimde duran bana "niye aynaya bakmıyorsun" diye bana çıkışan polis mi bunu diyecek. Polise "ben duruyorum diyorum", "o ayna boşuna mı var, tamam de geç" diyor. Çarptıktan sonra ne kıymeti var diyorum. "Memlekette haksız adam görmedim" diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 15 Kasım 2024; 17:13:54 >
  • Hani bizim Cezeri?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    %10 ÖTV var zaten, MTV’de çok düşük. Elektirik ile km ile yapmak Dizel’e göre yarı yarıya gibi.

Daha ne olsun ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.